Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

miercuri, octombrie 02, 2013

DESPRE ELIBERARE, ILUZIE ŞI REALITATE


Libris.ro

Playlistul "Clarvederea" katona nicolae (307 videoclipuri mai 2016):

O problema esenţială, în spiritualitate, a fost şi este aceasta : ce este ILUZIA de care vorbesc mulţi Maeştri, multe cărţi sacre, multe tratate, şi mulţi oameni din ziua de azi ? 
Majoritatea oamenilor confundă noţiunile "iluzie" şi "halucinaţie" între ele, crezând că iluzia desemnează ceva ce nu ar fi real.
Iluzia reprezintă însă o percepţie deformată, mai mult sau mai puţin, a Realităţii, a ceea ce EXISTĂ. 
Deci, orice spun oamenii că este "iluzie", se referă de fapt la realitate, nu la ceva imaginar, inexistent, ireal ! 
Faptul că "trăim în iluzie" nu înseamnă că nu este obiectiv şi real ceea ce trăim ! 
Unii cred că "iluzie" înseamnă "vis", dar se înşeală. 
Ei nu cunosc semnificaţiile corecte ale termenilor, nu înţeleg corect ce este realitatea şi irealitatea, ce este obiectiv şi subiectiv în viaţa lor, cu adevărat.
Marii Maeştri au spus "iluzie", întotdeauna, nu "halucinaţie". 

Iluzia = o percepție falsă (denaturată, neadevărată) a unui obiect PREZENT (deci EXISTENT) înaintea ochilor, determinată de legile de formare a percepțiilor, sau de anumite stări psihice sau nervoase.

Atenţie, deci : obiectul perceput EXISTĂ în mod real şi obiectiv ! 
Dacă afirmi că viaţa ta este o iluzie, nu înseamnă că ea nu există în mod real, ci doar că accepţi faptul că tu o percepi în mod denaturat, deformat.
Judecând prin prisma celor expuse de mine mai sus, o afirmaţie de genul : "viaţa este o ILUZIE, un VIS..." este incorectă, adică falsă, neadevărată. 

Ceea ce percepi în visul obişnuit este o halucinaţie, nu o iluzie. 
Halucinaţie = tulburare psihică constând în perceperea unui obiect sau a unui fenomen fără ca acesta să existe în realitate. (INEXISTENT !) 
Produs al acestei stări; nălucire, vedenie.
books-express.ro


Nici un mare Maestru, religie, sau sistem spiritual consacrat, nu a susţinut IREALITATEA vieţii terestre şi a fiinţei umane, a faptului că toţi oamenii trăiesc o halucinaţe colectivă, fiind cu toţii şi cu totul rupţi de Realitate. 
A afirma că ceea ce percepem este supus iluziei, nu este echivalent cu a afirma că trăim un vis !
Altfel privind: înţelepţii care au susţinut irealitatea, au afirmat că TOTUL, de fapt, are o natură MENTALĂ, în ideea în care "Totul este Spirit, universul este Mental".
Este o problemă de... interpretare aici, dacă creaţiile mentale sunt "reale" sau nu, conform definiţiilor:
REALITÁTE, realități = Fapt, lucru real care există efectiv, stare de fapt; p. ext. adevăr. 
În realitate = de fapt, efectiv, în adevăr.  
Existență, tot ce există; (în opoziție cu posibilitate) Existență afectivă. [Pr.: re-a-] – Din fr. réalité, lat. realitas, -atis, germ.Realität.
Sursa: DEX '09 (2009)
În DEX '98 (1998) mai era inclus şi: "Materia care există în afara conștiinței omenești și independent de ea." 
Această frază a fost eliminată în versiunea mai recentă, deci... se pune un semn de întrebare sau poate este chiar negat faptul că realitatea poate fi "materia care există în afara conștiinței omenești și independent de ea." 
Poate exista oare materia în afara conștiinței omenești și independent de ea." ?
Dacă tot ceea ce există este Spirit iar Universul este Mental, un "câmp mental", atunci conştiinţa omenească, de fapt, conştientizează ceva ce este... Spirit dar este structurat de mental... 

