Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

duminică, septembrie 15, 2013

Transformarea Evolutivă Continuă și Adaptarea

Deoarece totul se transformă, şi nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă, creaţia implică inevitabil schimbarea de stare, care este percepută de simţurile corporale ca disoluţie / distrugere. 
Când ceva se transformă, de exemplu creşterea şi dezvoltarea organismului tău omenesc, celulele organismului mor pentru a permite altor noi şi noi celule să le ia locul.
Tu ai putea percepe la microscop apariţia şi dispariţia celulelor, modul lor de înmulţire, diviziunea lor celulară, dar nu poţi percepe procesele transformative energetice, în esenţa lor, adică ceea ce stă la baza efectelor materiale manifestate ca procese fizico-chimice materiale.
La fel ca celulele, în ciclul transformărilor continue, oamenii mor pentru a se naşte alţi noi oameni, plantele mor pentru a se naşte alte noi plante în același spațiu, celule mor pentru a da locul altor celule noi, fiinţele mor şi se nasc noi fiinţe, copii cresc schimbându-se continu pentru a ajunge să poată da naştere la alţi copii, munţii se erodează pentru a da naștere la dealuri, podișuri, văi, etc. 
 Tot ce este de natură structurală materială, se naște, evoluează, și se distruge, conform anumitor tipare, anumitor legi. 
 Dar... atomii, aceeași atomi, trec prin toate fazele transformărilor fizico-chimice universale... 
Deci atomii parcurg toate aceste procese transformative, intrând în noi şi noi combinaţii.
Scopul vieţii materiale de tip terestru constă în "inteligentarea" materiei, a afirmat cineva care a observat acest proces.
Sună oarecum... ştiinţific. 
Dar abordarea spirituală ar suna cam aşa : universul material este impregnat cu inteligenţa Principiului Conştient, care este Spiritul.
"Totul este Spirit, Universul este Mental".
Conform acestei afirmaţii, deci, Universul material nu are o natură diferită de cea a Spiritului, ci este o emanaţie (creaţie) a Spiritului, o creaţie spirituală...
Materia este o formă de manifestare a Spiritului, o formă condensată, aşa cum gheaţa este apă (H2O) dar este solidă, nu fluidă. 
Iar apa încălzită va lua forma aburului, o formă de existenţă mai puţin condensată decât cea lichidă şi cea solidă.
Deci, din acest exemplu, ar trebui să asimilezi faptul că schimbând starea elementelor materiale, condiţiile de stare, schimbăm realitatea, forma şi consistenţa elementelor naturii, deşi substanţa de bază rămâne mereu aceeaşi.
Aceeaşi esenţă trece prin multiple transformări, îmbrăcând forme şi consistenţe diferite, părând simţurilor noastre corporale a fi o mare diversitate, o mare varietate de elemente ce se deosebesc în diferite măsuri...
 
Iubirea este atracţie, ura respingere, şi fiecare om atrage oameni de un fel, şi respinge oameni de alt fel. Fiecare om este atras de un anumit fel de oameni, asemănători, cu care se adună în mod natural, şi este respins de oameni diferiţi, care îl resping în mod natural.  

 Fiecare om contribuie la transformarea continuă a lumii şi vieţii, mai mult sau mai puţin conştient, transformându-se el însuşi în permanenţă...
Potenţialul distructiv este prezent în permanenţă, pretutindeni. 

 Pentru a crea ceva, trebuie distrus altceva
 Pentru a planta un pom, trebuie să sapi întîi o groapă. Pentru a construi un bloc trebuie distrus ceea ce există pe suprafaţa şi în adâncimea viitoarei fundaţii. 
 Pentru a construi lucruri tot mai înalte, trebuie săpate întîi gropi tot mai adânci, pentru fundaţiile lor.
  Cu cît vrei să înalţi mai mult, cu atât trebuie să sapi mai adânc, pentru a asigura fundaţii tot mai mari.
  Unii tot distrug, tot sapă, în intenţia lor creatoare, uitând să mai creeze, să mai înalţe ceva... 

 În urma unora rămân multe "gropi deschise"... 
 Or creea şi înălţa alţii, şi în locul lor...
  Cu timpul, fiecare învaţă să creeze, să construiască.    

 Nimeni nu se naşte învăţat. 
 Toate la timpul lor. 
 Totul se compensează...
 
 1. A înţelege faptul că nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă, totul se transformă, continuu, atât tu cât şi lumea şi viaţa, este primul pas. 

