Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

miercuri, octombrie 02, 2013

LEGITĂŢI ŞI FACTORI CARE DETERMINĂ SUCCESUL ŞI INSUCCESUL PERSONAL

Realitatea este constituită din suma tuturor efectelor care se manifestă în fiecare moment prezent. Realitatea nu este statică, ci dinamică, într-o continuă transformare. 
 Legile determinismului cauzal guvernează toate procesele de transformare a realităţii. 
Deşi unele efecte par a avea cauze logice simple, previzibile, lucrurile nu stau deloc aşa, datorită multitudinii de factori cauzali care colaborează la declanşarea unui anumit efect. 
De aceea,nu ajunge să fii doar inteligent, ci este necesar să fii şi foarte bine instruit, pentru a putea prevedea modul de desfăşurare a evenimentelor în realitate.
Deseori, fiecare om, oricât de inteligent ar fi el, simte că lucrurile îi scapă de sub control, în situaţiile în care evenimentele nu s-au desfăşurat conform dorinţelor şi planurilor elaborate de el anterior. Nimeni nu poate prevedea viitorul cu exactitate. Dar orice om îşi poate îmbunătăţi capacitatea sa de previziune, prin studiu şi antrenament. În continuare va fi vorba despre unii factorii care influenţează această capacitate, şi care joacă un rol important în elaborarea strategiilor de succes personal, şi a bunăstării individuale.
1. În primul rând, este necesar să conştientizezi faptul că există anumiţi factori care cauzează succesul şi eşecul, a căror influenţă şi importanţă reală nu ai conştientizat-o în mod concret sau corect, până acum. Dacă nu vei reuşi să conştientizezi acest fapt, nu le vei putea acorda atenţia necesară, în continuare.
Următoarele întrebări sunt utile, în acest scop, deoarece te vor determina să îţi formulezi anumite răspunsuri deosebit de importante :
De ce mulţi oameni foarte inteligenţi se află în funcţii neimportante, şi au salarii mediocre, pe când mulţi oameni, mult mai puţin inteligenţi, se află în funcţii importante, având salarii foarte mari ?
De ce mulţi absolvenţi de facultate, licenţiaţi, câştigă la limita subzistenţei, pe când oameni fără pregătire şi studii superioare trăiesc în lux şi confort ?
De ce există şomeri care au fost elevi şi studenţi eminenţi, în timp ce oameni care au fost elevi şi studenţi codaşi ocupă posturi similare sau chiar mai bune decât cele pe care eminenţii le-au pierdut ?
De ce nu sunt angajaţi şi avansaţi, în majoritatea cazurilor, oamenii cei mai capabili din punct de vedere al studiilor, experienţei şi pregătirii lor socio- profesionale ?
De ce există o mulţime de şefi care conduc echipe de oameni ce conţin persoane mult mai capabile decât ei ?
De ce, în mod frecvent, companii cu produse foarte competitive, pierd licitaţii în faţa altor companii, care promovează produse mai slabe calitativ ?
De ce mulţi bărbaţi capabili, frumoşi şi inteligenţi, îşi pierd partenerele, în detrimentul altor bărbaţi, care se situează mult sub valoarea şi nivelul lor ?
De ce mulţi oameni, puţin dotaţi fizic şi intelectual, au mare succes şi reuşesc în demersurile lor, în timp ce mulţi alţii, cu mult mai multe resurse, obţin rezultate mediocre ?
Important : nu formula răspunsuri în care să dai vina pe oameni, ci răspunsuri care să scoată în evidenţă factorii şi legităţile care determină producerea şi existenţa acestor stări de fapt, a realităţii. Altfel spus, ce anume îi determină pe oameni să ajungă în diversele situaţii menţionate.


2. În al doilea rând, trebuie să conştientizezi faptul că nu ajunge să cunoşti teoria privind aceşti factori, ci trebuie să o şi asimilezi, şi să o şi aplici, în mod practic, în toate experienţele tale de viaţă, pentru a obţine rezultatele concrete scontate, în sensul dorinţei tale de a obţine anumite efecte, şi de a influenţa în mod pozitiv cursul evenimentelor ce se desfăşoară în viaţa ta.


3. În al treilea rând trebuie să conştientizezi faptul că nimic nu se câştigă, nimic nu se pierde, ci totul se transformă, încontinuu, în realitate, şi că ceea ce ai de făcut, în mod practic, se rezumă, în esenţă, la a cunoaşte şi înţelege Legile Transformărilor, pentru a te putea adapta în mod eficient proceselor transformatoare. 

Altfel spus, nu tu iniţiezi transformări, ci tu te foloseşti de ele, în scop personal, devenind, în mod conştient, omul potrivit la locul şi momentul potrivit, atrăgându-ţi astfel "norocul", şi evitând "ghinioanele", adică a fi omul nepotrivit la locul şi momentul nepotrivit. 
Ce presupune asta : o implicare conştientă şi activă în desfăşurarea transformărilor, a jongla, în mod conştient, activ, cu factorii cauzali, atrăgând genul de experienţe dorite, şi respingând = evitând atragerea celor nedorite. Procesul adaptării este dinamic, nu static, ce constă, în esenţă, în atragerea conştientă doar a experienţelor de viaţă pe care ţi le doreşti.

4. Trebuie să conştientizezi faptul că fiecare om are liberul arbitru de a decide singur ce înseamnă succesul şi insuccesul, pentru el însuşi, alegând singur ce fel de experienţe de viaţă îşi doreşte să experimenteze, în prezent şi viitor. Din acest punct de vedere, succesul şi insuccesul reprezintă noţiuni subiective, relative la scopurile pe care fiecare subiect şi le fixează în viaţă...



Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Linkul către site :  https://katonanico.wordpress.com/

Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');