Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

sâmbătă, octombrie 05, 2013

SUFERINŢĂ, FERICIRE ŞI ADEVĂR

 Toţi oamenii au adoptat, în cursul vieţii lor, multe idei, credinţe, şi convingeri greşite. 
 Nimeni nu este perfect, cu toţii adoptăm în mod greşit, şi emitem raţionamente care au valoare de fals, nu de adevăr.  
 Unii mai mult, alţii mai puţin.
 Judecăţile şi raţionamentele greşite conduc spre manifestarea unor situaţii de viaţă specifice, care se încadrează într-un tipar general. 

 Ele conduc spre neplăcere şi suferinţă. 
 Aceste situaţii pot fi considerate "normale", pentru oamenii obişnuiţi, privind din punct de vedere al faptului că sunt foarte des întâlnite, făcând parte din viaţa de zi cu zi a marii majorităţi a oamenilor. 
 Însă între "normal" şi "corect", există o diferenţă, bineînţeles. 
 Normalitatea lor constă în faptul că sunt foarte frecvente, fiind întâlnite în mod normal în viaţa fiecăruia.
(NORMÁL = care este așa cum trebuie să fie, potrivit cu starea firească, obișnuit, firesc, natural. 

 NORMALITATE - PSIH.= stare a unei persoane, care se poate aprecia prin raportarea simultană atât la o performanță medie, cât și la absența manifestărilor patologice. 
 Normalitatea are limite largi, de o parte și de alta a mediei, ceea ce fundamentează acceptarea diferențelor interumane. 
 Aceste limite largi ale normalului sunt condiționate, în același timp, de cultura, vârsta, sexul cărora le aparține individul evaluat. )
  Situaţiile în cauză reprezintă o fază evolutivă a gândirii şi experienţei de viaţă, prin care oamenii trebuie să treacă, pentru a obţine nişte învăţături, nişte răspunsuri la întrebările lor existenţiale. 

 A le considera normale, sau absurde, ori amuzante, hilare, etc., ţine de atitudinea celui care le observă.
 Un mod de a gândi, sau de a te comporta, pot fi considerate normale, deşi ele sunt greşite, incorecte, privindu-le de la înălţimea unei anumite capacităţi de conştientizare. 

 Greşite, eronate, din punct de vedere al faptului că ele vor conduce inevitabil la suferinţă. 
 Cel ce judecă în mod greşit, va suferi automat consecinţele modului său de a gândi şi a se comporta. 
 El îşi va învăţa, singur, lecţiile, prin suferinţă, repetând greşelile şi suferind, în mod repetat, până va înţelege că trebuie să să îşi schimbe modul său de gândire.
  Dar, cei din jurul unui astfel de om, care face multe greşeli, vor fi prinşi în lanţul efectelor sale, fiind părtaşi la suferinţă. 

 Oamenii suferă în comun efectele greşelilor la care au au luat parte, căci întotdeauna există o participare, pasivă, tacită, sau activă, la ideile şi acţiunile celor din jurul lor, cu care interacţionează. 
 Oamenii sunt, astfel, solidari, în necazuri şi bucurii, plăceri şi neplăceri, fără să conştientizeze prea bine asta. 
 Atât faptele "bune" cât şi cele "rele" ale celor din jurul tău, te influenţează, inevitabil, fără să vrei, căci este extrem de dificil de conştientizat, în mod exact, cum te influenţează ele, în timp şi spaţiu, prin legile determinismul cauzal.
 Înlănţuirea efectelor declanşate se propagă în lanţ, la nesfârşit. 

 Cum poţi scăpa din această înlănţuire ?
 Măsura atenţiei pe care o acorzi tu unui anumit lucru, eveniment, persoane, reprezintă măsura în care TU TE LAŞI INFLUENŢAT ! 
 Aceasta este o LEGE valabilă în orice caz ! 
 De exemplu, dacă vei acorda atenţie ideilor mele, studiindu-le cu atenţie, vei fi influenţat de ele, în măsura atenţiei acordată lor. 
 Nu prin faptul că vei adopta ideile mele, în mod automat, căci asta nu este posibil, ci prin faptul că accepţi să efectuezi un exerciţiu de gândire, foarte util, pentru a le analiza ! 
 Este foarte probabil ca, analizând ideile mele, să ajungi la alte concluzii decât cele la care am ajuns eu, cu atât mai probabil cu cât :
1. concluziile mele sunt mai incorecte, mai depărtate de realitate şi adevăr,
2. sistemul tău de credinţe şi convingeri este mai rigid,
3. capacitatea ta de discernământ este mai diminuată.
Mai există şi alţi factori de influenţă.
 

