Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

luni, septembrie 16, 2013

DESPRE DOGMATISM ŞI LIBERTATEA DE GÂNDIRE

DESPRE DOGMATISM ŞI LIBERTATEA DE GÂNDIRE

Marcel Forhan (alias Yram) născut în Franţa în Corbeil-essonnes în 1884, a murit în China în Shanghai în 1927. A fost un inginer electrician, specializat în tramvaie electrice şi posturi de TSF. 
Faima sa se datorează trilogiei metafizice publicată în mai multe ţări (Statele Unite, Anglia, Spania, Argentina, Moldova, România), în care povesteşte experienţele sale în afara corpului fizic (în engleză OBE - Out Of Body Experience). Dezvăluirile sale extraordinare relatate reprezintă rezultatul muncii sale de cercetare experimentală efectuată în decurs de mai mult de doisprezece ani de experienţe extracorporale efectuate în mod conştient.

 Fiecare om care ajunge la un moment dat în posesia unor cunoştinţe importante privind lumile invizibile şi mecanismele de control al experienţelor şi a manipulării energiilor, se întreabă dacă este bine să facă publice descoperirile sale sau nu. Yram şi-a pus şi el această întrebare : "A pune la îndemâna oricui o experienţă atât de importantă, nu înseamnă a dezvălui secretul noilor forme de energie care pot fi utilizate şi în rău? Am meditat mult asupra acestei întrebări."
Care a fost concluzia sa : "prin experienţă, am aflat că răul nu-i poate atinge decât pe cei dinainte înclinaţi spre rău. Apoi, eforturile necesare pentru a realiza experienţa pretind un anumit echilibru psihologic şi psihic, din care răul este exclus. 
În fine, dacă, în mod excepţional, vreo fiinţă rău intenţionată ar ajunge la vreun rezultat, ea va fi repede victima faptelor sale, căci în mod deliberat nu voi da în această lucrare informaţii prea precise. 
Sper că veţi înţelege motivul care mă face să procedez astfel. 
Ca în toate lucrurile există şi aici unele particularităţi ce nu se dobândesc decât prin practică. 
Sunt dispus să le divulg verbal, în limita eforturilor făcute de cel sau cea care doreşte să repete aceste experienţe, dar aici nu voi da decât informaţii generale."

 "Toate procedeele care au drept scop să dogmatizeze idei, sentimente sau fapte, după un algoritm prestabilit, împiedică creşterea fericirii
Toate organizaţiile care au drept scop stabilirea unei păci lăuntrice durabile, un echilibru social mărit, o organizare superioară, trebuie să tindă spre o libertate mărită de gândire. 
Dând tuturor învăţătura necesară pentru a putea judeca liber şi pentru a deveni mai conştienţi, facem pentru fericirea poporului mai mult decât dacă l-am hrăni cu dogme.
Între o judecată liberă şi o judecată impusă este o deosebire enormă

Prima atrage asupra autorului ei repercusiuni pe care el singur le va rectifica atunci când le va înţelege reacţiunile dureroase. 
Cea de a doua provoacă o inhibare, un blocaj general în mecanismul eforturilor necesare stabilirii unui echilibru mai apropiat evoluţiei sale psihologice. 
Este deci cu totul inutil să se discute asupra priorităţii unui procedeu, a unei metode speciale ducând la fericire.
Toate mijloacele care utilizează raţionamentul logic sunt bune, dacă nu ne încăpăţânăm asupra ideilor pe care nu le cunoaştem perfect. 

Meditaţia, reflecţia, descompunând ideile în Principiile lor elementare pentru a le aplica apoi conştient, este una din metodele cele mai eficace pentru toată lumea.
Viaţa superioară are elemente a căror certitudine este neîndoielnică. Evoluţia este lucrul cel mai uşor de conceput. Ea este o ordine naturală în dezvoltarea conştiinţei spre care se tinde în mod necesar, în urma observării tot mai conştiente a faptelor existenţei cotidiene."  Yram


Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Linkul către site :  https://katonanico.wordpress.com/
Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');