Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

miercuri, octombrie 02, 2013

‘’Mentorii spirituali‘’ spun lucruri... trăznite

Citat din Dan Millman - "Calea luptătorului paşnic" :
"- Treziţi-vă şi fiţi fericiţi ! Nu există nimic de căutat; realizarea nu conduce nicăieri. Ea nu aduce nicio diferenţă; de aceea fiţi fericiţi acum !
Iubirea este singura realitate care există, căci lumea este Una, dacă puteţi să mă inţelegeţi. Singurele sale legi sunt : paradoxul, umorul şi schimbarea. Nu există, nu au existat, şi nu vor exista niciodată probleme.
Renunţaţi la luptă, la minte, la griji, şi relaxaţi-vă în mijlocul lumii.
Nu aveţi niciun motiv să vă opuneţi vieţii; faceţi doar ceea ce vă stă în puteri.
Deschideţi ochii şi înţelegeţi că sunteţi mai mult decât vă imaginaţi la ora actuală.
Voi sunteţi lumea, universul; sunteţi una cu voi înşivă, dar şi cu ceilalţi ! Tot ce există este jocul minunat al lui Dumnezeu. Treziţi-vă, redobândiţi-vă umorul. Nu va faceţi griji; sunteţi deja liberi."


Discursul lui Dan Millman produce doar confuzie, neexplicând nimic raţional. 
Se încurcă în judecăţi, contrazicându-se singur. 
Nu oferă calea practică de a realiza ceea ce afirmă el, deoarece nu îi este posibil să o facă. 
Nu explică nimic, oferă doar îndemnuri fără utilitate și valoare.
"- Treziti-vă şi fiţi fericiţi! Nu există nimic de căutat; realizarea nu conduce nicăieri. Ea nu aduce nici o diferenţă; de aceea fiţi fericiţi acum !"
Asta-i o aberaţie, un raţionament în care se contrazice pe el însuşi. 

A te trezi este o realizare,  după cum și a deveni fericit este o realizare, în mod clar. 
Metoda prin care te poţi trezi este ceva de căutat...
Dan vine apoi cu contrazicerile afirmaţiilor sale anterioare :
1."Nu este nimic de căutat"
2. "realizarea nu conduce nicăieri."
3. "Ea (realizarea) nu aduce nicio diferenţă. "
Păi... dacă trezirea ta, care este o realizare personală, nu îţi aduce nici o diferenţă, de ce te îndeamnă Dan insistent să te... trezeşti, aşa... ilogic, fără nici un scop şi nici un rost ? :) 

Dacă nu există nimic de căutat, de oare ar mai trebui atunci să cauți să devii fericit urmând îndemnurile lui Dan ? 
Aş putea continua, cu toate celalte raţionamente de-ale lui, să arăt cum omul aberează spiritual, dar mă abţin, considerând că un om cu o judecată logică bună ar putea să demonteze şi singur, foarte uşor, inepţiile prezentate în citat... 

Vă las să efectuați singuri exercițiul de conștientizare,  în continuare.
"Treziţi-vă, redobândiţi-vă umorul. Nu vă faceţi griji; sunteţi deja liberi." :) 
Foarte tare ! Cred că, de fapt, tot ce a spus, a spus în glumă, cu... umor :) 
Nu vedeți că, de fapt, el... glumește ? 
Treziți-vă, că v-a băgat în... transă ! :) 

