Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

joi, septembrie 19, 2013

Condițiile, Condiționările și Iubirea

1. A pune condiţii cuiva, reprezintă o tentativă de condiţionare, o încercare de impunere a ceva, cuiva.
  
2. Starea de iubire este resimțită de o persoană, doar în condițiile de stare în care nu este forțat cu nimic, și nici nu simte nevoia de a forța pe cineva cu ceva

 Este o stare de relaxare, de liniște și pace. 
 Nu poți simți iubire față de cineva care te forțează cu ceva, sau pe care simți nevoia de a-l forța să se schimbe cu ceva. 
 Omul iubit este acceptat așa cum este el, chiar dacă nu îi și aprobi întotdeauna modul de gândire și de comportament.  
 Deci, nu poți simți iubire nici față de tine, cât timp nu te poți accepta așa cum ești. 
 
3. Doar omul care nu pune condiţii nimănui, nici măcar lui însuşi, se poate menţine în starea de iubire. 


4. De câte ori pui o condiţie cuiva, chiar şi ție însuți, ești scos automat din starea de iubire.

 
5. În mod normal şi firesc, datorită faptului că fiecare îşi urmăreşte interesele proprii, încearcă să controleze desfăşurarea faptelor, în sensul împlinirii acelor interese. 

 În acest scop, încearcă să condiţioneze totul, pentru a se potrivi cu planurile sale privind viitorul său.
 În încercarea de condiţionare, omul forţează...

6. Cel ce condiţionează (forțează) pe alţii, aplicând o forță asupra lor, va fi în mod inevitabil condiţionat (forțat) de alţii, ca reacție normală la acțiunile sale, conform principiului acțiunii și reacțiunii, cu o forță de aceeași mărime și de sens contrar. 


6. Poate scăpa de condiţionările celorlalţi doar cel ce nu pune condiţii nimănui.


7. Cel ce nu mai pune condiţii nimănui, după o perioadă de timp în care karma acumulată de condiţionări se "arde" (se consumă efectele cauzale ale condiţionărilor / forțărilor din trecut), ne mai condiţionând şi ne mai fiind condiţionat, intră automat în starea de iubire, ca efect al stării de conştiinţă superioare dobândită, stare eliberată de legăturile condiţionale.


8. "A iubi necondiţionat" reprezintă atitudinea conferită de starea de conştiinţă relaxată a celui ce s-a eliberat de legăturile mental-sufleteşti condiţionale, de stres, încordare, tensiune. 

Cel ce iubește este un om eliberat de legături condiționale.
"A iubi necondiţionat" trebuie privit în sensul de a A NU PUNE CONDIŢII altora, nu în sensul că iubirea poate să nu fie condiţionată de nimic !
Iubirea ta este condiţionată mereu, de exemplu de existenţa... ta. :) 
Dacă tu nu ai exista, nici iubirea ta nu ar exista... 
Altfel spus, pentru ca tu să iubeşti, să poţi accesa starea de conştiinţă numită iubire, prima condiţie necesară este ca tu să... exişti. :) 

9. Până învaţă să se fixeze (centreze) în starea de iubire, fiecare om va intra şi ieşi din ea de nenumărate ori, conform jocului condiţiilor pe care le impune şi care îi sunt impuse, zi de zi.

 
10. Nici un om obișnuit nu poate ajunge la nivelul în care să se poată menţine fixat în permanenţă în starea de iubire. 

Conştiinţa omului normal fluctuează în timp, trecând succesiv prin diverse stări, fiind influențată de trăirile emoționale diverse generate de natura foarte variată a expeiențelor sale de viață. 
De aceea, este inutil să emiţi pretenţii asupra cuiva, să (te) iubească tot timpul, şi să-l condamni pentru această... neputinţă a sa.

Când nimeni nu îţi spune că te iubeşte, în cuvinte, viaţa pare mai goală şi fără rost...
Cuvintele ne sunt date pentru a ne putea exprima, dorințele, nevoile, sentimentele, iubirea, unul faţă de altul, în mod... conştient. 
"Te iubesc !"
Câţi oameni, oare, îşi doresc să li se rostească aceste cuvinte, zilnic ? 
Cine oare nu îşi doreşte ? 
Unii copii nu au auzit niciodată aceste cuvinte, rostite de părinţii lor... 
Unii parteneri nu le-au mai auzit de ani de zile... 
Unii nu le-au rostit de ani de zile...
Lipsa unor cuvinte, expresii, cât şi prezenţa lor, îţi pot influenţa enorm starea psiho-afectivă. 

De aceea lumea simte nevoia folosirii unor instrumente de socializare, de tipul Facebook-ului : să împărtăşească, să își spună unii altora idei, să facă schimb de idei, să se ajute, prin intermediul cuvintelor, unii pe alţii, să devină mai echilibraţi, mai buni, mai conştienţi... 
Părerea mea...


