Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

duminică, septembrie 22, 2013

Dysanaesthesia - O stare de conștiență nouă ?

‘’Medicina modernă acceptă pentru un pacient o stare deplin conştientă a acestuia sau una inconştientă. 
Dar iată că a venit timpul ca experţii medicali să fie nevoiţi să recunoască şi o a treia.
Dr. Jaideep Pandit, anestezist la Colegiul Sf. Ioan din Anglia, afirmă în cadrul Congresului anual al Asociaţiei de Anestezie din Marea Britanie şi Irlanda, în data de 19 septembrie 2013, că au reuşit să ducă un pacient într-o stare de conştienţă în care să răspundă la o comandă dar să nu fie deloc afectat de durere în timpul unei operaţii chirurgicale.
Această stare a fost numită de dr. Pandit, dysanaesthesia, şi poate fi dovedită printr-un experiment făcut pe 34 de pacienţi supuşi unor intervenţii chirurgicale. 

"Este remarcabil că aceştia mişcau doar degetele, în cazul în care se cerea acest lucru, fără să se trezească din anestezie şi fără să simtă durerea" declară doctorul britanic.
De regulă, pacienţii sunt atent supravegheaţi în timpul operatiilor pentru a se afla permanent în stare de inconştienţă. Tehnologiile folosite pentru monitorizarea stării de conştienţă a pacientului în timpul unei operaţii au fost îndelung dezbătute de specialişti.
"Este foate dificil de a proiecta un dispozitiv de monitorizare când nu avem un model a ceeea ce vrem să monitorizăm" spune dr. Pandit.
Ipoteza anestezistului englez poate servi ca bază pentru dezvoltarea unor aparate mult mai eficiente de monitorizare a pacienţilor, pentru a înlătura temerile chirurgilor că pacientul se trezeşte în timpul operaţiei.
Sau la fel de bine, poate fi punctul de plecare în acceptarea inexplicabilului care se încăpăţânează să existe şi să se manifeste. Sau poate ne va ajuta să aprofundăm chiar şi conştiinţa.‘’ Sursa:
http://www.privireinviitor.ro/articole/729-o-noua-stare-de-constienta-descoperita.html

‘’Medicina modernă acceptă pentru un pacient o STARE DEPLIN CONȘTIENTĂ a acestuia SAU UNA INCONȘTIENTĂ. Dar iată că a venit timpul ca experţii medicali să fie nevoiţi să recunoască şi o A TREIA.‘’ 
‘’... au reuşit să ducă un pacient într-o STARE DE CONȘTIENȚĂ în care să RĂSPUNDĂ LA O COMANDĂ, dar SĂ NU FIE DELOC AFECTAT DE DURERE în timpul unei operaţii chirurgicale.‘’
Premisa este greșită. Omul este conștient în această stare, atât doar că percepția sa senzorială a durerii ( transmiterea influxului nervos de la nivelul celulelor receptoare pentru durere) a fost blocată de anestezic. 