Prietenul Cris Po Panda : "Nu există nimic de căutat decât atunci când :
-ai gasit ceea ce te ajută să renunți la luptă și la griji,
-când percepi iubirea ca singura realitate,
-când simți unitatea întregi lumi.
Doar când ajungi la propria identitate, vezi că ești mai mult decat ți-ai imaginat.
Aș deschide ochii dacă mi-aș pecepe ochii și dacă aș simți sub propriul control mecanismul deschiderii lor.Pana nu ma ajuti sa mi gasesc ochi si sa am controlul asupra lor degeaba imi spui sa fac ceva ce nu are sens pt mine.
Oricum facem doar ce ne sta in puteri in fiecare secunda de cand ne stim cu totii. NU tre sa o spunem ca si cum ar fi intelepciunea secolului mai ales ca asta-i problema. Ca ne sade in puteri sa facem atat de putin.
Ca sa nu-mi fac griji si sa aflu ca sunt liber trebuie sa aflu cine sunt eu, cum imi fac grijile si cum pot renuntza la ele. Iar daca suferintza acestei lumi este jocul lui Dumnezeu atunci Dumnezeu are o problema severa la mansarda.
Trebuie sa trecem (inclusiv eu) de discursul asta. Este unul care mai mult crispeaza decat elibereaza. Daca traiesti starile astea inalte cauta ceva care sa fie cu adevarat de folos."


GT: cred că trebuia să râd...dar m-am Trezit ! ...oare ?

Kato: G dragă, cred că cea mai bună metodă este cea de a râde una-ntr-una, până te... trezeşti. :) 
Şi vezi că Totul e o... glumă, regizată de un Creator cu mult umor :) 
Şi alb, şi... negru. 
Glumeam, bine-nţeles :)
Cu... umor :)

GT:  :)))).......cu mult umor >D< , mulțumesc

Kato: Ceea ce vreau să evidenţiez constă în :  
1. Este bine ca aberaţiile, şi oamenii care le debitează, să fie percepuţi cu o anumită detaşare, fără stres şi încrâncenare. 
De aceea amuzamentul umoristic reprezintă o cale de a nu te lăsa influenţat în mod negativ de greşelile, erorile, şi negativismul altor oameni. 
Dacă simţi nevoia să îi ataci cu încordare şi încrâncenare, înseamnă că te-ai lăsat influenţat în mod negativ de ei.  
2. Este bine ca oamenii conştienţi să scoată în evidenţă aberaţiile celor care seamănă confuzie în rândul celor ce nu au discernământul necesar de a discerne adevărul de fals și tentativele de manipulare în scop personal, material-financiar.  
3. Orice specialist în domeniul spiritual, care, prin cunoştinţele şi discernământul său, poate contribui în mod constructiv la progresul spiritual al omenirii, ar trebui să îşi aducă partea sa de contribuţie, deoarece ăsta este rolul şi menirea sa aici şi acum. Are o responsabilitate pe care trebuie să şi-o asume, în mod conştient.  
Principalul său instrument, este logica, căci doar prin judecăţi şi raţionamente logice poate explica şi demonstra valabilitatea unor căi şi metode practice, sau invalida raţionamentele false ale falşilor mentori spirituali.

GT: ...nu dați mărgăritare porcilor...

Kato: Paradigma s-a schimbat, în aceste timpuri. 
 O carte postată într-o librărie sau un articol pe net, se adresează unui public țintă care țintește aceste materiale orientate spre el. 
Restul, le ignoră. 
Nu mai este nevoie ca Maestrul să se deplaseze pentru a-și face cunoscută învățătura unor grupuri de oameni din diverse regiuni geografice, căci cunoașterea poate fi accesată acum de aproape oricine, în mediul virtual. 
Această facilitate însă,  facilitează și accesul tentativelor de fraudare. 
Oricine poate poza în Mentor, copiind doar, foarte ușor, afirmațiile unor consacrați. 
Dar, inevitabil se va da de gol când se exprimă liber.
Naivitatea oamenilor a fost mereu speculată, în diverse interese personale și de grup, şi la fel este şi în prezent. Trezirea oamenilor la realitate nu se poate face prin simple îndemnuri, ci doar prin ajutarea şi sprijinirea lor să dobândească capacitatea de a judeca corect dpdv logic, pentru a putea discerne, fiecare, singur, adevărul de fals. Sistemele de credinţe religioase şi spirituale, care impun oamenilor să nu îşi folosească mintea, să nu şi-o exerseze, să nu şi-o dezvolte, sunt implementate de cei ce urmăresc menţinerea în ignoranţă, necunoaştere, şi confuzie, a adepților, a populației. 

