Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

miercuri, octombrie 21, 2015

Tu ştii şi înţelegi ce fel de oameni atragi ?




Există pe internet multe informaţii şi recomandări privind vibraţia ta, energia ta, armonia ta. Există multe idei care par logice, frumoase, interesante, dar care nu sunt şi... corecte, valabile, adevărate.
Când am semne de întrebare, neclarităţi, îmi imaginez  rapid scenarii reale în care "plantez" ideile, ca să văd dacă ele pot să crească, să înflorească, sau se... usucă rapid şi mor...
Cu alte cuvinte, dacă o teorie sau o idee este adevărată, atunci practica trebuie să confirme funcţionalitatea ei în viaţa reală de zi cu zi. 
După ce efectuezi câteva astfel de "probe" mentale, metoda devine tot mai uşoară, deoarece ştii tot mai bine şi mai clar ce ai de făcut, de verificat, de analizat.
Te raportezi la experienţa ta de viaţă, la experienţa altora, şi la viaţa şi învăţătura unor mari învăţători spirituali, cum ar fi Isus de exemplu, şi totul devine tot mai uşor, mai clar. 
Asta am făcut şi în exemplul de mai jos.
Am dat de un articol cu erori, scris de cineva care efectuează mentorat spiritual, şi am vrut să scot în evidenţă pe cele mai importante, spre beneficiul... tuturor. 
Citez :
"Fii atent de cine ești înconjurat.
Dacă în jurul tău se află doar oameni buni, prieteni adevărați, înseamnă că ai ajuns la un nivel la care rezonezi cu oamenii de o frecvență înaltă. 

Ține minte că suntem cu toții energie, iar a sta înconjurat de oameni cu o frecvență joasă înseamnă a prelua din energia lor până ajungi să te egalizezi cu ei."


Nu voi analiza întreg articolul, ci doar această porţiune citată.
Concepţia aceasta, care afirmă că atragem şi ne înconjurăm DOAR de cei care se situează pe aceeaşi "frecvenţă" cu noi, are anumite... lacune. 
Putem porni de la binecunoscuta idee "cine se aseamănă se adună", dar trebuie înţeles că, în privinţa atracţiei, există şi legi care privesc... compensarea, echilibrarea contrariilor, interacţiunea şi armonizarea lor.
Exemplu concret: de cine era înconjurat Isus, ce fel de oameni ATRĂGEA el, spre el ? ;)
Sper că nu e prea... grea întrebarea... :)
Isus atrăgea oameni... suferinzi, bolnavi, păcătoşi, dezorientaţi, etc, care aveau NEVOIE DE EL.
Când m-am apucat de Yoga, am observat că nu atrag doar practicanţi de Yoga, oameni cu aceeaşi afinităţi spirituale, vise, idealuri, scopuri, intenţii, etc, ci şi oameni care habar n -aveau de Yoga, de spiritualitate, de religie, etc.

Nu înţelegeam ce-i atrage, căci de fapt luau mai mult în derâdere spiritualitatea, ca pe ceva ce nu este şi nu poate fi... practic. 
Ei, de fapt, căutau răspunsuri, la mine, privind incertitudinile lor, căci nimeni nu este convins 100% de nimic, niciodată...
Mai în glumă, mai în serios, lumea caută, tatonează, provoacă pentru a studia reacţiile altora, etc.
Fiind şi eu atunci sub influenţa acestor tipuri de învăţături populare, care afirmă că atragi doar ceea ce ţi se aseamănă, am fost bulversat, şi mirat, uneori şocat, şi dădeam VINA pe mine, că sunt prea... involuat, prea puţin spiritualizat, că am mult de lucrat, dacă atrag astfel de oameni. :)
Evitam compania lor, îi îndepărtam de mine, căutam să mă scap rapid de ei, şi mă simţeam naşpa, credeam că am "frecvenţe joase", etc, deoarece nu eram încă... pregătit...
Acum poate înţelegi... ideea, eroarea.
Cu cât evoluezi mai mult spiritual, mai repede, cu atât atragi, în mod automat, mai mult, şi oameni care au NEVOIE de tine, de puterea ta, de forţa ta, de cunoaşterea ta, de conştienţa ta, de capacităţile tale.
Devii "mama răniţilor ", părinte spiritual, la care oamenii vin ca şi... copiii la părintele lor, instinctiv, să caute sfaturi, îndrumări, sprijin, protecţie.
Oameni necunoscuţi, în suferinţă, încep să ţi se destăinuie, tot mai liber, mai uşor, mai des.
Şi tu te simţi tot mai apăsat de suferinţa celor din jur, mai stresat, mai presat, şi te întrebi ce au aceşti oameni bolnavi şi suferinzi cu tine, căci tu nu eşti aşa, nu vă asemănaţi, de ce tot vin la tine şi te tot sâcâie cu problemele lor ? :)
După ce am făcut Psihologia, s-a accentuat, şi apoi, după ce mi-am făcut forum, bloguri, grupuri de facebook, mai mult...




