Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

joi, mai 07, 2015

De ce nu te poţi schimba brusc, şi nu poţi schimba brusc pe nimeni ?



Kato : Adevărul este că nimic nu-i simplu, deşi toate par simple la suprafaţă, la prima vedere. 
Ceea ce nu se vede complică mult lucrurile, pe toate.
Complică tocmai deoarece sunt ascunse percepţiei.
Ce percepem cu simţurile e ca o pojghiţă doar.
De aceea nu putem INTERPRETA CORECT ŞI EFICIENT ceea ce vedem, doar pe baza percepţiei, a simţurilor corporale. 
De aceea este absolut necesară folosirea gândirii, a minţii, în vederea cunoaşterii şi înţelegerii realităţii ascunse simţurilor, prin procese ale gândirii.

GT : Plus că provoacă confuzie. Simțirea oricât ar ajuta în ghidare nu e suficientă.

Kato : Da, nu ajunge să simţi, să percepi, căci trebuie să şi INTERPRETEZI neapărat ceea ce simţi, ceea ce percepi, efectele.

Căci ceea ce percepi reprezintă doar EFECTE manifestate de o realitate imperceptibilă simţurilor corporale.
Ceea ce simţi reprezintă efecte, reacţii corporale, mentale, emoţionale. 
Fără o interpretare corectă, ceea ce percepi şi simţi nu are nici o valoare, sau mai bine spus îşi pierde valoarea...
 
 Cineva a spus : "Oricât de mult am încerca, nu ne putem schimba cu forţa. Nu putem acţiona împotriva dorinţelor noastre adevărate. Într-un fel sau altul, vor reuşi să reapară în viaţa noastră.
Raţiunea singură nu poate susţine schimbarea. Ştim că nu este bine pentru noi să mâncăm nesănătos, să nu facem mişcare regulat, să ducem un stil de viaţă sedentar şi eventual să avem mici “vicii”.
Şi cu toate că ştim ce implicaţii negative au acţiunile noastre, nu ne schimbăm. Deseori găsim argumente ca să facem ceva diferit, dar de cele mai multe ori nu se concretizează nimic." 


Este o chestiune de optică, de prisme şi puncte de vedere, de sisteme de referinţă. Nu este neapărat greşit, dar este greşit să nu precizezi exact punctul de referinţă în care te situezi când emiţi astfel de afirmaţii. 
Căci, pentru un om normal, obişnuit, din punctul său de referinţă, astfel de raţionamente sunt foarte confuzorii, şi pot fi chiar demotivante, destabilizatoare. 
Omul obişnuit trebuie ÎNCURAJAT, nu descurajat, să gândească, să raţioneze, şi să-şi menţină mereu o atitudine pozitivă, OPTIMISTĂ ! 
Pentru un om obişnuit, orice LIMITARE pe care i-o prezinţi privind opţiunile şi capacităţile sale, poate fi văzută ca ceva limitativ, descurajant, demotivator, deci... negativ. 
Omul obişnuit trebuie sprijinit să dobândească încredere în el însuşi, energie, forţă, putere, curaj. 
Pentru asta trebuie să poţi empatiza cu el. 
Dacă nu scrii pentru oameni obişnuiţi, este bine să precizezi asta. Ca să nu îi confuzezi degeaba pe cititori. 
Iar dacă scrii pentru toţi oamenii, atunci este necesar să prezinţi realitatea din mai multe perspective, altfel produci inevitabil confuzie. 
Nu te poţi adresa unui novice la fel ca şi unui iniţiat, aşa cum a te adresa unui preşcolar la fel ca unui student, este în mod evident greşit. 
De multe ori chiar şi eu mai uit să precizez cui mă adresez, din ce perspectivă, sau să adaptez cele afirmate, pentru a fi înţelese de toată lumea. 
Căci nu toţi oamenii au aceleaşi cunoştinţe, aceeaşi înţelegere, acelaşi nivel intelectual şi moral. 
Nu tot ceea ce este posibil unui student este posibil şi unui preşcolar. 
Şi, dacă mă adresez preşcolarului, studentul care nu înţelege cui mă adresez, va râde de mine, afirmând că el poate efectua lejer ceea ce eu am afirmat preşcolarului că nu poate. 
Iar, dacă mă adresez studentului privind ceea ce poate, ca om, preşcolarul care nu înţelege cui mă adresez, va afirma că sunt nebun că pot să cred că el ar putea să facă ceea ce eu spun că este posibil... studentului...
Eu sunt de vină pentru confuzia implementată altora, deoarece nu am fost destul de clar în prezentare şi exprimare. 
La fel şi ceilalţi prezentatori. 
Un adevăr expus incorect, poate fi perceput foarte uşor drept o minciună, sau poate să nu fie înţeles deloc, să fie înţeles greşit, parţial...   
Modul de prezentare al informaţiilor este crucial, esenţial, hotărâtor. 
Degeaba spui adevărul, dacă nimeni nu te poate înţelege.
Nu-i aşa ?...


