Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

marți, noiembrie 04, 2014

Percepe altfel realitatea - mic experiment


Mind Synergy -
Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă

Exercițiu practic perceptiv
Dacă ești curios să vezi cum poate fi percepută realitatea, altfel decât ai perceput-o până acum, efectuează exercițiul de mai jos.
Exercițiul necesită însă o introducere teoretică, pentru înțelegerea rolului și scopului său și cum se integrează el funcțional într-o anumită viziune asupra realității.

Am studiat afirmațiile mai multor persoane clarvăzătoare care au afirmat în moduri diferite aceeași idee: " Nu există nimic acolo, afară. Nu există de fapt nici un "afară"."
Ar rezulta, deci, că nu există nici un "înăuntru", de fapt, nu există o dualitate reală interior-exterior, dar avem percepția simțurilor corporale că ar exista.
Există doar interpretarea noastră, privind ceea ce percepem, că ar exista o dualitate de tip înafara și înăuntrul nostru.

Cum este posibil așa ceva ? 
Ne înșelăm toți, și doar câțiva nu ? 
Este dificil de spus dacă este cu adevărat o înșelare, sau înșelăciune, înșelătorie, până nu înțelegem ceea ce unii numesc "adevărata natură a realității".
Pentru început, este bine să acceptăm ideea că este posibil ca, printr-o "translație" a punctului de vedere obișnuit, să putem percepe realitatea... altfel.
Cum? Păi, unele persoane care au fost în moarte clinică, de exemplu, au afirmat că au reușit să înțeleagă anumite lucruri care, deși erau evidente, nu le-au putut înțelege decât în acea stare specială de conștiință, acea detașare de corporalitate, de simțurile corporale care intermediază de fapt percepția realității.
Deci am putea spune că simțurile corporale ne conferă percepția realității, în mod condiționat, căci ele constituie interfața prin care toate informațiile din mediu sunt filtrate, procesate, iar în final se creează o imagine reprezentativă mentală a realității, care reconstituie cumva realitatea în mintea noastră.
Nu percepem realitatea așa cum este ea, ci așa cum ne arată creierul că ar fi realitatea, pe baza informațiilor culese de celulele senzoriale, care au domenii restrânse în care pot recepționa informațiile, energia.
Puțini oameni conștientizează faptul că simțurile noastre senzoriale sunt astfel create încât să perceapă variații, fluctuații energetice, schimbarea, transformarea, fiind axate în principal pe ceea ce se schimbă în mediu, în scopul de a putea reacționa și a ne putea adapta rapid la orice schimbare din mediu.
În condiții de repaus corporal, în inactivitate, în care în organism și în mediu nu sunt schimbări, fluctuații, cădem în reverie, într-o ușoară transă, iar mintea tinde să se focuseze pe altceva decât pe percepția mediului extern.
Un exercițiu util în acest sens, ar fi să observi atent, în această stare, unde îți zboară mintea, pe ce tinde să se focuseze ea, când stai complet inactiv și nu ai nici o sursă de distragere a atenției tale, nici muzică, nici televizor, și nu te miști deloc.
Vei observa cât de rapid ”evadezi” din realitate, mental, în lipsa stimulării senzoriale. 

Asta te ajută, ca prim pas, să conștientizezi faptul că toți suntem ”prinși” în această realitate, senzorial, suntem conectați, cuplați, acaparați, prin simțurile corporale.
Iar detașarea senzorială, de simțuri, de corporalitate, ne transpune rapid într-o stare modificată de conștiință, un fel de ieșire din realitate. 
Cu cât este mai mare detașarea, cu atât starea de conștiință este mai ”alterată”, mai modificată, mai deosebită. 
Putem numi această stare ”transă”, transa având diferite niveluri, adâncimi, profunzimi. 
Reveria, visarea cu ochii deschiși, somnul, transa hipnotică indusă, sunt exemplu elocvente. 

