Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

joi, mai 19, 2016

Află cum poţi transforma smartphone-ul tău în reportofon deştept, gratuit !


Germanos.ro

CUM SĂ ÎNREGISTREZI CU SMARTPHONE-UL TĂU LA CEA MAI BUNĂ CALITATE UN CURS, O CONFERINŢĂ, O PREZENTARE, SAU ORICE ALTCEVA, ÎN FORMAT AUDIO

Reportofon românesc - aplicaţie GRATUITĂ
Linkul către aplicaţie:  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.audioRec

Am testat o muţime de aplicaţii, deoarece camera mea de filmat nu are sonorul destul de bun, face figuri dacă speakerul vorbeşte încet sau nu este foarte aproape de mine - volumul devine prea slab şi are zgomot de fond.
Şi am găsit, culmea, cea mai bună aplicaţie de android, pe Google Play, ca fiind una făcută de un... român! :)
Se numeşte "Reportofon românesc", "AudioRec - Înregistrare Voce" 
După instalare apare cu titlul AudioRec la aplicaţii.
Recenziile sunt puţine, dar sunt foarte bune, utilizatorii sunt mulţumiţi, de asemenea şi eu.
""AudioRec - Înregistrare Voce" este cea mai bună aplicație de înregistrare voce și sunet din store-ul de android. 
Ceea ce o face cea mai bună pentru înregistrare voce este faptul că oferă calitate maximă sunetului și toată funcționalitatea este complet gratuită.
Interfața este intuitivă si ușor de folosit, permițând atât înregistrarea cât și redarea cu un simplu “swipe” pe ecran.
Cu această aplicație poți face ca înregistrarea sa “sune” mai tare, adica să amplifici sunetul care vine de la microfon. 
De asemeni, poți: 
- înregistra voce si în modul stereo daca telefonul tau are 2 microfoane, 
- poți alege sample-rate din intervalul 8kHz - 48 kHz, - poți alege să salvezi înregistrările cu ușurință pe un SD card extern sau sa faci upload in cloud.
Înregistrarile pot fi redenumite, distribuite către prieteni via e-mail, Google+, Drive, etc.
Ca si mentiune, aplicatia este complet gratuita, fara limita de timp a inregistrarii, feature-uri contra cost, etc. Incearc-o si ai sa te convingi ;)
Cel.ro


NOTA:
Aceasta aplicatie de înregistrare voce NU înregistrează convorbiri TELEFONICE, nu este concepută pentru asa ceva.

Dacă vrei un soft pentru înregistrarea convorbirilor telefonice, poţi proba asta:  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.appstar.callrecorder
S-ar putea sa nu functioneze la capacitate maxima pe toate telefoanele. 
Mai sunt si telefoane cu probleme la microfon, mai sunt si versiuni de android cu bug-uri, mai sunt si anumite firmware-uri cu probleme, dar acestea sunt cazuri mai rare.

Daca vrei sa primesti ultimele update-uri mai rapid decat de pe store, te poti alatura comunitatii “AudioRec” de pe Google+ si sa devii un beta-tester.
De altfel, aici poti raporta si eventualele probleme ale aplicatiei:
https://plus.google.com/communities/105031026853687054852

Functionalitate:
- inregistrare in format WAV-PCM, 3GPP-AMR si MP4-AAC
- inregistrare in background (cand telefonul este oprit)
- functie de pauza a inregistrarii
- inregistrare mono si stereo
- sample rate-uri suportate: 8kHz, 11kHz, 16kHz, 22kHz, 32kHz, 44.1kHz, 48kHz
- ajustator de volum al inregistrarii (gain)
- se poate inregistra folosind microfonul folosit de camera video (rear mic), pentru o inregistrare mai clara si mai tare (daca telefonul are acest microfon)
- înregistrările pot fi denumite folosind ora curentă ca și nume sau se poate opta pentru un nume predefinit
- fiecare înregistrare poate fi redenumită, distribuită, setată ca și ton de apel, stearsă
- înregistrarea și playback-ul pot fi controlate din bara de notificări (doar de la android 4.1+)
- înregistrările pot fi redate in buclă 

INFORMAȚII SUPLIMENTARE
Actualizată - 20 februarie 2016
Dimensiune - Variază în funcție de dispozitiv
Instalări - 100.000 – 500.000
Versiunea actuală - Variază în funcție de dispozitiv
Necesită Android - Variază în funcție de dispozitiv
Evaluarea conținutului - PEGI 3Aflați mai multe
Permisiuni - Vedeți detaliile
Oferită de - Alex Circus "



Atrag atenţia că, pentru a obţine cea mai bună calitate trebuie să setezi după instalare cele mai bune valori!
Eu am setat aşa, din Setările aplicaţiei: 
1 - Setările înregistrării: 
     - Calitatea formatului: WAV (calitate înaltă)
     - Sursa înregistrării: Microfonul camerei (video)
     - Ajustare microfon: Predefinit
     - Sample Rate: 48 kHz
     - Channel: Stereo 
     - Volumul înregistrărilor (gain): l-am pus la +10 dB, dar tu va trebui să-l adaptezi conform cu sonorul pe care vrei să-l înregistrezi, fă nişte teste în prealabil!  
2 - General: - aici cred că am schimbat doar locaţia înregistrărilor, pe Cardul extern al telefonului, să nu-mi mănânce memoria telefonului, care e mai mică decât a cardului.

