Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

joi, decembrie 12, 2013

Adevăr și Realitate

Cu toții am întâlnit afirmații cu caracter absolut, care par spirituale, dar în fapt creează multă confuzie, deoarece fiind false, ne adevărate, nu au nici o aplicabilitate practică. Citez o postare :
"EU SUNT capabil să reușesc în tot ceea ce îmi propun ! Acesta este un adevăr absolut. Întrebarea este : TU crezi in el ?‘’
:) Nu este un adevăr absolut, din mai multe motive : 
1. afirmația este prea confuză, lăsând loc pentru interpretări variate, diverse. De exemplu, ce reprezintă în fapt un ‘’adevăr absolut‘’ ? Cum poate fi definit ?
2. nimeni nu este perfect, omniscient, omnipotent, de aceea nimeni nu poate reuși în absolut tot ce își propune să îndeplinească, din cauza necunoașterii unor lucruri, informații, metode, tehnici, a lipsei de experiență, etc.
3. nu toți oamenii sunt la fel de capabili, cu toții am întălnit mulți oameni incapabili în diferite domenii ale vieții,
4. într-o competiție mulți își propun să cîștige locul 1, dar numai unul singur îl poate câștiga,
5. realitatea demonstrează clar faptul că nu există nici un om care să fi realizat în mod complet absolut tot ce și-a propus.
6. dacă acceptăm faptul că totul este relativ, nu poate exista un adevăr absolut.
7. există oameni realiști, care își propun lucruri pe care știu dinainte că sunt capabili să le realizeze, și oameni ne realiști, care își propun să realizeze lucruri utopice, irealizabile. Dar nici măcar cei realiști nu reușesc să realizeze absolut tot ceea ce și-au propus, exact cum și-au propus, deoarece există o mulțime de factori cauzali de care depinde fiecare realizare, și mulți sunt incontrolabili de către om.
Dar… cine știe ce înțelege autorul postării prin expresia “adevăr absolut” ? Cum definește el adevărul absolut, și ce înțeles are expresia pentru el ?
ADEVẮR, adevăruri, s. n. 1. Concordanță între cunoștințele noastre și realitatea obiectivă; oglindire fidelă a realității obiective în gândire; ceea ce corespunde realității, ceea ce există sau s-a întâmplat în realitate.
Adevăr obiectiv = conținutul obiectiv al reprezentărilor omului, care corespunde realității, lumii obiective, independent de subiectul cunoscător.
Adevăr relativ = reflectare justă, însă aproximativă, limitată a realității. ◊ Loc. adv. Într-adevăr sau în adevăr = corespunzător realității, în realitate, de fapt.
Conștiința absolută a autenticității și valabilității conținutului credinței religioase; realitatea spirituală ca subiect al revelației și obiect al credinței.
2. Justețe, exactitate.
– Lat. ad + de + verum. Sursa: DEX '09 (2009)
‘’Dacă tu crezi că poți, vei putea. Dacă tu crezi că nu poți, nu vei putea. Indiferent ce crezi, așa va fi.‘’
Acest citat nu este exprimat în termeni absoluți, exprimând o regulă cu caracter general, subliniind importanța autosugestiei mobilizatoare, a credinței în forțele proprii. 

Cu adevărat optimiștii au mai multe succese decât pesimiștii, dar nici optimiștii nu realizează absolut tot ce își propun, și mai există și zicala : ‘’Optimismul exagerat se confundă cu prostia.‘’, în sensul că este rupt de realitate.
Consider foarte utile sugestiile și autosugestiile pozitive, optimiste, mobilizatoare, energizante, dar consider că a fi realist este cel mai important lucru, deoarece numai realistul poate trăi în adevăr. Irealistul trăiește, în mod evident, în… minciună.
REALITÁTE - Existență efectivă, obiectivă; fapt concret, lucru real, stare de fapt; p. ext. adevăr.
Loc. adv. În realitate = de fapt, efectiv, în adevăr.
( Fil.; la sg.) Materia care există în afara conștiinței omenești și independent de ea.
ADEVẮR - Concordanță între cunoștințele noastre și realitatea obiectivă; oglindire fidelă a realității obiective în gândire; ceea ce corespunde realității, ceea ce există sau s-a întâmplat în realitate.
A fi capabil înseamnă ‘’care este în stare, care are posibilitatea de a săvârși ceva; apt pentru ceva. Înzestrat, valoros, destoinic.‘’ 
În mod clar, nu orice om este capabil să îndeplinească orice sarcină, oricând, în orice condiții. Și, în mod clar, mulți oameni apelează la sprijinul și ajutorul altor oameni, în diferite scopuri, care sunt capabili deoarece sunt specialiști, fiecare, în diferite domenii. 
De exemplu, dacă ești bolnav și îți propui să te însănătoșești, apelezi la un medic, deoarece nu ești capabil să te vindeci singur. 
Deci, de fapt, în realitate, multe lucruri pe care ți le-ai propus spre îndeplinire, le-ai realizat cu ajutorul altor oameni care sunt capabili în domenii în care tu nu ești.
Așadar, afirmația ar trebui reformulată, pentru a corespunde realității, cam așa :
"Eu reușesc să duc la îndeplinire ceea ce îmi propun, în măsura în care intenţia mea este atât de puternică, fermă şi concisă, încât ea va putea atrage toate oportunităţile, evenimentele şi oamenii potriviţi, care vor interelaţiona în vederea materializării intenţiei mele."
Această afirmaţie este în acord cu realitatea, cu învăţătura lui Isus, a Abrahamilor (Legea Atracţiei), şi a altor Mari Maeştri spirituali. Nu absolut orice intenţie, de orice natură, o poţi materializa, dar aceasta este regula, şi ea îşi are excepţiile ei, care necesită o mai lungă dizertaţie explicativă. De reţinut faptul că secretul reuşitei stă în puterea şi orientarea precisă a gândului (intenţiei).
Merită să meditezi la aceste idei, pentru a înțelege mai bine cât de ancorat sau rupt ești de realitate, atât tu, cât și cei cu care relaționezi…

Playlistul meu youtube ”Imaginile mentale normale şi patologice”
katona nicolae 137 videouri


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Evenimente generale Cluj Allevents.in:

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă a lui Kato :

-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial"  
http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole !  http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...



  


software-deals.ro

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');