Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

luni, septembrie 16, 2013

DESPRE AGRESIUNE, IERTARE ŞI DETERMINISM CAUZAL

Iertarea victimei îl transformă pe atacator. 
Îl poate transforma prin faptul că îi schimbă viaţa, îi oferă modele de gândire şi comportament pozitive.
Iertarea întrerupe lanţul violenţelor, detensionând o situaţie tensionată
Căci agresorul caută motive pentru a îşi descărca agresivitatea acumulată, frustrarea, tensiunea, stresul.  
Iertarea îl demotivează, căci nu i se oferă motive şi posibilitatea de a se descărca în mod violent pe cel care, iertând, opreşte desfăşurarea violenţei
El se descarcă pe cel ce îi oferă motive, căi de descărcare, ocazii de defulare, pe cei ce reacţionează violent la violenţă, cu aceeaşi monedă, pe cei pe care îi consideră răspunzători, dar şi pe cei apropiaţi care manifestează o atitudine de victimă, etc. 

Comportamentul de victimă atrage agresori, atacatori. 

Conform karmei şi determinismului cauzal, tu atragi ceea ce ţi se întâmplă, ca un magnet.  
Dacă te manifeşti ca o victimă, prin modul de gândire şi comportament, vei deveni rapid una, inevitabil.
Dacă vei răspunde / reacţiona cu violenţă la violenţă, vei atrage violenţa, deoarece o vei provoca şi perpetua.
Dacă vei gândi şi te vei manifesta detaţat, ca o persoană curajoasă, fără a provoca însă cu nimic pe alţii, nu vei atrage atacuri şi agresiuni din partea altora.
Cu cât mai detaşat vei fi, afectiv, mai lucid şi raţional, mai conştient, cu atât mai echilibrată va fi viaţa ta din punct de vedere emoţional, privind ceea ce ţi se întâmplă ţie şi celor din jurul tău.
Şi asta deoarece echilibrul emoţional se va reflecta în experienţele tale de viaţă, oglindindu-se în ele...

Proiecţia vinei asupra instrumentului prin care efectele se înfăptuiesc (manifestă), denotă necunoaşterea sau neînţelegerea legilor naturale ale determimismului cauzal.

Există două viziuni corecte, care par contradictorii, dar care sunt corecte, fiecare, însă doar în relaţie cu un anumit punct de vedere, cu un anumit sistem de referinţă bine definit. 
De aceea se spune că totul este relativ, deoarece percepţia şi interpretarea realităţii este în permanentă relaţie cu sistemul fiecăruia de referinţă, la care fiecare se raportează, la un moment dat :
1. Toată lumea este vinovată, deci şi tu însuţi ai partea ta de vină,
2. Nimeni nu este vinovat, deci nici tu însuţi.
 
Deci, există două căi de acţiune corecte, pe care fiecare le poate urma, conform sistemului său de referinţă, a modului său personal de raportare faţă de realitate-adevăr  :


1. Nu numai pe atacator trebuie să îl ierţi, ci şi pe tine, deoarece şi tu şi el sunteţi vinovaţi, în aceeaşi măsură, fiind amândoi IMPLICAŢI în procesul agresiunii şi victimizării, mai mult sau mai puţin conştienţi de ceea ce faceţi.
Tu trebuie să faci eforturi pentru a te înţelege şi ierta pe tine însuţi, la fel şi pentru a putea ierta pe altul, pe cel (cei) pe care consideri că a greşit faţă de tine.
Tu ar trebui să ceri iertare agresorului tău, deoarece ai creat condiţiile manifestării agresiunii sale, asupra ta, dar trebuie să te ierţi şi pe tine însuţi pentru că ai permis, prin crearea condiţiilor şi oportunităţilor, manifestarea agresiunii... 
Nu este chiar uşor de înţeles şi acceptat acest punct de vedere, acest sistem de referinţă, dar nici imposibil... 
Vindecarea prin Iertare se poate produce doar în condiţiile în care tu ierţi TOTUL, adică atât pe tine cât şi pe ceilalţi, Divinitatea, Creatorul, şi lumea întreagă.
Cât timp există în tine ceva ce nu poate fi iertat, atât timp va exista un blocaj mental, emoţional, ce va cauza continuu dereglări, tulburări, dezechilibre, disfuncţionalităţi, stres, anxietate, boală... 