 Dar, dacă raţionamentele mele sunt corecte, atunci analiza lor va avea ca efect faptul că te vor determina să "adopţi", în mod normal, multe din ideile expuse de mine, însuşindu-ţi-le, în mod firesc, deoarece acest proces de însuşire face parte din modul natural de împărtăşire a adevărului.
  Aşadar, persoanele cu care interacţionezi, pot fi privite ca surse de ocazii şi oportunităţi de a-ţi desăvârşi evoluţia, prin provocările pe care acestea ţi le adresează de a efectua exerciţii de gândire şi comportament. 

 Privind astfel spre cei din jurul tău, adoptând această atitudine faţă de ei, vei renunţa, automat, la reacţiile de atac şi împotrivire îndreptate împotriva lor, chiar dacă nu vei fi de acord, şi nu vei aproba, multe dintre ideile şi acţiunile lor !
 Vei învăţa, astfel, că de unele lucruri, evenimente şi oameni, trebuie să te fereşti, pentru a nu pătrunde în sfera lor de influenţă negativă, şi că de alte lucruri, evenimente şi oameni, este bine să te apropii, pentru a intra în sfera lor de acţiune, pozitivă şi binefăcătoare...
 Există idei eronate, de genul :
"Tot ce nu te omoară, te face mai puternic",
"Tot ce se întâmplă în viaţa ta, este spre binele tău", etc.
 Astfel de idei eronate, adoptate de oamenii lipsiţi de un discernământ corect al efectelor determinismului cauzal, i-au condus pe aceştia spre ATITUDINEA NEGATIVĂ DE A ACCEPTA SUFERINŢA CA PE CEVA BENEFIC, AJUNGÂND SĂ CAUTE SUFERINŢA ÎN MOD VOIT, ŞI SĂ SE COMPLACĂ ÎN SUFERINŢĂ ! 

 Decăderea multor civilizaţii, printre care cele egipteană, indiană şi tibetană, au fost datorate adoptării unor astfel de ATITUDINI GREŞITE, PRECUM CEA DE ACCEPTARE A SUFERINŢEI ŞI CONSIDERARE A FI CEVA UTIL ŞI BENEFIC, PRIN EA ÎNSĂŞI.
  Eu afirm că tot ce ţi se întâmplă are o anumită importanţă şi utilitate, dar nu şi faptul că trebuie să te laşi în voia sorţii, luând de bun tot ceea ce destinul îţi va aduce, deoarece fiecare om îşi influenţează acest destin, în măsura în care conştientizează cât şi cum îl poate influenţa, la momentul prezent dat ! 

  Deci, neplăcerile şi suferinţa ta, din prezent, pot fi înlăturate, de către tine, printr-un efort de voinţă, îndreptat în mod conştient, spre obţinerea bunăstării şi prosperităţii tale. 
 Suferinţa este inevitabilă, în sensul că ignorantul nu poate scăpa de suferinţă până nu conştientizează sursa suferinţei, mecanismul ei de declanşare, propagare, şi stopare a ei. 
 Ea este utilă, în sensul în care :
1. tu poţi conştientiza faptul că ea reprezintă un SEMNAL AL FAPTULUI CĂ TE-AI ABĂTUT DE LA CALEA CEA MAI BUNĂ, CARE TE POATE CONDUCE SPRE EVOLUŢIA TA, ÎN MOD ECHILIBRAT ŞI ARMONIOS, SUFERINŢA REPREZENTÂND UN SEMNAL AL INSTAURĂRII UNEI STĂRI DE DEZECHILIBRU ŞI DIZARMONIE.
2. SUFERINŢA ARE ROLUL DE A-ŢI SEMNALIZA CĂ TREBUIE SĂ SCHIMBI CEVA ÎN MODUL TĂU DE GÂNDIRE ŞI COMPORTAMENT.
3. Caracterul neplăcut şi insuportabil al suferinţei, constituie un factor motivator al efectuării unei reorientări atitudinale, forţând căutarea unor soluţii care să conducă la diminuarea şi dispariţia stării neplăcute, forţând efectuarea unor schimbări.
 Prin căutările datorate încercărilor repetate de a scăpa de suferinţă, omul găseşte calea spre fericire şi adevăr. 

 Din această cauză, cei ce se complac în suferinţă, ajung să trăiască în nefericire şi neadevăr...


CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato : http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html


Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Te invit cu bucurie să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
Efectuează cumpărături online accesând promoţiile din reclame, pentru a susţine acest blog. Mulţumesc !

Aici ai linkul către Cuprinsul blogului, cu lista tuturor postărilor : 
http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

Recunoştinţa, Preţuirea, Abundenţa, Prosperitatea, Fericirea - Exerciţiu Motivaţional

Acesta este un material motivaţional. Ce înseamnă asta ? Că are scopul de a influenţa MOTIVAŢIA şi ATITUDINEA ta referitoare la tine însuţi, lume şi viaţă. Însă, pentru ca el să aibă un efect real, trebuie să îi acorzi ATENŢIE. Priveşte ceea ce citeşti (asculţi) acum, ca pe un EXERCIŢIU care are rolul de a stimula dezvoltarea ta personală, într-o direcţie pozitivă.



Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');