Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

luni, septembrie 22, 2014

Bazează-te pe tine însuți





De aici poți Asculta și Downloada înregistrarea în format mp3: https://drive.google.com/file/d/0B6aZWulFbbTCYUhjM1pzS1N2VVU/view?usp=sharing

Când te bazezi pe alți oameni, și nu pe tine însuți, vei suferi inevitabil, deoarece fiecare își urmărește propriile interese. 
Cui îi pasă de interesele celorlalți ? 
În aparență, celor care au interese comune, asemănătoare, convergente. 
Când devin divergente, redevin nepăsători...
Nu da vina pe alții, când te lasă baltă, văzându-și de interesele lor personale. 
Și tu ar trebui să-ți vezi de ale tale. 
Trebuie să îți cunoști prioritățile...
Altfel privind, din alt punct de vedere, de interesele căror oameni îți pasă ție, acum, cu adevărat ? 
Câți oameni ajuți tu, în prezent, să își împlinească interesele lor personale ? 
Istoricul nu prea contează, ci doar prezentul, deoarece majoritatea oamenilor afirmă ceva de genul : "Am ajutat mulți oameni până acum, dar nimeni nu mi-a mulțumit, nimeni nu mi-a întors ajutorul, toți m-au lăsat baltă când am avut nevoie de ajutor", etc,  încercând să motiveze prin acest subterfugiu faptul că, acum, în prezent ei nu mai sprijină și nu mai ajută pe nimeni. 
Și atunci... ce vrei, frate ? 
Dacă tu ai renunțat, de ce nu ar avea dreptul și ceilalți să renunțe, exact ca și tine, la orice formă de ajutor ? Dacă toți oamenii adoptă aceeași atitudine, de acest gen, este normal ca nimeni să nu mai sprijine și să nu mai ajute pe nimeni, cu nimic, în ideea că asta nu le va folosi cu nimic, pe viitor. Nu-i așa ?
Cine nu înțelege faptul că orice acțiune efectuată spre bine comun va avea efecte pozitive asupra binelui său individual, este un om care, neparticipând la dezvoltarea binelui general, comun tuturor, manifestă tendințe separatiste, și își atrage singur suferința...


Omul pe sine bazat, de alții e urmat...
Omul care pe alții se bazează, nimeni nu-l urmează...
Ce vreau să spun cu asta : nu că ar trebui să urmezi pe alții sau să fii urmat, în tot ce întreprinzi, ci că există legi și principii naturale care reglementează interacțiunea și cooperarea dintre oameni. Cunoașterea și utilizarea lor în mod conștient îți va permite să îți influențezi cursul vieții tale, dar și a celor din jurul tău.
Cu toții știm că oamenii, încă de mici copii, manifestă tendința naturală de a urma anumite modele umane, pe care le preiau din familie, din masmedia (în special din filme), din cercul de prieteni și cunoștințe, etc. Această tendință se păstrează toată viața, omul fiind influențat de modelele pe care el le consideră de succes, și are tendința de a copia câte ceva din gândirea și comportamentul modelelor sale.
În general, oamenii de succes au o personalitate puternică, bine definită, sunt firi optimiste și încrezătoare în puterile și capacitățile proprii. 
Sunt oameni care au curajul de a se baza pe ei înșiși, oameni cu inițiativă, energici, activi, care au tot timpul idei proprii de pus în practică, obiective și scopuri pe care le urmăresc.
Privind în jurul tău la cei ce conduc pe alții, cei ce deleagă și impun sarcini și responsabilități altora, cei ce sunt directori, președinți, lideri de grupuri, patroni, vei observa că se încadrează în anumite tipare, și că au multe trăsături comune de personalitate. 
Leaderii nu sunt cei mai inteligenți oameni din societate, ci sunt cei mai energici, mai activi, care se implică cel mai mult, și care știu cum să-și prezinte și să-și  impună punctele de vedere proprii în fața altora. Îi putem defini și ca oportuniști, deoarece știu cum să profite de ocaziile ivite, în avantajul lor, și nu ezită să o facă. 
Nu sunt cei mai morali oameni din societate, nici vorbă, după cum nu sunt nici cei mai inteligenți. 
Cei mai morali și inteligenți au alte scopuri și idealuri personale, care nu vizează funcții și posturi de conducere.
Așa a fost, este, și va fi. 
De aceea lucrurile nu au mers și nu merg cum ar putea să meargă dacă cei mai morali și inteligenți ar hotărâ soarta omenirii, ci merg așa cum vor oportuniștii să meargă, ei urmărind în primul rând satisfacerea intereselor lor proprii, și a intereselor de grup ale grupurilor de apartenență (familie, prieteni, partid, firmă, etc.) 
Interesele țării, ale poporului, nu pot fi principale, nici secundare, nici măcar terțiare, pentru ei. 
Țara reprezintă ceva prea abstract, și poporul este format dintr-o sumă de... necunoscuți.

