Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

joi, octombrie 03, 2013

Schimbarea și voința schimbării

JK:  "Un om care spune, "Vreau să mă schimb, spune-mi cum să fac acest lucru", pare foarte serios dar nu este. 
El vrea o autoritate care speră că va aduce ordine în el însuși. 
Dar poate vreo autoritate să aducă vreodată o ordine interioară ? 
Ordinea impusă de afară produce mereu dezordine."

Kato : Din punctul meu de vedere, se vede altfel. Dacă eu îţi spun cum să faci, te sprijin şi te ajut, nu mă manifest autoritar faţă de tine. 
Tu decizi, ulterior, dacă vrei sau nu vrei să urmezi sfatul meu, conform liberului tău arbitru
Eşti singurul responsabil de alegerea efectuată de tine.
Cel care vrea să se schimbe, nu simte nevoia unei autorităţi care să îl schimbe în mod forţat. Nicidecum.
Punctul de vedere exprimat mai sus, de JK, e aşa de şubred, încât nu poate sta în picioare. Doar culcat...


Exemplu practic : dacă vrei să te schimbi, îţi recomand următoarea metodă universală, care dă rezultate pozitive privind schimbarea şi transformarea, în mod garantat ! Metoda este simplă, şi are doar doi paşi :
1. Caută şi găseşte o învăţătură spirituală care simţi că rezonează bine cu modul tău de a fi, a gândi, a te comporta.
2. Aplic-o !
Unde este autoritatea ? În capul cui ?... 


MF : JK se referea la cei care caută să se schimbe numai prin adevărul din afara lor, cei care rătăcesc ani întregi fără să găsească nimic. 
Până și Budha a pățit la fel, și asta se întamplă și în lumea actuală, toți ne pricepem la spiritualitate, dar nici unul nu știe ce înseamnă cu adevarat. 

Kato : Oamenii au căi şi modele destule la îndemână, în permanenţă. 
În afara celor oferite de oamenii cu care interacţionează în mod direct, au multe altele, pe care le pot cunoaşte şi studia, la distanţă de... un click de mouse... 
Însă... majoritatea oamenilor sunt prea mândri, prea orgolioşi, sau prea fricoşi, ca să urmeze vreo cale sau vreun model, oferite de alţi oameni...
"Un om care spune, "Vreau să mă schimb, spune-mi cum să fac acest lucru", pare foarte serios dar nu este. "JK
Este aberant să crezi, sau să fii convins de faptul că ORICINE afirmă că vrea să se schimbe, pare foarte serios, dar nu este !
În primul rând, cine afirmă că vrea să se schimbe, conştientizează, într-o anumită măsură, necesitatea unei schimbări. 

Şi acesta este, mereu, un pas necesar pe calea evoluţiei tale continue. 
Conștienţa faptului că evoluţia înseamnă transformare continuă, şi că tu trebuie să te adaptezi transformărilor continue din interiorul şi exteriorul tău. 
De exemplu, faptul că tu te transformi corporal continuu, şi înaintezi, inevitabil, în vârstă, impune necesitatea unei adaptări ACTIVE din partea ta. 
Tu trebuie să ţii pasul, în permanenţă, cu schimbările continue ce au loc în organismul tău, şi în viaţa ta exterioară, socială. 
A bate pasul pe loc, adică a nefăcând nimic, a nu acţiona continu în mod adaptativ, reprezintă iniţierea şi menţinerea (perpetuarea) unui proces autodistructiv.
Buda a căutat şi a găsit. 

Isus a afirmat că oricine caută, va găsi. 
Cine nu caută nimic, nu găseşte nimic...

"toți ne pricepem la spiritualitate, dar nici unul nu știe ce înseamnă cu adevărat"
Chiar crezi ? :) Dacă tu ai impresia că te pricepi la spiritualitate, dar nu ştii ce înseamnă cu adevărat, este corect să extinzi această situaţie personală asupra tuturor oamenilor, băgându-i pe toţi în oala ta, încadrându-i pe toţi în... tiparul tău ?
De exemplu, există mulţi oameni care nu se pricep deloc la spiritualitate, şi nu îi interesează deloc subiectul, fiind convinşi că cei care se ocupă cu aşa ceva, nu sunt prea normali la minte... 

Sunt sigur că şi tu ai între cunoştinţele tale astfel de oameni, aşa cum şi eu am, şi oricare altul...

MF: observatia ta este pertinenta.

Kato : Cred sincer, din observaţiile efectuate până acum, că sunt foarte puţini oameni interesaţi cu adevărat de EVOLUŢIA LOR SPIRITUALĂ. Majoritatea parcă plutesc în atmosfera intereselor lor egoiste, personale, blocaţi în această atmosferă de gânduri, prin care nu mai pot percepe faptul că undeva mai există şi altceva... 
Ei se uită pierdut la tine, când deschizi câte un subiect din domeniu, îţi zâmbesc, dar te vorbesc pe la spate, între ei, cum că te-ai... dus cu pluta. 
Să nu fii naiv. Verifică. 
Vei constata, cu stupoare, că prietenii tăi care nu sunt interesaţi de acest domeniu, te consideră puţin... dus... :) 





Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Linkul către site :  https://katonanico.wordpress.com/

Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');