Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

vineri, septembrie 20, 2013

Franz Bardon- Inițiere în Hermetism


Libris.ro

FRANZ BARDON - INIŢIERE ÎN HERMETISM
 
"11. Sufletul sau corpul astral - prin vibratiile subtile ale elementelor, prin intermediul fluidului electric si celui magnetic si polaritatile lor, sufletul provine din principiul akasa sau cele mai fine vibratii eterice. 

In acelasi mod in care elementele functioneaza in corpul material, tot asa vor functiona si in suflet, asa numitul corp astral. 
Magnetul cu patru poli, cu calitatile lui specifice, conecteaza sau amesteca sufletul cu corpul. Amestecul are loc, in analogie cu corpul, prin influenta electromagnetica a elementelor. 
Noi, adeptii numim acest comportament al elementelor matricea astrala a vietii sau asa numitul fluid electromagnetic al sufletului. 
Aceasta matrice astrala a vietii nu e identica cu ceea ce ocultistii numesc aura; despre aceasta voi vorbi mai tarziu. 
Matricea astrala sau fluidul electromagnetic al sufletului, este legatura dintr suflet si corp. In suflet principiul focului produce tot ceea ce este constructiv, principiul apei animeaza, aerul echilibreaza, si principiul pamant da vigoare, cladeste si mentine. Corpul astral lucreaza cu aceleasi functii ca si corpul material. 
Sufletul a fost creat din principiul akasic, iar cum functioneaza elementele la nivelul fizic vor functiona si la nivelul sufletului sau corpului astral dar avand o vibratie mai inalta.
Omul a fost dotat cu 5 simturi ce corespund celor 5 elemente prin care corpul astral sau sufletul cu ajutorul simturilor fizice percepe planul fizic.
Spiritul nemuritor recepteaza si lucreaza cu aceste 5 simturi prin corpul astral si cel fizic. 

De ce spiritul este nemuritor va fi explicat intr-un capitol ulterior. 
Fara activitatea spiritului in suflet, corpul astral nu ar trai si s-ar dezintegra in componentele sale. 
Cum spiritul nu ar putea actiona fara interventia sufletului, in corpul astral se regaseste radacina calitatilor pe care le are spiritul. 
In functie de nivelul de dezviltare si maturizare, spiritual are diferite vibratii ale fluidului electric sau magnetic, care se manifesta in suflet sub forma celor 4 temperamente. 
In functie de elementul predominant distingem urmatoarele temperamente: coleric, sanguin, melancolic si flegmatic. 
Cel coleric apartine focului,cel sanguin apartine aerului, cel melancolic apartine apei, cel flegmatic apartine pamantului.
Puterea si vibratia elementului corespunde in grade diferite cu puterea, vigoarea si expansiunea vibratiei respectivului fluid. 

Fiecare din aceste 4 elemente care dau nastere temperamentului uman, in forma activa ofera calitati pozitive, iar in forma pasiva calitati negative. 
As fi prea minutios daca voi dezvolta aici pe larg despre efectele elementelor, si este mai bine pentru adeptul incepator sa gaseasca in el aceste efecte prin meditatie adanca.
Aceasta maniera are un motiv foarte special in cadrul initierii. Voi da doar cateva exemple:
Temperamentul coleric in aspectul pozitiv: activitate, entuziasm, curaj, productivitate, hotarare, zel etc. 

In forma negativa calitatile sunt : gelozie, lacomie, pasiune, iritabilitate, necumpatare, tendinta spre distrugere, etc.
Temperamentul sanguin in forma activa: capacitate de penetrare, harnicie, bucurie, dexteritate, bunatate, claritate, optimism, veselie, independenta, zel. In aspectul negativ: sentmentul continuu ca esti provocat, intoleranta, dispret, barfa, guraliv, auto-multumire, schimbator, viclenie.
Temperamentul melancolic in forma pozitiva: modestie, compasiune, devotiune, tandrete, seriozitate, docilitate, fervoare, iertare, intelegere, calm, etc. 

In forma negativa: indiferenta, depresie, apatie, timiditate, lene, etc. 
Temperamentul flegmatic in forma activa: respect, reputatie, rezistenta, consideratie, hotarare, fermitate, seriozitate, scrupulozitate, concentrare, sobrietate, punctualitate, responsabilitate, obiectivitate, circumspectie, siguranta de sine etc. 
In aspectul negativ: lipsa de scrupule, mizantropie, a intarzia, lene, stupiditate, laconic etc. 
In functie de elementul predominant se formeaza temperamentul, care formeaza baza caracterului uman.
Intensitatea acestor calitati depinde de polaritatea fluidului electric si magnetic. 

