Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

vineri, septembrie 27, 2013

Căutare și Găsire

Kato : Cine ce a găsit ceva, fără să (mai) caute nimic ?
CA : uneori când te opreşti din căutat găseşti ceea ce căutai. Ceva de genul. Căutarea te face să crezi că îţi lipseşte ceva. Când găseşti eşti întreg, complet.
Kato :
Caută şi vei găsi...
Cere şi ţi se va da...
Bate, şi... vei fi bătut... :)
CA : Da, e o strânsă legătură între a căuta şi a găsi, care e prezentată şi în Biblie.
MF : Educatia pe care o avem ne spune ca daca vrei sa gasesti ceva, mai intai trebuie sa cauti, dar ce ar fi daca am schimba un pic perspectiva si am incerca aceasta abordare: "vezi ce se intampla inainte de a face orice cautare". Aceasta convingere ca mereu trebuie sa cauti ceva e de fapt un mare blocaj care te impiedica sa vezi ce se intampla. Şi a vedea ce se intampla se poate transforma intr-o cautare mai subtila, care se poate ascunde in spatele sperantei ca se va intampla ceva.
Kato : A observa, adică procesul observaţiei, este subordonat activităţii de căutare.
Liantul este interesul. Dacă nu ai nici un interes, nu vei analiza nimic din ceea ce vei observa, nu vei asimila, nu vei înţelege nimic. Asta este diferenţa între doi oameni, dintre care unul învaţă ceva din ceea ce observă că se întâmplă în jurul său, iar celălalt, dacă îl întrebi ulterior ce a observat, nu a reţinut nimic, deoarece nu l-a interesat nimic...
Activitatea de căutare implică existenţa unui SCOP, a unui OBIECTIV, şi a unei MOTIVAȚII. Cine nu are nici un motiv, nici un scop, nici un obiectiv, nu poate găsi nimic, ci îşi va trăi viaţa conform efectelor karmice ale faptelor sale din trecut, fără a-şi putea influenţa deloc destinul, efectele operante în prezent, deoarece, necăutând nimic, se lasă mereu în voia sorţii, dus de val, condiţionat de voinţa celor din jurul său.
Cine este pus în faţa luării unei decizii, a unei alegeri, i se pare că are o mulţime de posibilităţi şi oportunităţi. Dar, până în momentul în care a decis şi a trecut la acţiune, el de fapt nu are nimic, în realitate, ci doar în mintea lui. Aşa este şi cu cel ce nu caută nimic : crede că are totul, dar de fapt nu are nimic. Cât timp nu cauţi nimic, nu vei avea nimic, căci doar cine caută găseşte, şi doar cine găseşte are...
CA : citat Kato : ‘’Cautarea si gasirea sunt la 2 momente de timp diferite.‘’ Da, exista o legatura intre ele, dar ele nu se petrec simultan. Daca stai sa cauti prea mult, s-ar putea sa ramai in starea de cautare, starea de lipsa a ceea ce vrei, si sa nu mai gasesti niciodata. Atunci trebuie pur si simplu sa gasesti.
Kato : Nu ai înţeles esenţa : cine îşi păstrează în permanenţă o atitudine de căutător, căutând tot timpul, tot timpul va găsi, încontinuu. Căutarea şi găsirea merg în PARALEL, suprapunându-se mereu una peste alta

