Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

luni, septembrie 30, 2013

Perfecţiunea şi Lumea perfectă

Perfecţiunea şi Lumea perfectă
Cineva a întrebat : "Dacă mâine ne-am trezi cu toţii în "Lumea Perfectă", o lume ideală, fără durere, fără suferinţă şi fără probleme...cum credeţi că s-ar putea integra iubirea în acea lume ? Credeţi că într-o lume ideală ar mai rămâne loc şi pentru iubire ? 
Se poate ca iubirea să fie dependentă de imperfecţiune, defecte, durere, suferinţă, probleme etc ? Ar putea exista iubirea în afara imperfecţiunii ?"

Problema este simplă : o lume perfectă implică perfecţiune pentru toate elementele sale componente, deci toate fiinţele care trăiesc într-o lume perfectă trebuie să fie implicit perfecte.
Lumea perfectă ar fi o lume de Dumnezei, paradisiacă, fiinţe total conştiente de tot ceea ce se întâmplă în acea lume, fiinţe omnipotente, omnisciente, omniprezente... 
Utopică de altfel... :) De ce ? Deoarece când tu vei ajunge la perfecţiune va fi ca şi cum vei fi resorbit în Sinele Suprem...
Lumea terestră nu este perfectă, aşadar, clar, deoarece vizibil există suferinţă, şi nu există nici o fiinţă perfectă. 

Nici nu poate exista vreo fiinţă perfectă într-o lume imperfectă. Simplu şi logic.
Dar există şi un mod de INTERPRETARE care priveşte lumea şi viaţa dintr-o perspectivă mai aparte, mai... filosofică, în genul acesta : această lume este perfectă aşa cum este ea acum, deoarece OFERĂ TOT CEEA CE AU NEVOIE FIINŢELE CARE TRĂIESC ÎN EA; PENTRU A EVOLUA, ÎN SCOPUL ATINGERII PERFECŢIUNII. 
Şi, privind natura corporală a fiinţelor din această lume, la fel, se afirmă că natura lor este perfectă din punct de vedere al SCOPULUI pentru care au fost create astfel de fiinţe. 
Există oameni care gândesc aşa, şi li se pare... perfect să gândească în acest mod. :) Adică fără eroare, fără greşeală. Şi, dacă îi prinzi cu o greşeală, ei vor replica că şi... greşelile fac parte din acest plan PERFECT, al acestei lumi... :)
Cine se crede perfect, este atât de departe de perfecţiune, încât nici măcar nu poate raţiona logic asupra atributelor perfecţiunii. 

Dacă ar putea face asta, ar realiza imediat cât de imperfect este, şi ce veşnicie mai are de evoluat până la perfecţiune...
Vorba cuiva : nici măcar un fir de păr nu pot face, prin voinţa şi ştiinţa lor, dar ei se cred... Dumnezei, fiinţe perfecte... 

Şi maturii spun lucruri trăznite...
Majoritatea celor care au experimentat moartea clinică, cât şi mulţi maeştrii ai spiritualităţii au afirmat întâlnirea lor cu fiinţe luminoase, radioase, care efectiv emană din fiinţa lor o energie percepută ca sentiment de iubire totală. 

Există şi oameni care iradiază perceptibil această energie, deşi extrem de puţini. În general, ei practică anumite sisteme spirituale, ori s-au dedicat unei vieţi religioase. 
Persoanele care se află în prezenţa lor percep o stare de pace şi linişte interioară. 
Persoanele insensibile, imorale, nu prea pot conştientiza energiile lor pozitive, deoarece nu prea are ce... rezona în ei, fiind şi focalizaţi pe alte stări de conştiinţă.
Ce oare o fi atât de greu de înţeles, când există toate exemplele necesare, în jurul fiecăruia ? Priviţi oamenii din jur : cu cât sunt mai imperfecţi, mai puţin evoluaţi, mai proşti şi mai imorali, cu atât sunt mai incapabili de a intra în starea de iubire, deoarece starea de iubire reprezintă o STARE DE CONŞTIINŢĂ FOARTE ELEVATĂ, pe care ei pur li simplu nu o pot accesa.
Invers, cu cât o fiinţă este mai elevată, mai evoluată spiritual, cu atât mai uşor va putea accesa starea de conştiinţă elevată numită iubire. 

