Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

joi, ianuarie 30, 2014

Prostul care se iluminează devine brusc deosebit de inteligent ?


produstv.ro

Întrebare de 10 puncte roșii :
PROSTUL CARE SE ILUMINEAZĂ DEVINE FOARTE INTELIGENT, INSTANT, ODATĂ CU ILUMINAREA SA ?

VC: Iluminarea, din punctul meu de vedere, este trecerea de la inconştienţă la conştienţă, din întuneric către lumină, de la prostie la înţelepciune. 
Precum spune şi Osho, este o Creştere. 
Desigur putem aprofunda foarte mult această temă şi sunt sigur că o vei face.

AC: Io zic că da, e ca și cum s-ar aprinde lumina în întuneric, nu ? 
O vreme a stat săracul așa prost până a văzut cum e treaba.

Kato : Problema este foarte dificilă, deoarece lumea tinde să confunde CUNOAȘTEREA conferită de PERCEPȚIA realității, cu INTELIGENȚA.
Exemplu elocvent : m-am lovit și eu puțin, ca și alți oameni care au dobândit clarvederea - iluminarea perceptivă, de următoarea problemă : 
PERCEPI ceea ce înainte nu puteai percepe, dar pur și simplu nu poți ÎNȚELEGE, INTERPRETA, SEMNIFICAȚIA a ceea ce percepi !
Și în Biblie este descris faptul că mai mulți oameni au avut viziuni, au văzut Îngeri, și s-au închinat lor deoarece au crezut că este Dumnezeu, dar s-au înșelat, și li s-a spus în față că s-au înșelat, și că nu trebuie să se închine în fața Îngerilor. 
Aceeași modalitate de a greși este prezentă și în perioada contemporană, în cazul unor inițiați clarvăzători, care văd prin clarvedere. 
Ei afirmă că sunt Iluminați deoarece percep ceea ce altora le este ascuns, dar și ei se... înșeală deseori când încearcă să INTERPRETEZE LOGIC SEMIFICAȚIA lucrurilor percepute prin clarvedere (vederea spirituală)...

VC : Interesant, dezvoltă când ai timp... mulţumim.

PP : eu cred că e un întreg proces, nu apare instant... omul iluminat dezvoltă anumite capacități în timp...

Kato : Da, este clar că este un proces, și, ca orice proces, în FUNCȚIE DE CONDIȚII, se poate dezvolta în timp, în trepte și niveluri succesive, dar, la un moment  dat se poate declanșa brusc un salt evolutiv, neprevăzut, surprinzător, șocant... 
Regula este dată de dezvoltarea lentă în timp, dar excepțiile… întăresc regula. 
Din acest punct de vedere, adepții unui sistem inițiatic trebuie să fie pregătiți din timp, psihologic, pentru a nu suferi un șoc psihic destabilizator, în cazul în care ‘’saltul‘’ se va produce. 
Faptul că este periculos dpdv psihic, o relatez, din propria experiență. 
Când ești luat prin surprindere, nepregătit, de ceva cu totul nou, șocul psihic poate fi foarte greu de gestionat. 
Cu cât ești mai puțin pregătit, cu atât mai greu îți va fi…

PP : trăim timpuri minunate acum, dintr-un anumit punct de vedere (mă refer la trezirea din punct de vedere spiritual). se pare ca eşti printre cei "norocoși". ...eu încă-s în stadiu de creștere lentă, dar mi-aș dori un astfel de salt.

Kato : Din păcate nu am fost un norocos, căci nu am fost pregătit, și o astfel de experiență șocantă te marchează pe viață, rămâi cu o teamă în suflet, de care este extraordinar de greu să scapi. 
Vorba aia : cine s-a fript cu ciorbă, suflă și în iaurt… 
Eram tare curajos, până… atunci… :)
Nu este vorba de “noroc” aici, căci și eu urmam un sistem spiritual inițiatic, deci ‘’viziunea‘’ s-a produs ca urmare a desfășurării unui antrenament spiritual sistematic. 
Dar nu mă așteptam la un astfel de “salt”, și nu am fost pregătit pentru el. 
Nu citisem nimic în domeniu, și nici mentorul grupului nu ne-a comunicat nimic despre acest subiect, crezând, probabil, că nu a venit încă timpul, că este prematur, sau poate că nici el nu era în temă cu astfel de…  experiențe...
Concluzia : pregătiți-vă, teoretic, pentru orice experiență practică pe care doriți să o viețuiți, în măsura în care puteți. 
Cultivați-vă totodată în permanență stăpânirea de sine și puterea de concentrare. 
Învățați metode de gestionare și control a stărilor emoționale. 
Asta făceau toți adepții, în toate sistemele inițiatice serioase. 
Când vei fi pregătit astfel să îți menții mintea și sufletul sub control, indiferent de ceea ce s-ar întâmpla în jurul tău, vei fi pregătit și pentru a experimenta clarvederea, în siguranţă...

