Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

vineri, septembrie 20, 2013

DESPRE IERTARE ŞI VINDECARE

Cineva m-a întrebat : 
"Concret : cum să iert dacă nu pot ? Să mă mint pe mine însămi, nu pot oricât aş vrea. Fără iertare nu există vindecare. Aşadar ? Cine mă poate ajuta ? "
Câteva sfaturi pentru rezolvarea acestei probleme :
Să zicem că ar fi aşa, că asta este regula : Fără iertare nu există vindecare = nu te poţi vindeca dacă nu poţi ierta.
PRIMA ŞMECHERIE : orice regulă are… excepţii. Excepţie fac cele ce nu au. ;)  Studiază excepţiile de la regulă, apoi încadrează-te condiţional în acea categorie excepţională, şi astfel ai... fentat regula ! :)
Dacă eşti puţin şmecher şi încrezător în tine, în capacităţile tale mentale, poţi găsi astfel rezolvări acceptabile pentru orice situaţie.


Cine nu poate ierta alte persoane, nu se poate ierta nici pe sine, şi invers.
ŞMECHERIE : NU ESTE NEVOIE DELOC SĂ TE CHINUI SĂ IERŢI PE CINEVA SAU PE TINE ÎNSUŢI. 

DE CE ? DEOARECE UITE-AŞA : 
 REGULA - NU POŢI IERTA PE CINEVA PE CARE NU ÎL ÎNŢELEGI !  
DAR... DACĂ ÎL ÎNŢELEGI, ÎNŢELEGÂND CĂ ESTE UN OM IMPERFECT, EXACT LA FEL CA TINE ÎNSUŢI, SUPUS INEVITABIL GREŞELII, CA ŞI TINE, ATUNCI VEI IERTA AUTOMAT PE ORICINE ŞI PE TINE ÎNSUŢI, ÎNAINTE DE A CONŞTIENTIZA CĂ DEJA AI IERTAT, FĂRĂ SĂ FACI NIMIC SPECIAL PENTRU A IERTA, CI DOAR PENTRU A ÎNŢELEGE, A CONŞTIENTIZA ADEVĂRUL. 
 DE ACEEA SE SPUNE, PE BUNĂ DREPTATE, CĂ ADEVĂRUL TE VA... ELIBERA, VINDECA !...
Toţi suntem limitaţi, imperfecţi, toţi greşim, cu şi fără de voie, orice ai face şi oricum ai gândi, oricât te-ai strădui să fii de corect şi fără de pată. Eşti un păcătos, ca toţi noi ăştia ceilalţi din jurul împrejurul tău, şi trebuie să ne scuzi din când în când că mai greşim cu ceva faţă de tine, aşa cum şi tu greşeşti inevitabil faţă de noi.
Şmecherie : tu şi lumea sunteţi în mod logic chit, adică în echilibru, deoarece şi tu greşeşti faţă de lume, şi lumea faţă de tine, cam în aceeaşi măsură, în timp, deoarece există Legea compensării automate. Hai să batem palma împreună, eu reprezentantul Lumii, şi cu tine reprezentantul tău personal. Noi te acceptăm şi te iubim aşa cum eşti, şi într-o bună zi de azi poate ne vei accepta şi iubi şi tu pe noi aşa cum suntem, fără să mai emiţi vreo pretenţie de perfecţiune la adresa noastră, a Lumii şi membrilor ei, şi nici la adresa ta personală...
CÂND VEI CONŞTIENTIZA FAPTUL CĂ TU GREŞEŞTI FAŢĂ DE ALŢII EXACT ÎN MĂSURA ÎN CARE ALŢII GREŞESC FAŢĂ DE TINE, DATORITĂ LEGII IMPLACABILE
A COMPENSĂRII, ÎNŢELEGÂND TOTODATĂ CĂ NIMIC NU SE PIERDE ŞI NIMIC NU SE CÂŞTIGĂ, CI TOTUL SE TRANSFORMĂ ÎN VIAŢA TA, NU VA MAI FI NVOIE
SĂ IERŢI PE NIMENI, DE NIMIC, DEOARECE NU VA MAI EXISTA NIMIC CE AR TREBUI IERTAT ÎN MINTEA TA... ATUNCI VEI FI VINDECAT, ŞI ELIBERAT.
NU-I AŞA ?