Deci, dragă cititorule, nu lua de bun tot ce citeşti, căci legile naturii terestre nu sunt atât de simple cum cred... unii.
1. Cu cât evoluezi spiritual mai mult, cu atât vei fi mai singur, privind "prietenii adevăraţi ", căci tot mai puţini vor înţelege ceea ce faci, ceea ce gândeşti, ceea ce practici, iar comportamentul tău va fi interpretat tot mai... greşit, din cauza lipsei de experienţă, de înţelegere.
Tot mai mulţi prieteni te vor evita, tot mai mult, căci interesele voastre comune vor fi tot mai... diferite, mai divergente.

 
2. Vei atrage oameni situaţi la un nivel asemănător de înţelegere cu al tău, prin "simpatie", empatie, dar şi oameni diferiţi, care au în mod real NEVOIE DE TINE.
Şi aceşti oameni care au nevoie de tine, vor fi tot mai numeroşi, cu cît vei evolua mai mult, şi vor forma, cu timpul, mediul tău natural, normal, în mijlocul cărora îţi vei desfăşura activitatea ta spirituală...

Totul se compensează, deci ceea ce tu ai de oferit altor oameni va atrage automat, prin rezonanţă, oameni care au nevoie de ceea ce ai tu de... oferit.
De aceea, se poate spune că viaţa, sau Dumnezeu, sau Legea Atracţiei, sau Rezonanţa, îţi trimit oamenii de care ai nevoie când eşti pregătit : atât mentori pentru tine cât şi cei ce au nevoie de tine ca mentor.
Când tu eşti pregătit, prin experienţa ta, să oferi mentorat altora, acei oameni pregătiţi să accepte un mentor în viaţa lor, apar.
Şi, la fel cum un copil de grădiniţă nu are nevoie de un profesor universitar, vei începe prin a fi un fel de... educator pentru copii, şi vei evolua, în timp, devenind ca un învăţător, un profesor de liceu, un profesor universitar...
Deci... lasă copiii să vină la tine... ;) 


Un aspect particular al atracţiei : 
în general oamenii care au nevoie de sprijin şi ajutor se orientează mai mult emoţional decât logic în demersul lor. 
Am putea spune că se orientează după preferinţele lor personale, dar ce au în comun aceste preferinţe este faptul că majoritatea preferă să relaţioneze cu oameni uşor abordabili, sinceri şi deschişi, care au o atitudine permisivă, relaxată, optimistă.
Oamenii aleg emoţional şi iau majoritatea deciziilor pe bază afectivă, nu intelectuală.
Astfel, articolele scrise de mine, nu au mare "trecere" la majoritate, deoarece se bazează pe logică, şi deşi au un bun nivel calitativ, nu sunt accesate la fel de mult ca cele de o calitate mai slabă, dar care ţintesc cititorii în mod afectiv, apăsând butoanele lor emoţionale. :) 
Omul obişnuit poate fi manipulat emoţional destul de uşor, fără să poată conştientiza asta, şi chiar este manipulat astfel, masiv. 
Există o mulţime de articole pline de aberaţii, dar care au trafic mare şi multe likeuri, doar deoarece sunt scrise de oameni care manipulează emoţional în mod conştient, urmărind doar traficul, ratingul, numărul de accesări, nu şi calitatea, adevărul. 
Un exemplu elocvent îl constituie siteurile de scandal, de ştiri-bombă, de informaţii senzaţionale, care prezintă crime, violuri, tâlhării, sinucideri, accidente mortale, etc.
Şi această modă a pătruns, bine-nţeles, şi în domeniul spiritualităţii, căci naivi şi creduli sunt peste tot, nu-i aşa ? :)
Numărul siteurilor educative şi culturale, de calitate, sunt foarte puţine, comparativ cu cele "comerciale", care manipulează emoţional, şi nu pun bază deloc pe calitate, ci pe cantitate...