În fapt, ORICE SCHIMBARE ESTE DETERMINATĂ DE FORŢA UNOR ÎMPREJURĂRI ! 
Nimeni nu se schimbă doar de dragul schimbării, ci se schimbă din necesitatea de a se ADAPTA unor situaţii noi ivite în viaţa lui. 
Iar aceste situaţii noi NE OBLIGĂ ÎN MOD FORŢAT să ne schimbăm, să ne transformăm. 
În plus, energia alocată schimbării este o FORŢĂ în mod real, deci întotdeauna ne schimbăm cu forţa. 
Fără forţă nu putem să ne schimbăm. Indiferent că este externă sau internă. 
Raţiunea singură poate provoca şi susţine schimbarea. 
Dar nu absolutizez, nu afirm că întotdeauna se petrece aşa, doar aşa, fără excepţie, etc.
De exemplu când facem la un moment dat comparaţii, când ne fixăm modele, şi vrem să le urmăm. Ţi-e bine, eşti ok, dar vezi un om care are ceva ce tu nu ai, care îţi poate părea mai împlinit, mai fericit, şi atunci raţionezi că şi tu ai putea fi la fel de împlinit şi fericit dacă ai dobândi şi tu ceea ce are el. 
Şi astfel treci la acţiune, să schimbi ceva în viaţa ta, fără să te împingă nimeni cu forţa de la spate, doar... raţionamentul tău cum că ai putea deveni mai fericit dacă ai obţine ceva în plus...
În fapt, gândirea este PREMERGĂTOARE acţiunii, în lumea asta, deci orice schimbare este PREFIGURATĂ întâi mental, înainte de a fi adoptată decizia de a o pune în practică. 
Schimbări neraţionale în modul de gândire şi comportament nu există, ci doar schimbări insuficient conştientizate. 
Căci tot ce preia copilul, de exemplu, prin imitaţie, nu este neraţional, ci raţional, deoarece copilul CREDE (judecă) că ceea ce preia de la adulţi este bun, folositor, util, deoarece adulţii ştiu mai bine, şi trebuie urmaţi. 
Eu, de exemplu, am descoperit foarte târziu faptul că modelele oferite de adulţi nu sunt pozitive 100%, dar aşa am crezut mult timp. Am fost educat să am respect şi încredere în cei mai mari decât mine, să cred că ei ştiu mereu ce este mai bine, chiar şi pentru mine. Descoperirea realităţii, de unul singur, a fost destul de... şocantă, pentru mine. 
În general oamenii nu fac mari excese, nu depăşesc anumite limite, ci ÎŞI TESTEAZĂ LIMITELE, ca în copilărie. 
Când afirmi ceva de genul : "Şi cu toate că ştim ce implicaţii negative au acţiunile noastre, nu ne schimbăm. Deseori găsim argumente ca să facem ceva diferit, dar de cele mai multe ori nu se concretizează nimic." te situezi în extremism. Asta nu este regula. Asta poate spune doar cineva care nu sesizează schimbările, care de fapt au loc gradual, continuu. 
Oamenii se schimbă continuu, se transformă continuu. 
Dar trebuie înţeles că ei au nevoie de anumite tipare, modele, pe care trebuie să le adopte pentru a se schimba. 
Chiar dacă aceste tipare, patternuri, par a menţine o anumită imobilitate, ele DETERMINĂ de fapt o schimbare, şi asta este mai greu de sesizat. 
În plus, patternurile (tiparele, modele ) comportamentale ÎNTOTDEAUNA au un rol ADAPTATIV. 
Şi asta, de asemenea, nu poate percepe oricine, oricând. 

