Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

marți, septembrie 24, 2013

Gândirea duală - pozitivă și negativă



IM : Gândeşte pozitiv...aşa spun aproape toţi oamenii... Eu spun că ar trebui să mai gândim şi negativ...să fim şi răi :)))

Kato : Da, da, este inevitabil, deoarece totul se... compensează.
Chestia cu gânditul pozitiv ne este sugestionată de entităţi malefice care ştiu că astfel suntem forţaţi să gândim şi... negativ, în... compensare. :)
Eu recomand să gândiţi... neutru !
Este singura cale de scăpare
Din înlănţuirea care
Vă duce la... disperare...


CE ESTE GÂNDIREA NEUTRĂ (NEDUALĂ) :
1. O specie de gândire neduală, nici pozitivă nici negativă. Este neutră deoarece nu prezintă polaritate, doi poli, deci nu este duală, nu prezintă complementarităţi.
2. Este gândirea neinfluenţată de trăirile emoţionale, plăcere-neplăcere, frumos-urât, bun- rău, etc.
3. Este gândirea care reflectă adevărul / realitatea, aşa cum este ea, fără deformăriî subiective.
4. Este gândirea raţională, logică, care urmăreşte relevarea adevărului, şi nimic altceva.
5. Este gândirea care nu se poate manifesta decât într-o stare de calm şi linişte interioară, de detaşare afectivă, şi maximă luciditate. Gândirea neutră şi această stare specială se intercondiţionează reciproc.
6. Este gândirea care te păstrează în echilibru, centrat, netulburat, în momentul prezent.
7. Este gândirea în care dorinţele, pasiunile, patimile, nu se pot manifesta, deoarece nu găsesc nici un fel de teren prielnic de manifestare, nici un mediu, nici un suport.
8. Este gândirea care face inutil orice demers de a acţiona cu intenţia de a obţine recompense, sau a evita pedepse, din iubire sau din ură, cu curaj sau cu teamă.
9. Este gândirea care te conectează la fluxul vieţii, la realitate, demontând condiţiile cauzale de producere a plăsmuirilor imaginative legate de trăirile emoţionale.
Totul este o glumă, o joacă, un joc... 



Entităţi benefice sau malefice nu pot să existe decât în gândirea duală, nu-i aşa ? 
Ce le conferă acest caracter, dacă nu INTENŢIA şi ceea ce se naşte din ea, la nivel de gândire şi comportament ? 
Gândirea neutră nu categorizează dual, benefic-malefic, ci analizează la rece intenţionalitatea. Maleficul are componente/ aspecte / calităţi, etc. benefice, şi invers la viceversa...
A fi neutru înseamnă a fi nepărtinitor, neseparând categoric în mod dual valorile aflate pe o scală, chiar dacă ele au semnul + şi - . 

Scala este una, nu trebuie proiectate aparentele fragmentări asupra realităţii. 
Un model geometric nu poate surprinde decât o singură perspectivă asupra realităţii, un anumit aspect. 
Acesta nu trebuie să influenţeze celelalte aspecte, pe care nu le-ai analizat încă...
Dar... cine poate gândi neutru, când majoritatea oamenilor nici măcar nu pot admite posibilitatea exstenţei unui astfel de... mod de a gândi ? 

Cred că, în principal, cei ce practică meditaţia în sensul de a medita la anumite idei, la inlănțuirea rationamentelor, ca legaturi cauzale intre componentele realitatii, nu de a contempla imagini. Când meditezi asfel în liniştea şi pacea inimii, încet încet ajungi să practici această gândire neutră, inevitabil, când îndeplineşti condiţiile de stare, de detaşare afectivă faţă de experienţele vieţii. 
Pentru omul obişnuit, care nu se poate detaşa, şi nu urmează nici o cale / sistem / metodă spirituală prin care să înveţe şi să exerseze asta, acest mod de a gândi este inaccesibil...


IMPORTANT de reţinut : cine afirmă că nu există, şi nu poate argumenta şi demonstra, face doar dovada faptului că nu a înţeles despre ce este vorba. Neînţelegerea provoacă automat inacceptarea, datorită neputinţei de a accepta existenţa a ceva de neînţeles (inexistenţial) pentru... el...
Mai clar :
1. GÂNDIREA NU ESTE BIPOLARĂ, ÎN ESENŢA EI. 

GÂNDIREA ESTE LOGICĂ ŞI RAŢIONALĂ, DAR FOARTE MALEABILĂ, PUTÂND LUA ANUMITE FORME.

2.TRĂIRILE AFECTIV-EMOŢIONALE ÎNSĂ, SUNT BIPOLARE, AU O POLARITATE CLARĂ, PLĂCUT-NEPLĂCUT.


3. ÎN CONSECINŢĂ, DOAR CÂND GÂNDIREA SE LASĂ INFLUENŢATĂ DE TRĂIRILE AFECTIVE, CARE SUNT BIPOLARE, CAPĂTĂ ŞI EA UN ASPECT BIPOLAR, "MULÂNDU-SE" PE ELE, ÎMBRĂCÂND FORMA LOR.


4. CONCLUZIE : GÂNDIREA ÎŞI RECAPĂTĂ AUTOMAT NEUTRALITATEA, DEPOLARIZÂNDU-SE, ÎN CONDIŢIILE ÎN CARE TU NU MAI PERMIŢI SĂ FIE INFLUENŢATĂ DE TRĂIRILE EMOŢIONALE, PRIN DETAŞAREA TA FAŢĂ DE ASPECTUL PLĂCUT-NEPLĂCUT AL ORICĂRUI LUCRU, OBIECT, PROCES, FENOMEN, MANIFESTARE,...