Din timpuri străvechi, oamenii au sesizat faptul că percepția realității este influențată de această detașare senzorială, și așa s-au creat tot felul de sisteme, metode, tehnici de meditație, prin care a fost observată, sondată și studiată starea de transă, și modificările perceptive conferite de ea.
Oamenii au observat că imaginile interioare pot fi percepute mult mai bine în această stare de detașare, cu ochii închiși, și că în transa indusă conștient avem acces la un univers interior, universul mental. 
Iar dacă asociem acest fapt cu afirmațiile de genul: ”Totul este Spirit, Universul este Mental”, atunci ar rezulta că de fapt în transă putem accesa substratul mental pe care se bazează realitatea, universul fizic, perceput a fi material, obiectiv, prin... simțurile noastre corporale. 
Intrând mai în esență, percepem universul a fi fizic doar prin intermediul simțurilor corporale, deoarece corpul are aceeași natură cu universul material, au același substrat energo-informațional, inforenergetic. 
Trupul tău și universul perceput a fi real sunt la fel, constituiți din aceeași esență materială, atomi, substanțe chimice, același grad de condensare energetică, ca să zicem așa.
Dar prin simțurile corporale nu poți percepe tot ceea ce există în Univers, ci doar ceea ce simțurile pot detecta, game foarte restrânse de energie, de informație. 
O altă parte detectăm cu ajutorul tehnologiei, a aparatelor create în acest scop, dar și ele își au limitele lor, desigur. 
Atât corpul material cât și aparatele materiale, nu pot detecta ceva ce se situează în afara materialității.
Iar dacă acceptăm faptul că totul e Spirit și Universul este Mental, o creație mentală (Dumnezeu a creat lumea prin cuvânt), atunci ne putem gândi că tot ce studiem, de fapt, se îndreaptă spre descoperirea a ceea ce este Spiritul și Mentalul, de fapt.
Și, în acest caz, putem considera că Mentalul și Universul pot fi studiate și prin accesarea mentală a Mentalului, iar în acest caz, în care ne situăm în Mental, Universul nu mai este perceput a fi exterior, căci și corpul face pparte din Univers, și putem accesa Universul prin intermediul... corporalității însăși, ca și cum am ”pătrunde” mental în ea.
Deci, Universul nu este afară, ci peste tot, corpul făcând parte integrantă din el, doar simțurile senzoriale ne conferă iluzia perceptivă că avem o interioritate și o exterioritate, ființa spirituală primind aceste informații mediate prin această interfață, care este oarecum asemănătoare cu o interfață de joc, om-mașină, ce îți poate crea iluzia că operezi într-o realitate virtuală, că ești prins în ea, prin intermediul unui... avatar corporal, care îți conferă o individualitate, personalitate, Eu, un rol, un scop, etc.
Corpul tău este similar unui avatar corporal preluat într-un joc de realitate virtuală, și poți juca Jocul Vieții doar dacă operezi prin intermediul acestui avatar, prin informațiile provenite prin el. El pare a fi interfața cu mediul, tu poți opera ceva în mediu doar controlând avatarul tău.
Adevărata interfață de joc, hardware și software, noi nu o putem conștientiza, dar ea este descrisă de subiecții aduși în hipnoză regresivă de Michael Newton, ei descriind-o ca o supertehnologie, mai mult sau mai puțin simbolic.
Cu alte cuvinte, noi fiecare suntem ca actorii care au preluat un rol în Jocul Vieții, și pe care îl jucăm, nu cu corporalitatea noastră reală, ci cu una preluată din cadrul mediului de joc (avatar corporal), care este ca realitatea virtuală pentru realitatea în care ne ducem noi existența de oameni.

Vrei să efectuezi un mic exercițiu, privind realitatea realității? 
Te avertizez că poate fi puțin... șocant, dacă nu ai mai experimentat așa ceva. Te-ar putea bulversa puțin.
Ceea ce faci, faci pe proprie răspundere, să fii conștient de asta. 
Pregătire: ochii tăi sunt într-o permanentă mișcare de scanare a "realității înconjurătoare". Sunt numite "micromișcări oculare". 
Știai ? Și... ce-i cu asta ? :) 
Păi... este ceva... foarte important. 
De ce ? Deoarece realitatea, așa cum o percepi tu de obicei, vizual, îți apare astfel, deoarece ochii ți se mișcă continuu, scanează continuu imaginea.
Ai prins ideea? Dacă vrei să vezi "o altă față a realității", una nevăzută de tine până acum, probabil, niciodată, îți recomand să încetezi scanarea, să... oprești aceste micromișcări oculare... naturale.

Cum să procedezi:

Ia loc pe un scaun, într-o cameră liniștită, unde nu te deranjează nimeni măcar 10-15 minute, stai într-o postură normală, relaxată, preferabil cu spatele drept, capul drept, privirea țintită drept înainte, mîinile și picioarele ușor depărtate (neîncrucișate). 
Privește înainte, într-un punct fix imobil, fără să muți deloc privirea, clipind cât mai rar. 
Trebuie să existe ceva fix, mic, pe perete, mobilă, sau ceea ce există în direcția în care privești înainte, pentru ca să nu-ți fugă privirea din cauza lipsei unui reper fix, neavând pe ce să se fixeze.
Dacă ai un perete complet gol, fă un punct cu un creion pe el, la nivelul ochilor tăi, și menține-ți apoi privirea fixată pe el. 

Recomand, totuși, să privești spre un spațiu care cuprinde câteva obiecte, nu spre un perete complet gol, pentru a sesiza cum obiectele se vor "transforma", fapt pe care nu îl vei putea conștientiza la fel de bine privind un perete gol.

