Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

miercuri, februarie 24, 2016

Condiţii esenţiale pentru o afacere personală de succes


books-express.ro

Prin afacere se poate înţelege aici orice activitate personală care îţi aduce venit. 
Activitate legală desfășurată în scopul obținerii de profit.
Sunt 2 condiţii esenţiale pentru succesul unei afaceri personale, care sunt legate una de alta :
1. afacerea să se adreseze unei (unor ) nevoi personale, căci prin asta tu TE VEI SIMŢI ÎMPLINIT,
2. Afacerea să se bazeze pe activităţi care sunt percepute drept plăcute de către tine
- de exemplu pe abilităţi, pasiuni, hobbyuri personale, căci ele stau la baza plăcerii de a întreprinde ceva în mod activ, uşor, fără efort, eficient.
Am remarcat faptul că multe cercetări de succes din domeniul medical, şi afaceri dezvoltate pe baza lor, au fost întreprinse de persoane care au avut probleme de sănătate, ei sau cineva drag lor, iar această motivaţie puternică (venită din nevoia) de a descoperi o metodă de vindecare, un medicament, o tehnologie utilă, etc, i-a purtat spre succes.
Mulţi mari cercetători şi mari doctori au avut la bază o astfel de motivaţie, care le-a oferit energie de-a lungul întregii vieţi.
Nevoile şi plăcerea constituie factori necesari, dpdv motivaţional, punerii în practică a unei afaceri de succes.
Ideea ta de afacere personală este bună atunci când simţi că ea "îţi dă aripi ", că se bazează pe ceva care te motivează şi mobilizează puternic dpdv motivaţional, psiho-afectiv. 

Nu afacerea este bună sau rea, ci motivaţia care o însoţeşte ! 
Oricât de strălucită ar fi ideea de afacere pe care te gândeşti să o dezvolţi, dacă nu ai motivaţie adecvată, fermă, puternică, o vei abandona când vei întâmpina greutăţi, la ivirea... neplăcerilor cauzate de acea afacere.Dacă te gândeşti doar la bani, eşti pierdut din start, dacă a face bani în sine nu te motivează puternic.
Căci, de exemplu, un om care a trăit în sărăcie poate fi motivat să facă bani pt a ajuta pe cei săraci, deoarece se pune în locul lor şi asta îi conferă nevoia şi plăcerea necesară, dar acesta este un caz... special.
Deci nu scopul în sine este corect sau incorect, ci motivaţia bazală care se ascunde în spatele scopului trebuie analizată !
Nu este incorect să vrei să ai mulţi bani, să fii "putred de bogat", ci doar motivaţia din spatele acelui obiectiv poate fi considerată corectă sau incorectă, creativă sau (auto)distructivă dpdv al efectelor pe care acţiunile întreprinse de tine le vor avea asupra ta şi asupra celor din jurul tău (familie, rude, prieteni, cunoştinţe, etc )
Există oameni care ajung bogaţi şi se menţin bogaţi, deoarece au fost destul de motivaţi ca să ajungă bogaţi, să rămână bogaţi, şi acţionează mereu cu motivaţie, fermitate, îndârjire, pentru a-şi atinge scopul vieţii lor.
Dar, la cei la care acest scop era văzut drept ideal - scop ultim, s-a manifestat ulterior perceperea unui mare gol, un vid afectiv care le-a produs o mare... decepţie, deprimare, frustrare urmată de defulare...
Bun, am devenit bogat, şi acum... ?
Pot să mor, căci mi-am realizat idealul, nu ?
Nu mai am nimic de făcut, căci am făcut tot ce a trebuit să fac, tot ce mi-am propus să fac.
Când idealul limitativ spaţio-temporal este atins şi consumat, manifestat plenar, eşti un om... mort, căci nu mai ai pt ce trăi, dacă nu îţi fixezi rapid un... alt ideal...
Idealul corect trebuie fixat ca ceva ce se va putea desfăşura întreaga viaţă, continuu, chiar din prezent, pe timp nedeterminat, la infinit...
Oamenii cu idealuri limitative, obiective, precise, materiale, îşi pierd deci motivaţia, odată cu atingerea idealului, şi au atunci o cădere motivaţională, ajung ulterior în... decădere, faliment...
Spre deosebire de cei care au avut ca obiectiv să devină bogaţi, dar nu şi-au format din asta un ideal, căci idealul lor este de a putea sprijini şi ajuta alţi oameni, cât timp vor trăi, indefinit, la infinit...
Acest exemplu de ideal constituie deci un factor motivaţional ce nu se stinge niciodată, şi te poartă spre împlinire şi fericire continuu, te menţine în viaţă, activ, motivat, sănătos.

