Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

luni, septembrie 30, 2013

A Trăi - un proces dinamic

R B : Avem curajul sa visam o lume exact dupa placul Sufletului nostru si sa-i dam viata prin fiecare din gesturile noastre zilnice. Suntem fericiti sa fim exact.ncine suntem si tot ceea ce facem ne exprima pe noi ca si finite unice. Traim cu bucurie. Usurinta si pofta de viata.
Spune DA! Inscrie- te acum, trimitand un email la salut@andreeavoroneanu.ro
Confirmarea inscrierii - Inscrierea e validata pentru toate persoanele care raspund in email la
intrebarea : Ce ma motiveaza sa particip la “Visatori in actiune?” Costuri : Fara niciun cost financiar. Visatori in Actiune 18 martie In Your Heart, In Your Mind, In Your Soul.

Z I : Nu mai visati.
R B : Nu mai visati.Treceti la actiune.
Z I : Nu mai visati,traiti. Lasati orice altceva. Nu tre sa faci nimic anume, nici sa treci la actiune nici la somn.
R B : Este optiunea ta si o respect
Z I: E cel mai bun lucru pe care-l poti face.
Katona Nicolae : Adică să faci... ce ? Ce înţelegi prin "trăiţi" ? Nu acţiune, activitate,dinamism ? Dacă da, atunci acel "Nu tre sa faci nimic anume,nici sa treci la actiune nici la somn" se contrazice pur şi simplu cu îndemnul "Nu: mai visati,traiti."
Trăirea nu poate fi ceva static, căci static implică "nici o acţiune, nici o activitate". Deci a îţi trăi viaţa înseamnă a trăi dinamic. Opusul lui nu tre să faci nimic...
Visătorii care îşi pun în aplicare visele, în practică, îşi trăiesc mult mai dinamic viaţa decât cei ce nu pun nimic în practică, în aplicare, deoarece nu au nici un vis, nici un viitor, trăind de pe azi pe mîine, purtaţi de vânt...
B R : Katona,nu vad cine o zis ca ar trebui sa traim "mai dinamic" sau de ce ar trebui sa o facem. E fix alegerea fiecaruia ce are chef sa faca si cum are chef sa traiasca. Si normal,nu tre sa faci nimic anume. Poti muri, poti trai, poti misca, poti sta, poti face ce vrei sa faci.
Iar asta cu "a îţi trăi viaţa înseamnă a trăi dinamic." nu stiu de unde ai scos-o si de unde stii tu ce inseamna sa-si traiasca altii viata.
R B : Tocmai pentru ca fiecare intelege sa-si traiasca viata intr-un fel personalizat, consider ca ar fi legitim sa incetam sa judecam si sa criticam. Programul ofera o varianta pentru ca tu (cel ce citesti) sa faci o alegere.Ceea ce decid sa faca ceilalti, este strict problema lor si face parte cu siguranta din lectia lor de invatat. Va multumesc pentru ca ati impartasit parerile cu noi. Va asteptam cu drag, daca va simtiti inspirati sa luati parte la program, experimentand concret in viata de zi cu zi ceea ce inseamna defapt "Visatori in actiune"
B R : Ok. "A face o alegere" include de la sine si optiunea "nu-i neaparat sa fac nicio alegere" sau nu ? Multumim pentru indemn dar pentru moment eu prefer sa experimentez in viata de zi cu zi ce inseamna sa traiesc. Inca nu mi-am dat seama in 20 de ani,iti dai seama cat timp mi-ar lua sa experimentez ce inseamna "Visatori in actiune".
Katona Nicolae : Da, fiecare e liber să experimenteze ce vrea muşchii lui. Cine vrea să judece şi să critice, este liber să o facă. Din partea mea, cel puţin, chiar îndemn oamenii să judece, cu capul lor, şi să critice, pentru a-şi exersa mintea, gândirea, şi a-şi dezvolta capacitatea de a raţiona. Cursul de mai sus poate reprezenta o experienţă de viaţă, ca oricare alta, utilă unora, inutilă altora Am remarcat însă faptul că unii consideră total inutile orice fel de cursuri. Şi faptul că nu pot argumenta această inutilitate. Pentru ei pot fi inutile. Pentru alţii pot fi utile. Unii reuşesc să asimileze câte ceva din aceste cursuri. Vorbesc din proprie experienţă. Este ca la şcoală. De unii s-a prins câte ceva, de alţii ba...Unii fac facultate, alţii ba. Treaba fiecăruia ce face el personal, cu viaţa lui.
În accepţiunea comună şi uzuală, expresiei "a îţi trăi viaţa" corespunde exact sensului termenului "dinamic" raportat la oameni : "Despre oameni : Care dovedește forță vitală, putere de a se afirma și de a acționa; energic."
R B : Include si asta. Mă bucur că tu eşti bine cu alegerea ta. Aceasta mulţumire, de regăsire a drumului personal şi chiar mai mult îmi doresc să experimenteze si ceilalţi, Visători sau nu.Pentru Visători gatantam însă o călătorie frumoasă si imbogatitoare. Cu succes înainte.O seara frumoasă!