ŞMECHERIE PENTRU PERSOANELE RELIGIOASE : dacă eşti o persoană foarte credincioasă, religioasă, este aproape sigur că ţi-ai fixat mental Sursa ta de energie şi putere şi bine în afara ta, într-o Divinitate exterioară ţie.
ŞMECHERIA ? : ADU DIVINITATEA ÎN INTERIOR, ÎN INIMA TA, PÂNĂ TE CONTOPEŞTI CU EA, CU SURSA DE PUTERE ŞI BINE, ŞI ATUNCI TU VEI AVEA PUTEREA INTERIOARĂ DE A FACE CE VREI TU, CĂCI TOTUL VA VENI DE LA... SINE...  SINELE INTERIOR...


FC: Teoretic aşa-i. Practic e mult mai complicat. “Programele“ neconştientizate de genul “totuşi am dreptate“ “am o responsabilitate în privința copiilor“, “suferinţa e purificatoare“,  sunt blocaje puternice.
Kato : Da, aplicarea în practică se complică cu cât există mai multe credinţe, convingeri şi prejudecăţi de neclătinat şi nezdruncinat. Pentru cei care privesc noul cu ochii copiilor plini de curiozitate, practica devine o exerienţă de viaţă plăcută, incitantă, interesantă... 

MK : nu există vindecare deplină fără iertare deplină, aşa că
dacă fentezi iertarea, ţi-ai fentat şi vindecarea
! în sensul că ţi se pare doar că te-ai vindecat, dar boala apare sub alte forme, oricare ar fi ea...


Kato : Am evidenţiat faptul că poţi "fenta" procesul de iertare (mai precis raţionalizarea, interpretarea mentală a sa), îndeplinind condiţiile cauzale care produc ca efect iertarea în mod AUTOMAT, astfel încât iertarea să vină DE LA SINE, natural, fără a trebui să te gândeşti măcar la ea.
Exact la fel cum, dacă îndeplineşti condiţiile cauzale ale vindecării, te poţi vindeca fără a te gândi deloc la vindecare !
Cel ce afirmă că el nu poate ierta, o face deoarece el se chinuie să ierte în mod forţat, fără să înţeleagă mecanismul iertării, determinismul cauzal care produce iertarea ! 

Reciteşte afirmaţia de mai sus... Dar iertarea trebuie privită ca un efect, şi găsită şi îndeplinită cauza. Astfel iertarea va avea loc chiar fără să conştientizezi exact momentul în care ea s-a manifestat pe deplin !
Altfel spus : de ce vindecarea nu poate avea loc dacă nu ai iertat totul în prealabil ? 

Gândeşte-te la acest determinism cauzal
 CÂT TIMP (MAI) EXISTĂ CEVA DE IERTAT (neiertat încă), NU TE POŢI VINDECA. Rezultă logic faptul că atunci când nu va mai exista nimic de iertat, te vei vindeca automat !
 Aşa este ? Dar ce există de fapt de iertat în tine ? 
 A IERTA înseamnă :
1. A scuti pe cineva de o pedeapsă, a trece cu vederea vina, greșeala cuiva, a nu mai considera vinovat pe cineva. A scuza.
2. A scuti, a dispensa pe cineva de o obligație.
3. A îngădui, a permite, a da voie să...
Deci, în momentul în care înţelegi faptul că necesitatea iertării provine din instituirea unui blocaj psihic, produs deoarece tu CREZI că CINEVA ESTE VINOVAT FAŢĂ DE TINE, CĂ A GREŞIT FAŢĂ DE TINE, CĂ TREBUIE PEDEPSIT, faptul de a înţelege că nimeni nu este vinovat cu nimic, demontează
automat necesitatea de a ierta, blocajul fiind demontat automat.
 