3 - Avansat: - aici nu am umblat, a rămas bifat doar jos, pe "Ecran pornit forţat Ecranul va fi pornit forţat DOAR DACĂ se detectează probleme de înregistrare"

Când dai click pe iconiţa rotundă roşie cu semnul de microfon alb, va porni înregistrarea, apoi o poţi opri dând click pe aceeaşi iconiţă, care va afişa un patrat în timpul înregistrării.
În timpul înregistrării se va afişa şi un modul de bare care indică volumul înregistrării. Astfel poţi verifica, testa, dacă volumul înregistrării trebuie dat mai tare sau mai încet din Setări - 1 - Setările înregistrării:  "Volumul înregistrărilor (gain)"


Important: 
Calitatea înregistrării (corect setate) va depinde în continuare de calitatea microfonului telefonului!
În general calitatea microfonului camerei de filmat este mai bună decât cea a microfonului telefonului, dar ar fi bine să testezi toate cele 3 variante :
- Microfon implicit
- Microfon principal
- Microfonul camerei
de la Setări - 1 - Setările înregistrării - Sursa înregistrării
Dacă microfoanele telefonului sunt toate slabe, atunci calitatea înregistrării (corect setată) nu va putea fi foarte bună, evident.
Eu folosesc un Allview V1 ViperS cu Android 4.3, care are microfonul camerei foarte bun. În specificaţii scrie : "Dual microfon, HD Voice ;  Difuzoare cu auditie stereo, Amplificator audio Yamaha"


Când înregistrezi este recomandabil să pui telefonul să stea pe ceva nemişcat, nu să-l ţii în mână, deoarece orice mişcare a mâinii pe telefon se va înregistra ca un fâşâit, şi-ţi va strica înregistrarea! 
Dacă înregistrezi în mişcare, atunci este recomandat să foloseşti un selfie-stick.
Aici ai linkuri utile pentru selfie-stickuri: http://bit.ly/27EiaKz ;  profitshare.ro/l/2626946 ;  http://bit.ly/27EgyAm ; http://bit.ly/1Rbmxk4 ;  http://bit.ly/27Ehk0o ; profitshare.ro/l/2626952 ; profitshare.ro/l/2626963

După ce ai efectuat înregistrarea, în format wav, descarcă fişierul pe PC şi converteşte-l în format mp3.
Poţi folosi pentru convertire programul gratuit Freemake Audio Converter pe care îl găseşti aici http://www.freemake.com/downloads/
Sau, dacă vrei să mai modifici volumul înregistrării, să mai elimini ceva zgomote, să mai scurtezi înregistrarea, să aplice efecte, atunci foloseşte programul gratuit Audacity, care este un pic mai complicat, deoarece este mult mai complex.
Îl găseşti aici: http://www.audacityteam.org/
Cu Audacity poţi şi converti wav - mp3.
Dacă înregistrarea are zgomot de fond, poţi scoate ceva din el cu Audacity, folosind funcţia "Reducere de zgomot", de la "Efecte". 
Selectezi întâi câteva secunde de zgomot de fond din înregistrare, unde nu apar şi alte sunete, apoi selectezi întregul material şi aplici eliminarea zgomotului.
Poţi selecta parametri de eliminare, cum ar fi decibelii şi alţii. Dacă scoţi prea mulţi decibeli, va fi distorsionată vocea, deci... testează, probează...
Ai tutoriale pe youtube despre cum se foloseşte Audacity, căci nu este foarte simplu şi uşor de lucrat cu el dacă nu ai mai folosit înainte vreun program asemănător.

scotianul.ro

Dacă vrei să cauţi un telefon mai performant, la promoţie, sau accesorii pentru telefonul tău, îţi vor fi de ajutor linkurile de mai jos: 

Accesorii originale - profitshare.ro/l/2626338

Succes la înregistrări ! 

Aceste seminarii de psihanaliză din playlistul meu de mai jos au fost înregistrate audio cu smartphone-ul meu, prin programul AutoRec (Reportofon românesc) de mai sus, şi cizelate un pic cu Audacity. 
Ulterior am mixat sunetul şi imaginea în Movie Maker


Atlantis -
Învață să stăpânești arta materializării dorințelor

-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/
-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde

-DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă a lui Kato :


-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email
-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:   Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/

-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Accesează acest link pt o ofertă mai completă de magazine, unde găseşti tot ce vrei:  https://www.facebook.com/notes/806471976063412/ 
Mulţumesc !
Cel.ro

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

Interlink.ro

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');