Rezultatul final este o emanatie ce se mai numeste profesional aura. 
Prin urmare acest fel de aura nu trebuie comparat cu matricea astrala, deoarece exista diferente mari intre ele. 
Matricea astrala este substanta de conexiune intre corpul fizic carnal si suflet, in timp ce aura este emantia activitatii elementelor din corp, in calitati variate in functie de formele active
sau pasive. 

Aceste emanatii in suflet produc o anumita vibratie care corespunde unei culori. 
Pe baza acestor culori inteleptul care vede aura (a lui sau a altora) cu ochii astrali, isi poate da seama de caracterul de baza al omului si de polaritatea vibratiilor din sufletul acestuia, si chiar sa o influenteze. 
Voi vorbi mai detaliat despre aceste lucruri intr-un capitol viitor referitor la introspectie.
Astfel temperamentul omului ii influenteaza caracterul si ambele creaza emanatia sufletului sau aura. 

Pe langa caracter, temperament si fluidul electro-magnetic, corpul astral are inca 2 centri in creier, creierul mare (cerebrum/scoarta cerebrala) apartinand constientului, si creierul mic (cerebelul) apartinand inconstientului. 
Pentru functiile lor vezi capitolul care se refera la spirit.
Cum am mai spus elementele se manifesta in suflet la fel ca-n corp, toate functiile fizice isi au radacina in suflet unde exista anumiti centri speciali in analogie cu toate elementele, pe care filosofia indiana le numeste chakre.

Trezirea chakrelor in India se numeste Kundalini Yoga. Nu voi vorbi despre acesti centri sau “lotusi” pentru ca studentul interesat va gasi informatia in literatura de specialitate. 
Vreau sa spun doar ca centrul cel mai infeior se numeste Muladhara sau centrul pamantului avandu-si locul in partea de jos a sufletului, urmatorul centru este cel al apei, este in regiunea organelor sexuale iar indienii i-au spus Swadisthana. 
Centrul focului, ca centru al sufletului, este in zona ombilicului si este numit Manipura. 
Centrul aerului este in regiunea inimii si se numeste Anahata. 
Centrul principiului akasic se gaseste la baza gatului si se numeste Visudha. 
Centrul vointei si al intelectului se gaseste intre sprancene si se numeste Ajna. 
Centrul suprem si cel mai divin este numit “lotusul cu o mie de petale”–Sahasrara din care deriva toata influentele asupra celorlalti centri. 
Incepand de sus si pana jos, de-a lungul coloanei vertebrale se afla un canal subtil numit Sushumna sau principiul Akasa deja cunoscut, care e raspunzator de conexiunea si controlul centrilor de mai sus. 
Mai incolo voi descrie invocatia puterii sarpelui in centri. 
In descrierea sufletului principala problema este identificarea functionarii elementelor cu aspectele lor pozitive si negative si care tin de legile imuabile ale magnetului tetrapolar, marele secret al Tetragrammatonului fiind guvernate de acestea. 
Cel ce va medita atent asupra acestui lucru, va cunoaste nu numai functiile corpul fizic, ci si ale sufletului, avand o notiune corecta despre interactiunea elementelor dupa legile originare.
buzzle.ro


12. PLANUL ASTRAL - este adesea numit cea de a 4-a dimensiune, nu a fost creat din cele 4 elemente, ci este manifestarea principiului akasic, la un nivel mai grosier. 
Cum am mentionat anterior, akasa in cea mai subtil forma a sa este eterul, prin care se propaga undele electrice, magnetice ca si alte vibratii. 
Astfel aceasta sfera vibrationala este originea luminii, sunetului, culorilor, ritmului si vietii in toate lucrurile create. 
Cum akasa este originea tuturor lucrurilor existente, tot ce a fost si va fi creat in viitor, este reflectat in ea. 
Prin urmare planul astral este o emanatie eterna, nu are inceput si sfarsit, nefiind marginita de spatiu sau timp.
Adeptul care ajunge aici poate gasi tot ce doreste, nu conteaza daca respectivul lucru apartine trecutului, prezentului sau viitorului. 

