Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

sâmbătă, iunie 28, 2014

Înger și... porc




Oamenii care emit judecăți și raționamente pe fond emoțional, lăsându-și gândirea condusă de dorințe, pasiuni, afecte, emoții, sentimente, percep realitatea în mod deformat, deoarece își construiesc în mintea lor o realitate falsă, artificială, clădită în imaginația lor, așa cum AR DORI EI SĂ FIE, NU AȘA CUM ESTE EA. 
Suferința rezultă în mod inevitabil pentru oamenii blocați în credințele și convingerile lor, care îi rupt de realitate.
Suferinţa creşte direct proporţional cu măsura în care omul se lasă în voia judecăţilor afective, ce distorsionează luciditatea, capacitatea de a efectua alegeri şi decizii raţionale corecte.  
Nu există om care să nu emită judecăţi pe fond emoţional niciodată, de aceea toţi oamenii sunt supuşi suferinţei afective şi fizice, inevitabil. 
Excepţiile, extrem de puţine, întăresc regula. 
În general oamenii preferă să facă cum SIMT ei că este mai bine, nu cum GÂNDESC RAŢIONAL că este mai bine. 
Oamenii urmăresc principiul plăcerii, căutând plăcerea şi evitând neplăcerea, iar când acest interes devine primordial, viaţa devine un haos, un calvar, o goană după plăceri senzoriale şi o fugă permanentă de neplăceri. 
Acest tip de viaţă este stresant, cu adevărat, căci nu ai deloc linişte şi pace sufletească, fiind mereu tensionat, încordat, pe fugă...
  
Și eu am trăit astfel de experiențe, și pot să spun că încă mai sunt tentat să gândesc afectiv, în multe situații de viață. 
Principiul plăcerii este adânc înrădăcinat în celulele corpului uman, undeva la nivel de ADN.
Cât timp un om se poartă foarte frumos cu tine, este perceput drept un înger. 
Când nu se mai poartă frumos, ci urât, din diverse cauze, este perceput drept un... porc.
Același om, două percepții diferite... 
Percepțiile tale, legate de aceeași persoană...
Cine, unde a greșit ? 
El, că nu a mai rezistat pe poziția de înger al tău, sau tu, că te-ai lăsat înșelat de aparențe, și ai perceput omul drept înger, drept porc ?...
Oamenii sunt imperfecți, slabi, cu toții au slăbiciuni, calități și defecte, și sunt mânați de interesele lor personale ca niște paie purtate de vânt. 
Când un om te sprijină și tew ajută să îți satisfaci interesele personale, este perceput foarte pozitiv. 
Când nu vrea să te ajute, și când se opune anumitor interese personale, este perceput în mod negativ. 
Nu prea contează motivele lui, ci doar sprijinul și oponența, binele și răul de care ai beneficiat din partea lui. 
Orice refuz este perceput în mod negativ, ca o răutate, deși omul nu a făcut nimic rău...
Interesele individuale ale diferiților indivizi par a fi de multe ori concurente. 
Totul depinde de punctul de vedere din care abordezi această problematică a concurenței. 
Dar, a cere (pretinde) cuiva să se sacrifice pentru tine, în mod repetat, "din dragoste" sau "din iubire", să pună interesele tale mai presus de ale lui, reprezintă un act ce demonstrează faptul că nu ai înțeles încă pe ce lume trăiești. 
Această pretenție reprezintă o formă de manipulare pe fond emoțional, o formă de șantaj emoțional. 
Când interesele a două persoane ce formează un cuplu sunt mai mult divergente decât convergente, în ansamblu, cuplul este din start sortit dizarmoniei și destrămării. 
Cuplurile fericite, bine sudate, sunt formate din persoane cu interese comune, ce converg într-o mare măsură. 
Numim această stare "compatibilitate". 
Oamenii care gândesc la fel se comportă în mod asemănător, au interese asemănătoare, se înțeleg bine unul pe altul, înțelegerea determinând acceptare și aprobare...
Persoanele compatibile au ceva angelic în modul lor de gândire și comportament, iar cele incompatibile ceva... animalic...