Ce vei percepe:

Dacă vei reuși să nu miști absolut de loc rivirea din punctul imobil fixat, câteva minute, vei percepe faptul că ceea ce vezi începe să sufere o transformare progresivă.
În mod normal, la început vei observa că ceea ce vezi începe să se lumineze, ca și cum s-ar aprinde lumina mai tare, sau ca și cum soarele ar ieși din nori și ar lumina camera mai tare.
Acest efect va progresa până vei percepe că de fapt lumina este emanată din materie, din tot ce vezi, și așa vei înțelege mai bine afirmațiile străvechi care susțin că ”totul este lumină”.
Nu vreau să te sugestionez, să zici că ai văzut ce ți-am sugerat eu să vezi, dar vei putea interpreta și așa. 
Interpretările sunt foarte variate, deşi percepţiile nu variază prea mult de la un dindivid la altul.
Ține-ți privirea complet nemișcată, oprind cu totul procesul de scanare câteva minute, până începi să percepi cum se transformă percepția realității.
Mișcă apoi privirea, să vezi cum încetează manifestarea acelei modalități perceptive, și reia procesul, de două-trei ori, să te convingi că, de fiecare dată, totul se desfășoară la fel, după aceleași legi.

Este important să te oprești dacă simți cumva teamă, frică, neplăcere, deoarece trăirile emoționale vor interfera disfuncțional, și este posibil să percepi apoi și ceea ce am putea numi ”halucinații vizuale” neplăcute, generate de starea ta sufletească. 
Teama poate aduce în câmpul vizual elemente simbolice care au legătură subconștientă cu această trăire emoțională, ca și cum ai da ochi cu fricile tale, manifestate prin elemente care concretizează lucruri de care ți-e frică - monștri, extratereștri, ființe hidoase, etc. 

Exercițiulo cu oglinda - alt mic exercițiu, oarecum asemănător, pentru a observa cum se schimbă percepția în condiții de imobilitate, inactivitate, și fixare a privirii într-un singur punct.
Stai în fața unei oglinzi și fixează-ți privirea pe imaginea ta din oglindă, între sprâncene, un pic mai sus, în centrul frunții. 
Menține privirea complet nemișcată, într-un punct fix (poți trasa cu un pix un punctuleț în centrul frunții) nu mișca nici corpul, stai complet imobil. 
După aproximativ un minut, dacă nu miști deloc corpul și privirea, vei începe să percepi prima dată că fundalul pare că dispare, rămânând doar fața ta în atenție, și ea va începe să sufere transformări care îți pot provoca o stare neplăcută. 
Poți întrerupe exercițiul și să îl reiei, progresiv, până îți învingi teama. 
Unii dintre cei ce au efectuat exercițiul acesta afirmă că și-au văzut astfel chipurile din viețile lor anterioare, căci vei percepe chipuri diferite de femei și bărbați care se transformă continuu unul în altul, unele pot avea plete, barbă, chelie, vârste diferite, etc. 
Îți reamintesc că efectuezi exercițiul pe propria ta răspundere, fiind singurul responsabil de efectele plăcute sau neplăcute pe care le vei resimți, acestea fiind în acord cu tipul tău de personalitate, caracter, temperament. 
De aceea unii vor efcetua cu plăcere aceste exerciții, alții vor fi complet detașați emoțional, alții însă pot simți frică și chiar groază când percep astfel de transformări în câmpul lor perceptiv, căci percepția le scapă de sub control, iar ei nu au mai experimentat asta, și au o teamă față de pierderea controlului.

Te rog postează ceea ce ai experimentat, aici, mai jos, la comentarii, să confruntăm mărturiile privind același experiment experimentat de diferite persoane, să putem analiza un pic rezultatele.

Mulțumesc, experimentare plăcută, ținem legătura, și cu alte experimente.




Distribuie articolul dacă ți-a plăcut, mulțumesc! 



-DONEAZĂ, dacă ți-a plăcut, susține ceea ce-ți place :) 


Donează prin PayPal, în contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Mulțumesc!

eJobs



APARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine: LINK

Mind Synergy -
Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Evenimente generale Cluj Allevents.in:

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT AUDIO mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi mai noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către  CUPRINSUL  blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html


SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...


 

software-deals.ro

  VigLink banner






Psihologul Philip Zimbardo arată cum perspectiva (orientarea) ta temporală îţi influenţează sănătatea, prosperitatea, fericirea

Psihologul Philip Zimbardo, profesor de psihologie socială la Universitatea Stanford, spune că fericirea și succesul își au rădăcinile într-o trăsătură pe care majoritatea o neglijăm: modul în care ne orientăm spre trecut, prezent și viitor. El ne sugerează să ne ajustăm viziunea asupra timpului, ca un prim pas în îmbunătățirea vieții.

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');