 Vei simţi că cineva trebuie iertat doar atâta timp cât vei considera pe cineva vinovat faţă de tine. 
 Când vei înţelege că vina este prezentă doar în mintea ta, că este o iluzie, ea îşi va înceta existenţa, şi nu va mai exista nici vină, nici vinovat, nici nevoia de a ierta ceva inexistent !
Aşadar, DEMONTÂND VINA (PRIN CONŞTIENTIZAREA ADEVĂRULUI ŞI FALSULUI), DISPARE AUTOMAT VINOVATUL ŞI BLOCAJUL MENTAL CARE TREBUIA DEBLOCAT PRIN IERTARE. 

Astfel se poate spune că ai fentat procesul de iertare, în mod elegant, şi te poţi vindeca liniştit şi fără problemele generate de existenţa necesităţii unei iertări...
Privind altfel, cel ce iubeşte nu are nevoie niciodată să ierte pe cel iubit, căci obiectul iubirii sale nu poate fi încărcat niciodată cu vreo vină, o vinovăţie.
Nu poţi să crezi nici un moment că omul iubit trebuie pedepsit pentru vreo greşeală de-a lui faţă de tine, nu-i aşa ?  

Aşa că, în mod logic, dacă eu sau altcineva te poate învăţa cum să faci să iubeşti un om pe care tu nu îl poţi ierta, aşa-i că necesitatea iertării va dispare de la sine, odată ce iubirea se va manifesta în mintea şi sufletul tău ?
  Calea expusă de mine, de a "fenta" şi "şmecheri" procesul iertării, punând-ul pe "pilot automat", nu trebuie să capete în mintea ta conotaţii negative. Totul trebuie privit sub aspect ludic, ca un joc, un joc al vieţii, din punct de vedere al utilităţii şi eficienţei sale... 

Am arătat mai sus cum poţi fenta credinţele şi convingerile tale şi ale altora privind iertarea şi vindecarea, fără a fi nevoie de a scăpa de ele pentru a putea ierta şi vindeca. Dar, este drept şi faptul că, atunci când începi să înţelegi cu adevărat mecanismul acestor metode de fentare, deja ai iniţiat un proces de schimbare, de transformare, al personalităţii şi vieţii tale, la nivel mental. Trebuie să ştii faptul că, odată ce ai început să înţelegi şi să aplici, viaţa ta nu va mai fi la fel. 
Deci, dacă nu vrei să schimbi nimic în viaţa ta, căci îţi place exact aşa cum este ea acum, te rog nu mai citi ceea ce scriu eu, căci vei da vina pe mine ulterior... 
Tu poţi să alegi mereu să trăieşti cum vrei, de aceea fă aceste alegeri singur, în mod conştient. Nu da cu banul, şi nu urma sfaturile, părerile şi modelele de viaţă ale nimănui, orbeşte, fără a raţiona conştient. 
Dacă tu alegi şi decizi în mod conştient, nu vei mai putea da vina pe nimeni altcineva. Ai acest curaj ?... :)

TL "Putem ierta dar nu uitam ! " 

SP "Iert dar nu uit! " 

Kato : Este natural şi firesc să nu uiţi ! 
NU TRĂIM EXPERIENŢELE VIEŢII PENTRU A LE ŞTERGE APOI DIN MEMORIE, CI PENTRU A PUTEA ASIMILA ULTERIOR CÂT MAI MULTE INFORMAŢII ŞI ÎNVĂŢĂTURI DIN ELE. 
Nu trebuie să uităm nimic, nu trebuie să ştergem nimic, nu trebuie să îngropăm nimic, nu trebuie să fugim de nimic, ci trebuie să medităm la experienţele noastre, şi să căutăm să înţelegem ceea ce ni s-a întâmplat, de ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat. 
Asta este ÎNVĂŢĂTURA pe care o avem de însuşit în această viaţă, existenţă, desfăşurată în acest plan terestru, ca oameni. 
Cel ce încearcă să uite, să îngroape cât mai adânc trecutul său, dovedeşte prin acest efort inutil faptul că nu a înţeles încă, care este rolul experienţelor sale de viaţă, atât cele plăcute cât şi cele neplăcute...  