Singura limita a perceptiei sale fiind perfectiunea sa. 
Ocultistii si spiritualistii ca si majoritatra religiilor au numit planul astral lumea cealalta, dar adeptul stie ca nu exista aici si acolo astfel el nu se teme de moarte, acest concept fiindu-i strain. 
Prin dezintegrarea elementelor sau o rupere brusca a legaturilor dintre ele, matricea astrala se pierde si corpul astral este eliberat, producandu-se fenomenul numit generic moarte, care de fapt nu-i altceva decat trecerea de la lumea fizica la cea astrala. 
Stiind acestea adeptul nu se va mai teme de moarte. 
Pe de alta parte prin controlul elemntelor si a altor lucruri, el poate sa obtina o slabire a legaturii dintre corpul fizic si cel astral, rezultatul fiind o proiectie spontana a corpului astral in afara celui fizic. 
Astfel va fi capabil sa viziteze cele mai indepartate regiuni, sa se transfere in diferite planuri etc. 
Aceasta este explicatia in cazul sfintiilor care au fost vazuti in locuri diferite in acelasi timp.
Planul astral are diferiti locuitori :
1. SPIRITELE DEFUNCŢILOR, care, parasind pamantul, stau pe nivele corespunzatoare nivelului lor spiritual, numite in diverse religii rai sau iad.
Cu cat sufletul va fi mai nobil, pur si mai perfect cu atat vibratia sa va fi mai inalta, si cu atat va fi mai fin planul astral rezident. 

In timp, incetul cu incetul corpul astral se dizolva pana cand devine potrivit cu vibratia respectivului nivel astral sau se identifica cu acesta. 
Dupa cum vezi aceasta identificare depinde de maturitatea si perfectiunea spirituala pe care entitatea le-a obtinut pe pamant.
2. ELEMENTARII - entitati cu foarte putine calitati, in functie de vibratiile elementul predominant. 

Ei traiesc pe vibratii similare omului, si transmise catre acesta in planul astral. 
Printre ele exista unele ce au atins un anumit grad de inteligenta, si unii magicieni folosesc aceste fiinte inferioare pentru scopurile lor egoiste.
3. LARVELE (larvae) - fiinte create constient sau inconstient, de ganduri senzoriale intense, prin matrita astrala. 

Acestea nu sunt fiinte adevarate, ci invigoreaza emotiile si pasiunile din lumea animala a planului astral inferior. 
Instinctul de auto-conservare le indeamna sa intre in sfera acelor oameni care au pasiuni identice, unde vor incerca direct sau indirect sa provoace/ întreţină acele pasiuni in om. 
Aceste fiinte se hranesc cu emanatiile pasiunilor pe care le-au declansat. 
Un om coplesit de pasiuni va atrage o gramada de astfel de fiinte in sfera astralului inferior. 
O mare lupta se da si in problema magiei, acest fapt joaca un rol important. 
Mai multe informatii veti gasi in capitolul privitor la introspectie. 
De asemenea alti elementari si larve pot fi produse (create) artificial, printr-un act magic voluntar. 
Pentru detalii vezi partea practica.
4. ELEMENTALII - sunt fiintele celor 4 elemente : fiintele focului se numesc salamandre, ale aerului silfi (elfi/iele), ale apei undine (sau sirene, tritoni), iar cele ale elementului pamant gnomi (sau goblini). 

Aceste fiinte asigura legatura dintre planul astral si cel fizic. 
Cum sa-i contactezi, sa-i controlezi si ce se poate obtine cu ajutorul lor, voi arata in sectiunea practică, intr-un capitol special despre magia elementelor.
5. Mai sunt si alte fiinte, cum ar fi satirii, spiridusi, spiritele padurii, etc

Chiar daca par basme, in planul astral se gasesc toate fiintele descrise mai sus, la fel cum se gasesc oamenii in planul fizic. 
Ochiul clarvazator al adeptului ii poate vedea pe toti, daca doreste, putand sa intre in contact cu ei, astfel excluzand dubiile asupra existentei acestor fiinte. 
De aceea adeptul trebuie sa fie capabil sa vada mai intai, sa invete si doar dupa aceea sa judece.