2.  Al doilea este înţelegerea mecanismului şi a importanţei procesului de adaptare la condiţiile în permanentă schimbare, datorate transformărilor care au loc în permanenţă, în diferitele domenii ale vieţii, fiecare în ritmul său propriu.
Adaptarea reprezintă un proces dinamic, ce presupune consum de efort şi energie. 

 Deoarece procesul transformării este neîncetat, şi cel al adaptării este neîncetat. 
 Cine nu se poate adapta eficient la condiţiile în schimbare, se dezechilibrează, destabilizează, se îmbolnăveşte, şi moare prematur.
Procesul continuu de adaptare se blochează începând din momentul în care apar blocaje la nivelul gândirii. Blocajele gândirii produc blocaje fiziologice, anatomice, comportamentale. 

Tulburările activităţii mentale produc tulburări ale activităţii organismului fizic, la toate nivelurile sale. 
 De aceea, cauza primară a bolilor este localizată la nivel mental
 Gândirea este premergătoare acţiunii. 
 Deciziile de acţiune se produc la nivel mental. 
 Men sana in corpore sano. Minte sănătoasă în corp sănătos. 
 Vindecă-ţi mintea, şi corpul se va vindeca, în mod automat.  
 Întreţine-ţi un corp sănătos, prin alimentaţie şi activitate fizică echilibrată, şi vei ajuta astfel la întreţinerea unei minţi echilibrate, sănătoase, în cadrul feedbackului, care reprezintă un proces de adaptare. 
 Feedbackul este o retroacțiune inversă, conexiune
inversă, cauzalitate inelară, lanț cauzal închis, un principiu esențial al autoreglării, al adaptării...


Într-o lume în care totul evoluează, în care totul se transformă continuu, suferinţa și moartea sunt inevitabile, deoarece degradarea și distrugerea sunt inevitabile.  

 Ceea ce se naște trebuie să moară. 
 Din această cauză, suferința nu poate fi total evitată, abolită, ci doar controlată, atenuată, în măsura înțelegerii mecanismelor determinismului cauzal.
Totul este trecător,
Toate se nasc şi mor,
Pentru a nu exista
Ceva de-a pururea
Care ar putea-mpiedeca
Transformarea,
Evoluţia...
Situaţii /conjuncturi diferite te fac să reacţionezi în mod diferit. 

Dar reacţiile unui anumit om se supun totuşi anumitor tipare de gândire şi comportament condiţionate de : 
1. factori genetici, care l-au influenţat în permanenţă,
2. factorii de mediu (natural şi social), în care intră şi factorii educaţionali.
Epigenetica arată că mediul controlează activitatea genelor, deci ele nu urmează un program orb, ci unul care este corelat, în legătură cu mediul.
Deci, am putea spune că programul genetic al fiecărui om constituie de fapt un mic subprogram existent în cadrul unui program mult mai global, mai extins, la scara întregii lumi, a întregii manifestări universale...

 Un creştin poate reacţiona în mod total diferit faţă de un musulman, la aceeaşi stimulare / conjunctură situaţională.  
 Transformarea interioară, evoluţia personală, se realizează doar în condiţiile în care tiparele individuale sunt supuse în mod eficient anumitor schimbări, transformări continue...
 Multe lucruri, procese și fenomene, îmi par foarte logice și raționale. 
 Dar nu întodeauna mi s-au părut așa. 
 Și bineînțeles că mai am și eu destule semne de întrebare.     
 Se zice că, cu cât știi mai mult, cu atât mai bine realizezi cât de puțin cunoști. 
 Dar, uneori rămân uimit de faptul că alți oameni nu cunosc sau nu înțeleg ceea ce mie mi se pare atât de evident și simplu de înțeles în mod logic, încât mă trezesc întrebându-mă dacă ei... glumesc, sau vorbesc serios :) 
 Mă întreb dacă polemizează de dragul de a polemiza, cum îmi mai exersez și eu câteodată gândirea, verificând validitatea raționamentelor proprii și ale altora, sau vor într-adevăr să afle răspunsuri încă necunoscute lor...  
 Recunosc că nu sunt un pedagog foarte bun, deoarece nu am răbdarea necesară de a repeta aceleași raționamente multiplor persoane. 
 Mi se pare o pierdere de timp pentru mine, și de aceea și nu numai, am optat spre organizarea ideilor mele pe siteuri publice, accesibile tuturor. 
 Pot astfel economisi mult timp prețios, făcând rapid o trimitere spre ideile și teoriile deja prezentate de mine acolo. 
 Acesta este și rolul acestui blog, pe care strâng cele mai utile idei și discuții purtate de mine pe alte siteuri de socializare.
  În continuare, o discuție avută asupra subiectului de mai sus, ulterior postării sale aici, pentru exemplificare :
JTE : Domnule Nicolae, afirmația "oameni mor pentru a se naşte alţi noi oameni, plante mor pentru a se naşte alte noi plante"...cam ce argument obiectiv ar putea in situatia de fata sa diferentieze adevarul de speculatie ? Oare nu implicati acest "pentru" ca si cand se defineste ca o cauza certa ?
Dar afirmatia: "Fiecare om este atras de un anumit fel de oameni, asemănători, cu care se adună în mod natural, şi este respins de oameni diferiţi, care îl resping în mod natural."...asimilarea de NOU se face doar datorita celor asemanatori asimilatorului ? Asta sa fie evolutia oare ? O adunatura de cuburi ce lupta pentru a se observa ca sfere ? Nu contest, stiind ce cautam gasim ceva cu siguranta... o numim justificare. Cautarea adevarului cu rigla duce  undeva cu siguranta... eu unul nu stiu unde, totusi sper sa imi puteti lumina dumneavoastra mintea incretita ! Multumiri anticipate. O seara buna.


