Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

luni, octombrie 21, 2013

Rugăciunea

"- Simt că Dumnezeu nu îmi mai ascultă rugăciunile", mi-a spus cineva, cerându-mi părerea, și totodată, un sprijin moral.
Această impresie o au mulţi oameni care, la un moment dat, se simt copleşiţi de problemele pe care le au. Cazul de față se înscria în aceeași categorie.
Viziunea mea asupra acestei probleme, a comunicării cu Divinitatea, o voi prezenta în continuare, căci s-ar putea dovedi utilă unor persoane aflate în situații dificile de viață. Mulți oameni copleșiți de probleme cred că sunt pedepsiți de Divinitate, și pur și simplu nu mai au nici curajul, nici forța, nici încrederea de a mai continua să se roage. Cum să se mai roage, când ei percep faptul că sunt neascultați, ignorați, marginalizați, ba chiar pedepsiți ?
Viziunea mea, prezentată mai jos, este expusă din prisma credinţei religioase, pentru oamenii credincioşi. Ateii o vor respinge probabil din start, unii chiar cu un sentiment de dispreț, fără a avea răbdarea de a studia logica raţionamentelor expuse,  deoarece această abordare contravine, cel puțin aparent, sistemului lor de credințe și convingeri personale.
Din punctul meu de vedere, pentru fiecare tipologie umană există un anumit tip specific de abordare a rezolvării problemelor personale, cu care fiecare poate rezona intelectiv şi afectiv-sufleteşte. Prezenta abordare este utilă în special oamenilor care cred într-o Divinitate Supremă, şi au sau îşi doresc să aibă o relaţie eficientă de comunicare cu Ea. Ideile fac parte dintr-un dialog real, dar au fost ulterior puțin modificate, și am extras doar o parte din ele.

- Dumnezeu întotdeauna îţi ascultă rugăciunile. A-ţi pierde încrederea şi speranţa în El, însă, face ineficiente rugăciunile tale, anulându-le efectul, deoarece pierderea încrederii şi speranţei în El echivalează cu pierderea relaţiei de comunicare.
Situaţiile în care rugăciunile nu sunt ascultate și îndeplinite sunt, în general, cele în care :
1. ceea ce ceri contravine binelui general, prejudiciind binele altora,
2. frica şi temerile tale subconştiente se opun îndeplinirii a ceea ce îţi doreşti. Asta înseamnă a nu a avea credinţă şi voinţă fermă în îndeplinirea a ceea ce îţi doreşti.
- Ce înseamnă credinţa şi voinţa fermă, şi în ce constau ?
- Să crezi că poţi să obţii ceea ce vrei, atât de tare, încât nici o îndoială să nu laşi să pătrundă în mintea ta. Să fii convins că meriţi să obţii ceea ce vrei, fără nici o îndoială, indiferent de câte greşeli ai făcut în trecut.
Tehnica rugăciunii este foarte importantă. Trebuie să îţi imaginezi zilnic, de mai multe ori, DOAR situaţia în care vei fi bucuros, prosper, vesel, fericit, FĂRĂ SĂ ÎŢI ÎNDREPȚI DELOC ATENŢIA ASUPRA PROBLEMELOR CARE ACUM TE COPLEŞESC. Trebuie să ai în minte şi în suflet doar situaţia pe care ţi-o doreşti. Doar astfel vei atrage zilnic această situaţie în viaţa ta. Altfel spus, nu te concentra niciodată în rugăciunea ta (și nici în restul zilei) pe problemele pe care le ai, ci doar pe ceea ce vrei să obţii prin rugăciunea ta.