 Cum poţi TESTA dacă ai iertat cu adevărat pe cineva, altcineva sau pe tine însuţi : 
Ce crezi, se poate testa dacă ai iertat ? Cum poţi testa dacă iertat într-adevăr pe cineva ? Cum poţi testa pe ALTCINEVA dacă a iertat ceva sau pe cineva, de exemplu pe tine ? 
Există mai multe metode, dar cea mai simplă se referă la EXISTENŢA şi PERSISTENŢA RESENTIMENTELOR. 
"RESENTIMÉNT = Sentiment ostil față de cineva, provocat de o nemulțumire mai veche; dușmănie, ură, pică, antipatie, resimțământ"
Testează-te, aşadar, gândindu-te atent la cineva pe care tu crezi că l-ai iertat. Ce simţi ? Simţi vreun resentiment faţă de acea persoană ? Pune-ţi întrebarea : iubesc această persoană ? O pot iubi ? Mă împiedecă ceva acum să o iubesc ? CE ?  
Dacă simţi ceva neplăcut când te gândeşti la cineva, chiar şi numai faptul că tinzi să eviţi gândul orientat spre ea, atunci înseamnă că (încă) nu ai iertat acea persoană. Dacă simţi ceva neplăcut când te gândeşti la tine, dacă simţi că vrei să eviţi să te gândeşti la tine şi experienţelel tale neplăcute, este clar că (încă) nu te-ai iertat pe tine însuţi. 
DACĂ AI TENDINŢA DE A EVITA, ÎNSEAMNĂ CĂ IERTAREA NU S-A PRODUS, SAU NU S-A DESĂVÂRŞIT ÎNCĂ.Cât timp se manifestă în tine, încă, o dorinţă de EVITARE, de SEPARARE, atât timp eşi încă blocat, şi nu te vei putea REUNI, REÎNTREGI, REÎMPLINI...  

Bonus
"Dacă se revizuieşte trecutul, prezentul se schimbă într-o anumită măsură.
Trecutul nu dispare, el continuă să existe. Trecutul nu este doar o amintire ce ne rămâne în memorie, ci o dimensiune reală. Putem acţiona asupra trecutului. Acţionând însă asupra acestuia, schimbându-l, obţinem un rezultat contrar. Schimbându-ne atitudinea faţă de trecut, observăm că se poate schimba prezentul.
deci trecutul se poate schimba, schimbându-ne atitudinea faţă de el. 
Pentru că trecutul şi prezentul se află în subconştientul nostru.
Ce reprezintă conştientul ? El se află în strânsă legătură cu corpul nostru.
Subconştientul depăşeşte graniţele corpului. 
În trecut corpul nu mai există, nici în viitor nu există, încă.
Deci, când ne amintim de trecut sau când ne gândim la viitor, subconştientul se activează. Un moment foarte important !
Ce are loc de fapt ? Cu cât mai corect ne gândim la trecut, cu atât atitudinea noastră faţă de viitor este mai corectă. Cu atât mai mult sufletul şi subconştientul vor avea o viziune mai corectă despre lume."



Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Linkul către site :  https://katonanico.wordpress.com/

DESPRE IERTARE, SĂNĂTATE ŞI BOALĂ Răspunsuri la întrebări, oferite de Kato

Fragmente din răspunsuri personale la întrebările altora : -Totul se plăteşte. Legea compensaţiei acţionează, implacabil. -Dacă totul se plăteşte, iertarea nu mai are nicio valoare ? -Iertarea are întotdeauna o valoare, în orice situaţie de viaţă. Legea Naturală a Compensaţiei nu exclude valoarea iertării. Efectele iertării se supun şi ele Legii Compensării, căci există o "plată compensatorie" pentru manifestarea iertării, inevitabilă, datorită acţiunii legilor naturale ale creaţiei.

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');