Micile şi marile vicii nu sunt dobândite haotic, la întâmplare, niciodată. 
Ele sunt dobândite mereu ca urmare a acţiunii mecanismelor de protecţie şi control, cu rol adaptativ la mediul în continuă schimbare.  
Un viciu te face să te simţi mai bine din ANUMITE privinţe, te face să te poţi detaşa de ceva, să poţi evada din ceva, să experimentezi ceva plăcut, calmant, sau poate excitant, depinde de NEVOIA pe care natura viciului o acoperă. 
Dorinţele sunt una, iar nevoile şi trebuinţele alta. 
Nu devenim vicioşi din dorinţă, ci din anumite nevoi care se cer împlinite. 
Dacă nu există nici o nevoie, nu există nici o dorinţă, şi nu vei deveni un vicios, căci nu vei avea nici un motiv. 
Curiosul care experimentează ceea ce poate deveni un viciu prin repetiţie, nu va deveni vicios dacă nu are o nevoie ce poate fi împlinită prin acel viciu. 
Excepţiile sunt excepţii iar regula regulă.  
Nu este corect să judecăm toţi oamenii pe baza excepţiilor. 
Corect este să judecăm specia pe baza regulilor. Dacă unul din 10.000 este criminal, nu suntem o specie de criminali, nu-i aşa ? Nici de hoţi, idioţi, etc. 
Schimbările, în general şi de regulă nu au loc brusc, dintr-o dată, în mod şocant. 
Organismului omenesc nu îi plac şocurile, şi le evită mereu. 
Şocurile sunt destabilizatoare somato-psihic, adică atât corporal, fiziologic, cât şi mental. 
De aceea, instinctiv, nu adoptăm schimbări bruşte de direcţie şi sens, în viaţă, nici chiar când conştientizăm efectele negative ale unor tipare comportamentale proprii. 
Trebuie bine înţeles faptul că RUTINELE AU AJUTAT SPECIA UMANĂ SĂ SUPRAVIEŢUIASCĂ ŞI SĂ EVOLUEZE. 
Şi aceste rutine pot fi observate la toate speciile de mamifere care au supravieţuit, care au scăpat până acum de... extincţie.
Obişnuinţa este a doua natură a omului, se zice. 
Obişnuinţele sunt rutine, modele, tipare. 
Cu toţii le aplicăm zi de zi în practică. 
Şi asta ne ajută, efectiv, concret, indiscutabil.  


Eu spun că sunt lucruri pe care le poţi schimba, la tine, şi lucruri pe care nu le poţi schimba, în mod NORMAL, ca om obişnuit, fără îndrumare specializată şi control extern. 
Eu spun că TOTUL ESTE POSIBIL DAR NU ORICE ESTE PERMIS. 
Deci, în principiu, ai putea schimba orice, teoretic, însă doar în ANUMITE CONDIŢII.  
Şi, pentru a putea îndeplini acele condiţii, tu de fapt ar trebui să adopţi o nouă atitudine, ceea ce nu este posibil majorităţii oamenilor. 
Şi astfel vedem că oamenii sunt prinşi într-un cerc vicios, din care nu prea au scăpare : s-ar putea schimba dacă ar putea îndeplini anumite condiţii cauzale, dar tocmai această îndeplinire înseamnă de fapt tot o schimbare, pe care nu o pot efectua deoarece nu pot îndeplini anumite condiţii cauzale...
Şi, astfel, aceste schimbări se efectuează, încet, constant, progresiv, în timp îndelungat, foarte îndelungat, perceput a fi o... veşnicie.... 
În timpul unei singure vieţi nici un spirit nu se schimbă radical, nu evoluează radical...

