Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

luni, septembrie 30, 2013

Cine se Implică se Oftică

Cine se Implică se Oftică
Nu se poate altfel. De ce ? Deoarece nimeni nu este perfect, şi oricine face greşeli. Şi tu, şi oricare altul cu care intri în orice fel de relaţie. Iar greşelile reprezintă surse de ofticare, indiferent de unde ar proveni ele, din partea ta, sau a altora...
Important rămâne, deci, să nu le pui la inimă, să nu laşi să îţi otrăvească viata. Să le înţelegi natura şi să le accepţi existenţa, senin, cu zâmbetul pe buze.
Românul ştie să facă haz de necaz. Dar se pare că unii sânt mai mult români decât alţii, privind acest aspect. Unii români se oftică în mod exagerat, exacerbat. Ofticarea exagerată generează stres, distres, o tensiune prea mare, insuportabilă, care conduce în final la acte reprobabile, comportament antisocial, şi autodistrugere.
Învaţă tehnici de gestionare a emoţiilor negative. Învaţă să iei oftica în joacă, în râs, şi să faci haz de ea, când apare în viaţa ta. Învaţă să rămîi vesel şi optimist în orice situaţie. Vei deveni un om admirat, stimat, şi iubit de toată lumea. Implicit vei dobândi şi un tonus mai bun, o stare de sănătate mai bună. Aceste motive cred că ar trebui să fie de ajuns, pentru a depune nişte eforturi în această direcţie. Dacă tot nu sânt de ajuns, meditând la acest subiect mai poţi găsi şi tu altele, suplimentare, poate chiar mai bune şi mai adecvate personalităţii tale.
Zâmbeşte. Acum. Mîine poate fi mai... rău... :)


AI : Un gând ca acesta "Zâmbeşte. Mâine poate fi mai rău" te face să zâmbeşti cu oareşice îndoială, poate chiar cu teamă, cu îngrijorare pentru viitorul apropiat - asta pentru cine are motive... Eu sunt pentru varianta: "Zâmbeşte. Mâine va fi (şi) mai bine!" :)
ICB : Dom'le daca zambesc acum maine sigur rad :))
Kato : Trebuie să pătrunzi esenţa umorului de tip românesc prezentat aici : ideea este următoarea : mîine poate fi mai rău trebuie să te determine ca AZI, ORICÂT ŢI-AR FI DE RĂU, SĂ AI UN MOTIV DE A ZÂMBI, CĂCI AZI ESTE POSIBIL SĂ ÎŢI FIE MAI BINE DECÂT MÎINE, DEŞI PERCEPI CĂ ŢI-E RĂU, DEOARECE AI PĂŢIT CEVA NAŞPA :) 
 Este vorba de a ieşi din rahat, când ai intrat. Ai un motiv de a zâmbi, deci, unul amuzant, în sine, şi în plus poţi lua astfel toată viaţa ta în glumă, fără să te stresezi de loc, oricât de naşpa ar fi. Dar... dacă te simţi azi bine, mîine nu îţi va naşpa, deoarece trăind şi gândind pozitiv azi, atragi trăirile pozitive de mîine. Este deci o situaţie de a te face frate cu dracu până treci lacu :))))
Dacă îţi spui că ai motiv să zâmbeşti, deoarece mîine îţi va fi mai bine, atunci, în mod logic, subconştientul va amâna zâmbetul pe mîine, când îţi va fi mai bine ca acum, că acum nu îţi este aşa bine ca mîine ! Înţelegi ? Tu amâni astfel, inconştient, bucuria ta, pe mîine, şi mîine iar, şi iar, şi nu mai ajungi astfel să te bucuri niciodată, aplicând această tehnică.
Pîinea nostră cea de toată zilele dă-ne-o nouă azi ! Azi vreau să mă bucur, să râd, şi tot ce îmi lipseşte este... doar un MOTIV ! Am găsit motivul, valabil acum, în momentul prezent, şi mă pot pune instant pe râs şi veselie, acum. Că mîine... lăsaţi zilei de mîine grijile ei... :)

AI : Înţeleg ce spui... dar la gândul că mâine o să fie mai bine sau că o să fie şi mai bine(!) eu zâmbesc AZI, nu mâine. Acum ! Iar subconştientul meu nu primeşte gândul că se pot întâmpla lucruri rele mai târziu.  Şi, crede-mă... sunt cea mai dezinteresată de ziua de mâine persoană pe care o cunosc :)
Kato : Dacă tu crezi că ţie îţi merge aşa, atunci aşa fă, conform credinţei tale, nu a logicii mele. Şi eu mă voi bucura de bucuria ta. :))) Fiecare cu tacticile şi tehnicile cele mai adecvate personalităţii sale şi tiparelor sale de gândire. Diversitatea personalităţilor implică existenţa unei diversităţi de tehnici şi metode. Zâmbeşte, aşadar, dacă ţi-ai găsit motivul, şi ţine-l bine, nu-l scăpa :)
AI : Nu-i bai, că şi de scap vreun motiv, se iveşte altul :))) Când omul s-o decis că vre' să zâmbească, Universul conspiră să-i aducă motive de bucurie şi voie bună :)
Kato : Da, teoria conspiraţiei universale... :)  Totul este Spirit, Universul este Mental. De aceea zUniversul reacţionează la gândurile fiecărui om, indiferent de natura lor... ;)
AI  : Hmm... mă întrebam acum ceva: oare ce spun aceste 2 tactici atât de diferite despre personalităţile celor care le folosesc? Cam complicat... mai continui să mă întreb :))
Kato : Un om super-conştient poate folosi oricare, căci oricare funcţionează dacă o foloseşti în mod conştient. Pentru inconştienţi însă lucrurile nu stau deloc aşa. Ceea ce pentru unii este o joacă, pentru alţii este ceva de neînţeles... Continuă să te întrebi, mereu, căci doar aşa vei găsi răspunsuri pe înţelesul tău...
AI : Desigur, dar nu ajunge să o folosească pe oricare, ci pe cea cu care rezonează, pe cea în care crede. Aşa cum fac eu, aşa cum faci şi tu, asa cum fac şi alţii. Aici e schepsisul.
Acum mi-am dus ideea până la capăt :)



Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Linkul către site :  https://katonanico.wordpress.com/
Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');