Cât timp vei sprijini şi ajuta pe alţii vei fi mulţumit, împlinit, fericit...
Exemplu tipic de ideal incorect ales : idealul cuplurilor de tineri căsătoriţi de a avea o casă bine dotată, mobilată, şi maşină.
Ei trag împreună spre realizarea acestui ideal, şi totul este bine şi frumos până când... obţin împlinirea idealului lor.
În majoritatea lor, ei se grăbesc, iau credite mari, şi obţin împlinirea idealului, căci sistemul te face dator pe viaţă uşor, în ziua de azi. 
După care... nu mai este bine, căci nu mai există... motivația, relaţia se depreciază rapid, creditele luate pentru împlinirea idealului le conferă o stare de anxietate, îi macină nervos, nu mai comunică la fel de bine ca înainte, apariţia unui bebe măreşte şi mai mult ruptura, şi se ajunge la... separare, la divorţ.
Greşeala constă, deci, în faptul că obţinerea apartamentului şi maşinii ar fi trebuit văzută ca un obiectiv, nu ca un ideal.
Idealul trebuia să fie altul, unul pe termen lung, foarte lung, care, de fapt, se poate împlini tot timpul, prin obiective, dar nu se poate finaliza, încheia, închide complet... niciodată ! 
Acel ideal comun poate menţine relaţia funcţională, căci conferă motivaţia necesară menţinerii integrităţii relaţiei de cuplu, care trebuie să rămână mereu funcţională pentru împlinirea... idealului.
Căci dorința de împlinire a obiectivelor și idealului mențin omul în viață, în tonus, motivat, energic, activ.
De aceea se zice că oamenii care nu au obiective, vise, idealuri (de lungă durată), nu au... viitor. 
Este de fapt o... "şmecherie" psihologică, dar una... inteligentă, logică, raţională, care... funcţionează... ;)
Concluzie : dacă afacerea ta se bazează pe un ideal ce priveşte binele general (în care este inclus şi binele tău personal ), atunci vei fi continuu motivat, şi nu vei cădea niciodată cu totul la pământ, psiho-afectiv şi financiar.
În plus, vei fi continuu sprijinit, căci cei din jurul tău vor contribui la împlinirea obiectivelor şi a scopului tău, dacă vor percepe că ceea ce faci este spre binele general, al tuturor, deci şi spre binele lor personal, care este inclus în cel general...
Este tot un fel de... "şmecherie".
Deci, caută-ţi întâi o motivaţie bună, şi apoi vei vedea că şi "afacerea bună" pentru tine se va contura, în mintea şi sufletul tău, şi vei simţi asta ca o... bucurie de a începe să o întreprinzi, să o aduci în manifestare, în viaţa ta şi a altora.

Dacă nu simţi nici o bucurie privind ceea ce faci sau vrei să faci, asta este un SEMNAL DE ALARMĂ clar privind valoarea şi utilitatea acelei activităţi, pentru tine şi cei din jurul tău.
Şi dacă nimeni din jurul tău nu simte nici o emoţie pozitivă legată de ceea ce vrei să întreprinzi, atunci este clar că nu vei avea nici un sprijin, ci doar multe... piedici, obstacole, suferinţe.
Este un semnal că trebuie să revizuieşti ceva, să schimbi ceva, să aduci nişte transformări în viaţa ta, dpdv motivaţional, privind obiectivele, scopurile, visele, şi idealul tău în această viaţă.

Începe din acest moment transformarea, şi nu te opri până nu vei simţi bucuria pe care o aştepţi de mult timp, cum se manifestă în sufletul tău, în viaţa ta...
Vrei o... mână de ajutor ?
Un mic... sprijin ?
Îţi ofer mai jos două playlisturi valoroase.
Vei mai găsi şi altele pe canalul meu youtube.
Succes !