Imaginează-ţi că Dumnezeu cunoaşte foarte bine problemele tale, şi nu trebuie să i le expui,  să I le transmiți. El însă ÎŢI VA ÎNDEPLINI DOAR CEEA CE TU VREI SĂ OBŢII CU ADEVĂRAT, şi de aceea trebuie să afle ceea ce TU ÎŢI DOREŞTI CU ADEVĂRAT. Pentru asta, eşti pus la încercare, ca o testare a fermităţii şi clarităţii dorinţei tale. Imaginează-ţi că El ţi se poate adresa cam aşa :
"- Ce vrei, dragul meu ? Spune-mi ce vrei, dar cât mai clar cu putință, ca să îți clarifici și tu, de fapt, ce vrei cu adevărat. Știu că vrei să scapi de probleme, dar văd că te tot gândești la problemele tale, de parcă altceva decât probleme... nu vrei nimic, cu adevărat. Eu privesc în mintea ta, și nu văd nici o IMAGINE CLARĂ a lucrurilor pe care afirmi uneori în treacăt că le dorești. Asta înseamnă că încă nu știi clar CE îți dorești, și DE CE îți dorești ceva. Asta înseamnă că ești nehotărât. Tot ce îți cer este să te hotărești, să te gândești bine, și să îmi transmiți zilnic imaginea vizuală a lucrurilor care ți le dorești. Când vei avea această imagine în minte, totul va fi limpede și clar. Dacă o vei transmite zilnic, voi știi că îți dorești ferm, cu adevărat, acel lucru, și nu este numai un capriciu nehotărât de-al tău de moment. Acesta este testul pe care trebuie să îl treci, pentru a dovedi în mod clar că îți dorești cu adevărat ceva să se împlinească. Îngerii mei au misiunea de a te ajuta să îți îndeplinești ORICE dorințe, tot timpul. Ei te ajută tot timpul să obții lucrurile la care te gândești cel mai mult, mai ales cele în care pui suflet, care te emoționează. Lucrurile la care te gândești și ți le imaginezi, zilnic, ți s-au împlinit, și ți se vor împlini. Asta este misiunea lor. Ai doar grijă la ce te gândești și îți imaginezi, zilnic, căci ei te ajută să îndeplinești neabătut aceste lucruri. Dacă te gândești la probleme mai mult, cu emoție, probleme vei avea, în continuare, căci înseamnă că îți plac problemele. Îngerii care au misiunea de a te sprijini și ajuta nu au voie să facă nimic subiectiv, ci doar să te ajute să obții lucrurile la care te gândești cu emoție, indiferent de natura lor. De aceea fii foarte atent la ce te gândești, lucrurile spre care îți focalizezi zilnic atenția și trăirile sufletești. Gândește-te cât mai mult și mai clar la ceea ce vrei să obții cu adevărat, zilnic, și aia vei obține. Cu atât mai repede cu cât aceste lucruri îți vor trezi emoții, căci emoțiile tale de fapt arată că își dorești ceva cu adevărat ! Dar fii foarte atent, nu te gândi la lucruri care îți trezesc emoții de tipul fricii, căci tu știi că de ceea ce ți-e frică nu scapi, ci vei obține. Îngerii nu fac diferența...   ”

