Amazon USA

Get Response Email Marketing

Kato Live ora 22

Calendar Evenimente Spirituale România de Kato

3D Heading Maker

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

vineri, mai 09, 2014

Suferința, Transformarea și Detașarea EmoționalăSUFERINȚA, TRANSFORMAREA ȘI DETAȘAREA EMOȚIONALĂ

Nu toți oamenii te judecă la fel, în același mod, cu aceleași intenții, cu aceeași atitudine, mânați de aceleași motivații. Nu toți oamenii văd și scot în evidență doar greșelile și imperfecțiunile tale. Există și oameni care apreciază destul de corect partea plină a paharului, oricât ar fi de plin sau gol, când este vorba de paharele altora. Fiecare are părțile sale bune și cele rele, calități și defecte. Nimeni nu este perfect, nimeni nu este lipsit total de calități.

Poate te ajută să conștientizezi că există oameni care vor și pot să sprijine demersurile tale de a deveni tot mai bun, prin natura lor. Este bine să înțelegi că ai numai de câștigat apelând la ei. Este bine să înțelegi că orice contact și tip de relație cu astfel de oameni îți este benefic, chiar dacă efectul este imperceptibil pe moment, în momentul experimentării relației. O vorbă bună, l apreciere, o încurajare, reprezintă ceva foarte important, mai ales când treci prin situații dificile și neplăcute.

Dar, ce te poate ajuta cel mai mult, privind perfecționarea și evoluția ta, este exercițiul zilnic de a medita la cauzele și efectele reacțiilor tale și ale celor din jurul tău. 
Din experiență pot spune că nu este de ajuns să te centrezi doar pe tine, ci trebuie să acorzi cam aceeași atenție și celorlalți, pentru a înțelege mecanismul de producere, desfășurare și anihilare al tiparelor de reacție. 
De ce ? Deoarece când te concentrezi doar asupra ta, ești mult mai subiectiv, și judeci mai mult emoțional, decât atunci când analizezi pe alții. 
Adevărul este că nu poți asimila informațiile și învățătura, în mod corect și eficient, decât în condițiile în care reușești să te DETAȘEZI EMOȚIONAL de situațiile pe care le analizezi. Întotdeauna poți analiza pe alții mai bine decât pe tine însuți, căci îi poți analiza mai "la rece".

Vezi tu, acel "cunoaște-te pe tine însuți" nu este posibil de aplicat și obținut dacă te focusezi doar asupra propriei persoane. 
Te va ajuta foarte mult dacă tot timpul te vei compara cu ceilalți din jur, analizând reacțiile prin comparație, căutând să identifici elementele asemănătoare, comune, și cele diferite, deosebite. Înțelegând modul de reacție al altora, vei înțelege mecanismul, și implicit modul tău de a reacționa. 
Și invers, ceea ce nu poți înțelegi privind comportamentul altora, din cauza blocării tale mentale în cadrul anumitor convingeri, poți înțelege analizând reacțiile tale.

Mulți oameni nu reușesc să conștientizeze rolul rețelelor de socializare în transformarea lor interioară. Unii sunt chiar prea mândri să recunoască și să accepte acest rol, faptul că socializarea îi transformă, imperceptibil, inevitabil, într-o măsură ce depinde de condițiile existente de la caz la caz. Cunosc oameni care au cedat nervos, și și-au șters profilul, unii chiar în mod repetat. Au afirmat că este o prostie, o pierdere de timp, dar majoritatea lor au revenit, și-au refăcut profilul, în ciuda atitudinii lor manifestate anterior. Sincer vorbind, și eu am trecut prin asta. Cred că majoritatea oamenilor trec prin astfel de crize, ajungând la un moment să se gândească serios să părăsească un grup, o comunitate, o rețea de socializare. Este o criză de personalitate, ce poate fi determinată și amplificată de criticile altora, cuplate cu un sentiment de inutilitate a demersurilor personale în cadrul comunității, datorită lipsei laudelor, încurajărilor, și prezenței indiferenței și criticilor defavorabile. Critica defavorabilă este greu de suportat. Indiferent dacă este sau nu realistă, obiectivă. Este greu să îți recunoști și să îți accepți imperfecțiunile, deficiențele, greșelile, mai ales când ele sunt scoase în evidență de alții, în văzul tuturor, pe un site de socializare. Este însă firesc și normal să fie așa. Este natural să ai o anumită doză de mândrie și orgoliu personal. Lipsa, insuficiența și excesul, sunt dăunătoare. În rest, fiecare are om are din toate câte ceva. Mândria și orgoliul, menținute în anumite limite normale, reprezintă o componentă importantă în procesul de adaptare, elemente reglatoare, care îndeplinesc și anumite funcții importante în cadrul mecanismelor de apărare.

