Amazon USA

Get Response Email Marketing

Kato Live ora 22

Calendar Evenimente Spirituale România de Kato

3D Heading Maker

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

vineri, decembrie 06, 2013

Exercițiu de dezvoltare a empatiei

Trăim într-o lume construită din gânduri, din idei, o lume creată de Mintea unui Creator, în care fiecare om este un co-creator, învățând cum să creeze și el în mod conștient, prin voința proprie. Lumea terestră este o școală a creației, în care fiecare trebuie să ajungă să conștientizeze tot mai bine faptul că prin gândurile sale, prin fiecare idee acceptată, el își transformă viața.
Fiecare om se înconjoară de mic copil de anumite idei, pe care le acceptă ca principii de viață, credințe, convingeri. Acestea constituie în timp o sferă în jurul său, prin care orice informație (idee, gând, judecată) ce intră în viața sa, va fi filtrată. 

Gândurile atrase, acceptate, formează așadar un filtru, o țesătură, o plasă, prin care nu va putea pătrunde orice, ci doar ceea ce această țesătură fabricată de tine va putea permite. 
Țesătura multor oameni devine în timp de o așa natură rigidă și densă, încât ea nu mai permite gândurilor de dragoste și iubire să pătrundă prin ea. Acei oameni, din cauza opacității țesăturii, nu mai pot primi gândurile-forță pline de energie și vitalitate, și, ca efect se dezenergizează, se îmbolnăvesc, din lipsă de dragoste și iubire, putem spune.
Fă un mic experiment : desfă, mental, această plasă de idei, în care ești prins, ca un pește în năvod. Ca metodă, imaginează-ți, de exemplu, că ea este o țesătură translucidă foarte densă, ca o salopetă, care are un fermoar pe care îl deschizi, și o îndepărtezi de tine. 

Imaginează-ți că, pentru moment, nu mai ești legat de nici o credință, nici o convingere, nici un tipar de gândire. Ești liber, ai mintea liberă, sufletul liber, nu mai filtrezi nimic, privind totul așa cum este, nu cum ai vrea să fie, nici cum crezi că ar trebui să fie, că ar fi bine să fie, prin prisma principiilor, credințelor, convingerilor tale. 
Privește lumea așa cum este ea, fără să judeci pe nimeni, fără să condamni pe nimeni, încercând doar să conștientizezi, în mod detașat emoțional, motivele care determină oamenii să acționeze, motivația care îi susține energetic să se afle în mișcare. Retrage-te din calea lor, ridică-te undeva puțin mai sus, nu interfera, doar observă, fii martor, și încearcă să înțelegi. 
Acest exercițiu practic, care cere implicare și un efort personal, este un pas important pe calea evoluției spirituale, a dobândirii în mod conștient a unor stări de conștiință tot mai superioare, și o conștiență tot mai cuprinzătoare. 

Detașarea mentală și emoțională creează condițiile eliminării factorilor distorsionanți în perceperea informațiilor pe baza cărora este construită realitatea. 
Astfel poți percepe și interpreta în mod corect ideile celorlalți oameni, și intențiile lor reale, ne intervenind în mod subiectiv în procesul conștientizării lor, ne încercând să influențezi și să schimbi nimic din ceea ce percepi.
Acest exercițiu stă la baza dezvoltării capacității empatice de a “pătrunde” în mintea și sufletul celorlalți oameni, pentru a simți ceea ce simt ei.
Revino după fiecare exercițiu în tine, în sfera experienței tale de viață, pentru a putea să îți exerciți voința ta proprie, în scop creator. Cât timp vei rămâne prins în sferele altora, nu vei putea face asta. Dar exercițiul te va ajuta să înțelegi cum îți influențează viața ta ideile celorlalți co creatori ai realității, și cum influențează voința și ideile tale viața celor din jurul tău. 

Astfel te vei putea adapta mai eficient la realitatea în continuă transformare, și să îndeplinești ceea ce îți propui, fără a afecta în mod negativ viața altora, evitând totodată în mod conștient influențele negative exercitate de alții asupra ta.
Succes !  
Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Linkul către site :  https://katonanico.wordpress.com/
Trimiteți un comentariu
(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');