13. SPIRITUL - am spus ca spiritul omului a fost creat dupa imaginea lui D-zeu, omul fiind constituit din corp, suflet si spirit. 
Capitolele anterioare au aratat ca sufletul si trupul sunt doar o haina sau casa pentru spirit. 
Spiritul este nemuritor, fiind dupa imaginea lui D-zeu. 
Nu-i simplu sa definesti ceva divin, nemuritor, neperisabil, si sa o faci cu termeni corecţi. 
Dar si aici ne va ajuta cheia magnetului tetra-polar. 
Din prototipul suprem (Akasa), sursa originara a tuturor fiintelor, s-a nascut spiritul, Eul spiritual, cu cele 4 calitati fundamentale proprii spiritului nemuritor, imaginea lui Dumnezeu.
Principiul focului, partea impulsiva inseamna vointa; principiul aerului reprezinta intelectul (mintea); principiul apei inseamna viata si emotiile, iar principiul pamantului reprezinta reuniunea celor 3 elemente in constienta eului. 

Toate celelalte calitati ale spiritului au la baza aceste 4 principii originare. 
Akasa (al 5-lea element, cel eteric) se manifesta in aspectul cel mai inalt in credinta, iar in cel inferior este instinctul de auto-conservare.
Fiecare din cele 4 elemente are multe alte aspecte in functie de polaritate. 

Toate acestea formeaza eul sau spiritul.
Putem imparti elementele in urmatoarele categorii:
- foc: tarie, putere, pasiune.
- aer: memorie, judecata si putere de discriminare.
- apa: constienta si intuitie.
- pamant: egoism si instinctul de auto-conservare.
Ar dura prea mult ca sa mentionam toate calitatile spiritului cu privire la elemente. 

Adeptul incepator poate largi aceasta descriere prin studiu si meditatie profunda. 
Aceasta este o sarcina importanta, si nu trebuie neglijata, pentru ca va duce la mari succese si rezultate sigure. 
Aceste 3 capitole despre corp, suflet si spirit reprezinta omul in forma sa perfecta.
Pana acum discipolul si-a dat seama de importanta cunoasterii microcosmosului propriu pentru initiere, si mai ales pentru obtinerea de rezultate maxime in practica magiei si misticii. 

De fapt tot secretul consta in cunoasterea microcosmosului. 
Majoritatea autorilor, din ignoranta sau alte motive, au omis aceasta parte extrem de importanta, si anume fundatia.
buzzle.ro


14. PLANUL MENTAL - cum corpul se manifesta in planul fizic, sufletul in plan astral, la fel si spiritul are locul sau in planul mental, sau sfera mentala, cu toate virtutile sale. 
Precum planul fizic si cel astral s-au nascut din akasa, la fel si planul mental s-a nascut prin cele 4 elemente iesite din akasa, astfel producand principiul akasic al spiritului. 
Similar pentru spirit, asa cum corpul astral se dezvolta prin magnetul tetrapolar si fluidul electromagnetic, tot asa corpul mental se dezvolta in sfera mentala sau spirituala. 
La fel cum corpul astral, prin fluidul electromagenetic din planul astral, da nastere matritei astrale, asa numitului Od astral, fluidul electromagentic din planul mental, formeaza matricea mentala ce leaga corpul mental de corpul astral. 
Matricea mentala sau od-ul mental (substanta mentala), este cea mai subtila forma de akasa, care controleaza si conserva activitatea spirituala in corpul astral. 
In acelasi timp, aceasta substanta mentala este electromagnetica, si depoziteaza ideile in constiinta spiritului, de unde sunt puse in activitate prin intermediul corpului astral si a celui material grosier. 
Simultan, sfera mentala este sfera gandurilor care isi au originea in lumea ideilor, deci din akasa spirituala. Fiecare gand este precedat de o idee, care, in functie de proprietatile sale, primeste o forma, si ajunge la constiinta eului prin principiul eteric, matricea mentala, ca expresie a gandului intr-o forma de imagine plastica. 
Astfel omul, el insusi, nu este creatorul gandurilor, ci originea lor trebuie cautata in sfera akasica sau planul mental. 
Spiritul omului este ca o antena, este receptorul gandurilor din lumea ideilor, in concordanta cu situatia in care se afla.
LUMEA IDEILOR - fiind toate in tot, fiecare idee noua, orice inventie noua, pe scurt tot ce crede omul ca a creat singur, a fost luat din lumea ideilor.
Capacitatea de a produce idei noi depinde de maturitatea si atitudinea spirtului. 

Fiecare gand nou implica un element pur, in special daca gandurile implica idei abstracte. 
Daca gandurile sunt formate din mai multe idei, diferite elemente se combina si interactioneaza. 
Doar ideile abstracte au elemente si emanatii de polaritate pure, pentru ca descind direct din lumea cauzala a ideilor. 
De aici putem trage concluzia ca exista idei pur magnetice, pur electrice, indiferente si neutre, din punct de vedere al efectului lor.
In functie de idee, in sfera mentala fiecare gand are propria forma, culoare si vibratie. 