Kato : Varianta simplă : închipuie-ți ce s-ar fi întâmplat dacă nici un om și nici o altă ființă și plantă nu ar fi murit.   

 Închipuie-ți și dezvoltă mental, acest scenariu, în mod creativ. 
 Dacă s-ar fi reprodus, pământul ar fi fost rapid suprapopulat cu oameni și animale, care oare ce ar fi... mâncat, de la bun început, dacă plantele și animalele ar fi fost... nemuritoare, adică indestructibile, eterne ? :)
 Nici măcar nu ar fi putut să... moară de foame. :) 
 Este de ajuns să meditezi puţin asupra unor ipoteze, pentru a avea destule argumente logice care le invalidează rapid.
 Pentru mine, cel puţin... ;) 
 Deci, toate ființele TREBUIE să moară pentru a se putea naște noi ființe, pentru a se putea hrăni unele cu altele... QED :)
  Vei muri pentru a putea renaște în alte condiții, noi, cât mai variate (reîncorporarea spiritului) ). 

 Asta încerca să explice și Isus. 
 Evoluția continuă implică transformări continue de stare. 
 O singură viață nu poate asigura toate condițiile variate necesare. 
 Nici lumea terestră nu poate.
 De aceea există multe planete.
 Dar nici viaţa planetară nu poate.
 De aceea există şi viaţă extraplanetară, necunoscută omenirii, acum...
 Evoluția speciilor terestre, de tip planetar, este imposibilă în lipsa morții indivizilor. 

 Asta deoarece există condiţii spaţio-temporale care nu permit viaţa, perpetuarea vieţii, în condiţiile în care nu ar exista distrugerea, moartea, şi suferinţa care însoţeşte aceste transformări.
 Dacă nu ar fi existat moartea indivizilor, nu ar fi existat nici necesitatea perpetuării, a reproducerii sexuale... 
 Adam și Eva ar fi trăit veșnic, și acum, la infinit, indestructibili, ca niște... Dumnezei, nu-i așa ?... fără a simți vreo nevoie de a produce urmași eterni și indestructibili, alți dumnezei ca ei... :)
  Să nu uităm nici de existența celulelor și diviziunea celulară. 

 Celula este unitatea de bază, structurală și funcțională, a tuturor organismelor vii. 
 Este cea mai mică unitate de viață, care poate fi clasificată ca o vietate, și este adesea numită "bloc de viață". 
 Unele organisme, cum ar fi cele mai multe bacterii, sunt unicelulare (constau dintr-o singura celula). 
 Alte organisme, cum ar fi oamenii, sunt multicelulare.  
 Celule se nasc și mor, pentru a se naște noi celule, în fiecare viețuitoare, în fiecare clipă, în mod neîncetat, conlucrând la regenerarea, creșterea, dezvoltarea și funcționarea organismului. 
 Dacă celulele nu s-ar divide continuu, viața organismelor nu ar fi posibilă... 
 Corpul uman este alcătuit din aproximativ 75x10 la puterea 12 celule (75000 de miliarde de celule), dintre care 25x10 la puterea 12 (25000 de miliarde), adică o treime, sunt hematii (globule roşii) - categoria cea mai comună de celule. 
 Dintre celelalte categorii, 100 de miliarde alcătuiesc sistemul nervos. http://ro.m.wikipedia.org/wiki/Celulă_(biologie)
Nu îmi cere, totuși, să explic o întreagă teorie a logicii evoluției vieții, în amănunt, în câteva rânduri, când altora nu le-a ajuns o carte întreagă în acest scop. :)

 Caută argumente valide contra ideilor expuse, și putem discuta pe marginea lor...
  Oamenii se atrag și se resping datorită existenței legilor fizice naturale care guvernează toate procesele, inclusiv cele psihice. 

