Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

joi, octombrie 03, 2013

Polemici despre Adevăr

Cris Po Panda:  Orice concluzie despre natura iluzorie sau adevarată a oricărei convingeri sau perspective, ... vine dintr-o percepție a vieții. Prin modul în care simți (palpezi și vezi) viața, ai confirmarea iluziei sau adevărului în care trăiești la un moment dat. Între a trăi în iluzie sau în adevăr este o diferență imensă. Una te încarcă cu energie, alta te secătuiește. Dar faptul că poți înțelege sau observa rațional că ceea ce trăiești este iluzie, nu te va ajuta să ieși din ea. Îți va întări aspirația, dar simpla convingere despre natura iluzorie nu te va vindeca de iluzie. Pentru că orice creștere se face prin extinderea percepției la spații interioare tot mai largi. Însă, pornind de la ceea ce suntem și ceea ce trăim (concretizat în ceea ce percem că este viața) putem să ne înțelegem tot mai bine și mai profund. Tot ce percem la un moment dat, este singurul nostru adevăr, întrucât dacă am avea alt adevăr mai valabil, ... el ar duce la
o percepție mai adâncă și mai clară. Doar pornind de la ce suntem, putem ajunge mai departe. Percepțiile sunt destinate a fi acceptate, contemplate, pentru a înțelege natura și MESAJUL. Contemplarea asta a ceea ce percepi, te duce către legăturile între convingeri , programe și ceea ce percepi. Ori aceste legături ce le faci ... îți extind, doar prin conștientizarea acestor legături, percepțiile despre tine, înțelegerea și opțiunile care le ai.
Dpmdv, tot ce nu este sprijinit pe ceea ce percepi în aceasta viață... este doar o speculație care se va dovedi inutilă, în primul moment în care îți va fi încercată propria credință. Oricat îmi voi spune că moartea este o iluzie, și oricât de convins rațional sunt de acest lucru, când îmi va fi pusă viața în pericol mă voi face pe mine de frică, pentru că moartea este foarte reală pentru mine. Convingerile fără percepția din spatele lor sunt axact la fel de inutile precum este un meniu pentru un înfometat. Dar, dacă convingerea mea vine din percepția spațiilor de viață dinafara 3D,... voi putea privi moartea cu un cald zâmbet interior.
Adevărul este doar ceea ce poți percepe. Funcționale sunt doar credințele bazate pe percepții și viziuni. Restul sunt speculații care te vor trăda în fiecare moment în care vei avea nevoie de ele.