Prin magnetismul tetrapolar al spiritului, gandurile ajung la constiinta, de unde pleaca spre realizare. 
Orice lucru facut in planul fizic isi are cauza si originea in lumea ideilor, prin gandire si constiinta spirituala, si sunt reflectate acolo.
Planul fizic este limitat in timp si spatiu. 

Planul astral este sfera spiritului mobil, astfel este limitat la spatiu, planul mental este dincolo de timp si spatiu, si astfel sunt si toate procesele mentale. Receptia unui gand in corpul mental, prin legatura realizata de matricea astrala si mentala, limitata in timp si spatiu, in forma ei completa, are nevoie de ceva timp sa devina pe deplin constienta.
In functie de maturitatea mentala, sirul gandurilor este diferit de la individ la individ. 

Cu cat omul este mai avansat, si cu o cultura mai vasta, cu atat mai repede ideile i se vor dezvolta în minte.
La fel ca planul astral, si cel mental este populat:
1. Formele gandurilor (ideilor),
2. Spiritele defuncţilor, al caror corp astral a fost dizolvat de elemente in cursul maturizarii, fiind distribuite, in functie de gradul de perfectiune, intr-o regiune vibrationala corespunzatoare a planului mental.
3. Elementalii - tot in sfera mentala se afla regiunea asa numitilor elementali, entitati create constient sau inconstient de om prin gandire intensa si repetata

O astfel de fiinta nu-i suficient de condensata ca sa aiba o forma in lume astrala, si astfel influenta ei este limitata la sfera mentala.
Diferenta dintre formele gand/idei si elementali este urmatoarea: forma idee este formata dintr-una sau mai multe idei, iar elementalul are un anumit grad de constiinta, si astfel instinct de conservare, dar altfel nu se deosebeste prea mult de alte fiinte din planul mental, si chiar poate lua forma unei idei-forma.
Adeptul recurge adeseori la aceste fiinte elementale. 

Cum sa creezi si sa utilizezi astfel de elementali, va fi aratat in sectiunea practica. 
Ar mai fi multe de spus despre abilitatile specifice ale unor fiinte din planul mental. 
Dar ce s-a spus pana acum este suficient sa stimuleze munca in aceasta directie, si contribuie la o succinta iluminare despre planul mental.

15. ADEVĂRUL - vom parasi microcosmosul, omul cu invelisul sau fizic, astral si mental, sa ne ocupam de alte probleme ce trebuiesc rezolvate de adeptul incepator. In primul rand este problema adevarului. 
Ne vom ocupa aici numai acele feluri de adevar asupra carora trebuie sa fim pe deplin informati.
Adevarul depinde de viziunea fiecarei persoane. 

Cum nu putem sa avem toti aceeasi viziune asupra lucrurilor, este imposibil sa generalizam problema adevarului. 
Vizunea asupra adevarului depinde de maturitatea spirituala a omului. 
Doar cel ce cunoaste si stapaneste legile micro si macrocosmosului poate vorbi despre adevarul absolut. 
Anumite aspecte ale acestui adevar vor fi recunoscute de toti, nimeni nu va nega ca exista viata, vointa, memorie si intelect. 
Nici un adept nu-si va impune adevarul asupra unei persoane care nu e pregatita pentru el. 
Respectivul individ va percepe adevarul din punctul lui de vedere. 
Astfel este inutil pentru magician sa vorbeasca cu nepracticanti despre unele aspecte, cu exceptia persoanelor doritoare sa descopere adevarurile superioare si sunt pe cale de maturizare sprirituala. 
Orice altceva va fi o profanare si din punct de vedere magic, absolut incorect. 
Nu uita cuvintele Maestrului crestinismului: “ Nu arunca perle la porci, caci le vor calca in picioare”.

CUNOAŞTEREA ŞI ÎNŢELEPCIUNEA - Adevarului ii apartine capacitatea de a face diferenta corecta dintre cunoastere si intelepciune. 
Cunoasterea depinde in toate domeniile existentei umane, de maturitatea, receptivitatea si capacitatea de intelegere a mintii si a memoriei, fara de care nu am fi putut sa ne imbogatim si sa ne transmitem experientele noastre. 
Este o mare diferenta intre cunoastere si intelepciune, este mult mai usor sa obtii cunoasterea dacat intelepciunea. 
Intelepciunea nu depinde de cunoastere, cu toate ca au anumite puncte comune pana la un anumit nivel. Sursa intelepciunii este in Dumnezeu, sau in principiul cauzal, akasic din toate nivelurile (fizic, astral, mental). 
Intelepciunea nu depinde de minte si memorie ci de maturitatea, puritatea si perfectiunea individului.
Intelepciunea poate fi considerata ca si o etapa in dezvoltarea eului.
Intelepciunea in principal nu se manifesta prin minte ci prin inspiratie si intuitie. 