Oportuniștii, deoarece se bazează pe ei înșiși și forțele lor, tind să dezvolte un tipar de gândire de genul : tot ce am făcut am făcut prin munca mea, prin forțele mele proprii, prin eforturile depuse de mine. 
Nimeni nu mi-a dat nimic, eu a trebuit să obțin totul. 
De aceea nu sunt DATOR nimănui cu nimic. 
Fiecare să depună eforturi personale pentru a obține ceea ce vrea, nu să cerșească și să se milogească de la cei ce au muncit toată viața lor pentru a dobândi ceea ce au... 
Conform acestui scenariu, ei nu sunt datori nimănui, deci nici măcar țării și poporului cu ceva. 
Fiecare trebuie să se descurce singur, așa cum ei o fac, și sunt mândri de asta.
Oportunistul știe să negocieze, și are tupeul să negocieze orice. 
El știe că totul poate fi negociat, și că orice om își are prețul său. 
El obține totul prin negociere, deși are un mod agresiv și intimidant de a negocia, căci știe să se impună în cadrul unei negocieri, știe să intimideze. 
De aceea, multe negocieri nici nu pot fi numite astfel, deoarece partenerii cedează din start, sub presiune psihică, orice avantaje, acceptând ceea ce li se oferă, de teama de a nu pierde mai mult, chiar totul. 
Oportunistul știe să profite, știe să se impună, știe să intimideze...
Cam așa arată profilul unui leader... adevărat, adică real. Cam așa sunt marea majoritate. 
Că ar trebui să fie altcumva, este o... poveste, ceva... imaginar. 
Astfel de povești sunt spuse de cei timizi, care se lasă intimidați, care se lasă conduși de persoane care știu că pot să profite de timiditatea lor, și nu se sfiesc să o facă.
Timiditatea are la bază teama, frica. 
Cei temători, fricoși, sunt conduși de cei tupeiști, care se impun fără jenă și teamă. 
Ei știu că dacă ai tupeu mare, asta intimidează pe majoritatea oamenilor, și că, în plus, mulți fricoși chiar... admiră tupeul tupeiștilor. 
Fricosul are nevoie de "conducători puternici" pe care să îi urmeze, care să îi ofere iluzia siguranței sale, prin tot felul de promisiuni. 
De aceea promisiunile au prins și prind în continuare la populație, deoarece populația are nevoie de iluzia siguranței zilei de mîine oferită de cei ce conduc destinele țării. 
Fricosul speră că un conducător puternic, energic, fără frică, îl va scoate și pe el și pe ceilalți din... situația jalnică în care fricile proprii i-au adus. 
Așa s-au născut și au rezistat marile dictaturi, așa vor rezista în continuare formele de conducere dictatorială în cadrul tuturor grupurilor și organizațiilor sociale. 
Cei slabi simt o nevoie psihologică de a fi conduși de oameni puternici, energici, hotărâți, care au sloganuri potrivite privind un viitor... luminos. 
Ei au dezvoltat o formă de dependență psihologică, sunt dependenți de alții, de cei care hotărăsc destinul lor, în locul lor. 
Ei și-au încredințat destinul lor în mîinile altora...
Când trebuie să fie propus cineva pentru un post de conducere, unii oameni nu vor din start să fie propuși, motivând că ei nu sunt buni pentru acel post, că există alții mai buni ca ei, etc. 
Este această manifestare o formă de realism obiectiv, sau doar o manifestare a timidității, a fricilor ascunse, a neîncrederii în capacitățile și forțele proprii, a fricii de eșec, de penibil, etc. ? 
Ce zici ? Situația variază de la caz la caz, dar există oare sau nu un numitor comun ? 
Ai avut ocazia până acum să te implici, să te gândești la tine ca la un potențial leader, să te simți pregătit să faci față unei asemenea funcții ? 
Cum ai reacționa dacă mîine ți s-ar propune să devii un șef, un conducător, un leader de echipă, de grup ? 
Cu siguranță, a medita puțin la acest scenariu, îți poate fi de folos...


Fii cum vrei să fii.
Fă ceea ce vrei să faci.
Obține ceea ce vrei să obții.
Cine te împiedecă ? 
Doar timiditatea ta, neîncrederea ta în tine însuți, credințele și convingerile tale, bazate pe teamă și frică...

eJobs

Te invit să te alături Comunității "Prietenii lui Kato - Comunitate Spirituală", creată pe Google +
https://plus.google.com/u/0/communities/116952449456386797830








nanoxyn.ro

Platformă Online de Învăţare şi Evaluare Autonomă
Clasele I-VIII şi Pregătitoare
Evaluează-te Corect - Elevi, Părinţi, Profesori:
http://bit.ly/1RqqtCu


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Evenimente generale Cluj Allevents.in:


Mind Synergy - Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă a lui Kato :

-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial"  
http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole !  http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...



  


software-deals.ro

  VigLink banner

Psihologul Philip Zimbardo arată cum perspectiva (orientarea) ta temporală îţi influenţează sănătatea, prosperitatea, fericirea

Psihologul Philip Zimbardo, profesor de psihologie socială la Universitatea Stanford, spune că fericirea și succesul își au rădăcinile într-o trăsătură pe care majoritatea o neglijăm: modul în care ne orientăm spre trecut, prezent și viitor. El ne sugerează să ne ajustăm viziunea asupra timpului, ca un prim pas în îmbunătățirea vieții.

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');