Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

miercuri, octombrie 23, 2013

Educatie si Meditatie

 Cred că principalul rol al unui părinte sau Învăţător spiritual, privind educaţia copiilor şi adepţilor, trebuie să constea în a le explica mecanismul determinismului cauzal care acţionează în toate domeniile vieţii. 
 Un părinte nu este pregătit însă, la un nivel prea înalt, pentru aşa ceva, nu atât de pregătit precum un Mentor /Învăţător spiritual. 
 De ce nu sunt părinţii pregătiţi ? 
 Deoarece baza spiritualităţii constă în MEDITAŢIE, şi părinţii nu au fost învăţaţi despre mecanismul şi utilitatea acestui proces. 
 De aceea consider util ca pe viitor să se formeze o astfel de categorie socio-profesională, şi o materie didactică în acest sens, care să se predea în şcoli, licee şi facultăţi. 
 Cu siguranţă conştiinţa societăţii ar cunoaşte un salt evolutiv, din acel moment. 
 Există o mulţime de copii care la vârsta întrebărilor nu găsesc în mediul lor nici un adult capabil de a le oferi răspunsuri adecvate în domeniul spiritual, primind ori răspunsuri eronate, ori admonestări privind preocuparea lor pentru probleme vizând asemenea... problematici şi subiecte. 
 La noi în ţară nu a existat încă o cultură în acest sens, religia acaparând cu totul întreaga sferă spirituală. 
 Această cultură abia acum, după revoluţie, a început să să se formeze, să se dezvolte progresiv, continuu. 
 Într-o societate democratică această evoluţie este de neoprit. 
 Ştim că tentaţia experienţelor interzise este atât de mare încât mulţi cedează, cel puţin din curiozitate. 
 Dacă însă ar exista pedagogi atât de buni şi bine pregătiţi încât să explice pe înţelesul tuturor în ce anume exact constau acele experienţe, pentru că ele să poată fi trăite în mod imaginativ, să poată fi imaginate, nu ar mai exista o tentaţie atât de mare privind fructul oprit, privind lucruri greu de imaginat. 
 Filmele bune, realistice, foarte apropiate de realitate, au şi ele acest dar, atât cele artistice cât şi cele documentare. 
 Un om curios privind cum este să ai o anumită experienţă, se poate convinge din prezentarea acelei experienţe avute de o mulţime de alţi oameni. 
 El va decide, astfel, în cunoştinţă de cauză, dacă vrea sau nu cu adevărat să experimenteze aşa ceva. 
 Cred că filmele documentare, cât şi audiobookurile, vor face parte integrantă tot mai mult din educaţia tuturor oamenilor, din toate categoriile de vârstă şi socio-profesionale. 
 Miniaturizarea tehnologiei audio-video facilitează tot mai mult eficienţa procesului educativ. 
 Următorul pas revoluţionar important va fi constituit de experimentarea virtuală a diferitelor experienţe de viaţă terestre, şi chiar extraterestre, în condiţii virtuale care vor simula pe cele reale. 
 Prima fază, Epoca Avatarilor, a început, deja...

  Vreau să subliniez rolul deosebit de important al meditaţiei ca metodă de a accesa informaţia conţinută de toate nivelurile existenţei. 
 Spiritualitate fără meditaţie nu există. 
 Orice curent spiritual care nu are la baza sa meditaţia, este limitat în dezvoltarea şi evoluţia sa, cunoscând anumite şi blocaje în calea cunoaşterii, tocmai din cauza lipsei acestui instrument de accesare a informaţiei universale. 
 Meditaţia, însă, încă nu este un proces foarte bine înţeles, nici măcar de adepţii multor curente spirituale care folosesc meditaţia în dezvoltarea personală a adepţilor lor.  
 Psihologia încă nu se foloseşte de utilitatea acestui instrument, decât ocazional, existând psihoterapeuţi care folosesc anumite tehnici imaginative, cu succes, fără a înţelege însă încă faptul că ele fac parte dintr-un Sistem foarte amplu, de accesare a informaţie, de vehiculare a informaţiei, de control a informaţiei, de comunicare a informaţiei, pe căi numite deocamdată "extrasenzoriale".  
 Psihologia încă are oroare şi teamă de domeniul extrasenzorial, pe care nu îl studiază, şi din această cauză nici nu îl poate înţelege, şi nici să îi accepte existenţa. 
 Psihologia încearcă să răspundă la întrebări privind necunoscutul prin concepte şi noţiuni cunoscute, fără a introduce altele noi, acest demers constituind un real blocaj în calea lărgirii sferei sale de cunoaştere şi experimentare a Necunoscutului. 
 De exemplu, în domeniul telepatiei, psihologia nu are răspunsuri clare, deoarece nu şi-a pus încă întrebări clare, şi nu şi-a fixat scopuri clare. 
 Psihologii evită abordarea discuţiilor pe astfel de teme, care ţin de capacităţile minţii umane, dar necunoscute şi ne studiate de psihologie, în mod serios. 
 Pe de altă parte, se pare că nici nu există un interes real în a se face publice descoperirile cercetărilor din astfel de domenii precum telepatia, ele fiind secretizate în mod deliberat, pentru a nu ajunge de domeniul... public. 
 Un "instrument" precum telepatia ar putea fi folosit atât în mod benefic cât şi în mod nociv asupra altor oameni, ca orice alt instrument de influenţă, de manipulare. 
 Teama încă domneşte în abordarea acestor domenii, în care nu există factori de control la nivelul populaţiei, privind o posibilă folosinţă pe scară largă în scopuri agresive, manipulatoare, nocive, distructive, îndreptate împotriva binelui general. 
 Problema care rămâne însă în picioare, foarte reală şi importantă, este cea a folosirii de către organizaţii guvernamentale sau de altă natură, pe scară largă, în mod secret, a unor astfel de tehnici şi instrumente de control în masă a populaţiei, a unor grupuri umane, şi indivizi- ţintă.  
 Populaţia, necunoscând nimic în acest domeniu, poate fi manipulată extrem de uşor. 
 Un popor fără cultură, este un popor uşor manipulabil, vorbă cuiva. 
 Nu neglijaţi importanţa cunoaşterii acestor acestor domenii ce ţin de capacităţile mai mult sau mai puţin ascunse ale minţii umane, ale minţii voastre. 
 Informaţia înseamnă putere, înseamnă control. 
 Cu cât eşti mai bine informat, cu atât devii mai puternic, şi vei deţine mai mult control asupra evenimentelor de viaţă proprii, putând să le influenţezi tot mai bine în direcţia şi sensul pe care tu le doreşti...

Playlistul meu YouTube Meditaţia  (213 videoclipuri- apr 2016):



CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato : http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html


Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Te invit cu bucurie să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/

Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. Accesează acest link pt oferta completă de magazine unde găseşti tot ce vrei : https://www.facebook.com/notes/806471976063412/ Mulţumesc !

Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" la un click distanţă !  : 
http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

De AICI POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde : https://drive.google.com/folderview?id=0B6aZWulFbbTCfl82UVVjeFVybzg4U2E1SlF0TV9rSnRvMlVnUEhxMVE0T0w1Y1VZOEhWS3c&usp=sharing
 



Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');