Gradul intelepciunii depinde de nivelul de dezvoltare a individului.
Aceasta nu inseamna ca trebuie sa neglijam cunoasterea, ci din contra, ele trebuie sa meaga mana in mana. 

Adeptul se va stradui sa obtina atât cunoasterea cat si intelepciunea. 
Nici una din ele nu trebuie lasate in urma.
Daca cele 2 aspecte sunt echilibrate, adeptul va putea sa inteleaga legile micro si macrocosmosului, nu doar prin intermediul intelepciunii, ci si prin intelect. Astfel va avea o perceptie dubla asupra lucrurilor, si il va ajuta mult in propria dezvoltare.
Am descris una din legile ce functioneaza in toate planurile, secretul lui tetragammaton sau magnetul tetra-polar. 

Aceasta fiind o cheie universala, poate rezolva orice problema, toate legile si orice gen de adevar, pe scurt orice, daca adeptul o va folosi cum trebuie. 
Cu trecerea timpului si cu avansarea sa in hermetica, discipolul va cunoaste si alte aspecte ale acestei chei, si va trebui sa o accepte ca o lege neschimbata. Discipolul nu va mai umbla in intuneric si incertitudine, ci va tine o torta in mana, cu care va putea penetra noaptea ignorantei. 
Acest rezumat scurt asupra adevarului este suficient pentru adept ca sa stie cum sa se ocupe de aceasta problema.
Atlantis -
Învață să stăpânești arta materializării dorințelor


16. RELIGIA - Magul incepator isi va declara credinta intr-o religie universale. 
Va vedea ca toate religiile au atat aspecte pozitive cat si negative. 
Va pastra pentru el punctele bune, ignorându-le pe cele rele, aceasta nu inseamna ca trebuie sa profeseze o religie, ci ca va respecta dreptul fiecaruia de-al venera pe D-zeu, pentru ca fiecare religie are o viziune corecta despre D-zeu, indiferent daca e vorba de Crestinism, Budism, Islamism s.a. 
Oficial poate sa fie credincios religiei sale, dar nu va fi multumit doar cu doctrinele oficiale ale bisericii de care apartine, va incerca sa patrunda in misterul lucrarii lui Dumnezeu, acesta fiind de fapt scopul initierii. In conformitate cu legile universale magul isi va face propria viziune asupra universului, iar aceasta va deveni adevarata lui religie.
Fiecare religie este relativa, iar intelegerea ei depinde de maturitatea persoanei. 

Astfel adeptul nu va incerca sa convinga si sa abata alte persoane de la adevarul lor, si nu va face nimic sa le condamne. 
In strafundul inimii poate simti mila pentru fanatismul sau ateismul unora, fara sa lase sa se vada ceva in exterior. 
Va lasa pe fiecare sa creada in ceea ce-l face fericit si multumit. 
Daca toata lumea s-ar tine de sfatul de mai sus, ar dispare ura si razboaiele religioase de pe pamant, si toti oamenii ar trai fericiti unul langa celelalt.
O problema diferita este cea a cautatorului, nemultumit de doctrinele oficiale, si care cauta adevarul. 

In astfel de cazuri adeptul este obligat sa ofere cautatorului lumina si informatiile necesare in functie de puterea de patrundere a acestuia din urma. 
In acest caz magul va trece peste orice efort ca sa comunice comorile sale spiritulale si sa-l conduca pe cel ce cauta spre lumina.