Desigur, se pune şi problema definiţiei conştienţei, ceea ce este destul de... problematic, încă...
În DEX nici nu există o definişie a conştienţei!
Există doar a conştiinţei:
CONȘTIÍNȚĂ, conștiințe, s. f. 1. (Fil.) Sentiment, intuiție pe care ființa umană o are despre propria existență; p. ext. cunoaștere intuitivă sau reflexivă pe care o are fiecare despre propria existență și despre lucrurile din jurul său. 
2. Faptul de a-și da seama; înțelegere. 
3. (În opoziție cuexistența, materia) Gândire, spirit. 
4. Sentiment al responsabilității morale față de propria sa conduită.  
Caz (sau proces) de conștiință = dificultatea de a hotărî într-o problemă morală greu de rezolvat. Mustrare de conștiință = remușcare, regret.  
Expr. A fi cu conștiința împăcatăsau a nu avea nimic pe conștiință = a fi convins că nu a săvârșit nimic împotriva legilor moralei sau juridice. 
A fi fără conștiință = a fi lipsit de scrupule. 
Cu mâna pe conștiință = cu toată sinceritatea. 
5. (În sintagma) Libertate de conștiință = dreptul recunoscut cetățenilor de a avea orice concepție religioasă, filosofică etc. [Pr.: -ști-in-] – Din fr. conscience, lat. conscientia (după ști).
Sursa: DEX '09 (2009)

În psihologie, mai nou, se afirmă că nu există... conştiinţa, ci doar conştienţa...
Părerile sunt... împărţite, şi între psihologi...

În plus : spiritul încorporat în trupul material omenesc, nu poate fi "liber şi fără limite", deoarece el este în mod evident încătuşat şi legat de materia corpului fizic omenesc. 
Rezultă, în mod evident, faptul că, pentru a se elibera de limitările impuse de încătuşarea în trup fizic, spiritul trebuie să se decorporeze (extracorporalizeze), în mod conştient, proces în urma căruia îşi va redobândi libertatea sa de mişcare, cât şi percepţia sa spirituală, nemediată de simţurile corporale. (numită şi "percepţie extrasenzorială").
Toate religiile, sistemele spirituale consacrate, şi marii Maeştrii, vorbesc, din timpuri străvechi, despre acest fenomen...


ELIBERAREA REPREZINTĂ PROCESUL DE EXTRACORPORALIZARE.
PERCEPŢIA EXTRASENZORIALĂ REPREZINTĂ PERCEPŢIA SPIRITUALĂ NORMALĂ A SPIRITULUI EXTRACORPORALIZAT.
Rezultă faptul că, a ieşi din iluzie este posibil, în timpul vieţii terestre, utilizând o tehnică de extracorporalizare, în mod conştient...

Dar... asta nu înseamnă că vei intra într-o stare în care ORICE fel de iluzie va fi... abolită, anulată, ci doar că vei trece la un alt... nivel... 
Metode şi tehnici am prezentat şi voi mai prezenta în alte articole pe blog...

