Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

joi, aprilie 17, 2014

Destinul (karma) și Implicarea

Cineva a afirmat : "Fiecare om are destinul său. Singura soluție este să-l accepte și să-l urmeze, oriunde l-ar duce."

Recitește raționamentul, și exprimă-ți părerea : este valid, adevărat, sau invalid, neadevărat, ceea ce se afirmă ?
Cu ce ești de acord, și cu ce nu ești de acord ?
Poate că viziunea mea te va ajuta să ți-o formulezi mai clar pe a ta.

Așa procedează... inconștienții, acceptând destinul și urmându-l oriunde i-ar duce...
1. Fiecare om are destinul său.
2. Singura soluție
3. Este să-l accepte
4. Și să-l urmeze
5. Oriunde l-ar duce.
Am defalcat raționamentul pe idei componente, pentru o mai bună și clară analiză.

Atât Abrahamii (Învățătorii oamenilor de Dincolo) cât și Isus și alți mari inițiați, au tot repetat această idee, în multiple forme și din diferite puncte de vedere : destinul (karma) reprezintă efectul din prezent generat de faptele tale din trecut, și tu poți schimba continuu acest destin prin fiecare din faptele tale pe care le desfășori în prezent.

Omul inconștient nu știe sau nu înțelege puterea intenției și voinței sale, și se lasă în mod fatalist în voia soartei, ne având curajul necesar să încerce să își dirijeze destinul. El se lasă astfel condus mereu de alții, și destinul lui de fapt este HOTĂRÂT DE ALȚII, de cei ce au curaj să se implice în dirijarea vieții lor și a celor din jurul lor (oameni autoritari, care ajung în posturi și funcții autoritare). Poți vedea peste tot în jurul tău astfel de oameni, care nu se implică delo, dar se plâng încontinuu de... autorități, adică de cei care le conduc viața, cei pe mâna cărora și-au încredințat în mod inconștient... destinul lor personal. Acești oameni se plâng toată viața, ne putând accepta faptul că sunt la cheremul altora mereu, blocați în neînțelegerea determinismului cauzal al bunăstării, prosperității și fericirii lor sufletești.

Cu voință și credință poți muta un munte din loc, a spus Cineva, dar...cine să-L înțeleagă ? Plângăcioșii blocați în neputință datorită autolimitării gândirii și comportamentului lor ?

1. Fiecare om are destinul său. Da, corect. Este efectul tuturor gândurilor și faptelor sale, din această viață și cele anterioare.
2. Singura soluție - incorect, este o autolimitare, un blocaj, să crezi că ai o singură soluție, și aceea să fie de... a nu face nimic.
3. Este să-l accepte. Corect, nu poți să nu accepți faptul clar că există un determinism cauzal, și că trăiești în prezent efectele gândurilor și acțiunilor tale din trecut. Acceptă, căci oricum, dacă încerci să nu accepți nu ai altceva de făcut decât să te dai inutil cu capul de pereți, suspinând și lăcrămind la gândul că ai făcut tot felul de greșeli și erori în trecut. Asta îți va provoca doar decepții, depresii, refulări, demotivare, deci nimic bun, plăcut, pozitiv.
4. Și să-l urmeze.
5. Oriunde l-ar duce. Greșit. De ce ? Deoarece destinul tău te poartă spre consecințe (efecte) neplăcute generate de greșelile efectuate de tine în trecut, spre stări de durere, suferință, boală. A accepta orbește, chiar prostește, să suferi de...unul singur, când de fapt tu îți poți îndrepta greșelile, anulând consecințele (efectele) negative, nu poate reprezenta o opțiune (alegere, decizie) corectă, inteligentă. Creatorul a făcut această lume într-un mod admirabil, existând o perioadă de latență între cauză (faptă) și efect, ce poate fi utilizată în scopul "reparării", iertării, anulării efectelor care se propagă, înlănțuite, în timp.

Nu există oameni perfecți, care să nu fi greșit niciodată cu nimic. Un om obișnuit greșește de zeci și sute ori zilnic, privind modul în care se odihnește, modul în care se hrănește, în care se îmbracă, în care relaționează cu cei din jurul său, în care se rapotează la el însuși, la lume, la viață. De aceea toți suferă, cuntinuu, deoare greșesc continuu, generând efecte negative continuu.

O vorbă în popor sună cam așa : " Dă-i Doamne românului mintea de pe urmă." După ce ai acționat, de multe ori ți-ai dat seama că ai greșit. Nu întotdeauna. Aflând unde ai greșit, ulterior ai afirmat că acum știi cum trebuia să procedezi, ca să fie totul bine. Aceasta este mintea de pe urmă, înțelegerea dobândită după ce faptele s-au consumat. Ce mai poți face spre binele tău și al altora, însă ? Bineînțeles, nu să te lamentezi, ci să meditezi asupra efectelor în lanț, declanșate de greșeala ta. Tu poți opri măcar o parte din manifestarea acelor efecte în viitor. Astfel poți contribui la modificarea (influențarea) în mod pozitiv a destinului tău și al altora, contribuind la transformarea acestei lumi într-o lume mai bună, din punct de vedere al calității vieții.

Conștientul se "lasă în voia destinului" doar privind efectele pozitive manifestate de faptele pozitive efectuate de el și alții, anterior, permițând acestor efecte să se desfășoare în viața sa și a celor din jurul său.

Nu privi indiferent, temător și neputincios la propagarea răului, durerii și suferinței, prin viața ta, în toate sensurile și direcțiile. Exercită-ți voința proprie cu curaj, exprimă-ți clar și ferm intențiile, și motivează-i și pe cei din jur să se implice personal în transformarea acestei lumi, în sens pozitiv, spre binele tuturor.

Nu uita : orice transformare, chiar și cea a destinului tău, deci, începe din... tine, cu...tine...


Cărţi despre Lumea de Dincolo : http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribeto Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribeto Spirit by Email
Linkul către site :  https://katonanico.wordpress.com/



O SERIE DE CĂRȚI MINUNATE DESPRE SPIRIT, VIAȚA SPIRITUALĂ, VIEȚILE ANTERIOARE, LUMEA DE DINCOLO, EXISTENȚA DE DINAINTE ȘI DUPĂ MOARTEA CORPULUI OMENESC

(În josul unora dintre pagini ai și o secțiune numită "Cărți de același autor", unde există și alte cărți interesante scrise de același autor. Această colecție am făcut-o dintr-o listă de peste 1.300 de titluri ! ) Nu uita faptul că o carte bună reprezintă un cadou apreciat de majoritatea oamenilor, datorită utilității sale.

Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');