Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

duminică, septembrie 15, 2013

Dumnezeu şi Natura duală, bipolară, umană

DESPRE RECOMPENSĂ ŞI PEDEAPSĂ, despre Dumnezeu şi Natura duală, bipolară, umană.
DUMNEZEU este BUN-RĂU, RECOMPENSATOR ŞI PEDEPSITOR, SAU... NONDUAL ?
În acest articol voi scrie câteva idei despre Teoria Imparţialităţii şi Non-implicării. În viziunea mea, bine-nţeles. :)
Viziunea mea referitoare la Divinitate, prin prisma acestei teorii.


Sentimentele au o natură duală, bipolară.
Adică există în perechi complementare : iubire-ură, bucurie-tristeţe, etc. 
Deoarece sunt bipolare, adică au doi poli de manifestare, sentimentele produc o bipolaritate afectivă, sufletească, o FLUCTUAŢIE, un DEZECHILIBRU, o mişcare permanentă între cei doi poli. 
Sentimentele distorsionează percepţia şi interpretarea corectă a realităţii, o deformează, căci ele afectează judecăţile şi raţionamentele logice.
Exemplu : când eşti bucuros vezi viaţa în roz, dar când eşti trist o vezi în negru. Aceeaşi viaţă...
În general oamenii nu conştientizează faptul că trăirile lor emoţionale le influenţează  în mare măsură viaţa, şi că sunt de fapt sclavii atitudinii lor afective, sufleteşti. 
Ei "se lasă pradă" trăirilor lor emoţionale, şi viaţa lor arată exact aşa cum arată atitudinea lor emoţională, nu cum este ea de fapt.
Privită din afară, de către alţi oameni, viaţa ta arată cu totul altcumva decât cum o percepi tu.
Viaţa nu este bună sau rea, ea este conform felului în care tu o trăieşti din punct de vederea afectiv...

Am mai scris despre asta, şi nu voi detalia aici. Aici am vrut doar să înţelegi la ce vreau să mă refer, când voi afirma că : Dumnezeu nu iubeşte şi nu urăşte, nu se bucură şi nu se întristează. 
Asta deoarece nu are trăiri bipolare. 
Căci, dacă ar avea, atunci, în mod logic, el ar fi influenţat de aceste trăiri, în sensul de a fi tulburat, de a nu putea percepe în mod corect realitatea, aşa cum este ea.

Cine se lasă pradă trăirilor afective nu poate percepe în mod corect Realitatea, iar Realitatea este Adevărul.
Deci, cine are trăiri emoţionale nu poate percepe în mod corect Adevărul.
Şi nu îmi pot închpui că Divinitatea Supremă, Dumnezeu, ar putea să nu poată percepe corect Realitatea, Adevărul. 
De aceea eu afirm faptul că Divinitatea nu are trăiri emoţionale, doar oamenii au, şi alte fiinţe ale Creaţiei sale...

Oamenii, în ignoranţa lor, îi atribuie lui Dumnezeu sentimente umane, crezând că poate prezenta o natură duală, bipolară, umană... Viaţa emoţională, din care se nasc sentimentele, reprezintă o fluctuaţie continuă, produsă de lucruri şi experienţe noi, neprevăzute.

Cel Ce Ştie Tot, tot ce a fost, este, şi va fi, nu poate fi influenţat de nimic în sensul vreunei fluctuaţii a stării sale. 

A accepta afirmaţia "Dumnezeu, Sfântul Spirit, este imuabil, neschimbător", intră în contradicţie cu afirmaţia că "El are sentimente pentru oameni, calităţile şi defectele lor, faptelor lor bune şi rele...
Asocierea lui Dumnezeu cu Binele Absolut, Sursa Binelui, cât şi cu Judecătorul care judecă, condamnă, şi dă fiecăruia Recompense şi Pedepse după Merit, reprezintă o formă de manipulare mentală şi comportamentală !

SURSA BINELUI ABSOLUT NU POATE PEDEPSI PE NIMENI, NICIODATĂ, DEOARECE AR INTRA ÎN CONFLICT CU NATURA EI ÎNSĂŞI, ŞI S-AR AUTODISTRUGE. 
 UN DUMNEZEU RĂZBUNĂTOR, CARE RECOMPENSEAZĂ ŞI PEDEPSEŞTE, ARE O NATURĂ DUALĂ. 
DUMNEZEU NEAVÂND O NATURĂ DUALĂ, NU POATE DECI NICI RECOMPENSA NICI PEDEPSI OAMENII. DUMNEZEU NU POATE FI BUN, NICI RĂU, (DUAL), CI DOAR IMPARŢIAL. 
În acest scop El a creat Legile Naturale de funcţionare ale Universului, în aşa mod încât OAMENII SE RECOMPENSEAZĂ ŞI SE PEDEPSESC SINGURI, PE EI ÎNŞIŞI, ÎN MOD AUTOMAT, CA URMARE A EFECTELOR ACŢIUNILOR LOR, CONFORM LEGILOR DIVINE (NATURALE) ALE DETERMINISMULUI CAUZAL.

Dumnezeu este aşadar, în acest mod, IMPARŢIAL, non dual, nici bun nici rău, NEMANIFESTAT, NEIMPLICAT cu nimic în manifestare, NELEGAT cu nimic de ea, de oameni şi moralitatea lor.
Dacă ar fi legat cu ceva ar înseamna că are nevoi şi trebuinţe, pe care şi le satisface prin intermediul oamenilor. 

Asta ar însemna DEPENDENŢĂ FAŢĂ DE OAMENI - creaţia Sa, implicare în Creaţie, în Manifestare, în destinele umane, prin mecanismul recompensă-pedeapsă.

În Biblie, Dumnezeu nu a întreprins nimic personal, ci de fiecare dată se spune că Îngerii au îndeplinit voinţa Lui... Planul Divin este... divin, cu adevărat !

Nu de Dumnezeu trebuie să te temi, ci de tine însuţi, de modul tău de gândire, de greşelile tale, căci tu te faci pe tine însuţi să suferi. 

Dar şi să te bucuri... 
 
Priveşte adânc în tine, şi o să recunoşti în tine teama de a nu greşi, dar şi bucuria de a gândi şi a te comporta în mod corect.
Alegerea este în orice moment a ta. 

Este inutil să dai vina pe altul, pe alţii... 
Chiar şi pe... Dumnezeu...
Nu-i aşa ?

Din această Teorie a Imparţialităţii şi Non-implicării, pe care am găsit-o enunţată prima dată în nişte scrieri vechi hinduse, la care am tot meditat, reies anumite concluzii logice, foarte importante :

1. Toţi oamenii sunt "egali înaintea lui Dumnezeu", deoarece Legile Sale acţionează în exact acelaşi fel imparţial şi lipsit de orice subiectivitate, pentru toţi, asupra tuturor. 

Pentru mine personal, această idee "sună" cu adevărat sublim, divin... :)

2. Te las şi pe tine... să... meditezi puţin, la alte concluzii logice... Ar mai fi câteva, pe care poate, te vei bucura să le găseşti singur... :) 


Postarea pe Facebook : 
DUMNEZEU ŞI NATURA DUALĂ, BIPOLARĂ UMANĂLinkul la care ORICINE poate viziona filmul, chiar dacă nu are cont Facebook :...
Posted by Katona Nicolae on 15 Iunie 2015





Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Linkul către site :  https://katonanico.wordpress.com/

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');