17. DUMNEZEU - din cele mai vechi timpuri, omenirea a crezut in ceva ce exista dincolo de puterea de intelegere a oamenilor, ceva transcedental ce a fost idolizat, indiferent de forma, fie un (sau mai multi) D-zeu personificat, sau unul nepersonificat. 
Tot ce nu a putut intelege omul a fost atribuit puterilor deasupra lui. 
Astfel s-au nascut toate zeitatile omenirii, cele bune si cele rele (demoni). 
Cu timpul zeii, demiurgii, ingerii, demonii sau fantomele au fost adorate, fie ca au fost vii sau au existat doar in imaginatia oamenilor. 
Prin dezvoltarea omenirii ideea despre D-zeu s-a redus, in special datorita dezvoltarii stiintei care a inceput sa explice toate fenomenele care inainte au fost atribuite lui D-zeu.
Ar trebui sa fie scrise o gramada de carti daca cineva ar dori sa intre in detalii despre diferitele idei si conceptii despre divinitate in istorie. 

Sa ne apropiem de D-zeu din punct de vedere al magicianului. 
In principal ideea de D-zeu pentru omul simplu si onest serveste ca suport pentru ca spiritul lui sa nu intre in incertitudine sau ca un ajutor moral. 
Astfel Dzeul lui intotdeauna ramane ceva intangibil, de neimaginat si de neconceput.
Pentru magician lucrurile stau cu totul altfel. 

El stie ca a fost creat dupa imaginea lui D-zeu, si astfel este o parte din el. 
El isi da seama de scopul sau elevat, primul sau obiectiv si datoria sacra fiind uniunea cu Dumnezeu sau Indumnezeirea. 
Realizarea acestui sublim scop va fi descrisa mai tarziu.
Sinteza mistica a uniunii cu D-zeu consta in dezvoltarea ideilor divine, de la punctul cel mai inferior pana la cel mai superior, aspect intr-o asa masura incat sa obtina unirea cu universalul. 

In acest moment fiecare este liber sa-si pastreze sau sa-si abandoneze individualitatea.
De obicei, persoanele care-si pastreaza individualitatea se intorc pe pamant cu o misiune sacra. 

In aceasta dezvoltare, magul initiat este in acelas timp si un mistic. 
Facand aceasta uniune si renuntand la individualitatea sa, el voluntar se dizolva, aceasta in limbaj mistic se numeste "moarte mistica".
Ce idee isi va face adeptul despre D-zeu este o problema personala, indiferent ca il alege pe Christos, Buddha, Allah sau altul. 

Toate depind de o idee. Misticul pur doreste sa se apropie de D-zeu cu o iubire atotcuprinzatoare. 
Yoginul deasemenea merge pe un singur aspect al Divinitatii. 
Bhakti yoginul va merge pe cale iubirii si a devotiunii, raja si hatha yoginul va alege calea autocontrolului si vointei iar jnana yoginul va merge pe drumul intelepciunii si a cunoasterii.
Acum sa-l privim pe D-zeu din punct de vedere magic, in legatura cu cele 4 elemente, asa numitul tetragammaton, numele suprem si de nepronuntat: principiul focului implica atotputernicia si omnipotenta, principiul aerului implica intelepciunea (atotcunoastere), puritatea si claritatea de unde deriva legile universului. 

Iubirea atotcuprinzatoare si viata vesnica este atribuita apei iar nemurirea, omniprezenta si invulnerabilitatea apartin elementului pamant. 
Aceste patru aspecte impreuna reprezinta Divinitatea Suprema. 
Sa mergem pe aceasta cale in mod practic, pas cu pas pana la Suprema Divinitate, incepand de la sfera cea mai inferioara pana ce vom ajunge la adevarata realizare a lui Dumnezeu in noi. 
Sa ne rugam si sa laudam pe omul fericit ce atinge aceasta pace inca din aceasta existenta terestra. 
Sa alungam frica de durere, pentru ca toti vom ajunge intr-un final aici.

18. ASCETISMUL - din cele mai indepartate timpuri, toate sectele, religiile si sistemele de antrenament au privit ascetismul ca o problema importanta. 
Diferite sisteme din Orient au transformat ascetismul in fanatism, cauzand prejudicii majore prin excese nenaturale si nenecesare. 
Mortificarea corpului in general este doar un aspect al dezvoltarii ce tine doar de corp neglijand celelalte parti. 
Daca ascetismul fizic ajuta corpul fizic, fie printr-o dieta adecvata, fie pentru eliminarea toxinelor si indepartarea impuritatilor, sau pentru a indeparta boala din corp si a compensa dizarmoniile, atunci masurile ascetice pot fi intrebuintate dar cu masura. 
Cineva care munceste din greu va fi lipsit de minte sa lipseasca corpul de substantele absolut necesare supravietuirii, doar pentru ca se ocupa cu yoga sau misticismul.
Aceste extreme vor duce fara nici un dubiu la serioase si periculoase periclitari de sanatate.
Vegetarianismul nu-i asa important pentru progresul mental sau intelectual, doar daca-i folosit pentru curatarea corpului de murdarii. 