Katona Nicolae : Cât timp reuşesc să doresc tuturor să evolueze în ritmul şi posibilităţile lor proprii, fără a încerca să mă împotrivesc, fără a încerca să le influenţez viaţa în mod forţat, conform voinţei mele proprii, mă simt OK. Când reuşesc să sprijin demersurile cuiva cu ceva, mă simt dublu OK Când mai greşesc şi eu, mă simt... tot OK, căci ştiu că nimeni nu este
perfect, şi toţi mai greşim din când în când, unii mai des, alţii... foarte des. De aceea, înţelegând asta, nu mă pot supăra pe mine însumi, şi nici pe alţii. Doar mă mai... enervez puţin câte odată, să nu dau de bănuit cuiva că aş fi... pefect echilibrat şi în armonie deplină cu Universul, tot timpul.
Îmi place cum se bucură fiecare când vede imperfecţiunţle altora, şi le scoate în evidenţă, deoarece simte astfel că nu este el cel mai imperfect de pe planetă, ci toţi sunt imperfecţi, ca el, sau mai... Oamenii ce par perfecţi sunt greu de suportat, căci toţi se simt inferiori faţă de ei, şi cine suportă cu nepăsare sentimentul neplăcut de inferioritate ?
"Avem curajul să visăm o lume exact după placul Sufletului nostru, şi să-i dăm viaţă prin fiecare din gesturile noastre zilnice." Sincer îmi place cum sună Mi se pare o motivaţie excelentă de a-ţi trăi viaţa aceasta terestră.
R N : "Avem curajul sa visam o lume..." STOP !!! ... pai cum asa, ne este cumva frica sa visam, pt a avea ulterior curajul de a invinge frica de visare ??? ... nu-i bine, mesajul se vrea pozitiv dar trimite in subconstient un mesaj de genul "fa ceva sa-mi fie frica" ... iar subconstientul, fiind un catel credincios, se va conforma... concluzia e ca nu ma inscriu :))
R B : Avem curajul sa visam o lume exact dupa placul Sufletului nostru..adica exact in ritumul care ni se potriveste fiecaruia dintre noi,Vfacand ceea ce simtim ca se pliaza cel mai bine pe nevoile si dorintele noastre , fiind in acelasi timp fiind bucurosi, entuziasti, liberi, creativi si de succes.
Visatori in actiune isi propune sa te determine si sa te sustina sa te exprimi, sa te explorezi si sa te incurajeze sa-ti folosesti si sa-ti dezvolti abilitatile pe care le ai deja, in a construi lucruri care te incanta si care sunt in acelasi timp de folos celor din jurul tau. Ma adresez tie, celui ce citeste.
Acelasi mesaj nu poate fi interpretat in acelasi fel de toata lumea, cred ca esti de acord. Ceea ce tu, Remus, interpretezi ca frica, pentru altii poate fi o provocare si asa mai departe. Nu ne permitem sa generalizam. Acest program nu este facut pentru mase, este facut de oameni pentru oameni. Cu drag,incredere si cu dorinta de mai bine, Raluca
Katona Nicolae : Cu adevărat unora le este frică să viseze, să îşi fixeze  singuri obiective, scopuri şi idealuri privind viaţa lor. Cui ?
1. Celor care au coşmaruri legate de anumite evenimente (experienţe) trecute din viaţa lor - experienţe traumatizante rezutate în urma unor decizii de acţiune proprii, soldate cu importante pierderi financiare, materiale, a sănătăţii, sau de vieţi omeneşti. Ei se culpabilizează excesiv, se consideră incapabili de a-şi gestiona în mod corect viaţa, şi au în prezent tendinţa de a face mereu cum zic alţii că este mai bine. Le este teamă să
mai ia decizii proprii, să îşi facă planuri de viitor.
2. Celor cărora religia sau alt sistem educativ le-a inoculat frica de a visa. De exemplu, sistemul comunist a tăiat românilor libertatea de a visa şi a îşi împărtăşi visele, unii altora. Au cenzurat în mod excesiv totul, spre binele...societăţii.
Au existat şi există tot felul de învăţători şi părinţi spirituali care propagă învăţături ce impun oamenilor anumite dogme şi un anumit dogmatism privind corectitudinea viselor pe care este bine sau nu să le aibă adepţii. Bineînţeles că această învăţătură este spre binele adepţilor.
3. Există o mulţime de părinţi care şi-au impus visele personale copiilor lor, obligându-i să le ducă la îndeplinire. Ei au subminat constant libertatea odraslelor lor mult iubite de a visa şi a-şi duce la îndeplinire visele, motivând faptu că părinţii, ca adulţi maturi ce sânt, ştiu mai bine decât copii ce este mai bine pentru ei...


Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Linkul către site :  https://katonanico.wordpress.com/
Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');