 De multe ori găseşti bucăţi, frânturi din ceea ce cauţi, şi trebuie să cauţi mai departe, până găseşti şi restul. Aşa este de exemplu cu găsirea soluţiilor problemelor tale personale : găsirea se realizează secvenţial, nu dintr-o dată.
Doar cine caută soluţii la problemele sale, şi răspunsuri la întrebările sale, poate ajunge un înţelept. Cei ce nu caută nimic, rămân un fel de oligifreni toată viaţa lor, neînţelegând nimic din ceea ce li se întâmplă, în realitate...
CA : Daca ai gasit, cautarea se termina. Atunci poate incepe cautarea a altceva, dar asta e altceva. Da, poti cauta 1000 de lucruri si atunci e simultan. Poti cauta raspunsuri mai bune, dar asta inseamna ca nu ai gasit ce voiai. Inteleg ca nu vrei sa folosesti timpul, dar amesteci toate procesele si iese o varza. Parerea mea.
MF : desigur, un interes trebuie sa existe, dar ceea ce cautam mereu se raporteaza la o lipsa sau la ceva care ne asteapta undeva, asa ca ceea ce gasim se va regasi in ceea ce stiam deja si nimic nu se va schimba.
CA : Hmm... posibil sa gresesc, dar in general pentru noi cautarea e diferita de gasire. Asta probabil e alta stare de constiinta, unde noi suntem completi.
Kato : Hai să privim mai concret : oricine citeşte şi postează aici, sau pe alte grupuri, forumuri, bloguri, caută ceva. Dacă nu ar căuta nimic, nu ar avea ce să... caute aici. Deci are un interes personal, o motivaţie, care îi determină şi orientează căutarea.
Ce cauţi tu aici ? Dar ceilalţi ? Răspunsuri şi soluţii. Cât de conştient ? Aceasta este o întrebare bună. Scopul final al căutării nu este întotdeauna foarte clar definit în mintea ta, deoarece scopurile se amestecă cu obiectivele şi cu idealurile.
Cine a intrat să citească acest subiect, şi a citit până la această postare, are un anumit interes personal, altfel nu ar fi depus efortul de a citi, nu şi-ar fi pierdut timpul aiurea citind până aici. Există însă şi persoane care au accesat subiectul, dar au renunţat pe parcurs, deoarece au considerat că subiectul nu prezintă interes pentru ei. Interesul poate fi legat şi numai de o anumită persoană care a postat aici, nefiind legat neapărat de subiectul dezbătut, deoarece unii caută să vadă ce gândesc alţi anumiţi oameni, urmărind în mod special postările lor. Când se va încheia această căutare ? Greu de spus. Depinde de mulţi factori... Fiecare postare citită reprezintă o mică secvenţă, un mic pas. Orice informaţie găsită aici reprezintă o mică piesă a unui puzzle. Şi, când obţii o anumită imagine, pe care ai căutat să o întregeşti, realizezi că ea face parte dintr-o imagine mai mare, care este în legătură cu alte căutări (întrebări şi probleme) personale, legate de alte interese proprii, care şi ele îşi urmează, prin aceasta, cursul, în mod firesc şi natural.
Aşadar, ORICE CĂUTARE ESTE CUPRINSĂ ÎN SFERA ALTEI ȘI ALTOR CĂUTĂRI, MAI EXTINSE, DE UN ORDIN SUPERIOR.
Orice imagine reprezintă doar o parte a unei imagini mai mari.
Orice răspuns găseşti, reprezintă doar o parte (frântură) a unui alt răspuns căutat.
Orice soluţie la o anumită problemă reprezintă doar o parte a unei (unor) soluţii mai complexe, de ordin superior.
Exemple poţi găsi rapid şi uşor, nenumărate...
CĂUTĂRILE TALE NU POT ÎNCETA NICIODATĂ, DEOARECE VIAŢA TERESTRĂ REPREZINTĂ O SURSĂ CONSTANTĂ ŞI INEPUIZABILĂ DE ÎNTREBĂRI ŞI PROBLEME, CĂRORA TREBUIE SĂ LE GĂSEŞTI RĂSPUNS ŞI SOLUŢII, ÎN SCOPUL ADAPTĂRII TALE CONTINUE LA CONDIŢIILE DE VIAŢĂ ÎN PERMANENTĂ SCHIMBARE.
ACEASTĂ TRANSFORMARE CONTINUĂ, CARE DEFINEŞTE ESENŢA VIEŢII, IMPUNE FORŢAT O ACTIVITATE DE CĂUTARE CONTINUĂ, OBLIGÂND ORICE OM SĂ NU ÎŞI ÎNTRERUPĂ NICIODATĂ CĂUTAREA DE RĂSPUNSURI ŞI SOLUŢII.
ASTFEL, MINTEA FIECĂRUI OM ESTE SUPUSĂ UNEI ACTIVITĂŢI CONTINUE, FĂRĂ OPRIRE, DE LA CARE NIMENI NU SE POATE SUSTRAGE, ORICÂT AR ÎNCERCA.
A ÎNCERCA SĂ NU MAI GÂNDEŞTI, REPREZINTĂ ÎN SINE DOAR O NOUĂ CĂUTARE, A UNEI SOLUŢII, A UNUI RĂSPUNS LA ÎNTREBAREA : "ESTE POSIBIL SĂ NU MAI GÂNDESC DELOC, SĂ NU ÎMI MAI FOLOSESC DELOC MINTEA ? "
ÎN ACEST MOMENT ÎN MINTEA TA EXISTĂ MULTE ÎNTREBĂRI ŞI PROBLEME CARE ÎŞI CAUTĂ RĂSPUNSURI ŞI SOLUŢII. ATÂTA DOAR CĂ ELE NU SÂNT CONŞTIENTIZATE ÎN PERMANENŢĂ, FIIND ASCUNSE ÎN SUBCONŞTIENT. 

DAR ASTA NU ÎNSEAMNĂ CĂ ELE NU SÂNT OPERANTE, CI DOAR FAPTUL CĂ ELE ACŢIONEAZĂ ÎN BACKGROUND, ASEMĂNĂTOR PROGRAMELOR DE
CALCULATOR CARE SÂNT OPERANTE, DAR NU LE POŢI PERCEPE (MONITORIZA) DESFĂŞURAREA ACTIVITĂŢII LOR...





Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Linkul către site :  https://katonanico.wordpress.com/
Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');