"Ține minte că suntem cu toții energie, iar a sta înconjurat de oameni cu o frecvență joasă înseamnă a prelua din energia lor până ajungi să te egalizezi cu ei."
Înţelegi acum, poate, eroarea conţinută în această afirmaţie, şi singur. Sper... :)
La un doctor sănătos nu vin... doctori sănătoşi, ci oameni suferinzi, bolnavi, care au nevoie de un... doctor...

Dar doctorul nu se îmbolnăveşte din această cauză.
Nu-i scade energia, nici frecvenţa, nici capacitatea vindecătoare, ajungând să se... egalizeze cu pacienţii săi. 
Şi, cu cât doctorul este mai bun, mai capabil, cu atât mai mulţi pacienţi va atrage spre el...
Isus nu era înconjurat de maeştri spirituali, de mentori, de iluminaţi...

Nu asta a atras, preponderent, spre el, nu-i aşa ? 
El a spus în mod clar că a venit pentru cei păcătoşi, nu pentru cei credincioşi, căci păcătoşii au nevoie de el...
Cel ce trăieşte în iubire, în lumină, nu poate fi "supt" de nimeni în aşa fel încât să ajungă să se... întunece, să rămână lipsit de iubire, deoarece, pur şi simplu, Sursa luminii şi iubirii nu este... epuizabilă, aşa... cu unu, cu doi... :) Nici cu mii, bine-nţeles... ;)
Ce zici ?... :) Ţi-e teamă că îţi vei... egaliza energia ta cu cea a celor care au nevoie de ceea ce tu ai de oferit lor ? :) 

Ai vrea să stai doar în preajma unor... iluminaţi, să le... furi din energia lor, să-ţi... creşti tu astfel... frecvenţa ? 
Că de... coborât tu, pe a lor... :)
Crezi că te poţi dezvolta şi evolua, fără nici un efort din partea ta, doar stând în preajma unor maeştri, a unor iluminaţi ? :)
Nimic nu se câştigă, nimic nu se pierde, totul se transformă.
Dacă ţi-e frică de faptul că ai putea pierde ceva, frica ta îţi va bloca transformarea, dezvoltarea, evoluţia...

Părerea mea...
Meditează la ea, înainte de a o respinge sau accepta. 