Playlistul Kato "Motivaţionale" - 166 videoclipuri :


Playlistul Kato "Dezvoltare Personală" - 239 videoclipuri (feb 2016) : 


Acum, un pic despre o a 3-a condiţie importantă privind afacerile de succes şi prosperitatea, în general.
Am vorbit mai sus de... "şmecherii".
Termenii "şmecherie" şi "şmecher" sunt în general înţeleşi într-o conotaţie negativă, ca "șiretlic, vicleșug, escrocherie, fraudă."
Eu le voi folosi în semnificaţia de şiretlic, vicleşug, în sensul de inteligență (capacitate de a rezolva probleme) care nu aduce nici un rău altora, nimănui, deci nici ţie însuţi, nefiind îndreptat împotriva binelui general, ci... din contră, spre binele comun, în care, să nu uiţi că este inclus şi cel personal.
Deci, după cum probabil bine ai observat până acum, în jurul tău, majoritatea celor ce "o duc bine" au o alură de... şmecheri, căci ei cunosc anumite... şmecherii (șiretlicuri, vicleșuguri) de care se folosesc, dar pe care nu le dezvăluie altora, le ţin pentru ei, căci dacă ar fi cunoscute de cei din jurul lor nu ar mai putea face... uz de ele.Şmecheriile nu sunt cunoscute şi înţelese de toată lumea, de aceea nu toată lumea "o duce bine".
Întotdeauna vor exista anumite secrete personale care nu trebuie dezvăluite, deoarece lumea interpretează mereu totul, şi în general nu o face în favoarea ta, a altuia, căci aceste interpretări au în general la bază teama şi frica, care au rădăcini adânci în subconştientul fiecăruia.
Lumea are prejudecăţi, preconcepţii, şi multe, multe... suspiciuni.
Deci, vreau să spun că a dezvălui TOTUL despre tine, gândirea şi acţiunile tale, niciodată nu poate fi ceva total benefic, de aceea îţi va aduce mereu suferinţă, de unde nici nu te... aştepţi.
Dacă eşti familiarizat cu articolele mele, atunci probabil deja ai mai dat întâlnit acest principiu de bază care te poate scoate rapid din multe încurcături prin aplicarea sa : Insuficienţa şi excesul sunt dăunătoare.
Deci a nu vorbi deloc despre tine, cât şi a vorbi în mod excesiv - a spune totul, este dăunător !
Ai înţeles, cred, că a nu dezvălui totul despre tine este deja prima... "şmecherie" pe care trebuie să o înveţi şi să o aplici. ;)
Dezvălui cu măsură, doar ceea ce ceilalţi trebuie să cunoască pentru a te putea aprecia pozitiv.
Insistă, deci, mereu, pe calităţile tale, şi cultivă-ţi constant aceste calităţi.
1.1. Nu-ţi dezvălui slăbiciunile, defectele, incapacităţile, în faţa nimănui. 
Nu spune niciodată în faţa nimănui ceva de genul : "sunt un prost", "ce prost am fost", "ce tâmpenie am putut să fac", "eu nu pot să fac asta", "asta este prea greu pentru mine", etc.
Nici tu nici alţii nu trebuie să te creadă prost, dobitoc, bou, incapabil, şi asta depinde de... tine, de atitudinea ta, de respectul tău faţă de tine.
1.2. Nu dezvălui niciodată TOT ce ştii despre alţii.
Nu participa la bârfe, nu divulga informaţii aiurea.
Dacă eşti obligat să participi, de conjunctură, ascultă doar, cu atenţie.
Informaţiile au fost, sunt şi vor rămâne valoroase, mereu, doar cât timp nu sunt... risipite aiurea.
În ochii celorlalţi vei fi puternic, şi te vor admira, cât timp tu deţii ceva ce ei nu deţin.
Începe cu informaţiile, deci, căci e cel mai uşor.