Nu uitaţi, deci, faptul că toţi oamenii reacţionează negativ când sunt forţaţi BRUSC, şi că este firesc şi natural să fie aşa. 
Ei se protejează astfel de ŞOCURI, şi încearcă să nu-şi piardă controlul. 
Nu uitaţi că a SCHIMBA ceva înseamnă a ACCEPTA ceva, în primul rând. NECESITATEA schimbării...
Doar asta motivează şi mobilizează în vederea efectuării unei schimbări. Necesitatea, nevoia, trebuinţa, dorinţa...
Apoi apare MANIFESTAREA INTENŢIEI, şi ulterior, punerea ei în practică.  
Dacă vrei să schimbi ceva, în mod armonios, trebuie să APLICI O FORŢĂ CONSTANT, GRADUAL, NU BRUSC, NU ŞOCANT, ŞI SĂ O MENŢII FERM, CONTINUU. 
Ca apa ce erodează în timp muntele...
Pe moment nimeni nu vede schimbarea, deşi ea se produce, continuu, treptat, pas cu pas... 
Este o schimbare făcută "cu forţa", dar nu este o schimbare bruscă, şocantă.... 
Nu spun că nu pot fi efectuate schimbări cu forţa, bruşte, şocante, ci doar că acestea sunt destabilizatoare, distructive, nocive, deoarece totul scapă de sub control, iar efectele secundare pot fi devastatoare, cu cât mai mare este forţa şi bruscheţea. 
Efectele acestor schimbări ajung să se înscrie de obicei în sfera.... patologicului....

Filmul "Schimbarea" cu Wayne W. Dyer:


CĂRŢI : - Wayne W. Dyer - http://bit.ly/1EjEo29 ; http://bit.ly/1JsY9cj ; http://bit.ly/1EjFriQ ; http://bit.ly/1EjFJpO

"Wayne Dyer
Oamenii prietenoşi trăiesc într-o lume prietenoasă.
Oamenii duşmănoşi trăiesc într-o lume duşmănoasă.
Aceeaşi lume, de altfel. 

Anxietatea, stresul, frica şi furia nu există independent de tine în lume. 
Pur şi simplu ele nu există în lumea fizică, deşi discutăm despre ele ca şi cum ar exista. 
Modul în care te tratează ceilalţi reprezintă karma lor. 
Modul în care reacţionezi tu reprezintă karma ta. 
O minte calmă, concentrată asupra sa şi nu asupra rănirii altora, este mai puternică decât orice forţă fizică din univers. 
Simplu spus, tu crezi că oamenii sau conjuncturile reprezintă cauza nefericirii tale, însă asta este eronat. 
De fapt, tu singur eşti cauza nefericirii tale. 
Abundenţa nu este ceva ce dobândim. 
Este ceva la care ne acordăm frecvenţa. 
Poţi să te simţi mizerabil. Sau poţi să-ţi cauţi un scop. 
Asta va fi mereu alegerea ta. 
Ai putea să începi să te consideri un suflet cu trup, mai degrabă decât un trup cu suflet. 
Starea conflictuală nu poate continua fără participarea ta. 
Nu-ţi foloseşte la nimic să nu ai un scop. 
Urmarea va fi să aştepţi o viaţă întreagă ca alţii să-ţi rezolve problemele. 
Învaţă să apreciezi ce ai, unde şi ce eşti. Totul este perfect în univers. 
Chiar şi dorinţa ta de a-l îmbunătăţi. 
Dacă te opui, eşti mai slab. 
Dacă accepţi, devii mai puternic. 
Libertatea înseamnă că nimic nu te împiedica să trăieşti aşa cum alegi s-o faci. 
Orice altceva reprezintă o formă de sclavie. 
Nu amâna să obţii ce doreşti. 
Viitorul nu este o certitudine pentru nimeni. 
Nu pot să controlez mereu ce se petrece în exterior, dar pot mereu să controlez ce se petrece în interior. 
Dacă îţi trăieşti viaţa din datorie, atunci eşti un sclav. 
Dacă îţi schimbi percepţia asupra lucrurilor, lucrurile pe care le priveşti se vor schimba." 