În completare.
După ce am lecturat articolul (vezi materialul video de mai jos), am realizat faptul că nu am vorbit despre un aspect important, referitor la vibrații și energii.
Citez: ”suntem cu toții energie, iar a sta înconjurat de oameni cu o frecvență joasă înseamnă a prelua din energia lor până ajungi să te egalizezi cu ei.”
Ce înseamnă de fapt suntem cu toții energie” ?
Corpul fizic, la fel ca orice este material în acestă lume, are un corp eteric, o matrice energetică, care susține energetic ceea ce percepem noi a fi material, energie mai condensată, ca să zicem așa. Acesta este primul subnivel energetic al manifestării, ca o interfață.
Problematica energetică a ființei umane este foarte complexă, și despre corpurile energetice subtile poți citi aici, pe forumul meu:  http://universulspiritual.twilight-mania.com/f27-corpurile-energetice
Aici vezi toate subiectele tratate: http://universulspiritual.twilight-mania.com/
După cum trupul are diferite organe, orânduite în sisteme şi aparate, corpul vital, umplând interiorul trupului şi pătrunzând organele sale, reproduce absolut toate aceste organe, până la ultima celulă.
Corpul vital este o copie atât de fidelă a trupului, încât apare, pentru un clarvăzător, ca un al doilea trup, o imagine identică a acestuia, motiv pentru care a fost denumit dublu eteric.
Corpul vital uman este alcătuit din patru categorii de eteruri fizice:
1. Eterul chimic - cel mai dens din cele patru eteruri care intră în constituţia corpului vital. Acest eter înzestrează regnul mineral cu proprieteţile sale chimice, produce creşterea regnului vegetal, iar regnului animal şi uman îi conferă facultăţi legate de asimilaţie, nutriţie şi creştere.
2. Eterul vital - nu este activ în regnul mineral, iar în regnul vegetal, animal şi uman asigură perpetuarea speciei.
3. Eterul lumină - este în stare latentă, inactivă, la regnul vegetal, urmând a se dezvolta în timp. In regnul animal şi uman produce căldura corpului fizic, animă sistemul nervos şi muscular, şi asigură percepţia senzorială.
4. Eterul reflector - este mai puţin activ la regnul animal. El este foarte dinamic la om, unde conduce vehicolul gândirii şi înmagazinează în memorie experienţele trecutului.
Prin urmare corpul fizic este alcătuit din materie fizică aflată în şapte stări: cele trei stări chimice - solidă, lichidă şi gazoasă - şi patru stări eterice - necunoscute încă de ştiinţa actuală.
În fiinţa noastră integrală se află toate categoriile de fluide fizice expuse mai sus, a căror totalitate formează ceea ce unii iniţiaţi numesc perispirit - o serie de corpuri fluidice intermediare între corpul fizic şi scânteia divină numită spirit.
Corpul vital este format din eterurile inferioare conţinute în gama de eteruri ale planetei. 
Totuşi, particulele lui au o mişcare, o vibraţie, cu mult mai intensă decât mişcarea miceliilor ce compun substanţa protoplasmatică a celulelor trupului.
Vibraţia particulelor fluidice pune în vibraţie protoplasma şi nucleul celulei, mobilizând astfel întreaga celulă. Mişcarea, percepţia, asimilaţia, metabolismul, respiraţia, reproducerea şi excreţia celulei se datorează fluidului vital. 
Dacă fluidul corpului vital s-ar opri brusc din activitatea sa, din mişcarea sa vibratorie, imediat ar încetini şi mai apoi s-ar opri activitatea celulară. 
Din această cauză corpul eteric, corpul vital, poate fi considerat motorul trupului, animatorul său, de unde şi numele de corp vital, corp întreţinător de viaţă.
Corpul eteric este intermediar între trup şi un corp mai fin, aflat mai profund şi cu o existenţă mai lungă, numit corp planetar, denumit de unii ocultişti corp astral, considerând Pământul ca fiind una dintre numeroasele astre ale universului nostru.
Deci, suntem energie, dar această energie are un aspect complex, ființa umană fiind un sistem complex energoinformațional. 
Avem mai multe corpuri energetice, aura umană arată ca o păpușă matrioska, ca foițele de ceapă, ele se întrepătrund și par înglobate unele în altele, având grade de condensare diferite, de la interior, unde se află spiritul, vibrând pe frecvența cea mai înaltă, spre exterior, unde corpul fizic reprezintă aspectul energetic cel mai condensat, dar existând și câmpuri care depășesc suprafața pielii, extinse în jurul organismului, formând aspect ovoidal, ca un ou de energie. 
Ce vreau să subliniez este faptul că există cîmpuri care sunt la fel la toată lumea, toți oamenii, care întrețin viața, corporalitatea, funcțiile organice, și pe care nu le putem include în ceea ce unii ”mentori spirituali” numesc energie joasă, energie înaltă, energie care poate fi preluată, cedată, schimbată cu alții, până ”ajungi să te egalizezi cu ei. 
Energiile care întrețin viața sunt în strânsă legătură interdependentă cauzală cu energiile planetare, ale planetei Terra, gazda de la care am preluat întreaga materie din care este clădită corporalitatea noastră fizică. 