Priviţi peste tot în jur, şi veţi constata că aceste "sisteme spirituale", sânt finanţate azi peste tot, de Nuseştiecine, pentru a menţine ignoranța și transa în care simțul critic este abolit. 
Cine nu percepe asta, acest joc al intereselor, jucat de o anumită elită, se poate numi "conştient" ?

GT: pricep/em, și cum crezi că se iese din sistem ?

Kato: Am văzut la ştiri că un român a fost împuşcat, în Algeria, pe când încerca să evadeze, de o grupare islamistă teroristă care ocupase o bază industrială, şi luase toţi muncitorii prizonieri. 
 Ce vină a avut acel român ? 
 Dar ceilalţi, împuşcaţi ca şi el ? 
 Nu sistemele religioase sânt, în esenţă, vinovate de crimele şi suferinţa produsă în numele lor, ci fanaticii psihopați care le conduc, şi care pun la cale astfel de atentate, persecuţii şi execuţii ale ereticilor şi oamenilor nevinovaţi, aflaţi la locul nepotrivit, în momentul nepotrivit.
Follow the money... 

 Oamenii aflaţi la putere, atât capii religiilor, cât cei politici şi economici, şi-au strâns întotdeauna mîinile, colaborând împreună în scopul realizării intereselor lor elitiste, şi a viziunii lor personale vizând dezvoltarea omenirii...
Educaţia maselor a fost şi este instrumentul principal ! 

 Ce materii se predau la şcoală ? 
 Care este conţinul lor obiectiv, şi ce vizează el ? 
 Vizeză el trezirea oamenilor la realitate ? 
 Este o educaţie materialist-ştiinţifică, în mod clar. 
 Dacă afirmi în public că ai viziuni spirituale, Sistemul te izolează şi repudiază rapid, băgându-te, spre "binele tău", la glumeţi, unde vei fi tratat pentru a-ţi reveni la... "normal" ! :) Şi vei rămâne cu o etichetă pusă pe spate, în acte, toată viaţa, pentru a nu te mai băga nimeni înseamă, şi a nu te mai lua nimeni în... serios :)
Mesaj : ‘’Bucură-te de clipa prezentă. 

 Renunţă la minte, căci mintea te face să suferi, prin gândurile pe care le produce încontinuu. 
Nu mai gândi atâta, că de aia suferi şi eşti nefericit. 
Nu mai gândi deloc, şi vei fii fericit, trăind plenar clipa prezentă.‘’
Cam asta este esenţa mesajului lor persuasiv de menţinere în ignoranță a oamenilor. 

Prinde foarte bine la naivi, inculți, oamenii fără educație, deoarece orice prost care aude că poate deveni fericit, la fel ca orice înțelept, fără să facă nimic, se lasă prostit ușor de asemenea promisiuni deșarte privind câștiguri facile. 
Şi, toată viaţa lui ulterioară, se va chinui, ca...  prostu, să nu gândească nimic, să nu facă nimic, pentru a fi fericit aici şi acum, trăind prezentul în... o transă semiconștiență. 
Dar bineînţeles că nu va putea dobândi fericirea promisă, prin abolirea gândirii, şi va muri ca prostul, căutând fericirea sa în... renunțare,  în nimic... îmbogăţind însă, pe alţii, care... şi-au pus mintea la contribuţie, şi care vor trăi fericiţi până la adânci bătrâneţi, pe pielea proştilor naivi ca el... :)
Reciteşte acum citatul de mai sus, cu afirmaţiile lui Dan Millman ! :)
PURE MENTAL POISON ! ]:-)


EsD : Rasfoiam ieri forumul Fii constient unde am activat odată, si, printre multe chestii pe care le postasem pe-acolo, de care acum mi-e o jenă surprinzatoare, am găsit și citatul ăsta, care mi-a părut la fel de bun ca acum 2 ani, poate pt că, în spiritul lui, ÎNCURAJEAZĂ, fiind astfel foarte aproape de felul meu de simțire. 
Textul are un ton euforic așa că nu m-aș mira să fie vreo concluzie așezată la finalul vreunei cărți... 
Dan Millman a scris vreo 13, și chiar ultima, dacă nu mă însel „The Four Purposes of Life”, e scrisă, dragă Kato, cam așa cum pretinzi tu de la maeștri, adică cu pași, metode, îndrumări....
Nu văd să existe o metodă de realizare... se pare că nimeni nu a găsit așa ceva...poate că, de fapt, singura metodă e căutarea sinceră, cine poate spune ?... 