Foarte simplu. Foarte logic.
În rest, privind Lumea Perfectă, putem uşor observa, din ideile de mai sus, faptul că fiecare are reprezentarea sa mentală proprie privind modul în care ar trebui să arate o lume perfectă...
CE este o lume perfectă ? Ce anume poate defini această lume perfectă. Ce CARACTERISTICI ŞI PROPRIETĂŢI trebuie să prezinte o lume perfectă ?
Altfel privind : PENTRU CINE TREBUIE SĂ FIE PERFECTĂ, O LUME PERFECTĂ ? 

Din punctul cui de vedere trebuie să fie perfectă acea lume ? 
Din al lui Dumnezeu ? Păi... ar putea, din punctul Său de vedere, ca această lume poate fi perfectă ? Ar trebui ca această lume şi fiinţele ei să îşi îndeplinească exact scopul pentru care El a creat-o. Însă noi ştim că Dumnezeu a pedepsit deseori oamenii pentru lipsa lor de ascultare, pentru întoarcerea la idoli - idolatrie, pentru lipsa lor de credinţă, pentru destrăbălare, etc. Ştim că a ras totul, că a adus potopul, şi şi-a manifestat clar părerea de rău că l-a creat pe om. Cel puţin aşa stă scris în Vechiul Testament :
Genesa (Facerea) 6
"1. Cand au inceput oamenii sa se inmulteasca pe fata pamantului si li s-au nascut fete,
2. fiii lui Dumnezeu au vazut ca fetele oamenilor erau frumoase; si din toate si-au luat de neveste pe acelea pe care si le-au ales.
3. Atunci Domnul a zis: "Duhul Meu nu va ramane pururi in om, caci si omul nu este decat carne pacatoasa: totusi zilele lui vor fi de o suta douazeci de ani."
4. Uriasii erau pe pamant in vremurile acelea si chiar si dupa ce s-au impreunat fiii lui Dumnezeu cu fetele oamenilor si le-au nascut ele copii: acestia erau vitejii care au fost in vechime, oameni cu nume.
5. Domnul a vazut ca rautatea omului era mare pe pamant si ca toate intocmirile gandurilor din inima lui erau indreptate in fiecare zi numai spre rau.
6. I-a parut rau Domnului ca a facut pe om pe pamant si S-a mahnit in inima Lui.
7. Si Domnul a zis: "Am sa sterg de pe fata pamantului pe omul pe care l-am facut, de la om pana la vite, pana la taratoare si pana la pasarile cerului; caci Imi pare rau ca i-am facut."

8. Dar Noe a capatat mila inaintea Domnului.
9. Iata care sunt urmasii lui Noe. Noe era un om neprihanit si fara pata intre cei din vremea lui: Noe umbla cu Dumnezeu.
10. Noe a nascut trei fii: Sem, Ham si Iafet.
11. Pamantul era stricat inaintea lui Dumnezeu, pamantul era plin de silnicie.
12. Dumnezeu S-a uitat spre pamant si iata ca pamantul era stricat; caci orice faptura isi stricase calea pe pamant.
13. Atunci Dumnezeu a zis lui Noe: "Sfarsitul oricarei fapturi este hotarat inaintea Mea, fiindca au umplut pamantul de silnicie; iata, am sa-i nimicesc impreuna cu pamantul."

Deci, din perspectiva biblică, nu prea pare deloc ca Dumnezeu să fi socotit că a creat o lume... perfectă, şi nişte fiinţe... perfecte. Nu-i aşa ? Este chiar... din contră... :)  
Din punctul de vedere general al oamenilor obişnuiţi, nu a fost şi nu este o lume perfectă. De ce ? Argumentul : deoarece oamenii ar putea trăi mai bine, în alte condiţii de mediu, care nu depind de ei, cu mult mai puţină suferinţă. 

După cum oricine poate observa, suferinţa este absolut INEVITABILĂ în această lume, în care toţi oamenii trebuie să se agite încontinuu, zilnic, pentru a-şi împlini necesităţile legate de hrană, îmbrăcăminte, adăpost, etc. 
Animalele trăiesc mult mai lejer, deşi nici ele nu sunt scutite de suferinţă. 
Nu este vorba de a ne întoarce la un mod de trai animalic, dar ruperea omului de natură, cu toată evoluţia ştiinţifică şi tehnologică, se pare că nu a adus cu ea mai multă veselie şi fericire. De ce ?
Nivelul moralităţii a rămas la fel de scăzut, în timp. 