Mă amuză cei ce se forțează să afișeze un aer de ființe superioare, iluminate, super pozitive, care sunt lipsite total de trăsăturile umane considerate a fi negative, într-un mod absolut. Mă refer la mândrie, orgoliu, și restul. 
Cine se forțează să afișeze o atitudine lipsită total de orgoliu și mândrie, de fapt nu face decât să acumuleze refulări, care îi vor influența în mod negativ viața și starea de sănătate. 
Când cineva vrea să pară altceva decât ceea ce este, echilibrul și armonia sa sunt din start compromise. 
A urma o învățătură care se bazează pe RENUNȚARE FORȚATĂ, pe eradicarea forțată și totală a defectelor, reprezintă ceva de-a dreptul periculos. 
Astfel de învățături, care nu se bazează pe procese transformatoare, ci pe exerciții dure de austeritate și privațiuni, sunt propovăduite de falși maeștrii, care ei înșiși nu le aplică în practică, deși pretind că o fac.

Vreau să evidențiez în continuare rolul detașării emoționale. 
Dacă ești prea implicat emoțional, în tot ce faci, conferind importanță excesivă imaginii tale, modulului în care ești perceput și înțeles de ceilalți, îți provoci singur suferință. 
Suferința are o bază emoțională. Detașează-te emoțional, și vei reduce suferința. Orice metodă corectă și eficientă se bazează pe relaxare. 
Una din metodele cele mai ușoare este să încerci să percepi mereu partea amuzantă a lucrurilor, căci întotdeauna există ceva amuzant în fiecare experiență, chiar și în cele ce provoacă durere fizică, ca de exemplu ciocnirea de un stâlp. 
A te amuza de prostia și neatenția altora, în loc să te enervezi și îngrijorezi, este o problemă de atitudine, de opțiune personală. Inclusiv ceea ce am scris mai sus poate fi privit drept ceva amuzant, dacă privești dintr-un anumit punct și unghi de vedere. 
Când poți să râzi de tine însuți, fără jenă, de defectele tale, la fel ca de ale altora, ce te mai poate face să suferi, privind imaginea ta și stima de sine. Atacurile altora vor deveni prilej de amuzament, de glume și veselie.

Cu cât ești mai lucid, mai relaxat, cu atât mai obiectiv vei fii. Reușești să fii obiectiv doar când poți cu adevărat să te detașezi emoțional, să raționezi relaxat, fără a permite reactivarea vreunui tipar de reacție emoțională bazată pe mândrie și orgoliu. Aceste tipare se transformă, de fapt, în timp, dacă înțelegi că este cu adevărat mai bine să fii sincer mereu cu tine și ceilalți, decât să te tot strofoci să îți ascunzi părțile și aspectele așa zis negative, pe care, de fapt, le avem cu toții. Este mult mai puțin stresant, și realizezi și o mare economie de energie. Altfel privind, când râd de prostia altora, râd totodată și de a mea, implicit, căci nici eu și nimeni altul nu suntem perfecți. Putem alege să ne învinuim, să ne acuzăm, să ne condamnăm și pedepsim reciproc, la infinit, sau să râdem și să ne veselim unul de altul și cu toții împreună. Este alegerea fiecăruia. O alegere care trebuie respectată. Dar asta nu înseamnă că nu pot face haz și glume de ea, nu-i așa ? Este libertatea mea, pe care, dacă vrei să fii respectat de mine, trebuie să o respecți. Dacă nu...nu. :)

Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribeto Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribeto Spirit by Email
Linkul către site :  https://katonanico.wordpress.com/
Embed
Trimiteți un comentariu
(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');