Kato : Doar cine ştie, dragă D... doar cine ştie... :) 
Caută şi vei găsi, bate şi ţi se va deschide... 
Aşa se exprima unul dintre cei care ştiu. 
Fă diferenţa între învăţături... 
Apoi trage concluziile tale, personale...
Dacă spui că Dan a scris și despre metode, pași, tehnici, atunci se contrazice în mod evident, din nou, cu ceea ce afirmă în citatul de mai sus, și, în plus, înseamnă că acele metode ale lui nu au avut absolut nici o utilitate pentru tine personal, deoarece ai afirmat clar că, citez : 
‘’Nu văd să existe o metodă de realizare... se pare că nimeni nu a găsit așa ceva...‘’
Implicit, deci, nici Dan...

Deci... oricine poate vedea în mod clar că, tu, de fapt, ești foarte confuză în ceea ce privește ‘’învățătura‘’ lui Dan...
Exact despre asta vorbeam eu mai sus, despre menținerea în confuzie, căci confuzia induce transa, stare de conștiință în care este abolit simțul critic... ;)


În continuare, un citat din... ghici cine ? :
 "Nu vreau să vă jignesc, dar oare nu aparţineţi rasei umane, care a omorât peste o sută de milioane de membri ai propriei specii numai în secolul XX ?... Atâta timp cât sunteţi condus de o minte dominată de sinele fals, sunteţi parte din nebunia colectivă. Poate că nu aţi analizat prea atent condiţia umană dominată de mintea condusă de sinele fals. Deschideţi ochii şi priviţi frica, disperarea, lăcomia şi violenţa, care apar peste tot. Observaţi cruzimea monstruoasă şi suferinţele, la o scară inimaginabilă, pe care oamenii le-au produs şi continuă să le producă atât membrilor propriei specii, cât şi celorlalte forme de viaţă de pe această planetă. Nu este nevoie să condamnaţi. Observaţi doar. Acesta este păcatul. Aceasta este nebunia. Aceasta este inconştienţa. La urma urmei, nu uitaţi să vă observaţi propria minte. Căutaţi acolo rădăcina nebuniei." - Eckhart Tolle

Kato: În mintea sa și-a găsit el rădăcina nebuniei, plantată de... el însuși... :)  

NI: Si ce propune de fapt ? Ca eu nu pricep? Cu aceeasi minte au actionat oamenii si spre binele omenirii. Depinde ce cale alegi! Depinde ce educatie primesti ! Nu poti spune : oameni nu mai ganditi fiti legume! Nu eu ma opun nebuniei. 

 Kato: Tolle nu are nici o soluție, căci dacă o avea, se vindeca, și nu mai vorbea de frica și nebunia altora, care-s în...mintea...sa... :)
Recitește afirmațiile lui Tolle, și judecă mai bine, să înțelegi în mintea cui este nebunia.
‘’Nu vreau să vă jignesc, dar oare nu aparţineţi rasei umane, care a omorât peste o sută de milioane de membri ai propriei specii numai în secolul XX ?...‘’
Foarte... spiritual, nu ? :)Te simți cu adevărat vinovat pentru toate crimele rasei umane ? Eu nu... Dar autoînvinovații se autocondamnă și se autoexecută singuri...
Acest tip de abordare tollescian este tipic și reprezentanților marilor religii consacrate, care folosesc un tertip ieftin de manipulare a maselor : încearcă să te culpabilizeze, să te învinovățească, să îți inoculeze prin sugestii faptul că ești un păcătos, un vinovat, și că el are învățătura potrivită care poate conduce la izbăvirea și mântuirea ta, dacă o adopți și devii adeptul învățăturii sale. 