În realitate nu există 2 stări de conștiență - de deplină conștiență și de absență a acesteia, ci există o singură stare de conștiență, care este fluctuantă, ce prezintă un maxim - deplina conștiență, și un minim - inconștiența sau diminuarea până la absența conștienței
În fapt, extremele absolute nici nu există faptic, ci doar teoretic, conceptual. Psihologii și psihiatrii știu că există o mulțime de variații ale stării de conștiență, care se situează între aceste extreme, de minim și maxim, stări modificate, alterate (față de starea normală), prezente în cadrul diferitelor experiențe de viață mai neobișnuite, experiențe religioase, meditații, faze ale somnului, patologii, tulburări și boli psihice...
Este la fel cum frigul reprezintă o diminuare/ lipsă a căldurii, dar și frigul este măsurat în grade celsius, iar gradele indică de fapt măsura în care este prezentă energia calorică. Sau la fel cum întunericul este măsurat prin indici de prezență a luminii - radiației energetice încadrată în cadrul spectrului vizibil, luminos. VORBIM AȘADAR DE PREZENȚA UNEI ENERGII, ÎN FIECARE CAZ ! La fel, definim starea de conștiență prin prezența unei energii (influx nervos) care este diminuată / blocată în mod chimic de anesteziști, de hipnotizatori, de ingerarea unor substanțe accidental sau în mod voit, de accidente, traumatisme fizice, etc. Capacitatea de a prezenta reacțiii motorii la stimuli senzoriali reprezintă un indice al blocării acestei energii.
Dar, atenție ! Căci întreruperea aferentației senzoriale, de o substanță anestezică, ca în cazul anesteziei locale prin injecție, nu are de-a face cu starea de conștiență, care nu este afectată cu nimic ! La dentist ești anesteziat, și poți să nu îți mai simți buza și limba, dar să fii perfect conștient. La fel, unii cercetători au descris fenomenul anesteziei corporale generale, provocate de unele extracte de plante folosite de diverși șamani, corpul întreg fiind amorțit, în catalepsie, dar conștiența rămânând perfect trează !  Această practică este folosită și de vrăjitorii woodoo, de păianjeni pentru a-și menține victima în viață, nemișcată, conservată în stare ‘’proaspătă‘’, etc.  Deși această stare pare a fi una de comă, de pierdere totală a conștienței din cauza lipsei de reacție motorie a corpului, nu este așa, fiind vorba doar o simplă stare de... paralizie, mai mult sau mai puțin extinsă, generalizată sau locală...
Am citit multe relatări ale unor persoane care au fost sub anestezie generală, alții în moarte clinică, care au rămas însă deplin conștienți de tot ceea ce s-a întâmplat în jurul lor,  povestind cu lux de amănunte ceea ce s-a desfășurat, deși corpul lor era în catalepsie, sau chiar nu mai dădea deloc semne de viață.. 

Să analizăm și ale puncte de vedere :
‘’Constiinta (de sine) sau discernamintul de sine (facultatea de a se discerne, de a se patrunde, de a se judeca si aprecia pe sine) este capacitatea de a fi in legatura cu propria mea persoana, de a ma cunoaste si recunoaste, de a fi atent la mine si in posesia mea in contextul bio-psiho-social al existentei mele personale, pe care astfel o validez intuitiv si reflexiv, realizind saltul de la individul biologic la persona care isi constata unicitatea – deci
personalitatea; capacitatea de a ma autodetermina in propriile atitudini si de a avea controlul alegerilor mele, pentru a deosebi intre mine si altcineva, intre bine si rau, adevar si minciuna, intre moral si imoral; este suma unor momente de constienta, de prezenta responsabila in propria viata, un continuum poliprocesual al propriei persoane care genereaza o imagine de sine unica, unitara si coerenta, incluzind sintetic trecutul, prezentul si prefigurind viitorul personal prin afirmatii autoreflexive de tipul: “stiu ca eram”, “stiu ca sunt”, “stiu ca poate voi fi”.

Constientizarea este procesul de verbalizare interna (explicitare pentru sine) si externa (exprimare pentru ceilalti) a constiintei de sine, procesul de explicitare-exprimare verbala a continuturilor constiintei de sine; este discernamintul de sine exprimat, proces
care raportat la momentul actual al existentei personale imiconfera starea de a fi prezent in propria viata. (Realizez ca ceva s-a intimplat cu mine cindva, ma raportez cumva la acea experienta din trecut pentru a vedea ce mai inseamna ea pentru mine acum si cum ma afecteaza; constat ca am gindit si m-am mai simtit si alta data in acelasi fel, ma surpind visind si ma regasesc intr-o stare de bine pe care o numesc generic fericire si pe care as dori sa o experimentez cindva in viitor; imi explic doar mie sau spun si altcuiva toate astea, folosindu-ma de un vocabular de a carui achizitie depinde fidelitatea cu care ma dezvalui semenilor, comunicarea mea cit mai specifica, intima, fidela si prin acestea onesta depinzind de abilitatea de a invata, intelege si utiliza cit mai multe cuvinte intr-o limba. Observ ca onestitatea sau sinceritatea fata de sine este o abilitate dobindita prin truda, prin lucrul cu propriul suflet, un travaliu al constientizarii de sine dar si al unei bune exersari a limbajului, astfel incit acest vehicol sa redea cit mai fidel, nuantat si specific ceea ce constientizez despre mine; onestitatea felului in care ma dezvalui celorlalti se adreseaza asadar mai degraba auzului lor decit vazului, cuvintul avind cea mai mare putere de esentializare a gindurilor si emotiilor. Prin urmare o buna exprimare dar si empatia si inteligenta emotionala se antreneaza prin lectura si conversatie, nicidecum prin vizionarea unor experiente, in care este sau nu posibil sa imi regasesc intocmai gindurile si emotiile.)

