Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

vineri, octombrie 03, 2008

Ajutorul


books-express.ro

Cel ce ajută pe altul şi alţii, se ajută şi pe sine, şi pe toţi ceilalţi, dar credinţa în separare naşte iluzia că unul singur este ajutat.
Înţelegerea esenţei comune a trupurilor, corpurilor, sufletelor, spiritelor, conduce la transcendenţa delimitării organismelor şi a lumii fizice, la conştientizarea faptului că atunci când nu te mai consideri separat de ceilalţi, poţi face servicii altora fără a te ataşa de ceva.
Perceperea egalităţii şi comuniunii îţi conferă posibilitatea de a da fără să ai nevoia de a şti cum este primit darul, căci serviciul este o oportunitate, nu o îndatorire.
Tu poţi fi de ajutor real doar în măsura în care nu ai intenţii ascunse.
Când ai nevoie să îi ajuţi pe alţii, ai, de fapt, o ascunsă nevoie proprie de ajutor.
Ajutorul se îndreaptă spre toţi cei ce au nevoie de el, neavând nimic de-a face cu cel ce ajută, sau cu cel ce este ajutat, în afară de dorinţa pură de a da şi a primi în acel moment.
Ajutorul este pentru unul şi pentru toţi, în acelaşi timp, neputând fi oferit unuia fără a fi oferit tuturor, şi nici nu poate fi oferit tuturor dacă nu este oferit unuia, căci nu există timp sau spaţiu între unul şi ceilalţi, fiecare fiind... conţinut în celălalt.
 
Valoarea sa reală se măsoară prin mărimea nevoii „acoperite”.
Eficienţa sa presupune o concordanţă, o suprapunere, între nevoia celui „neajutorat” şi ceea ce îi oferă cel ce îi acordă ajutorul.
A oferi ceva inutil, nu se poate considera un ajutor, căci inutilitatea nu poate aduce beneficii, nu poate acoperi nevoi.
A avea intenţia, dar a nu o înfaptui, nu are nici o utilitate practică, deoarece beneficiul practic este inexistent, dar dacă fapta ţi-a fost blocată de factori exteriori, intenţia este lăudabilă, meritorie, iar gândul emis... contează.
A proteja un om slab împotriva unor agresiuni cărora nu le poate face faţă, este un ajutor, căci viaţa şi sănătatea semenilor trebuiesc protejate, ocrotite, perpetuarea speciei depinzând în fapt de cea a indivizilor ce o compun, însă protecţia excesivă a oamenilor normali (copiilor de ex), menţinută şi contra greutăţilor obişnuite ale vieţii zilnice, este o greşeală, şi nu mai constituie un ajutor, căci va contribui la dezvoltarea unui... handicap, a unei incapacităţi de a face faţă problemelor curente de viaţă.
Atât copii cât şi adulţii trebuie să înveţe permanent, căci învăţarea stă la baza rezolvării problemelor de orice natură.
Cel mai valoros ajutor constă în transmiterea unei învăţături utile, ce poate aduce beneficii reale, prin conştientizarea metodelor şi a mijloacelor de soluţionare a problemelor individuale, adica o educaţie corectă.
O nevoie nesatisfăcută, ce întâmpină greutăţi în satisfacerea ei, creează o situaţie problematică, o tensiune, cu efecte în plan material şi spiritual
Cei mai mari binefăcători ai omenirii au fost şi sunt persoane ce au relevat tuturor cunoaşterea spirituală, căci ea sprijină şi ajută evoluţia umană.
Ajutorul material poate satisface nevoi de moment, însă privează persoana „neajutorată” de meritele pe care le-ar fi obţinut dacă ar fi reuşit să-şi rezolve singură problemele, să se dovedească capabilă de a trece peste greutăţile întâmpinate.
Nu te grăbi să te oferi a rezolva tu problemele celor din jur, căci nu este un ajutor bun, corect, real, ci încearcă să sprijini persoanele în a-şi rezolva singure problemele, pentru a putea redobândi puterea lor, forţa şi încrederea date de rezultatele pozitive ale acţiunilor proprii.
Astfel le va creşte şi stima lor de sine, vor avea şi merit propriu, şi respect faţă de tine, în loc de a resimţi... neputinţă, dependenţă, îndatorare, nesiguranţă, incertitudine, invidie,... în relaţia lor cu ceilalţi, faţă de cei ce pot, şi de care se simt... dependenţi.
Puterea, atâta cât o ai, ţi-a fost dată pentru a ajuta şi pe alţii, pentru a o împărţi cu ei, nu pentru a abuza de ea, constrângându-i să acţioneze dupa voinţa ta, împotriva voinţei şi fără acordul lor.
Acţiunea înfăptuită fără a lua în seamă voinţa şi acordul unei persoane, nu se poate numi ajutor, ci... impunere, constrângere, condiţionare, indiferent de scopul urmărit, şi de motivaţia personală.
O persoană pe care ai sprijinit-o, te va căuta în continuare, pentru a se mândri cu realizările ei, pentru a o încuraja, susţine şi felicita moral, dar una pe care ai ajutat-o te va... evita, căci percepe ajutorul ca pe o... datorie, se simte îndatorată, legată de tine, trebuind să te recompenseze pentru ajutorul primit, şi va simţi nevoia eliberării sale de tine.
Nu fii niciodată supărat pe cei pe care i-ai ajutat, indiferent cum se comportă faţă de tine, căci ei sunt ca şi copiii ce vor să plece din casa părintească pentru a-şi construi singuri şi liberi viitorul.
Fii mândru de tine că nu ai ratat oportunitatea ta de a face bine cuiva, indiferent cine este el, indiferent de răsplata ta, căci mulţumirea ta cea mai durabilă constă în fapt în perceperea binelui făcut, şi a răului ce a fost evitat astfel.
Mulţi nu ştiu şi nu pot să mulţumească, din cauza stânjenelii pe care o resimte cel slab în faţa celui puternic, cel mic în faţa celui mare, cel ce nu are în faţa celui ce are, cel dator în faţa celui ce l-a îndatorat...
Nu pretinde multumiri, şi nu forţa pe nimeni să-ţi mulţumească, dacă scopul acţiunii tale nu a consat într-o recompensă, iar dacă tu ai urmărit în fapt obţinerea a ceva în schimb, este greţeala ta că nu ai specificat asta, că nu ai făcut o înţelegere cu persoana respectivă de la bun început, ci ai... forţat-o să-ţi rămână datoare, să se simtă îndatorată, că ai "ajutat-o" condiţionat, fără ca ea sa cunoască condiţiile tale ascunse, şi pretenţiile tale viitoare.
Acest tip de "ajutor" este întîlnit frecvent, la persoane ce încearcă să se impună celorlalţi, să-i condiţioneze, să-i constrângă să facă ceea ce vor ei, să impună o dependenţă, o formă de sclavie, de robie...
Cei ce-şi oferă în acest mod "ajutorul", sunt oameni ce se simt... victime, ce trăiesc în frică, în minciună, necunoscând sau evitând adevărul.
Aceşti oameni au o mare nevoie de ajutor real, pentru a conştientiza adevărul şi a se elibera de frică... 




Atlantis -
Învață să stăpânești arta materializării dorințelor

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/
-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde

-DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă a lui Kato : 


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email
-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:   Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/

-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Accesează acest link pt o ofertă mai completă de magazine, unde găseşti tot ce vrei:  https://www.facebook.com/notes/806471976063412/ 
Mulţumesc !
citgrup.ro

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

Nemira

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');