 Cine are ochi de citit să deschidă bine... urechile :)
 Nu vă lăsați prostiți de cei care vă vorbesc preponderent despre erorile, greșelile și păcatele voastre, repetând nevrotic sugestia că sunteți păcătoși și că aveți nevoie de izbăvire. 
 Asta nu este învățătură spirituală, ci manipulare în scopul creerii unei dependențe față de ‘’soluțiile‘’ lor la ‘’problemele‘’ grave pe care ei vă sugestionează că le aveți... ;)

Ce crezi, cam cât o fi prețul unui bilet de intrare la un show tollescian ?...
Eckhart Tolle Discussion Community:
A discussion community revolving around Eckhart Tolle but not limited to him
Board index ‹ Eckhart Tolle ‹ General Eckhart Tolle Discussion ‹
Eckhart Tolle - The Person
FAQ Register Login Search 173 posts • Page 1 of 12 • 1 2 3 4 5 ... 12
Not sure what to think re: very high prices for Tolle events
by chilove » Fri Dec 14, 2007 6:35 am
Hi all,
I'm a huge fan of ET, but I am a little disconcerted about the extremely high prices for the events that I saw listed on his website. He is coming to Seattle and I would love to see him but there is no way that I can afford tickets that start at $100.00 each.
It seems so exclusionary. I wonder if he knows about or has any control over how much the events cost.
I'm wondering how others feel about this ?
Thanks!
Audrey chilove Posts: 1 Joined: Wed Oct 10, 2007 4:13 am Top
Re: Not sure what to think re: very high prices for Tolle events

by ib42 » Fri Dec 14, 2007 10:51 am
This is exactly what is so very disillusioning about all these 'enlightened' teachers'. Ultimately, their entire message of human oneness, etc., is lost in their fame and celebrity. Unlike you, I don't wonder whether Tolle, or others like him know about the ticket prices and merchandising that goes with their appearances. How can they not? They do, after all, collect huge payments for their personal appearances. How is this different from pop star concerts? NO difference. The message in the first book of any of these people has a sweet sounding feel to it. Then they go commercial, and lose all their appeal to me. Too bad. For once, I'd like someone like Tolle to appear AT HIS OWN EXPENSE on TV or live somewhere and invite all his followers for an event. 

Why is it a corporate thing? 
When is enough money enough for someone who touts spiritual truths and light, then is chauffered off after and before an appearance in a limo?  
Just like a rock star!!
Forget it. 

It's all about money.

ib42 Posts: 28 Joined: Fri Dec 15, 2006 10:20 pm Top
Re: Not sure what to think re: very high prices for Tolle events

by erict » Fri Dec 14, 2007 11:17 am
Maybe he's really greedy. 

Does that make his teachings less true/useful/
helpful ?

Sursa și continuarea:
http://eckhart-tolle-forum.inner-growth.info/viewtopic.php?f=8&t=3561


Pentru cine nu știe engleză, un fan Tolle se plângea mai sus că prețurile biletelor ÎNCEP DE LA 100 $, și se întreba dacă Tolle știe asta, și dacă are personal vreun control asupra acestor prețuri ridicate, pe care fanul nu și le permite să le plătească deși ar fi vrut să îl vadă pe ET...
În dreapta aveți prețurile actuale, de criză https://www.eckharttolle.com/event/




CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato : http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

"Orice şut în fund e un pas înainte... :)
 Spre... împlinirea şi fericirea personală... :)
 Aşa că, fii... recunoscător celor ce se (pre)ocupă şi de... fundul tău..." 
 Kato ;) 
 
Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Te invit cu bucurie să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/





IMPORTANT, NU UITA ! ;)POŢI DOWNLOADA CEL MAI RECENT ARTICOL ÎN FORMAT AUDIO mp3, precum şi toate celelalte creaţii mp3...
Posted by Katona Nicolae on 11 August 2015
Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');