2. Acest joc al vieţii are la bază un Principiu legic de bază.
Şmecherii adevăraţi îl cunosc, şi îl folosesc în avantajul lor, mereu.
Acesta poate fi formulat cam aşa : Tot ceea ce este important în această lume, în acest joc al vieţii (prosperitate, sănătate, dezvoltare personală, fericire), se bazează pe relaţiile interpersonale funcţionale, echilibrate, armonioase.   
Omul este măsura tuturor lucrurilor, de aceea relaţiile interumane stau la baza jocului.
Această lume a fost creată de un Mare Şmecher, pe baza unei Mari Şmecherii (Mari Condiţionări) : pentru a-ţi fi bine în viaţă, din toate punctele de vedere, eşti obligat să întreţii relaţii bune cu ceilalţi oameni.
"Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi".
Pentru asta trebuie să înveţi să te iubeşti pe tine însuţi.
Să te înţelegi şi să te accepţi aşa cum eşti, dar să te străduieşti în permanenţă să-ţi cultivi calităţile, capacităţile.
Ce-i înăuntru e şi în afară, deci cultivă iubirea în permanenţă, şi cuprinde-i pe toţi în ea, începând cu tine.
Toţi oamenii prosperi ştiu să relaţioneze (socializeze) foarte bine.
Toţi oamenii sănătoşi ştiu să relaţioneze (socializeze) foarte bine.
Toţi oamenii care sunt zâmbitori, veseli, bucuroşi, optimişti în majoritatea timpului, ştiu să relaţioneze (socializeze) foarte bine.
La polul opus, săracii, bolnavii, depresivii, triştii, cei ce nu pot evolua, cei ce par blocaţi mereu, de fapt nu ştiu sau nu vor să relaţioneze (socializeze) foarte bine, şi nu o fac.

Omenirea este un sistem, şi fiecare om este o "celulă" a acestui sistem organic.
Cine nu colaborează, cine nu-ţi îndeplineşte funcţiile sociale, sistemice, cine se separă, se alienează, înstrăinează, acela va fi condamnat la suferinţă, boală, moarte.
Sistemul elimină celulele care nu colaborează, nu se integrează, nu se adaptează. 
Este deosebit de important să înţelegi asta, să observi asta în jurul tău, în viaţa ta, în viaţa celor din jurul tău. 
Dacă nu ştii sau nu vrei să socializezi, în afaceri eşti... terminat încă înainte de a începe afacerea ta.
Poţi observa asta şi acum, la locul tău de muncă, la întâlnirile cu prietenii tăi.
Poţi observa influenţa ta asupra lor, şi modul în care ei se raportează la tine.
Observă cu atenţie şi meditează la ceea ce ai observat.


Îţi reamintesc acum : "Idealul trebuie să fie unul pe termen lung, foarte lung, care, de fapt, se poate împlini tot timpul, prin obiective, dar nu se poate finaliza, încheia, închide complet... niciodată !
Acel ideal comun poate menţine relaţia funcţională, căci conferă motivaţia necesară menţinerii integrităţii relaţiei de cuplu, care trebuie să rămână mereu funcţională pentru împlinirea... idealului.
Căci dorința de împlinire a obiectivelor și idealului mențin omul în viață, în tonus, motivat, energic, activ.
De aceea se zice că oamenii care nu au obiective, vise, idealuri, (de lungă durată) nu au... viitor. 
Este de fapt o... "şmecherie" psihologică, dar una... inteligentă, logică, raţională, care... funcţionează... ;) "
Sistemul te elimină dacă nu ai obiective, scopuri, idealuri... sistemice, spre binele... sistemului, adică al... tuturor "celulelor".
Este o... mare şmecherie, pe care, cine nu o înţelege, nu are şanse de "reuşită în viaţă", de dezvoltare prosperă, echilibrată, armonioasă, într-o stare de sănătate şi voioşie deplină.
Cine vrea să şunteze Sistemul, să se separe de el, cât şi cine nu-l înţelege deloc, se blochează, suferă şi... moare.
Şi nu vorbesc aici de sistemul politic, sistemul social, economic, care sunt relative, fluctuante, create de oameni în joaca lor continuă, ci de omenire ca sistem.
Căci omenirea este şi se comportă ca un organism, ca şi corpul omenesc faţă de celulele sale.
Joacă, participă, integrează-te, adaptează-te, sau eşti... eliminat din joc... 

Distribuie articolul dacă ți-a plăcut, mulțumesc! 



-DONEAZĂ, dacă ți-a plăcut, susține ceea ce-ți place :) 


Donează prin PayPal, în contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Mulțumesc!

eJobs



APARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine: LINK

Mind Synergy -
Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Evenimente generale Cluj Allevents.in:

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

Mai multe despre Kato : | Facebook

Resurse utile - Dezvoltare Spirituală : Toate siteurile de mai jos sunt administrate de mine şi vei găsi informaţii utile aici 1. Profil Googl



-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT AUDIO mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi mai noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către  CUPRINSUL  blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html


SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...


 

software-deals.ro

  VigLink banner









Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');