Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

joi, februarie 05, 2015

Exerciţiu de Relaxare Psihosomatică şi Meditaţie Nr 1 - Kato



Probabil că ai mai citit pînă acum articole despre beneficiile relaxării
Am scris şi eu despre asta. 
Dar repetiţia este cheia învăţării. :)
Trebuie să nu uiţi de relaxare, şi, în acest scop, este bine să ţi se tot reamintească despre aceste beneficii, despre utilitatea actului de a te relaxa, detensiona, şi a elibera stresul acumulat. 
Din punct de vedere spiritual, relaxarea este cheia pătrunderii în starea de transă, care facilitează accesarea stărilor de conştiinţă modificate / alterate, în care "minunile" şi "miracolele" experienţelor parapsihologice şi extrasenzoriale devin posibile. 
Asta deoarece în relaxarea profundă se realizează deprivarea- detaşarea senzorială, şi concentrarea atenţiei pe un singur punct (obiect, idee, eveniment, proces, etc).
Cheia unei meditaţii eficiente este tot relaxarea, relaxarea profundă...


A te relaxa este ca şi cum ai elimina o presiune (tensiune, blocaj) existentă în tine. 
Iar această presiune care te ţine în tensiune are 2 forme principale: 
1. tensiunea psiho-emoţională, şi
2. tensiunea somatică, existentă în muşchii tăi. 
Se ştie că stresul tensionează, ţine musculatura încordată, sub tensiune
Şi aici putem vorbi despre cele 2 sisteme de activare neurovegetative : sistemul nervos simpatic şi cel parasimpatic
Unul te tensionează deoarece îţi pune organismul în situaţie de fugă sau luptă, iar celălalt relaxează corpul, şi îl lasă să se hrănească şi să se odihnească. 
De aceea, când eşti tensionat nu ai poftă de mâncare, şi tensiunea îţi consumă rezervele de energie. 
Hormonii descărcaţi îţi dau impresia că eşti plin de energie, dar de fapt tu îţi consumi energia rapid când eşti sub tensiune. 
Deoarece stresul tensionant somatopsihic îţi consumă energia, faptul de a te menţine în stres o perioadă mai lungă de timp conduce inevitabil la slăbirea organismului, a sistemului imunitar, a rezistenţei faţă de boli. 
În fapt, majoritatea disfuncţiilor, tulburărilor şi bolilor se declanşează într-o fază de stres prelungit, inclusiv banalele răceli. 
Deci, vorbesc aici de sănătatea ta, de faptul că tu trebuie să înveţi să te relaxezi, în mod conştient, eficient, oricînd vrei, oricînd simţi nevoia. 
Există mulţi factori stresori care îţi cauzează şi menţin starea de stres mai mult timp, mai multe zile, uneori chiar săptămîni şi luni. Trebuie să ştii cum poţi lupta eficient împotriva stresului, căci cu sănătatea ta nu este deloc bine să te joci. 
Există multe alte lucruri cu care te poţi juca, fără riscuri...
Aşadar, cu cît te simţi mai stresat, cu atît trebuie să te odihneşti mai mult, pentru a-ţi reface rezervele energetice care sunt consumate rapid de tensiunea somatopsihică. 
Nu neglija somnul, nu-ţi sacrifica din perioada de odihnă. 
Dar... este adevărat că nu te poţi odihni bine, dacă nu te poţi detensiona, relaxa, atunci cînd te culci. 
De aceea, a învăţa şi efectua un exerciţiu de relaxare reprezintă o excelentă metodă de a scăpa de tensiune şi stres. 