RN: adevărul este permanent același... în starea de somn adânc care e percepția ta despre adevăr ?...
Cris Po Panda: Depinde de nivelul de conștiință al celui care se află în somn adânc. În somnul adânc nu dispar decât identitățile iluzorii. Pierderea conștienței în somn adânc este doar pentru cei care sunt identificați greșit . Pe cei care trăiesc experiența a ceace sunt,somnul adânc este beatitudine fără margini.
RN: păi spune-mi ce percepi tu în somn adânc... e diferit de ceea ce percepi în starea de veghe ? ... cum poate fi adevărul diferit ?
Cris Po Panda: Adevărul este diferit funcție de poziția din care privești. Sunt poziții din care acesta este mai complet, și altele din care este extrem de superficial. Pozițiile în care nu mai ești identificat cu nimic sunt pozițiile cele mai bune, de unde vezi cel mai clar. Cazul meu particular nu va fi dezbătut acum și aici. Ar presupune o discuție prea complexă și de care nu-s interesat. Cred că sunt prea multe condiționări personale de percepție și înțelegere ca lucrurile să poată fi clarificate în cazul ăsta.
RN: deci adevărul este diferit... mă duc să mă plimb.
Kato: este necesară o analiză de text, în scop utilitar, clarificator. Există multe persoane, care, asemenea lui R, citesc pe fugă, şi nu reuşesc să pătrundă esenţa ideilor, rămânând la suprafaţa lor, ceea ce conduce la interpretare greşită a sensurilor şi semnificaţiilor. Recunosc, însă, faptul că problema Adevărului este una foarte complexă, în care oricine își poate prinde urechile uşor.
Să pornim de la afirmaţia lui R :  "adevărul este permanent acelaşi". Şi să continuăm cu afirmaţia lui Cris, care pare în mod clar contradictorie, subliniind totodată cuvintele care sânt foarte semnificative, şi veţi vedea şi de ce :
Cris Po Panda : "Adevărul este DIFERIT, funcţie de POZIŢIA din care PRIVEŞTI. (* sau PERCEPI, deci este relativ la poziţia perceptivă subiectivă, adică a subiectului care PERCEPE).
Continui cu argumentaţia lui Cris, remarcând, totodată, faptul că Remus nu şi-a argumentat afirmaţia sa, pentru a înţelege și noi ce înţelege el, personal, prin termenul "adevăr" :
"Sunt POZIŢII din care acesta (*adevărul) este mai COMPLET, şi altele din care este EXTREM DE SUPERFICIAL.
Poziţiile în care nu mai ești identificat cu nimic, sunt pozițiile cele mai bune, de unde vezi cel mai clar."
"Orice concluzie despre natura ILUZORIE sau ADEVĂRATĂ a oricărei convingeri sau perspective,... vine dintr-o PERCEPŢIE a vieții. Prin modul în care SIMŢI (palpezi şi vezi) (*percepi) viaţa, ai CONFIRMAREA iluziei sau adevărului în care trăiești la un moment dat.
...orice creștere se face prin extinderea PERCEPŢIEI la spații interioare tot mai largi. Însă,  pornind de la ceea ce ce SUNTEM si ceea ce TRĂIM (concretizat în ceea ce PERCEPEM că este viața) ... putem să ne înțelegem tot mai bine şi mai profund. Tot ce PERCEPEM la un moment dat, este SINGURUL NOSTRU ADEVĂR, întrucât dacă am avea alt adevăr mai valabil,... el ar duce la o PERCEPŢIE mai ADÂNCĂ şi mai CLARĂ. Doar pornind de la ce (*percepem că ) SUNTEM putem ajunge mai departe. PERCEPŢIILE sunt destinate a fi acceptate, contemplate, pentru a ÎNŢELEGE NATURA şi MESAJUL. CONTEMPLAREA asta, a ceea ce PERCEPI, te duce către legăturile dintre CONVINGERI, PROGRAME, şi ceea ce PERCEPI. Ori aceste legături ce le faci... îţi extind doar, prin conştientizarea acestor legături, PERCEŢIILE despre tine , înţelegerea şi opţiunile care le ai."
În starea de somn adânc, PERCEPŢIA cuiva despre adevar "Depinde de NIVELUL DE CONŞTIINŢĂ al celui care se află în somn adânc. În somnul adânc nu dispar decât identităţile iluzorii. Pierderea conştienței în somn adânc este doar pt cei care sunt identificaţi greşit. Pentru cei care trăiesc experienţa a ceea ce sunt,.. somnul adânc este beatitudine fără margini."
"ADEVĂRUL este DOAR ceea ce POŢI PERCEPE. Funcţionale sunt DOAR CREDINŢELE bazate pe PERCEPŢII şi VIZIUNI. Restul sunt SPECULAŢII, care te vor trăda în fiecare moment în care vei avea nevoie de ele."
"Dpmdv, TOT ce nu este sprijinit pe ceea ce PERCEPI în această viaţă este doar o SPECULAŢIE, care se va dovedi INUTILĂ, în primul moment în care îţi va fi încercată propria credinţă."
"moartea este foarte REALĂ pt mine. CONVINGERILE fără PERCEPŢIA din spatele lor, sunt axact la fel de INUTILE precum este un meniu pentru un infometat.
Dar dacă CONVINGEREA MEA vine din PERCEPŢIA spaţiilor de viaţă dinafara 3D, (* percepţii extrasenzoriale) ... voi putea privi moartea cu un cald zâmbet interior."
* - note adăugate de mine, în scop explicativ, pentru o înţelegere mai uşoară.
Probabil că am evidenţiat destul de clar, legătura trasată de Cris între Perceţie şi Adevăr. Tot ce afirmă se bazează pe această legătură. Recitez principalele idei :
"ADEVĂRUL este DOAR ceea ce POŢI PERCEPE."
"Tot ce PERCEPEM la un moment dat este SINGURUL NOSTRU ADEVĂR, întrucât dacă am avea alt adevar mai valabil, ... el ar duce la o PERCEPŢIE mai ADÂNCĂ şi mai CLARĂ."
"Funcţionale sunt DOAR CREDINŢELE bazate pe PERCEPŢII şi VIZIUNI. Restul sunt SPECULAŢII, care te vor trăda"
"TOT ce nu este sprijinit pe ceea ce PERCEPI în această viaţă ... este doar o SPECULAŢIE, care se va dovedi INUTILĂ"
"CONVINGERILE fără PERCEPŢIA din spatele lor, sunt [...] INUTILE.
PERCEPŢIA cuiva despre adevar "Depinde de NIVELUL DE CONŞTIINŢĂ"
"Prin modul în care SIMŢI (palpezi şi vezi) (*percepi) viaţa, ai CONFIRMAREA iluziei sau ADEVĂRULUI în care trăieşti, la un moment dat."