buzzle.ro



Invitaţie la lectură:
"Constiinta este mult mai dornica de a cunoaste, vrea sa mearga mai departe, aceasta noua dimensiune nu-i ajunge, ea cauta sa patrunda într-un alt mod de organizare cosmica, mai înalt. 
Într-adevar, spiritul uman este într-o continuă căutare. 
Astfel, din dimensiune în dimensiune, n-am fost satisfacut atâta vreme cât nu am atins aceasta stare aproape indescriptibila, în care nu esti decât o singura Unitate-Multiplicitate cu Energia superioara a Naturii. Evident, obstacole sunt destule, dar pot fi trecute. 
Mi-au trebuit exact 12 ani pentru a-mi dezvolta constiinta si pentru a patrunde cu ea în dimensiunile cele mai înalte ale Universului nostru. 
A trebuit sa efectuez o serie de operatiuni asupra fiintei mele psihologice. 
Aceasta s-a petrecut, de altfel, pe nesimtite. 
La fiecare etapa, care se poate compara cu o noua moarte, pentru ca duce cu sine o parte din atasamentele noastre, trebuie sa te obisnuiesti cu noul regim mental, pâna la acest mare salt în necunoscut prin care spiritul se debaraseaza de ultimele ramasite ale personalitatii sale. 
Într-un viitor volum va voi povesti detaliile acestei curioase evolutii, accesibila tuturor. 
Abundenta observatiilor culese în celelalte dimensiuni ale spatiului îmi permit, deci, sa va dau amanunte absolut precise asupra subiectului existentei fiintei umane în afara formei fizice.
Aceste Lumi asupra carora s-au construit atâtea ipoteze, aceste Universuri care au interesat în cel mai înalt grad imaginatia omeneasca, depasesc în simplitatea lor tot ceea ce oamenii pot inventa mai minunat si mai complex. 
Universul invizibil este fara forma. El se reduce la o atmosfera îmbibata de energie, sub o presiune variabila. 
Aici fiinta umana este fara forma si ea de asemenea nu reprezinta decât o atmosfera electronica înzestrata cu energie oscilanta. 
Singura deosebire care exista între om si Univers este ansamblul facultatilor psihologice reprezentate de constiinta. 
În invizibil Fiinta umana este un Gând constient, înzestrat cu vointa de a actiona. 
Discernamântul multiplu al efectelor si al cauzelor se realizeaza cu ajutorul senzatiilor corespunzatoare într-o unitate de timp. 
Relatiile dintre aceste doua Toturi reprezentate de Om si Univers nu sunt decât o problema de acord. 
Parasindu-si forma materiala, fiinta umana nu duce cu sine anumite lucruri în mai mare masura decât altele. 
Ea pastreaza numai acordurile, expresiile, ritmul experientelor sale pamântesti si aceasta ajunge pentru a o atrage si a o retine prizoniera într-o substanta în care îsi va putea desfasura actiunile sale obisnuite. 
Vibratiile armonioase între substanta oscilanta a lumilor subtile si substanta utilizata ca suport, de catre constiinta, se traduc printr-o multime nenumarata de nuante atractive, care îngaduie sa se deosebeasca efectele de cauzele ce le genereaza. 
Substanta Universului nostru variaza de la o stare de densitate extrema, pe care o putem califica „materie”, pâna ia esenta radioactiva careia îi putem da numele de „forta”. 
Starea „materie” reprezinta energia fragmentata de catre Timp si Spatiu pâna la un minim de activitate, pe când starea de „forta” constituie un maximum de activitate instantanee. 
Nenumarate sunt treptele scarii cosmice cuprinsa între aceste doua extreme si este usor sa ne închipuim sumedenia de stari particulare pe care ea o reprezinta. 
De partea materiei domina forta centripeta centralizatoare, înspre partea fortei, curentul centrifug are un maximum de activitate. 
Evolutia fiintei umane apare astfel într-o lumina extrem de clara, în concordanta cu traditiile antice. 
Ea consta în a stabili în sine acordurile necesare pentru a vibra la unison cu starea de forta a substantei si a evada astfel din sistemul planetar în care o retin toate celelalte forme de atractie. 
Daca ramânem egoisti, raul nu sta în aceasta atractie egocentrica, de altfel necesara manifestarilor vietii primitive, ci în „calitatea” atractiilor carora le ramânem prizonieri. 
Acest mecanism ne da cheia asupra necesitatii iubirii altruiste, preconizata de toti marii gânditori. 
Desprinzând fiinta umana de toate atractiile inferioare, suprimând acordurile sale cu formele substantei, învatând-o sa traiasca în Lumea Principiilor, o obisnuim cu manipularea Energiei formidabile la care va avea acces. 
Eu am utilizat aceasta metoda pentru a atinge Unitatea de legatura cu Constiinta Cosmica si oricât de necrezut ar parea, acest rezultat este în perfecta armonie cu constitutia Universului nostru. 
Substanta celorlalte lumi se prezinta observatiilor noastre ca o atmosfera de densitate, de luminozitate si de reactiune vibratorie variabila. 
Presupunând ca experimentam cu un dublu, compus dintr-o substanta de densitate mijlocie, iata caracteristicile pe care le observam si senzatiile pe care le simtim: câmpul de energie în care se misca materia-forta se caracterizeaza printr-o crestere si o descrestere a fortei centrifuge. 
Pentru a te mentine în echilibru perfect în toate gradele eterului, trebuie deci sa te debarasezi de toate atractiile, astfel încât sistemul de unde întretinute utilizat de Constiinta sa se reduca la cea mai simpla expresie a sa. 
Până sa fi ajuns la acest rezultat, care este finalul evolutiei umane, constatam în Invizibil existenta unui câmp de energie deosebit de favorabil atractiilor, afinitatilor, simpatiilor de moment. 
