Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

luni, iunie 09, 2014

Ce urmează după moarte ? Viziunea ortodoxă a Părintelui Cleopa

CINE ȘTIE CE URMEAZĂ DUPĂ MOMENTUL MORȚII ? VIZIUNEA RELIGIEI ORTODOXE ESTE SINTETIZATĂ ASTFEL DE PĂRINTELE CLEOPA :
http://www.sfaturiortodoxe.ro/drumul.htm
De ce postez acest link ? Nu pentru că aș fi un adept al acestei viziuni, ci pentru că am remarcat anumite elemente comune cu alte religii, cât și cu anumite informații oferite de cei întorși din moarte clinică, și de cei intervievați în stare de hipnoză profundă
Există anumite elemente comune, dar și multe deosebiri...
Ca în toate cazurile în care există viziuni diferite din cauza unor puncte de vedere diferite, înclin să cred că adevărul, ca întotdeauna, se află undeva la... mijloc...

"Nemernic este omul pe pământ şi străin ca toţi părinţii săi. Nimeni nu rămâne în lumea aceasta. N-am venit să stăm aici. Aici este o trecere necontenită; am răsărit prin naştere şi asfinţim prin moarte."
"Nemernic" cu siguranță nu este o expresie foarte potrivită, probabil din cauza unei traduceri ne inspirate. "Străin", da, suntem spirite libere, călătoare, nelegate de nici un loc material, decât ocazional.
Nimeni nu rămâne în lumea aceasta, într-adevăr, așa cum călătorul este doar în trecere prin locurile pe care le vizitează. Călătoria noastră este întreruptă forțat de moartea corpului, care reprezintă doar un vehicul (instrument) ocazional ce permite experimentarea acestui voiaj terestru timp de o viață omenească. La scara Universului și timpului, acest loc și timpul vieții reprezintă un loc foarte mic și un timp foarte scurt.
Aici este o trecere necontenită, într-adevăr, spirite vin și pleacă încontinuu. Vin și de pe alte planete, pleacă și pe alte planete, căci Terra este doar una dintre nenumăratele  destinații de călătorie posibile. Dacă ai putea percepe spiritele decorporate călătoare, ai putea avea impresia că te afli într-o locație turistică, frecventată non-stop, în care vin și pleacă turiști în permanență. Dar, mai corect ar fi spus : o școală unde spiritele vin să învețe și să experimenteze anumite lecții, ca multe alte nenumărate școli din Univers, fiecare având însă un specific al ei,  o annumită "bază materială", un anumit tip de "material didactic", profesori specializați în anumite domenii de studiu, etc.
Dacă este să vorbim de tereștri și extratereștri, sau de călători și localnici, atunci adevărul este că spiritele care se încorporează timp de o viață pe Terra ar reprezenta extratereștrii, călătorii, iar tereștrii și localnicii ar fi reprezentați de fapt de către anumite entități spirituale care sunt și rămân mai bine fixate de planul terestru, mai mult timp decât spiritele care se încorporează în ființe umane. Specia umană este terestră, este creată conform condițiilor de viață terestre, dar spiritele care preiau coordonarea organismelor-instrumente nu sunt legate de planul terestru decât pe durata încorporării lor.
Nu poți înțelege aceste idei dacă te identifici cu corpul uman prin care viețuiești în această lume, dacă nu ajungi la nivelul de înțelegere la care să poți conștientiza că, de fapt, corpul  omenesc este un instrument de care te folosești, și că te-ai folosit și te vei mai folosi în continuare de alte și alte astfel de instrumente, până vei asimila învățătura lecțiilor pe care le experimentezi în această școală terestră.
Ca prim pas în această înțelegere trebuie asimilate informațiile privind transformarea continuă și neîntreruptă a organismului omenesc, care trece necontenit prin diferite faze de evoluție. Organismul pe care îl coordonezi acum, în prezennt, nu este identic cu cel de la naștere, nici cu cel din copilărie, nici cu cel din adolescență, și nici cu cel pe care îl vei coordona la bătrânețe. El suferă transformări încontinuu. Este un corp cu aspect fluid, fiind constituit în proporție de aproximativ 70 % din apă, în care totul curge, prin intermediul sistemului circulator și cel limfatic, și se procesează fizico-chimic continuu. Deși lucrurile în această lume par solide, fixe, neschimbătoare, în fapt, panta rei, totul curge, totul are un aspect fluid curgător din punct de vedere energetic, totul este într-o continuă vibrație, și o continuă transformare.