Constientizarea este constiinta verbalizata . Procesul si abilitatea de a dialoga cu sine si cu ceilalti despre discernamintul de sine genereaza constienta. (Nu intimplator starea de constienta a unei persoane se testeaza prin intrebari privind numele, data, anul, tara in care se afla persoana, etc.- derealizarea sau dimpotriva, luciditatea fiind dovada nivelului personal de constienta.)
Constienta este calitatea de a fi lucid, sau calitatea constiintei de sine de a se ancora fidel exteriorului in momentul prezent; certitudinea existentei propriei persoane constatata aici si acum (ori certitudinea de a fi fost constient in vreun moment din trecut – constatata acum), in prezentul care devine astfel un moment de referinta al prezentei personale. Constienta ofera timpului prezent constatarea existentei personale imediate, in acest moment, intr-un anumit loc, persoana stiind astfel ca este prezenta; este constiinta actualizata in prezent, in momentul constientizarii, starea de a fi ancorat spatio-temporal, calitatea de a recunoaste identitatea propriei persoane, dar si calitatea de a aduce in prezentul personal imediat continuturile constiintei.
Constienta genereaza prezenta personala (Ma recunosc aici si acum, sunt eu, nu altcineva) si prezentul (Acum sunt aici) .
Constienta inseamna asadar “a sti ca sunt prezent”, este trezire, inseamna a sti cine sunt, ce fac acum, unde sunt si de cit timp stiu ca sunt – aici si acum; inseamna a fi intr-un contact de verificare atit cu interiorul cit si cu exteriorul personal pentru o orientare si o ancorare corecta a sinelui in spatiul si timpul exterioare persoanei. Este acordarea timpului si spatiului personal la timpul si spatiul conventional. Constienta este totodata constiinta adusa in viata de relatie cu ajutorul limbajului. O analogie cu relatia dintre suflet si trup ar fi una potrivita atunci cind vorbim despre relatia dintre constiinta si constienta. Folosind o definitie de tip butada, constienta este trupul constiintei surprins si recunoscut in momentul acesta, in prezentul continuu, fiind mereu cea mai proaspata oglindire a constiintei de sine in cuvint.
Ce legaturi exista intre constiinta, constientizare si constienta ?
Datorita faptului ca am constiinta de sine pot sa vorbesc despre mine, verbalizez,constientizez continuturile constiintei si prin asta ma pun intr-o stare de constienta fata de mine si altii, sunt constient acum de ceea ce mi se intimpla, de ceea ce gindesc, simt, fac, de persoanele cu care intru in relatie.
In functie de activitatile desfasurate, ma pot referi la constiinta in starea de veghe, constiinta in starea de somn, constiinta in starea de visare, sau constiinta in starea de extaz, ceea ce le deosebeste fiind o variere a calitatii si cantitatii constientei, prezenta intr-o proportie mai mare sau mai mica a constientei asociate unei anumite calitati a acesteia. Tipul de constienta este cel care permite constiintei de sine sa aiba mai multe forme sau stari, in functie de ipostazele pe care le traiesc, constienta fiind aici vazuta ca stare de ancorare lucida in realitatea spatio temporala exterioara persoanei mele, cea care permite starile de disociere a atentiei dinspre interior spre exterior, dinspre constiinta spre constienta. Orientarea spre in afara persoanei creeaza sentimentul acorarii in realitate, in vederea unei cit mai fidele surprinderi a acesteia, starea de disociere fiind o stare de inalta constiinta de sine insotita de o fidela constienta.
Cind constienta lipseste, sau in stare inconstienta, pot spune ca am constiinta dar nu constienta, orientarea atentiei fiind in intregime spre interiorul persoanei mele.
In stare de hipnoza, am constiinta, dar constienta este limitata, traind o stare de disociere exterior-interior orientata prioritar spre interior, spre sinele meu profund, cu ajutorului unui
hipnoterapeut dar nu numai.‘’ Sursa http://psihologie-constanta.ro/blog/?tag=constiinta-de-sine



Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

De AICI POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde


DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă a lui Kato : 



CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Te invit cu bucurie să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Accesează acest link pt oferta completă de magazine unde găseşti tot ce vrei : https://www.facebook.com/notes/806471976063412/ 
Mulţumesc !

Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html




Elefant.ro
Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');