Gândul la problemele tale te stresează, te deprimă, îţi suge energia, te trage în jos. De aceea nu trebuie să te laşi copleşit de aceste gânduri, şi trebuie chiar să nu le dai atenţie, concentrându-ţi întreaga atenţie şi energie doar pe modul de rezolvare, pe obiective, și pe scopul final. Scopul final trebuie păstrat permanent în minte : starea de bine, de fericire, oricâte probleme ai în prezent. Este deosebit de important să ştii exact ceea vrei să obţii, şi să îţi imaginezi zilnic că intri, eşti şi rămîi în acea stare.
- Cum sa fac sa le ignor ?
- Dumnezeu nu va face minuni pentru tine, ci Îngerii care au misiunea de a te ajuta, vor influenţa gândurile oamenilor din jurul tău, să te ajute, în a manifesta în viața ta lucrurile la care te gândești cu emoție. Profită de ajutorul oricărui om trimis în ajutorul tău, căci Îngerii Domnului vor îndrepta astfel de oameni spre tine. Nu ezita să ceri ajutor cui simţi că este bine să ceri, şi nici să accepţi ajutorul oferit, indiferent din partea cui va veni. El poate veni, surprinzător, de unde nici nu te atepţi. Un mic sprijin, moral, după cum se vede clar, a şi venit, din partea mea...
- Multumesc.
- Cum să faci să ignori problemele : de câte ori simţi gândul care ţi dă târcoale dorind să se infiltreze în mintea ta, tratează-l ca pe un musafir nepoftit răuvoitor care vrea să îţi intre în casă. Blochează-i uşa minţii, şi nu îi mai da nici o importanţă. Pentru a scăpa de el, îndreaptă-ţi imediat atenţia spre Dumnezeu, Îngerii veghetori și păzitori, şi spre starea ta de fericire pe care ţi-o doreşti. Spune-ţi clar : asta vreau să se îndeplinească, şi asta se va îndeplini. Nu asculta de nimeni care va încerca să te sugestioneze că această metodă nu este bună.
Nu lăsa nici o îndoială să pătrundă în mintea ta, nimic ce s-ar putea interpune între tine şi Dumnezeu, întrerupând comunicarea cu El. Transmite-i zilnic Lui și Îngerilor ceea ce vrei să obţii, fără ezitare, fără sfială, mulţumindu-le totodată anticipat pentru ceea ce vei primi.
Nu uita că nemulţumitului i se ia darul, şi că perseverenţa este cheia succesului. Perseverează zilnic în credinţă şi rugăciune.
De asemenea, nu uita că, vorba românului, Dumnezeu nu bagâ în traistă. Eforturile tale îndreptate în scopul obţinerii a ceea ce doreşti trebuiesc depuse, pentru a fi încununate de succes. Rugăciunea zilnică constituie doar o parte a acestui efort. În rest, trebuie să profiţi de fiecare oportunitate care ţi se va ivi.
Majoritatea oamenilor au impresia că se roagă în zadar, că nu le sunt ascultate rugăciunile, deoarece :
1. nu au credinţă şi voinţă destulă - au reţineri şi teamă în a crede cu adevărat că pot obţine ceea ce îşi doresc,
2. nu şi-au stabilit în mod clar şi limpede ceea ce VOR SĂ OBŢINĂ, OBIECTIVE FINALE, SCOPUL, ŢELUL FINAL. Această claritate şi limpezime o poţi obţine doar dacă poţi să vizualizezi imaginativ exact ceea ce vrei să obţii,
3. Îşi concentrează atenţia asupra PROBLEMELOR, în loc să o îndrepte asupra SCOPULUI FINAL, ceea ce îi menţine într-o stare de stres, decepţie, disperare, şi îi seacă de energie.
5. NU AU RĂBDARE ŞI CONSTANŢĂ ÎN RUGĂCIUNE. Drumul de la cauză la efect se realizează prin anumite procese care necesită un anumit timp (latenţă) de manifestare în lumea materială. Putem consiera rugăciunea un proces de comuncare telepatic, care se produce instant cu Divinitatea și Îngerii, dar nu Divinitatea intervine personal în mersul treburilor pe pământ, ci Îngerii intermediază procesul, executând voinţa divină. Îngerii influenţează telepatic oamenii cu care interacţionezi, cât şi pe tine însuţi, inoculându-ţi anumite gânduri (sugestii) pe care le vei percepe ca INTUIŢII de a executa anumite acţiuni oportune, şi de a evita să faci alte acţiuni inoportune scopului urmărit. Însă, pentru ca acei oameni, cât şi
tu, să ajungeţi în condiţiile și situațiile cele mai favorabile de a influenţa evenimentele din viaţa ta, este necesar şi inevitabil să treacă un anumit timp, până ele se vor manifesta. Transformările din viaţa ta nu pot avea loc instantaneu, miraculos, imediat ce te-ai rugat. De aceea este necesar să te rogi continuu, zilnic, cu credinţă în faptul că deja transformările sunt pornite, că sunt pe drumul cel bun, ele fiind menţinute şi întărite cu fiecare rugăciune pe care o faci. Fiecare mic sprijin primit este o dovadă a acestui fapt, a faptului că Îngeri şi oameni conlucrează spre îndeplinirea scopului tău...

Unii numesc acest tip de abordare “gândire magică”, și o resping, crezând că orice tip de gândire magică este greșită, deoarece se bazează pe niște premise greșite. Li se pare a fi magică doar celor ce nu o înțeleg, neînțelegând că oricum ar analiza-o, din perspectiva psihologiei sau a fizicii, mecanismul funcționează, putând înlocui termenii de Dumnezeu și Îngeri cu alții, mai... științifici... Cine vrea să se convingă, o poate testa. Cine nu, nu...





Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările acestui blog (coloana din dreapta sus).Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).  Pentru a găsi cărţile de pe blog, caută termenul "cărţi" şi " cărţi online", pe coloana din stânga jos a Etichetelor asociate postărilor (ordine alfabetică, dar ă este după z !). Pentru a găsi conferinţele, caută "conferinţe TED", pentru videouri "video", etc. blog. De asemenea, consultă marea bibliotecă video de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) :  http://youtube.com/user/katonanico Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');