5. METODĂ PRACTICĂ : ÎNCEPE PRIN A NU MAI EMITE NICIODATĂ JUDECĂŢI VALORICE CÂT TIMP TE AFLI SUB INFLUENŢA UNEI STĂRI AFECTIVE, DE ORICE NATURĂ AR FI EA, POZITIVĂ SAU NEGATIVĂ, DOARECE ACESTE JUDECĂŢI VOR FI INFLUENŢATE (POLARIZATE) ÎN MOD AUTOMAT DE STAREA TA EMOŢIONALĂ, DE MOMENT.  

 DE EXEMPLU, ABŢINE-TE SĂ POSTEZI UN RĂSPUNS LA O POSTARE CARE ŢI-A PLĂCUT SAU TE-A ENERVAT, PÂNĂ NU SE STINGE TRĂIREA EMOŢIONALĂ, CARE ÎŢI PERTURBĂ INEVITABIL JUDECATA, RAŢIONAMENTELE PE CARE LE FORMULEZI. ACEASTA NUMESC EU DETAŞARE/ DEPOLARIZARE AFECTIVĂ. 
 EA PERMITE ASTFEL ELIMINAREA FACTORILR PERTURBATORI AI PROCESULUI DE REFLECTARE FIDELĂ A REALITĂŢII.

Nu este o expunere perfectă, îşi are... deficienţele ei, dar are o VALOARE REALĂ, conferită de UTILITATEA MODELULUI PRACTIC care poate fi pus în practică de oricine, începând chiar din momentul prezent. 

Exerciţiul practic, care prin repetarea sa se poate constitui într-un antrenament adevărat, va conduce inevitabil la controlul conștient al reacţiilor care până acum au fost lăsate să scape controlului conştient. 
De ce să regreţi deseori că ai acţionat sub... impulsul emoţiilor de moment, când, printr-un exerciţiu foarte simplu de voinţă şi focalizare a atenţiei, poţi să elimini o mulţime de consecinţe neplăcute ?
Este atât de simplu... 

Trebuie doar să păstrezi în minte această afirmaţie... neutră : 
"Voi reacţiona după ce voi constata faptul că emoţia s-a stins, pentru ca reacţiile mele să nu mai poată fi influenţate de trăirile emoţionale fluctuante."
Practic : trăieşte emoţia, dar fără să reacţionezi comportamental. 

Las-o să se manifeste, nu o înăbuşi, nu o reprima, deoarece ea are o informaţie importantă de transmis. 
Încearcă să conştientizezi această informaţie, lăsând trăirea să se stingă de la sine. 
Dacă nu poţi conştientiza informaţia purtătoare, pe moment, nu insista. 
Ea ţi se va releva ulterior.
Exemplu clasic : intri în casă, şi partenerul tău se ia de tine, pe un motiv anost şi banal, care în mod clar nu justifică starea lui accentuată de nervozitate, şi reproşurile cu care te împroaşcă la foc continuu... 

Starea sa şi reproşurile aruncate, determină rapid o rezonanţă afectivă în interiorul tău, şi, sub INFLUENŢA TRĂIRII AFECTIVE INDUSE de partener, reacţionezi şi tu în mod nervos, întorcând reproşuri înapoi, ridicând tonul, înjurând, etc...
După ce furtuna trece, stai şi te gândeşti la incidentul neplăcut, şi te miri cât de repede ai putut trece dintr-o stare în alta, căci de fapt tu erai atât de ok şi liniştit când ai intrat în casă... 

Cine este de vină ? 
Partenerul tău, deoarece nu este prima dată când te enervează astfel ? 
Sau tu, deoarece ai reacţionat impulsiv, necugetat, fără să încerci să înţelegi MOTIVUL REAL al stării de nervozitate a partenerului, fără să înţelegi că s-a descărcat pe tine, în mod copilăreşte, deoarece nu a avut (găsit) altă supapă de descărcare a unor tensiuni acumulate la serviciu, a unor trăiri emoţionale reprimate ?...

Să zicem că ai fi aplicat afirmaţia, şi nu ai fi reacţionat nicicum, fiind doar un spectator tăcut şi neimplicat. 

Ce s-ar fi întâmplat ? 
După un timp oarecare, partenerul s-ar fi oprit, descărcat, dezumflat ca un balon. 
Agitaţia sa psihică ar mai fi continuat un timp, PÂNĂ CÂND CORPUL S-AR FI RELAXAT.
După care aţi fi putut purta o discuţie decentă, normală, privind problemele sale de la servici, sau de ce altă natură or fi fost ele. 

Fără să te fi enervat, fără regrete, fără remuşcări, fără păreri de rău...
Important de înţeles şi reţinut faptul că nu trebuie să îţi reprimi trăirile emoţionale, nici pe ale partenerului, ci să te concentrezi asupra informaţiei pe care ele o transmit. 

La început pare foarte dificil, dar cu timpul, tot mai simplu. 
Când vei înţelege cu adevărat, vei simţi impulsul de a lua în braţe pe cel ce te înjură, pentru a-l linişti. 
Fii foarte atent, însă, căci s-ar putea să te... împingă şi chiar să îţi tragă una, dacă va interpreta că nu îl laşi să se... manifeste liber, să se descarce de... tot... :)




APARAT FIZIOTERAPIE ELECTROSTIMULARE Tens 220V
Cel mai bun raport pret calitate de pe piață!
Aparatul se poate utiliza...
Posted by Katona Nicolae on 8 Ianuarie 2017
Cine dorește să susțină activitatea mea, poate contribui cu o Donație în PayPal, contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Link https://www.paypal.me/KatonaNicolae

eJobs


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Evenimente generale Cluj Allevents.in:

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă :

-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial"  
http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole !  http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...

 


  VigLink banner

Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');