În continuare, mă voi raporta la ETALONUL sensurilor şi semnificaţiilor termenilor pe care îi folosim, aşa cum o fac deseori în cazul polemicilor, deoarece am constat că majoritatea polemicilor provin şi se nasc din necunoaşterea corectă a sensurilor şi semnificaţiilor, rezultând o confuzorie şi incorectă folosire a termenilor în formularea unor judecăţi şi raţionamente...
ADEVẮR 1. Concordanță între cunoștințele noastre și realitatea obiectivă; oglindire fidelă a realității obiective în gândire; ceea ce corespunde realității, ceea ce există sau s-a întâmplat în realitate.
ADEVĂR OBIECTIV = conținutul OBIECTIV al REPREZENTĂRILOR omului, care corespunde realității, lumii obiective, independent de subiectul cunoscător.
ADEVĂR RELATIV = reflectare justă, însă aproximativă, limitată a realității.(*limitare conferită de limitarea PERCEPTIVĂ SENZORIALĂ, a percepţiei conferită de simţurile senzoriale. Simţurile EXTRASENZORIALE măresc mult sfera percepţiei, cât şi pe cea a reflectării realităţii !)
Conștiința absolută a autenticității și valabilității conținutului credinței religioase; realitatea spirituală ca subiect al revelației și obiect al credinței.
Acum poţi concluziona, sper, şi singur, faptul că amândoi au dreptate, deşi aparent se contrazic, deoarece R s-a referit la ADEVĂRUL OBIECTIV, iar Cristi la... ADEVĂRUL... RELATIV !
ADEVĂR OBIECTIV = conținutul OBIECTIV al REPREZENTĂRILOR omului, care corespunde realității, lumii obiective, independent de subiectul cunoscător.
ADEVĂR RELATIV = reflectare JUSTĂ, însă APROXIMATIVĂ LIMITATĂ a REALITĂŢII. (*limitare conferită de limitarea PERCEPTIVĂ SENZORIALĂ, a percepţiei conferită de simţurile senzoriale.  Ceea ce percem prin simţurile corporale reprezintă ADEVĂRUL RELATIV. PERCEPŢIA EXTRASENZORIALĂ, însă, poate mări mult sfera percepţiei, mărind astfel automat, şi sfera reflectării realităţii.
Cine vrea să cunoască adevărul obiectiv, într-o măsură mai corectă, trebuie să își dezvolte percepția extrasenzorială, numită şi percepţie spirituală deoarece se realizează prin instrumente ale Spiritului, nu ale corpului material omenesc. Există antrenamente adecvate acestui scop, în diferite sisteme practice spirituale.
Ceea ce am spus, reprezintă acelaşi lucru enunţat de Cris, prin alte cuvinte... 


Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Linkul către site :  https://katonanico.wordpress.com/
Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');