Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

joi, februarie 20, 2014

Marele Secret

Marele Secret 

Fiecare înțelege atât cât poate să înțeleagă. 
Atât cât îl duce… mintea.
Pe cei ce îi duce mintea, îi duce deoarece și-au antrenat-o prin exerciții… mentale.
Pe cei ce nu îi duce mintea îi duce… imaginația, fantezia…
Somnul rațiunii naște monștri…
„Fantezia, abandonată de raţiune, naşte monştri; unită cu ea, este mama artelor şi originea splendorilor.” - Francisco de Goya

Genna Tomescu : Ideea de bază este dozarea corespunzătoare încât să nu apară dezechilibre. 
Ce drum alege fiecare, cum ajunge la ce și-a propus, cum îi place să trăiască, ce întrebări își pune sau nu-și pune, devine o problemă doar când îi încurcă pe alții.... 

Kato : Da… Vezi tu, somnul rațiunii își are, totuși, rostul său, adaptativ, la fel ca și minciuna, care este menită să scoată în evidență adevărul...
Somnul rațiunii naște suferința, și suferința (durerea) reprezintă un instrument de semnalizare al manifestării unor procese distructive, patologice.
Cel ce judecă predominant emoțional, înăbușind vocea rațiunii, a Sinelui care îl călăuzește, călăuzit doar de principiul plăcerii, va învăța din și prin suferință. 
Vocea Sinelui este ca un gând interior, o voce interioară, diferită de cea a multiplelor gânduri recepționate telepatic, care te asaltează continuu. 
Dar există, bineînțeles, și asemănări.
Doar prin meditație, în liniște și pace, poți face distincții și deosebiri.
Pentru a înțelege ce comunicări primești, de ce natură, ce rol și semnificație au ele, fiecare, trebuie să te servești de gândire pentru a le analiza “la rece”.
Trăirile emoționale generează fluctuații mentale, agitație psihică.
Rațiunea ‘’rece‘’, lipsită de orice urmă de afectivitate, de trăire emoțională, este conștiință pură, nealterată de modificări subiective, artificiale, perturbatoare !
Conștiința pură este nealterată emoțional, nedeformată de nici o trăire emoțională. 
Nu este alterată de FLUCTUAȚII ! 
Trăirile emoționale reprezintă stări fluctuante, tranzitare, trecătoare, perturbatoare. 
Ele “înfierbântă” mintea. 
De aceea spun “raționament /judecată la rece”, adică lipsită complet de legătura cu vreo trăire emoțională, detașată de astfel de trăiri. 
Ele ‘’văluresc‘’ oglindirea realității în mintea omenească...  
Nici un om normal nu îsi poate păstra această stare “rece” în permanență. 
Totul depinde de antrenament. 
Dacă practici zilnici meditația direcționată în acest sens, atunci vei deveni progresiv tot mai capabil. 
Dacă nu, nu.
Accidental, anumite șocuri emoționale puternice ar putea induce starea și bloca manifestarea trăirilor emoționale în continuare.
Această stare de detașare emoțională, imperturbabilă, calmă și liniștită conferă o luciditate extraordinară, ieșită din comun…
OMUL PERFECT ECHILIBRAT SUFLETEȘTE TRĂIEȘTE O STARE EXISTENȚIALĂ NON UMANĂ, CE TRANSCENDE UMANITATEA. 
De aceea, a tinde spre perfecțiune, cu orice preț, te face inuman din mai multe puncte de vedere…
Perfecta echilibrare, perfectul echilibru, denotă faptul că nu mai există nici o fluctuație între cele două laturi polare ale trăirii emoționale (bucurie~-tristețe, iubire-ură, etc). 
Cu alte cuvinte, exact atât cât iubești atât urăști, exact câtă bucurie simți și tristețe simți, etc. 

De aceea, pentru a intra în fluxul de conștiință pură al Sinelui, al Spiritului, nu mintea trebuie redusă la tăcere, ci trebuie anulată influența : 
1. stimulilor senzoriali,
2. trăirilor emoționale de orice tip,
3. gândurilor care te asaltează continuu din ambianța psiho-fizică multidimensională.
Căci nu recepționezi numai gândurile transmise de oamenii din jurul tău, ci și gânduri provenite de la entități spirituale ce “trăiesc” în alte dimensiuni existențiale, imperceptibile simțurilor corporale, dar peceptibile extrasenzorial, în stare de detașare senzorială, de transă. 
Pe acest principiu se bazează și meditația spirituală, dar și… hipnoza !
Multe influențe, sugestii și persuasiuni conțin aceste gânduri inoculate ție, multe lucruri false și minciuni. 
Și, la fel cum un hipnozator îți poate induce în starea de transă tot felul de sugestii, față de care nu manifești simț critic, la fel, gândurile care se înfiltrează în mintea ta în stare de inactivitate, de repaos, de odihnă, adică de stare de transă mai ușoară sau mai profundă, ți le însușești fără discernământ, fără simț critic, crezând că sunt… “ale tale”.
 Nu ‘’mintea ta‘’ le creează, așa cum cred ignoranții. 
Ele îți sunt inoculate în mod subtil, unele fiind “respirate” (atrase) de tine datorită rezonanței stării afective, altele îți sunt inoculate conștient, imperceptibil ție, din ‘’afară‘’.
Cel ce nu cunoaște încă asta, cel ce nu conștientizează încă această realitate ascunsă, încă nu cunoaște aproape nimic. Este doar un povestitor, care spune povești create în imaginația lui, mai mult sau mai puțin rupte de realitate. Realitatea este mult mai complexă decât pot acești povestitori să își imagineze că este, cu capacitățile lor imaginative foarte… limitate.
Ajunși în acest punct final, unii se vor întreba, contrariați: “No, și care este, totuși, acel Mare Secret ? ” 
Acești oameni nu sunt pregătiți încă să îl înțeleagă și să îl aplice în practică, în viața lor cotidiană. 
Pentru ei secretul rămâne în continuare ascuns, la… vedere. 
Ei vor descoperi și înțelege, când le va veni timpul. 
Poate chiar recitind acest text, peste un oarecare timp. 
De aceea, ar putea să îl copieze, și să îl recitească, să mediteze la el, în mod repetat, în timp.
Alți oameni vor fi ca străfulgerați de o lumină în timp ce citesc rândurile de mai sus, poate chiar de prima dată, poate a doua, a treia oară. 
Ei sunt pregătiți să înțeleagă, de aceea înțelegerea va avea aspectul unei iluminări mentale interioare... 

Nu toți cei ce vor înțelege, vor înțelege totul. 
Fiecare înțelege atât cât poate să înțeleagă. 
Atât cât îl duce… mintea. 
Pe cei ce îi duce mintea, îi duce deoarece și-au antrenat-o prin exerciții…mentale. 
Pe cei ce nu îi duce mintea îi duce… imaginația, fantezia.
Somnul rațiunii naște monștri… 




CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato : http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html


Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Te invit cu bucurie să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/


Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');