"Deci, să nu punem bază pe viaţa aceasta, că-i umbră şi vis.
Ştiţi ce rămâne în veci ? Sufletul. Trupul vedeţi că se face ţărână. Că îngropăm şi dezgropăm morţii şi se fac în puţină vreme ţărână. Mai ales după o vreme nici oasele nu mai rămân; toate se fac nimic.
Asta-i şi porunca cea dintâi, că pământ eşti şi în pământ vei merge. Dar sufletul nu moare niciodată. Sufletul rămâne în vecii vecilor, că el este duh şi nu poate să moară. Aşa l-a făcut Dumnezeu."
Duh este termenul slavon care a fost preferat de biserică ca sinonim cu spirit pentru traducerea în limba română. Eu prefer să folosesc termenul spirit, de origine latină, spiritus, în engleză sunând la fel, spirit. Sufletul este o emanație a spiritului, un corp energetic cu rol de intermediere energetică între spirit și materie, care există doar pe durata unei vieți terestre. Sufletul , ca produs al spiritului, apare la naștere și dispare după momentul morții. Spiritul (duhul) este nemuritor, nu sufletul. Din păcate există o mare confuzie în viziunea creștină modernă privind aceste aspecte. Am întâlnit frecvent ideea folosirii termenului suflet, suflet viu, pentru a desemna un spirit încorporat în trup, termenul duh fiind folosit mai mult pentru spiritele decorporate, eliberate de materie. De aici și confuzia creată între termenii suflet, spirit și duh, pe care românii au ajuns să îi confunde și să îi folosească în mod neadecvat.
Ideea că "viața este umbră și vis" o regăsim și în alte religii. Deoarece "totul este Spirit, Universul este Mental", existența are mereu un caracter mental, și pare o continuă visare.
"Pământ eşti şi în pământ vei merge", este o mare greșeală. Tu, ca entitate spirituală dotată cu principiu conștient, nu ai nimic în constituția ta preluat din țărână. Nu ai fost niciodată, nu ești, și nu vei fi țărână. Corpul-gazdă de care te folosești acum pentru a experimenta este format din țărână, din elementele chimice preluate din natura terestră, împrumutate de la Mama Terra și restituite ulterior înapoi, după moartea corpului. Dar tu nu ești corpul, ci spiritul. Corpul fizic omenesc este un simplu vehicol, un simplu instrument..

CĂRŢI de Părintele Cleopa : http://bit.ly/1IQbpYmhttp://bit.ly/1NIWQsc

Vizionează această emisiune interesantă care în care Părintele Cleopa arată cum se leagă metoda de rugăciune, cu treptele ei, de metodele de meditaţie existente în alte sisteme spirituale : 





Materialul despre moarte şi viaţa de dincolo are trei părţi care se vor derula una după alta în acest playlist :




Cărţi despre Lumea de Dincolo : http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html






nanoxyn.ro

APARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine
Vezi și cărțile, sunt interesante:  http://www.aimgroup.ro/116.html

Mind Synergy - Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă

Platformă Online de Învăţare şi Evaluare Autonomă
Clasele I-VIII şi Pregătitoare
Evaluează-te Corect - Elevi, Părinţi, Profesori:
http://bit.ly/1RqqtCu


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Evenimente generale Cluj Allevents.in:

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă a lui Kato :

-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial"  
http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole !  http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...



  


software-deals.ro

  VigLink banner

Meditația (rugăciunea) Inimii

Este o metodă străveche de ''coborâre'' a conștiinței în inimă, pe care o voi relata pe scurt în continuare : Dacă nu ești în temă, studiază aici : "Anahata este simbolizată printr-o floare de lotus cu 12 petale.
Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');