 De exemplu, forțele de atracție și respingere se conformează polarizării intereselor umane, care pot fi de același fel sau diferite/ contrare. 
 Acționând asupra cuiva cu o forță, va avea tendința naturală de a reacționa cu o forță pe aceeași direcție, dar de sens contrar (respingere), iar dacă îl atragi cu o anumită forță spre tine, el va răspunde tot prin atracție, spre el, deoarece așa acționează forța pe aceeași direcție de sens contrar...

JTE: Tot ce este posibil! Totusi eu am vrut sa atrag atentia asupra ideii cum ca moartea este necesara (fizic vorbind, nu metaforic) pentru renastere. 

 A, ca avem o viata si apoi o alta s.a.m.d. iar pe parcursul acestor vieti capatam diferite esente...asta este cu totul o alta mancare de peste (ca tot a venit vorba de Isus :)) ) iar eu unul nu as vrea sa ating acest subiect ce ma depaseste. As vrea daca se poate sa ramanem la problema aceasta...este moartea fizica necesara cresterii spirituale sau este ea doar un produs al vietii ? Un produs ce se intampla fie ca evoluam fie ca nu.
Doresc pe aceasta cale sa aduc aminte faptul ca si Isus a spus ca revine dar...cu riscul de a imi atrage antipatia... dansul pare ca sforaie in ghete. Oare este drept sa urmam literalmente informatia primita din partea unui personaj ce evita sa-si faca simtita prezenta? Daca adevarurile noastre se bazeaza pe franturi de informatii nu foarte clare...sa mai caut argumente ?
Pamantul este aproape suprapopulat cu toate ca acest "failsafe" numit moarte isi vede de treaba(poate ca si moartea are batranetile ei, cine stie?!)...asa ca...este un adevar sau o justificare? Toti cautam raspunsuri, ce-i drept unii cauta doar McDonalds, dar oare cat de des umplem golurile aparute in lipsa unui raspuns obiectiv cu o justificare perfect valabil de subiectiva? Indestructibil ar insemna sa nu te poata atinge nimic, totusi daca nu ai avea moartea naturala "programata" din nascare asta nu ar insemna ca nu ai putea sa mori din cauze nu atat de naturale. Sincer acum, chiar credeti ca in acel moment critic in care vom sta toti umar la umar pe planeta (deoarece nu mai avem loc) nu vom incepe sa ne mancam intre
noi... lucru ce se intampla si fara a ajunge acolo. Cred ca acel "failsafe" nu este moartea naturala ci armonia prin care organismele se elimina in competitia pentru hrana...sfanta cerere si oferta. Nu cred ca este mana divina la mijloc ci stomacul divin...sau de vina. Asa ca repet...murim pentru ca trebuie, sau murim pentru ca nu putem mai mult ? 


Kato : De aceea ești înzestrat cu gândire logică, pentru a putea înțelege, prin efort personal, logica Planului universal, Programul Vieții, Legile și Principiile lui. 

Urmărește înlănțuirea logică a ideilor și raționamentelor, pas cu pas, și vei găsi astfel, inevitabil, răspunsuri la întrebările care te frământă.
Pentru a nu mă repeta în mod inutil, repostând idei și raționamente deja expuse, timpul fiecăruia fiind valoros, poți studia viziunea mea aici, în liniște și pace :
http://loveblog4all.blogspot.com/

http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
http://universulspiritual.twilight-mania.com/ 

‘’Este moartea fizica necesara cresterii spirituale sau este ea doar un produs al vietii ? Un produs ce se intampla fie ca evoluam fie ca nu.‘’
Mi-e cam greu să înțeleg de ce se mai pune această întrebare, când răspunsul este... evident. 

Nimic din ce există nu este inutil, în plus, și TOTUL SE CONFORMEAZĂ SCOPULUI DE A EVOLUA, ÎNCONTINUU, PRIN TRANSFORMĂRI PERMANENTE, NEÎNTRERUPTE. 
 ‘’Creșterea spirituală‘’ reprezintă clar o evoluție, și orice ‘’produs al vieții‘’ are rolul de a sprijini evoluția. 
 Așadar, este foarte logic faptul că moartea indivizilor/ ființelor este necesară creșterii spirituale evolutive, fiind totodată ‘’un produs al vieții”... 
  
CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato : http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html


Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Te invit cu bucurie să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/



Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');