Calitatea, ritmul vibrator al oscilatiilor se echivaleaza cu o stare radioactiva corespunzatoare, si aseaza fiecare fiinta umana într-o substanta a carei densitate determina automat puterile care-i sunt accesibile. 
Puterea de actiune în lumile invizibile este deci limitata de calitatea, de natura, de modul de concentratie al acordurilor înregistrate de constiinta. 
Strângând aceste acorduri spre o Unitate cosmica, adica raportându-ne motivele de actiune, gândurile dorintele, afectiunile spre un Ideal înalt, atingem regiunile unde domina forta centrifuga. 
Cu o cheltuiala mai mica de energie, avem acces la puteri considerabile, mult mai rapid. 
Din contra, legându-ne de placerile inferioare, consacrându-ne viata aspiratiilor si dorintelor legate de materie si de formele sale iluzorii, ne limitam câmpul de actiune într-o substanta în care timpul îsi mareste volumul. 
Substanta acestor vaste unde în miscare reprezinta aparenta unei atmosfere mergând de la întunericul complet pâna la o claritate radioasa, trecând prin toate tonurile cenusii intermediare. 
Nu se vede nici sus nici jos, nici dreapta nici stânga. 
Coborând spre materie, care este limita inferioara a fortei, atmosfera cenusie devine mai închisa, se întuneca progresiv, avem senzatia unei substante care se îngroasa; aceasta senzatie este aproape insuportabila. 
Impresiile urmeaza aceeasi gradatie. Simtim ca respiram din ce în ce mai greu. 
Ne cuprinde o apasare generala, constiinta devine nelinistita si impresia devine curând penibila. 
In starile întunecate se remarca un fel de puncte fosforescente care se misca în toate directiile. 
Când ne îndreptam spre limita superioara a fortei, opacitatea scade. 
Patrundem într-un fel de ceata cenusie, comparabila cu un timp închis. 
Pe masura ce ne înaltam, aceasta ceata se limpezeste si, în curând, o înlocuieste o claritate luminoasa. 
Un soare stralucitor, asemenea celui de amiaza, lumineaza atmosfera. 
Observând cu atentie se remarca, în toate punctele, o aceeasi intensitate luminoasa, ceea ce dovedeste ca aceasta lumina este produsa de activitatea progresiva a atomilor. 
Senzatiile corespunzatoare acestui stadiu sunt: o caldura gingasa care invadeaza corpul nostru subtil, o mare multumire care îi cuprinde toate moleculele, însasi constiinta simte o fericire crescânda. 
Ea se lasa dusa spre o dulce liniste, într-un calm progresiv. 
O încredere mai vibranta, mai duioasa o invadeaza. 
Continuând sa ne concentram, acest calm creste uimitor, devine religios. 
Pentru a nu tulbura reculegerea atmosferei, nu îndraznim nici sa gândim. Împrejurimile par mai usoare. 
Umbra unui gând dezlantuie o lume de fenomene. 
În sfârsit, daca continuam aceasta stranie ascensiune, o supra-activitate magnetica impregneaza atmosfera. 
Curând avem senzatia ca suntem ametiti; pare ca suportul nostru energetic tinde sa se disocieze sub actiunea unui dezechilibru inexplicabil. 
S-ar crede ca toate particulele fiintei noastre sunt smulse cu violenta si aceasta explozie insuportabila obliga experimentatorul sa coboare în regiuni mai favorabile radiatiei sale proprii. 
În regiunile intermediare, impresia este mai buna, senzatiile sunt mai stabile. 
Limpezimea atmosferica poate fi comparata cu zorii zilei. 
În general, avem o senzatie de repaos, de încredere, de calm. 
Simultan, constiinta simte impresii variabile. În anumite regiuni ea rataceste tara bucurie, dar si fara tristete. 
Altele îi comunica o mai mare activitate. 
Ne simtim mai „acasa”. Gândim, actionam, fara un efort considerabil. 
Singurul fapt al gândirii ne transporta la locul dorit. 
Uneori, atmosfera pare catifelata. 
Aceste observatii au fost facute în primii ani de studii. Când, prin antrenament si ca urmare a evolutiei constiintei se patrunde în starile centrifuge unde domina aspectul forta al substantei, aceste senzatii se transforma. 
Efortul este întotdeauna mai mare în partile întunecate si dense ale substantei, însa constiinta nu mai simte nici o teama. 
Ea a dobândit o anumita stabilitate care îi permite sa patrunda în starile inferioare si în cele superioare ale substantei, fara sa se îndeparteze de la un minim de calm si de seninatate încrezatoare. 
Constiinta actioneaza fara tristete, fara piedica, cu o pace încrezatoare si cu o fericire speciala care o însoteste." din Yram - Secretele lumilor astrale  http://bit.ly/1TLoUjN

Cărţi despre Iluzie:  http://bit.ly/1TYcVeH ; http://bit.ly/1TLiIby ;  profitshare.ro/l/2639947

Cărţi despre Eliberare:  http://bit.ly/1TYd4yT ; http://bit.ly/1TLiuRD ;  profitshare.ro/l/2639951

Cărţi despre Realitate:   http://bit.ly/1TLjtkO ; http://bit.ly/1TYdDse ; profitshare.ro/l/2639954

Playlistul meu youtube  "Înainte de naştere şi după moarte. Decorporalizarea"   katona nicolae  45 de videoclipuri:

 

Interlink.ro
-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/
-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde

-DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă a lui Kato :


-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email
-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:   Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/

-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Accesează acest link pt o ofertă mai completă de magazine, unde găseşti tot ce vrei:  https://www.facebook.com/notes/806471976063412/ 
Mulţumesc !
Cel.ro

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html
Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');