Care este logica ? Simplu : Terra este doar o şcoală, între multele şcoli existente în acest Univers, unde spiritele vin să se şcoleze, şi pleacă mai departe, altele luându-le locul. 
Deci, deşi programa şcolară evoluează, încet, în timp, nivelul şcolarilor rămâne mereu acelaşi, la fel ca în cazul unei şcoli cu clasele 1-4, de exemplu, unde, în orice an vei merge, vei găsi mereu doar şcolari de nivelul claselor 1-4. 
Asta, aparent, poate îndemna pe un necunoscător ignorant să creadă că nu există... evoluţie...

"Dacă mâine ne-am trezi cu toţii în "Lumea Perfectă", o lume ideală, fără durere, fără suferinţă şi fără probleme..."
Utopic... Nici un om nu se poate trezi într-o astfel de lume, cât timp are un trup fizic, material, cu simţuri senzoriale limitative, imperfecte, cu un sistem cerebral limitativ, cu o mulţime de trebuinţe şi necesităţi fiziologice, etc. 

Lumea perfectă este lumea spiritului total eliberat de orice fel de constrângeri, materiale şi de orice altă natură...

Cei ce nu au studiat îndeajuns, comentează... 

Dar, ca în orice domeniu al vieţii, totul depinde la ce te raportezi.
1. Dacă te raportezi la istorie, arheologie, paleoastronautică, etc., şi vei studia vechile texte, mituri şi legende ale creaţiei, vei descoperi faptul că şcoala umanităţii a fost condusă de Profesori specializaţi în alte lumi, alte planete, unde şi-au făcut studiile superioare.
2. Dacă studiezi UFOlogia, vei observa faptul că Profesorii au fost şi sunt încă printre noi, influenţând în continuare viaţa oamenilor.
3. Dacă vei studia ştiinţa, vei observa că teoretic pot exista nenumărate civilizaţii în Univers, dintre care o mulţime mult mai avansate decât cea terestră, deci că nu suntem singuri în Univers.
4. Dacă vei studia religiile, vei descoperi o întreagă structură foarte variată de fiinţe ce există pe scara evoluţiei între om şi Divinitate. În Creştinism există Ierarhia celor 9 grupe principale, care porneşte de la Îngeri şi se termină cu Serafimii. 

Deci nu suntem singuri şi izolaţi de Dumnezeu, şi nici nu am fost vreodată.
5. Sistemele spirituale prezintă o mare diversitate de concepte şi teorii, dar în general toate au anumite lucruri în comun, precum existenţa vieţii spirituale, a spiritului, dincolo de moartea trupului fizic, într-o lume în care spiritele populează tot Universul. 

Deci, oamenii actuali, care trăiesc pe Terra, nu sunt singurele fiinţe umanoide din Univers, şi reprezintă doar nişte spirite călătoare, care parcurg etape evolutive, în tot felul de lumi, mai mult sau mai puţin materiale, pe planete dense, lichide, gazoase, călătorind prin Univers, conform legilor karmice ale evoluţiei.
6. Ai la îndemână instrumentul observaţiei personale directe. 

Există popularizate o mulţime de tehnici şi metode de extracorporalizare, în scopul efectuării de observaţii pe cale spirituală, extrasenzorială, a lumii şi vieţii.
Oricine are destulă motivaţie, voinţă, se poate edifica asupra valabilităţii diferitelor idei şi teorii care îl interesează. 

Chiar şi tu...
Aceste idei rezultă din observaţii obiective, efectuate asupra vieţii terestre, de-a lungul istoriei, de o mulţime de oameni. 

Deoarece există o mare mulţime de mărturii şi evidenţe de necontestat, la ora actuală, orice om dispus să citească şi să se instruiască, poate să se convingă singur de faptul că Terra este doar o mică şcoală a vieţii, între multe altele în Univers, unde instruirea este limitată, ca la o şcoală generală de învăţământ primar, la o
anumită programă şcolară, bine delimitată.
Nu contează ce cred eu sau altul. La ora actuală aceste lucruri constituie evidenţe, nu ipoteze...
Trăim o viaţă plină de imperfecţiune, durere şi suferinţă, în cadrul Creaţiei unui Creator divin, divinizat de miliarde de oameni care se bucură că trăiesc, nu vor să moară, dar vor mai multă bucurie şi mai puţină suferinţă. 

Nimeni nu se împotriveşte Creatorului invizibil, căci nu ştie cum ar putea să o facă, şi tuturor le este frică pentru viaţa lor, frică de suferinţă, de moarte, de anihilare, de necunoscut, de neant...

"Din iubire v-aş ucide
Să nu mai suferiţi
Pe toţi cei ce nu iubiţi..."
Kato  :)









Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Linkul către site :  https://katonanico.wordpress.com/

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');