Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

vineri, octombrie 03, 2008

Arta

Arta - o lucrare de artă trebuie sa contina in ea potentialul de a eleva spiritul, determinand o traire afectiva pozitiva,o rezonanta in sufletul celui ce intra in contact cu acea lucrare.
Datorita faptului ca nu toti oamenii se situeaza pe acelasi nivel evolutiv, nu toti pot sa inteleaga in acelasi grad semnificatiile,de aceea nu toti vor rezona afectiv in aceeasi masura,la contactul cu o opera de arta.
Arta trebuie sa contribuie la crearea si mentinerea unei stari de echilibru sufletesti,o stare de pace, calm, seninatate, impacare, acceptare, optimism, seninatate, bucurie, deschidere,... adica sa creeaze conditiile ce conduc catre obtinerea starii de fericire.
Arta este o cale ce conduce catre fericirea individuala.
Ceea ce nu contribuie la obtinerea acestor conditii,nu este arta, ci altceva.
O opera de arta nu inceteaza de a fi ceea ce este, chiar daca tie nu-ti place, chiar daca nu o intelegi, chiar daca nu-ti declanseaza in suflet un ecou pozitiv,... daca rezonanta se produce in sufletul altora.
Nu esti obligat sa accepti,nu esti obligat sa refuzi,ceea ce tie nu-ti place,nu intelegi,nu "pretuiesti",sau iti este indiferent.
Ceea ce trebuie sa faci,trebuie sa faci in masura posibilitatilor tale !
Dar,bineanteles,este bine sa te feresti,sa eviti,sa ocolesti,ceea ce resimti ca are un efect negativ asupra ta...
Daca "legatura" nu este spontana,naturala,ceea ce vei incerca sa faci va fi...artificial.
Nu te conforma la norme cu o supunere "oarba",nefireasca,din teama de a nu fi judecat si condamnat de ceilalti.
De multe ori,actul "admirarii" unei lucrari considerate a fi opera de arta, face parte din ritualul supunerii si conformarii,care le confera unora o anumita stare de siguranta si confort,asemanatoare celei a animalului ce se ascunde in turma pentru a fi protejat...
Nimeni nu te poate insela,nici chiar tu,dar tu te poti lasa sa fii inselat...

 Dă un Like şi o Distribuire, dacă ţi-a plăcut. Dacă nu, doar Distribuire :) Apasă simultan tastele CTRL şi D, ca să înscrii acest blog în lista ta de Favorite - Bookmarks. Abonează-te la blog prin email sau flux, dreapta sus unde începe textul. Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');