Exerciţiile de relaxare ajută şi pe cei ce doresc să efectueze exerciţii şi metode de meditaţie
Se ştie că mintea nu poate sta locului, dacă corpul este agitat
De aceea, un exerciţiu de relaxare somatopsihică este recomandabil înainte de a efectua o meditaţie. 
Exerciţiile de relaxare trebuie privite ca ceva deosebit de util şi eficient
Ele te vor feri de necesitatea de a lua medicamente. 
Ele îţi vor întreţine starea de sănătate... 
Şi, pentru a nu mai lungi vorba prea mult, am să te invit acum să efectuezi un exerciţiu de relaxare somatopsihică elaborat de mine, în genul relaxării pe care o efectuam în mod regulat înainte de fiecare antrenament de Yoga. 
Îi cunosc efectele, de aceea pot să îl recomand. 
În plus, pentru a fi şi mai plăcut, am creat şi o variantă cu muzică ambientală de fond, care susţine efectul de relaxare. 
Sper să îţi placă, şi vei vedea că după ce îl asculţi şi efectuezi practic indicaţiile de câteva ori, îl vei putea practica şi singur, fără ghidare, fără a mai fi necesar să îl asculţi. 
Totul se poate învăţa, deci şi acest exerciţiu, care este foarte simplu. Practicarea lui regulată, însă, ţine doar de VOINŢA TA. 
Pe viitorul apropiat voi elabora încă un exerciţiu, varianta scurtată a acestuia, în care voi elimina introducerea, sfaturile, explicaţiile. 
Ele sunt necesare la început, şi doar la început, până înţelegi despre ce este vorba. 
După aceea voi elabora şi nişte exerciţii de meditaţie ghidată vocal, pe diferite teme.

Exerciţiul de Relaxare Psihosomatică şi Meditaţie Nr 1, în playlistul meu youtube Relaxarea - Tehnici, Metode




Playlistul meu Youtube ”Legea Atracției Manifestarea



PODCAST KATO:



Cursuri Online Dezvoltare Personală - LINK

Distribuie dacă ți-a plăcut, mulțumesc! 


Toate blogurile, conturile, paginile și grupurile mele Facebook:

Poți susține activitatea mea prin sponsorizare pe platforma Patreon sau Buy Me A Coffe, și vei beneficia de bonusuri importante pentru dezvoltarea ta personală (articole și materiale video destinate sponsorilor - memebership):https://www.buymeacoffee.com/7a4dFhE


-DONEAZĂ, dacă ți-a plăcut, susține ceea ce-ți place :) 


Donează prin PayPal, în contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Mulțumesc!

Vizitează Forumul Portal Spiritual Kato - forum de informare și discuții NOU creat: https://kato-portal-spiritual.ro/forum/



APARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine: LINK

Mind Synergy -
Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/


-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT AUDIO mp3 CREAŢII PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi mai noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole!   http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

Softuri utile pt reclame video la preț foarte bun (dă click pe titluri)
StopMotionCreator
Storyxy 
Promoyze
AscendPages 

Offeo - creezi videoclipuri uimitoare pentru social media
Designrr - Creare ebook-uri
VOOPLAYER - Video Hosting and Marketing Platform for Business
StreamYard - studio emisie live


software-deals.rosoftware-deals.ro

DESPRE IERTARE, SĂNĂTATE ŞI BOALĂ Răspunsuri la întrebări, oferite de Kato

Fragmente din răspunsuri personale la întrebările altora : -Totul se plăteşte. Legea compensaţiei acţionează, implacabil. -Dacă totul se plăteşte, iertarea nu mai are nicio valoare ? -Iertarea are întotdeauna o valoare, în orice situaţie de viaţă. Legea Naturală a Compensaţiei nu exclude valoarea iertării. Efectele iertării se supun şi ele Legii Compensării, căci există o "plată compensatorie" pentru manifestarea iertării, inevitabilă, datorită acţiunii legilor naturale ale creaţiei.

Recunoştinţa, Preţuirea, Abundenţa, Prosperitatea, Fericirea - Exerciţiu Motivaţional

Acesta este un material motivaţional. Ce înseamnă asta ? Că are scopul de a influenţa MOTIVAŢIA şi ATITUDINEA ta referitoare la tine însuţi, lume şi viaţă. Însă, pentru ca el să aibă un efect real, trebuie să îi acorzi ATENŢIE. Priveşte ceea ce citeşti (asculţi) acum, ca pe un EXERCIŢIU care are rolul de a stimula dezvoltarea ta personală, într-o direcţie pozitivă.

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');