2. Nu trebuie să ierţi pe nimeni, căci nimeni nu este vinovat, atacatorul nu are nici o vină, după cum nici tu, victima, nu ai.
Viaţa şi-a urmat cursul ei programat, şi ceea ce trebuia să se întâmple s-a întâmplat, în mod inevitabil. 
Nu ai putut prevedea ce urmează să ţi se întâmple, deoarece nu ai această capacitate de a prevedea cu acurateţe viitorul, în detaliu, deşi această capacitate se poate exersa, antrena, prin metode şi tehnici speciale, specifice, în mod conştient.

Tu ai atras experienţa victimizării tale, în viaţa ta, ca efect al gândurilor şi faptelor tale din trecut.  
Acesta este un determinism cauzal legic, condus de legile naturii, pe care oamenii religioşi le numesc şi "legi divine".
Agresorul a fost un instrument, fiind atras de tine (gândirea şi comportamentul tău) într-o capcană, din care nu a avut puterea de a scăpa... 
Dar şi tu ai fost atras în capcana experimentării experienţei victimizării, la rândul tău, în mod mai mult sau mai puţin conştient.
În realitate aceste experienţe se închid în bucle, în sfere de acţiune şi reacţiune, căci orice acţiune a unui om determină reacţii din partea altor oameni...
Nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă, totul se transformă...
Pentru cel ce abordează modelul 2, totul este mai simplu, căci nu are nimic de iertat deoarece nu consideră pe nimeni vinovat cu nimic, nici pe ceilalţi nici pe sine însuşi.
El trăieşte simplu, eficient, împăcat cu ceilalţi şi cu sine însuşi, fără să emită reproşuri, pretenţii, aşteptări, etc.
Dar în realitate există foarte puţini oameni care pot trăi în acest mod. 
Am putea chiar afirma că ei constituie excepţia de la regulă, regula fiind modul 1 prezentat, în care oamenii proiectează vina, în care oamenii TRĂIESC ÎN VINĂ, recompense şi pedepse.
În modul 2 oamenii nu trăiesc în vină, şi de aceea nu simt nevoia de a recompensa şi a pedepsi pe alţii sau pe sine însuşi.
Ei dăruiesc, nu recompensează, şi primesc ceea ce li se oferă, fără a considera că sunt recompensaţi... 


Detaliez puţin pentru sistemul 1, cel comun, general :
Se spune că unele agresuni sunt compensări karmice ale unor datorii care acţionează din vieţi anterioare...
Aceasta este adevărata şi reala iertare : iartă-te pe tine însuţi, pentru erorile cauzatoare de suferinţă proprie, efectuate în trecut, pentru a putea înţelege şi ierta tuturor celor ce au "greşit" faţă de tine, profitând instinctiv de oportunitatea creată de tine. 

Nici un agresor nu este total conştient de ceea ce face, când se manifestă agresiv.  
Cei ce devin conştienţi nu mai dau curs manifestării agresivităţii lor. 
Cu siguranţă şi tu te-ai oprit, deseori, fiind cât pe-aci să îţi verşi nervii asupra altora...
Mulţi oameni acceptă faptul că legile determinismului cauzal îi pun pe ei înşişi în centrul cauzei efectelor pe care le experimentează în momentul prezent, dar continuă să proiecteze învinuiri, acuzaţii, reproşuri, asupra celor din jurul lor, deoarece li se pare că aceştia greşesc faţă de ei. 
Asta denotă în mod clar faptul că ceea ce ei spun că cunosc, de fapt nu înţeleg, privind karma, destinul, şi legile determinismului cauzal. 
Când ai succes, afirmi că succesul ţi se datorează, că este meritul tău, dar când ai insucces, când greşeşti, aşa-i că manifeşti tendinţa de a... proiecta meritul / vina asupra altora ?... :)
Nimeni nu "o ia în freză" în mod gratuit, fără nici o vină, la întâmplare, haotic, din ghinion, neşansă, etc.
Şi nimeni nu o ia în freză din partea oricui, ci din partea anumitor oameni... 
Tu ai atras agresorul, mai mult, mai puţin, sau deloc conştient. 
Tu atragi în viaţa ta tipul de experienţe pe care le trăieşti, prin atitudinea ta, prin modul tău de gândire şi comportament, prin acşiunile şi reacţiile tale faţă de ceilalţi oameni cu care interacţionezi. 
Tu acţionezi şi reacţionezi conform tiparelor tale de gîndire şi comportament. 
Aceste tipare îţi canalizează viaţa, viitorul, în permanenţă...

Povestea agresiunii tale trebuie analizată în toate amănuntele sale, pentru a putea înţelege cum a acţionat, în fiecare caz specific, Legea Atracţiei...



-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢII PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă a lui Kato :

-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial"  
http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole !  http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...

  


software-deals.ro

Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');