Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

luni, februarie 10, 2014

Principii şi Tipare care îți asigură succesul - 1 - Înţelegerea Rolului şi Importanţei Principiilor şi Tiparelor

PRINCIPII ŞI TIPARE CARE ÎȚI ASIGURĂ SUCCESUL 
1. Înţelegerea Rolului şi Importanţei Principiilor şi Tiparelor
 
Succesul reprezintă un rezultat favorabil, obținut ca urmare a depunerii unui efort (sau unei serii de eforturi) fizic sau intelectual, reușită, izbândă.
În orice domeniu al vieții există anumite legi, principii și reguli, care, conform legilor determinismului cauzal, configurează în mod strict căile de obținere a rezultatelor de succes anticipate, dorite. 
Cu alte cuvinte, orice om de succes a ajuns în poziția sa superioară deoarece a urmat anumite principii, căi, metode și tehnici specifice, care i-au asigurat succesul. 
 Oamenii de succes au folosit tipare de succes în care s-au încadrat și continuă să se încadreze, în mod intuitiv, inconștient, sau în mod conștient, datorită preluării unor tipare prin educație, exerciții, antrenament, efort personal orientat precis prin voința proprie.
Când un om de succes iese din aceste tipare, automat începe să înregistreze... insuccese.
Aceste tipare ale succesului se pot clasifica în diverse feluri, după variate criterii, de aceea, pentru a le înțelege și asimila cât mai bine în viața ta, este recomandat să studiezi cu atenție toate genurile de clasificări pe care le găsești. 
De exemplu, le putem clasifica în:
1. Tipare de gândire,
2. Tipare de comportament.
Această clasificare este foarte utilă deoarece evidențiază clar faptul că atât ceea ce gândești, cât și ceea ce faci, trebuie să se înscrie într-un anumit tip de tipare, și să nu se înscrie în alt anumit tip de tipare, dacă vrei să ai succes garantat și să menții insuccesul departe de tine.
Dacă vei lua să analizezi 10 cazuri, 10 personalități publice de succes din domenii diferite sau același domeniu de activitate, vei observa că ei au succesul pe care îl au, fiecare, deoarece aplică în mod regulat, zilnic, cel puțin un tipar de gândire și unul comportamental, în mod vizibil, la vedere, oarecum automatizat. Pentru ei aceste tipare au devenit o obișnuință, o rutină zilnică, un reflex condiționat, care îi ajută să se mențină în top.
Bineînțeles că acum poate că îți este greu să identifici aceste tipare, dar după ce vei mai cerceta și studia problema, îți va din ce în ce mai ușor. 
Eu te voi sprijini și ajuta în continuare, privind acest demers, printr-o serie de articole care vor trata această tematică utilă și interesantă. 
Este relativ ușor să identifici tipare, dar la fel de ușor este să confunzi unele tipare de succes cu cele de… insucces. 
Pentru cine nu a studiat problema, nu îi poate fi clar de la început care obișnuințe ale unui VIP îl propulsează și mențin în top, care îi blochează ascensiunea, care îi determină căderea. 
De ce ? Deoarece ai tendința de a judeca emoțional, prin prisma a ceea ce ție personal îți place sau nu îți place la o altă persoană.  
Judeci subiectiv, și crezi că ceea ce tu apreciezi, toată lumea apreciază, și ceea ce depreciezi toată lumea depreciază.
Gusturile nu se discută. Nu din punct de vedere al calității lor de a fi bune sau rele, corecte sau greșite. Nu toți avem aceleași gusturi. Dar este esențial de înțeles ceea ce funcționează la nivel de legi, principii şi tipare generale, privind gusturile și aprecierile personale
Aceste legi, principii şi tipare trebuie să le cunoști, să le înțelegi, să le asimilezi, pentru a îți atrage succesul, în toate domeniile vieții tale, în mod conștient, prin tot ceea ce faci. 
De asemenea trebuie să le cunoști pentru a putea evita pe viitor aplicarea tiparelor de gândire și comportament care te conduc în mod sigur și automat spre insucese înregistrate în mod repetat.
Dacă ești interesat de această tematică, abonează-te la acest blog, pentru a nu uita să păstrezi legătura. 
Dacă nu, abonează-te pentru a-ți stimula interesul într-o direcție utilă și favorablă ție, căci interesul se trezește când este stimulat, ca și pofta care vine… mâncând… :)






Puteţi downloada sau prelua GRATUIT de pe Scribd textul de mai jos, pe orice blog sau site, cu cod Embed - daţi click sub text, pe "Embed" şi copiaţi codul în pagina blogului, unde doriţi să apară:

Principii şi tipare care îţi asigură Succesul by Katona Nicolae



Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Linkul către site :  https://katonanico.wordpress.com/

Principii şi tipare care îți asigură succesul - 2

2. Nimeni nu este perfect. Aceasta este o lege general valabilă. În plus, nu am întâlnit încă nici o excepție de la ea ! Fiecare om își are părțile sale bune și părțile sale rele, calitățile și defectele sale. Fiecare om greșește, inevitabil, de foarte multe ori, în decursul vieții sale. A înțelege bine acest adevăr conduce implicit la acceptarea sa, și a tuturor oamenilor, așa cum sunt ei, cu calitățile și defectele lor.

Principii şi Tipare care îţi asigură succesul - 3 - Atitudinea pozitivă

Ai auzit deseori despre acest concept. Afirmații de genul: ‘’Atitudinea contează‘’, “Atitudinea este totul”, “Trebuie să ai o atitudine pozitivă”, etc. Atitudinea reprezintă în sine un concept abstract, care încearcă să definească modul în care tu te RAPORTEZI la lume și viață. În mod simplist ea poate fi categorizată în : 1) Atitudine pozitivă, 2) Atitudine negativă, 3) Atitudine neutră (indiferentă). Este foarte important să înțelegi faptul că atitudinea, ca și multe alte aspecte ale vieții, nu trebuie privită ca ceva dual, ci ca o… TRINITATE !

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');