O abstinenta temporara de la carne si produse animaliere e indicata doar in anumite operatii magice, facand parte din pregatire, si atunci sunt limitate in timp.
Toate astea trebuie luate in considerare si in ceea ce priveste viata sexuala.
Ideea ca prin mancarea carnii animalelor, puterea animalelor sau facultatie lor ar fi transmise omului este un nonsens, si isi are originea in ignoranta legilor primitive.
Magul nu trebuie sa fie atent la astfel de conceptii. 

In dezvoltarea mistico-magica, magicianul trebuie sa fie moderat in modul de hranire (solid si lichid) si sa duca un stil de viata rezonabil. 
Este imposibil de dat anumite regului fixe pentru ca modul magic de viata este numai individual. 
Fiecare trebuie sa stie ce-i face bine si ce-I face rau, fiind datoria sacra ca sa se mentina echilibrul peste tot.
Sunt 3 feluri de ascetism:
1. ascetism intelectual sau mental - disciplina gandurilor,
2. ascetism psihic sau astral - inobilarea sufletului prin controlul pasiunilor si instinctelor,
3. ascetism fizic sau material - armonizarea corpului printr-o viata naturala si echilibrata.
Fara aceste 3 feluri de ascetism care trebuiesc dezvoltate paralel, dezvoltarea magica este imposibila. 

Ca sa nu produci dezechilibre in fiinta ta trebuie sa te ocupi de toate 3 la fel.
Informatii despre acest lucru in partea practica. Inainte sa inchei partea teoretica, recomand tuturor nu doar sa o citeasca, ci sa si-o insuseasca temeinic prin reflectie si meditatie profunda caci trebuie sa devina o parte din cultura mentala a individului. 

Cel ce va deveni mag isi va da seama ca viata depinde de actiunea elementelor in diferite sfere si planuri. 
Ele se manifesta in orice lucru atat in micro cat si in macrocosmos, temporar si etern, peste tot sunt aceste puteri in actiune. 
Incepand din acest punct al cunoasterii vei vedea ca nu exista moarte in sensul obisnuit al cuvantului, ci totul continua sa traiasca, transformandu-se si apropiindu-se de perfectiune, in conformitate cu legile originare. 
Astfel magului nu-i e frica de moarte, pentru ca el crede ca moartea fizica este doar o tranzitie spre planul astral iar de acolo spre nivelele spirituale s.a.m.d.; in consecinta el nu va crede in iad sau in rai. 
Preotii diferitelor religii sustin aceste povesti doar ca sa-si tina “copiii” cuminti. 
Povestile lor au scopul de a crea frica de iad sau purgatoriu si sa promita raiul oamenilor buni. Persoanele obisnuite daca sunt inclinate spre religie pot fi influentate pozitiv de aceste povesti, de frica iadului vor incerca sa fie buni.
Magul nu vede alt scop in legile morale decat inobilarea mintii si a sufletului sau, pentru ca doar printr-un suflet nobil puterile universale pot lucra, in special daca corpul, sufletul si mintea au fost antrenate si dezvoltate in mod egal si armonios.





Cărţi despre Meditaţie:  http://bit.ly/1WWvFRT ; http://bit.ly/1WWxcHO ; http://bit.ly/1WWyRNm ; http://bit.ly/20RmXD1

Vezi şi Playlistul meu YouTube "Meditaţia"
(229 videoclipuri iunie 2016)




Interlink.ro

Religie si spiritualitate - filme DVD:    http://bit.ly/24cNN9o ; http://bit.ly/24eyWeH ; 
În limbi străine: http://bit.ly/1Vo2lCL ; 
Minte-trup-spirit (limbi străine): http://bit.ly/24ezBg4

-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Mind Synergy - Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :https://www.facebook.com/notes/806080502769226/
-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde

-DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă a lui Kato :

-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email
-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-Vizitează marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate): http://youtube.com/user/katonanico
FILME DOCUMENTARE, PSIHOLOGICE, SPIRITUALE...

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:Subscribe to Spirit by Email
-Te invit să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial"  - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/

-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Accesează acest link pt o ofertă mai completă de magazine, unde găseşti tot ce vrei:  https://www.facebook.com/notes/806471976063412/ 
Mulţumesc !
Cel.ro

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole !  http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html
Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');