Am vorbit despre regulă, mai sus. Există însă şi excepţii de la regulă, bineînțeles. 
Şi aş dori să-şi prezint acum una, chiar utilă şi importantă pentru sănătatea ta. 
Există anumite programe genetice care au ca rol adaptarea organismului la schimbări bruşte de mediu şi de viaţă. 
Contrar opiniei medicale de până acum, şi a credinţei populare privind efectele privării de hrană, ştiinţa a redescoperit de curând valoarea şi utilitatea postului alimentar. 
Ce se întâmplă când organismul este privat brusc de hrană ? Ceva... deosebit, ce merită a fi cunoscut şi înţeles, deoarece efectiv contribuie la... vindecarea bolilor !

Pentru a cunoaşte şi înţelege cum se adaptează organismul în condiţia privării bruşte de hrană, şi cum poate contribui postul alimentar la vindecare şi menţinerea unei stări de sănătate optime, citeşte acest articol dând click pe text : POSTUL - O NOUĂ TERAPIE FOARTE EFICIENTĂ REDESCOPERITĂ DE ŞTIINŢĂ


DE CE NU TE POŢI SCHIMBA BRUSC ?Text publicat pe blogul meu la adresa :...
Posted by Katona Nicolae on 8 Iunie 2015

Distribuie articolul, mulțumesc! 



-DONEAZĂ, dacă ți-a plăcut, susține ceea ce-ți place :) 


Donează prin PayPal, în contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Mulțumesc!

eJobs



APARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine: LINK

Atlantis - Învață să stăpânești arta materializării dorințelor



-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Evenimente generale Cluj Allevents.in:

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT AUDIO mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi mai noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către  CUPRINSUL  blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html




SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...


  


software-deals.ro

  VigLink banner


6. Evoluţia Spiritelor, Liberul Arbitru, Îngeri şi Demoni - sinteză din Allan Kardec "Cartea Spiritelor"

Spiritele nu sunt create, la originea lor, bune sau rele, pentru a rămâne aşa veşnic, ci se „îmbunătăţesc” continuu, prin evoluţie. Şi, pe măsură ce se îmbunătăţesc, trec dintr-un ordin inferior în altul superior. Toate Spiritele au fost create simple şi ignorante, adică fără ştiinţă. Fiecare are o misiune în scopul de a se lumina, de a înainta progresiv spre perfecţiune, prin cunoaşterea adevărului, şi de a se apropia de Divinitate. Fericirea eternă şi deplină există pentru spirite în această perfecţiune.

Psihologul Dan Gilbert - cercetări şi date despre fericire şi așteptările eronate

Psihologul Dan Gilbert prezintă cercetări și date despre explorările sale despre fericire - împărtășind câteva teste și experimente uimitoare pe care oricine le poate încerca. Urmăriți până la sfârșit pentru o sesiune spumoasă de întrebări și răspunsuri cu câteva figuri TED familiare.

Echilibrul şi Transformarea - Yoga (Uniunea)

A fi echilibrat, cu mintea unită, nemişcată, presupune să fii la fel, atât în bucurie cât şi în suferinţă, în bine şi rău. Asta înseamnă "să fii unit", să fii în Yoga. Yoga înseamnă uniune, unire, cu Totul, Universul şi Divinitatea. Doar când dobândeşti Echilibrul, realizezi practic Unirea, cu Mintea Cosmică. Doar în Echilibru poţi fuziona.

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');