PP : nu știu care a fost experiența, dar bănuiesc că una nu tocmai agreabilă din moment ce te-așocat și ai ramas "cu teama în suflet"....totuşi, nu mă pot abține să te întreb : de ce simți teamă ?
 Că nu poți înțelege ce ai văzut / perceput, sau experiența în sine a fost horror ?

Kato : Este greu de înțeles pentru cel ce nu a experimentat încă. 
Mulți cred că înțeleg, fără să fi experimentat, dar se înșeală, și se avântă inconștienți cu capul înainte. 
Povestită sumar, experiența poate părea banală și insignifiantă, ușor de înțeles și asimilat. 
Trăirea povestită de altul poate părea simplă şi ușor de gestionat...
Orice șoc emoțional puternic îți lasă urme de neșters, și asta se evidențiază concret dacă este în legătură cu ceva cu care te vei mai întâlni (deseori) în această viață. 
Desensibilizarea psihologică se poate produce, treptat, în timp, dar niciodată nu se realizează o anulare completă.  
Memoria nu se poate șterge complet. 
Iar în cazul în care psihicul cuiva nu poate gestiona șocul afectiv, nu se poate adapta, omul... înebunește. 
Unii nu înnebunesc pe loc, ci după o perioadă, timp în care le tot revine în minte, obsedant, acea amintire îngrozitoare.
Frica (sau groaza) este cauzată de șoc în sine, de faptul că nu ești pregătit deloc pentru ceea ce ți se va întâmpla, când evenimentul este interpretat drept amenințător privind integritatea, existența și viața ta.
 În acea stare, în mintea ta se pot produce (evoca) ușor imagini îngrozitoare, în rezonanță cu starea ta sufletească de teamă, frică, groază. 
Starea sufletească de frică sau groază va “evoca” din memorie imagini monstruoase și amenințătoare, care vor părea reale, pe cât de reală pare lumea terestră.
În cazul meu, mai special, eu eram prins într-o altă lume, în care am intrat treptat conștient (în câteva minute), și din care am crezut că nu mai pot scăpa, deoarece nu o mai percepeam deloc pe cea terestră, nici măcar corpul fizic omenesc, atât de… obișnuit și familiar nouă, oamenilor. 
Perspectiva rămânerii blocat într-o altă lume, necunoscută, întunecată, în compania unor ființe percepute ca niște umbre întunecate (se pare că este ‘’Lumea Umbrelor‘’ descrisă și în antichitate), lipsit până și de corpul tău familiar, într-o stare de “plutire”, poate fi o experiență cu adevărat… tulburătoare…
Cel bine pregătit va putea întâmpina experiența cu un surâs pe buze, probabil… 
În fine… majoritatea celor bine pregătiți sufleteşte dinainte… :)
Eu am intrat în Lumea Umbrelor în timpul unei meditații.  
Meditam cu ochii închiși, și, la un moment dat, am perceput faptul că, în întuneric, ceva se… mișcă. 
Mi-am concentrat puternic atenția asupra acelor mișcări, și, progresiv, am început să percep tot mai clar entitățile întunecate care se deplasau în întunericul care devenea ceva mai clar. 
În același timp începeam să percep tot mai bine faptul că ele comunică între ele, într-un limbaj neînțeles, dar parcă totuși familiar mie. 
Începeam să înțeleg că ele se amuzau de faptul că eu încep să le percep, și, la un moment dat, cred că ele m-au atenționat telepatic de faptul că m-am rupt prea mult de realitatea terestră. 
Brusc am realizat că nu mai percep acea realitate fizică familiară mie, nici sala în care era corpul meu, nici sunetele, nici măcar corpul omenesc fizic, absolut nimic din ceea ce mă LEGA de viața mea terestră. 
Acea constatare m-a șocat, m-a îngrozit, căci pur și simplu nu mai știam dacă, și cum pot să revin înapoi, în corp şi lumea în care fiinţa corpul meu omenesc.
Doar FOCALIZAREA ATENȚIEI, AMINTIREA (MEMORIA), ȘI VOINȚA puternică te poate ajuta în asemenea cazuri. 
Pentru o clipă uitasem de unde vin, cine am fost înainte de a intra acolo cu totul, deci şi unde trebuie să mă întorc. 
Dacă nu mi-aş fi putut aminti, aş fi rămas blocat acolo ! 
Dacă ‘’te pierzi‘’, în astfel de experiențe, poți să rămîi... pierdut. 
Dacă nu îți poți comuta atenția de la acea lume, care te poate atrage și fascina, şi care îţi este totodată şi oarecum familiară, cum ai putea reveni ? 
Cunosc cazuri concrete în care oameni au rămas astfel captivi, neputincioși, neînțelegând ce se întâmplă cu ei. 
Au fost internați în spitale de boli mintale și tratați cu sedative...
Faptul că MI-AM AMINTIT UNDE ERAM ÎNAINTE, CINE ERAM, și că mi-am EXPRIMAT MENTAL INTENȚIA (VOINȚA) de a reveni acolo, în amintirea mea, m-a ajutat să revin. 
Simțeam că pot rămâne acolo, dacă vreau, dacă nu îmi exprimam INTENȚIA ȘI VOINȚA de a reveni…
Cu siguranță, cel care nu își poate accesa amintirile, și cel care nu își poate comuta atenția de la lumea în care pătrunde, nu se va putea detașa de ea, și nu va putea ‘’reveni la realitate‘’, rămânând captiv, psihic, într-o astfel de ‘’altă lume‘’, în care intră conștient sau inconștient...