ID: foarte adevarat !

LA: da..asa e...cei ce nu spun TE IUBESC nu se iubesc indeajuns pe ei insisi, nu se cunosc pe deplin, si nu si-au redescoperit esenta din ei... caci cand spunem TE IUBESC ne spunem tot noua, dar sub o alta forma de manifestare... oare de ce ne tot reprimam sa ne spunem ca ne iubim ?
 

AK: Bine Miki !!!


http://codependenta.wordpress.com/2012/06/14/cinci-declaratii-de-dragoste-pe-care-mai-bine-nu-le-as-fi-stiut/

1 Ioan 18. 
"În dragoste nu este frică; ci dragostea desăvârşită izgoneşte frica; pentru că frica are cu ea pedeapsa; şi cine se teme n-a ajuns desăvârsit în dragoste."
Unele idei de acum 2.000 de ani sunt repetate de noi acum, cu alte cuvinte...

Ideile de bază sunt aceleaşi, căci tot ce se clădeşte pe adevăr se aseamănă, inevitabil, şi conduce în acelaşi punct : adevărul.
Iar adevărul înseamnă realitate, şi viaţă reală...

Învăţătura spirituală adevărată este uşor de recunoscut, căci este uşor aplicabilă în practică, în viaţa de zi cu zi, şi nu prea contează cine pe cine tot repetă de-a lungul istoriei, ci ideile în sine transmise şi împărtăşite de-a lungul timpului, între oameni...

GT : Conform condițiilor din articol rezultă că nimeni nu iubește... :) sau sunt cazuri foarte rare... :)
Ex : "Omul iubit este acceptat așa cum este el, chiar dacă nu îi și aprobi întotdeauna modul de gândire și de comportament."
Rezultă că :
dacă partenerul sau partenera nu-și asumă anumite responsabilități, are un comportament egoist, nu prea îi pasă de relația de cuplu, de copii (exemple se pot da din belșug) e bun de iubit în continuare deoarece a iubi înseamnă să-l accepți așa cum e... cu modul lui de gândire și comportament cu tot... :)
 

Kato :  Da, foarte puţini oameni iubesc cu adevărat. 
Majoritatea se amăgesc pe ei înşişi, dar nu au cunoscut niciodată iubirea, ci doar dragostea, îndrăgostirea...
Dragostea este focalizată ca o rază, asupra unui singur om, iar iubirea este împărtăşită în mod sferic în mod egal pretutindeni, tuturor, atât spre exterior cât şi spre interior, spre tine însuţi... 
De aceea, pot recunoaşte uşor pe cei ce iubesc, după modul în care se... exprimă faţă de ei şi ceilalţi oameni... ;) 
Poate iubi oricine se poate accepta pe el şi ceilaţi aşa cum sunt, chiar dacă nu le aprobă modul de gândire şi comportament. 
Când accepţi oamenii aşa cum sunt, nu te forţezi şi chinui să-i schimbi, şi deci poţi fi... relaxat :)
 Altfel, te încordezi, te tensionezi, şi iubirea nu se poate manifesta, nici măcar ca şi stare de... conştiinţă :)

"dacă partenerul sau partenera nu-și asumă anumite responsabilități, are un comportament egoist, nu prea îi pasă de relația de cuplu, de copii (exemple se pot da din belșug) e bun de iubit în continuare deoarece a iubi înseamnă să-l accepți așa cum e... cu modul lui de gândire și comportament cu tot... :) "
Normal ! :) Exact asta spuneam mai sus. :) Dacă eşti incapabil să accepţi această persoană aşa cum este, deşi nu-i aprobi modul de gândire şi comportament, nu o vei putea iubi. 
Simplu, nu ? :)  
Iubirea, spre deosebire de dragoste, nu are de-a face cu tipul de om care eşti, cu înfăţişarea ta exterioară, cu calităţile şi defectele tale, ci cu ESENŢA NATURII TALE UMANE ! 
Iar natura acestei esenţe este comună tuturor oamenilor, de aceea oamenii care acceptă ca ADEVĂRAT acest... adevăr, pot iubi pe ceilalţi, indiferent ce spun sau fac ei... 
Şi acum, referitor la iubirea faţă de tine însuţi, în mod asemănător : cât timp nu te poţi accepta pe tine aşa cum eşti, cu imperfecţiunile, greşelile, slăbiciunile şi defectele tale, atât timp nu te vei putea iubi, deoarece te vei RESPINGE pe tine însuţi, în mod constant, în loc să te... apropii, să te pătrunzi, să te... fuzionezi... ;)  




 CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato : http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html



Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Te invit cu bucurie să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/

Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');