Toate substanțele, toți atomii, sunt ”împrumutați” de la această planetă, și este normal ca orice corporalitate a ființelor vii planetare să aibe strânse legături funcționale cu energiile planetei, de exemplu câmpul magnetic terestru, câmpul gravitațional terestru, frecvențele planetare Schumann, etc. 
Pe lângă energiile planetare mai suntem influențați desigur și de energia Soarelui, și de configurația astronomică în care sistemul solar se situează, existând fluxuri energetice la nivel de planete, galaxie, între galaxii, etc. 
Este necesar să privim viața ca fiind adaptată condițiilor de viață, deci aspectelor energetice și informaționale conferite de mediu. Aceste condiții condiționează existența vieții, și în lipsa lor nu este posibilă viața, așa cum o vedem noi, aici, pe această planetă.
Pe alte planete, în condiții diferite, viața poate lua forme cu totul diferite, chiar nebănuite de noi. 
Echilibrarea energetică, deci, ține mai mult de schimbul de energii cu mediul, natura, decât cu alți oameni, nu suntem interdependenți energetic unii de alții dar suntem dependenți de mediul energetic și informațional în care ne desfășurăm viața.
Există metode și tehnici prin care ne putem ajuta unii pe alții să ne echilibrăm energetic, ele funcționează pe principiul circuitelor energetice, ce pot fi închise, deschise, deblocate, etc, căci organismul uman este un sistem energetic, are circuite energetice, care pot funcționa defectuos, pot fi mai mult sau mai puțin blocate, dacă nu respectăm anumite reguli și principii de viață, dacă nu facem mișcare destulă, dacă suntem prea inactivi, dacă ne hrănim deficitar, dacă suntem prea stresați, etc.
Din acest punct de vedere, a ajunge să te egalizezi cu altcineva, presupune în primul rând faptul că cuplarea la un alt organism, care este perfect funcțional, te poate ajuta să îți restabilești echilibrul energetic propriu, o scurtă perioadă de timp, rezolvarea unor simptome ca să zicem așa, căci cât timp cauza disfuncționalității se menține, echilibrul nu poate fi menținut nici el, desigur.
Dar asta presupune cunoașterea și aplicarea unor anumite metode și tehnici de cuplare, a modului în care circulă energia prin corpurile umane, cum se pot cupla și schimba energie două sisteme de tip uman. Terapia prin polaritate, de exemplu, ne învață asta, vezi articolul meu aici.  
Putem privi, din acest punct de vedere, circulația energiei, similar cu cea prin circuitele electrice, în care avem aceeași energie, curentul electric, care circulă, dar în diferite circuite ea este transformată, redusă, amplificată, înmagazinată, etc, conform elementelor care alcătuiesc fiecare circuit. 
Energia vine din afară, de la o sursă externă de curent, la fel cum energia noastră vitală nu este produsă de corpurile noastre, ci este primită din mediul extern. 
Deci echilibrul este realizat cu mediul de fapt, de modul în care interacționăm cu el, cum facilităm sau blocăm fluxurile de energie prin chakre - centrii energetici existenți în fiecare ființă.
Dacă te afli în prezența unui alt om, fără să faci nimic altceva, discutând doar cu el, eventual, nu vei realiza schimb de enrrgie cu el, ci doar de informație. 
Și informația asta te va putea afecta, în funcție de interpretarea ta, de modul în care reacționezi la ea, sufletește, emoțional, prin descărcările hormonale, care întrețin homeostazia organismului tău, echilibrul intern.
De exemplu, starea de teamă, stresul, ne descarcă energetic prin activarea simpatică, iar în starea de activare parasimpatică, de relaxare, și mai ales în timpul somnului relaxat, se refac rezervele energetice interne.
Așadar, nu vă fie teamă să interaționați cu oamenii, cu lumea, dar nu vă lăsați influențați negativ psihoemoțional, nu vă lăsați tensionați, nu vă lăsați stresați de alții. 
Dacă nu puteți, atunci este necesar să învățați metode și tehnici utile în acest scop, de detașare, de relaxare. 



Lecturarea articolului, cu comentarii în plus, din playlistul meu youtubeLegea Atracției Manifestarea
Abonează-te la canalul meu să fii la curent cu noutățile





Venit suplimentar din sondaje online (dă click mai jos)


Distribuie articolul dacă ți-a plăcut, mulțumesc! 



-DONEAZĂ, dacă ți-a plăcut, susține ceea ce-ți place :) 


Donează prin PayPal, în contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Mulțumesc!

eJobs



APARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine: LINK

Mind Synergy -
Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Evenimente generale Cluj Allevents.in:

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT AUDIO mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi mai noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către  CUPRINSUL  blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html


SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...


 

software-deals.ro

  VigLink banner





Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');