Întrebare de 10 bile roșii : 
DACĂ ȚI-AI ADUCE AMINTE DE UNDE AI VENIT TU AICI, AI PUTEA SĂ TE ÎNTORCI ACOLO, INSTANTANEU, PRINTR-UN EFORT DE VOINȚĂ ȘI EXPRIMAREA INTENȚIEI ?
Cine își aduce aminte de unde a venit aici ? 
În această lume de… amnezici… :)
Cine își poate accesa amintirile mai vechi, anterioare momentului ‘’încorporării‘’ sale în această lume ?
Cine mai ține minte DE CE se află el aici ? :)
Suntem sau nu suntem "prizonieri" blocaţi în atenţia noastră acordată în mod complet acestei lumi, de care nu ne putem detaşa atenţia ?

SS: păi dacă e prost....realizează ce i se întâmplă ??? doar e prost… 

Kato : Prostul percepe la fel de corect ca un inteligent senzațiile, stimulii proveniți din mediul extern, dar le PROCESEAZĂ defectuos, în privința ANALIZEI și INTERPRETĂRII acestor INFORMAȚII provenite pe calea simțurilor.
El PERCEPE și OBSERVĂ ce se întâmplă cu el, dar nu ÎNȚELEGE prea bine IMPLICAȚIILE proceselor și evenimentelor care au loc. 
Prostul procesează defectuos informația provenită prin simţuri. 
Capacitatea sa de procesare este mai limitată (blocată) decât a inteligentului.
Oamenii judecă prin comparație, şi au sisteme de relaţionare diferite, ceea ce conferă aparenţa relativităţii, căci totul pare relativ când priveşti din sisteme de referinţă diferite... 
Un prost între foarte proști poate fi considerat… deștept. :)
Mai deștept decât ceilalți... 
Un prost între proşti poate părea... normal, un om obişnuit, pentru ceilalţi proşti.
Un prost între oameni foarte inteligenţi sare în ochi, şi pare... anormal, subevoluat, subdezvoltat, etc. 

Întrebare de 10 puncte roșii, temă de casă
ESTE COPILUL PROST, ÎN COMPARAȚIE (RAPORT) CU UN ADULT ?  
Poţi lăsa un răspuns mai jos, la comentarii, dacă vrei :)


Linkuri utile către alte articole privind Iluminarea :  http://loveblog4all.blogspot.com/2013/12/iluminarea-prezentare-generala.html 
http://loveblog4all.blogspot.com/2016/02/despre-unele-probleme-si-riscuri.html
-http://loveblog4all.blogspot.com/2014/01/iluminati-artificial.html
http://loveblog4all.blogspot.com/2013/12/iluminarea-ca-proces.html
https://katonanico.wordpress.com/2015/02/17/iluminarea-ceva-banal-sau-extraordinar-pentru-tine/
https://katonanico.wordpress.com/2015/07/31/bhagavad-gita-pe-intelesul-tuturor-de-kato-katona-a-nicolae/


teleshoponline.ro


Playlistul meu youtube "Clarvederea"  katona nicolae  316 videoclipuri sept 2016


PATREON - UN SITE UNDE VISELE CREATORILOR SE POT ÎNDEPLINI!
Dacă eşti un creator, prin Patreon poţi avea suport continuu, direct de la fanii tăi.
Prin Patreon, fanii au dat peste 50 de milioane $ la creatori.
Prin Patreon, în fiecare lună, vei putea primi fonduri consistente pentru creațiile tale, de la fanii care te susțin ca patroni.
Creatorii de pe Patreon creează: înregistrări video și filme, jocuri, muzică, podcast-uri, benzi desenate, artă, scrieri, orice altceva.
Pe Patreon ai tot ceea ce ai nevoie ca să creşti și să gestionezi afacerea ta: configurare simplă, instrumente pentru a crește, postare rapidă şi simplă, distribuție de recompense, gestionarea afacerii tale...
Citeşte detalii aici:   http://loveblog4all.blogspot.ro/2016/09/patreon-un-mod-de-castig-financiar.html



Religie si spiritualitate - filme DVD:    http://bit.ly/24cNN9o ; http://bit.ly/24eyWeH ;
În limbi străine: http://bit.ly/1Vo2lCL ; 
Minte-trup-spirit (limbi străine): http://bit.ly/24ezBg4

-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Evenimente generale Cluj Allevents.in:


Mind Synergy - Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă
-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă a lui Kato :

-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email
-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-Vizitează marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate): http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial"  - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/

-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Accesează acest link pt o ofertă mai completă de magazine, unde găseşti tot ce vrei:  https://www.facebook.com/notes/806471976063412/ 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole !  http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html
Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');