Când doi oameni intră într-o relație, fiecare are viziunea sa personală privind AȘTEPTĂRILE sale privind relația și persoana cu care relaționează. 
În mod clar amândoi au anumite EXPECTANȚE, anumite DORINȚE, care se bazează pe NEVOILE și TREBUINȚELE lor personale. 
Mai simplu spus, fiecare om tinde în mod automat să relaționeze cu persoane care îi pot sprijini și ajuta să se împlinească personal, să își satisfacă interesele individuale, specifice momentului prezent.
Trebuie însă înțeles bine faptul că amândoi intră într-un joc de proiecții pe care le emit reciproc unul asupra altuia. 
Interesele personale de moment îi fac să judece pe celălalt prin prisma nevoilor lor, în mod subiectiv, pierzând obiectivitatea. 
"Am nevoie de un bărbat care să fie așa, să se comporte așa, să gândească așa, să întrunească anumite condiții. Nu am nevoie în viața mea de un bărbat care nu întrunește aceste condiții. Căci dacă nu le întrunește, el îmi este INUTIL mie, nefolositor, nepotrivit, etc." 
Acest raționament, prezent la ambii potențiali parteneri, este insuficient conștientizat, se desfășoară într-un mod / plan subconștient. 
Respingi și accepți relații cu persoane de sex opus și de același sex pe baza UTILITĂȚII, fără să conștientizezi asta. 
Nici măcar simpatiile și antipatiile nu înțelegi pe ce se bazează, dacă nu ai cercetat tema în profunzime, și în plus cercetarea nu este ușor de întreprins.
Tot ce este viu se supune unor legi și principii care au la bază legea adaptării și evoluției. 
Ceea ce nu se poate adapta nu poate evolua și este sortit pieirii, distrugerii, morții. 
Oamenii se folosesc deci instinctiv unii de alții, pentru a se putea adapta mai bine condițiilor de viață și pentru a putea evolua. 
Altruismul pur este ceva utopic și inexistent în realitate. 
În realitate există doar coooperarea în scopul intereselor personale și comune. 
Cine crede că face ceva fără nici un interes nu înțelege de fapt scopurile și motivațiile sale ascunse în subconștient. 
Subconștientul cu automatismele lui dirijează viața în cea mai mare parte a ei. 
Câți oameni își dirijează în mod conștient, în permanență, pulsiunile sexuale, senzația de teamă, de foame, sentimentul de frică, stările de calm și agitație, nervozitate, neliniște, confuzie, deprimare, decepție, etc ?
Organismul uman impune anumite condiții, în mod automat, anumite nevoi și trebuințe organice, care au manifestări psihice, emoționale. 
Fiecare om acționează zilnic în vederea satisfacerii acestor nevoi și trebuințe impuse de existența corporalității și specificul ei. 
Spiritul este sclavul corpului, în această existență terestră. Sexualitatea și iubirea nu sunt același lucru, dar oamenii le confundă. 
Spiritele nu au sex. 
Sexualitatea există doar în scopul reproducerii speciilor, și se bazează pe principiul plăcerii. 
Dacă actul sexual nu ar fi însoțit de o mare plăcere organică, oamenii nu ar mai face sex "de plăcere", și viața ar fi mult mai simplă. 
Această plăcere corporală, animalică, însă, reprezintă un gen de lecție și testare pentru spiritul încorporat.
Am repetat deseori un principiu pe care îl consider de bază : "insuficiența și excesul sunt dăunătoare sănătății". 
Blocajele de orice fel conduc la apariția insuficiențelor și exceselor. Adaptarea este un proces activ. 
A te adapta corect și eficient presupune a permite mereu fluxurilor energetice să "curgă", fără a le bloca curgerea. 
Când blochezi o curgere, în partea de după blocaj apare insuficiența, o depresiune, lipsă de presiune, de energie, și în partea anterioară excesul de energie fluidă, de presiune. 
Blocajele se vor manifesta ca boală organică, tinzând să distrugă, cu timpul, ceva din corp, în scopul deblocării, a reinstaurării fluxului energetic normal.
Așadar, pe de o parte este normal ca fiecare om să judece în mod subiectiv, afectiv, emoțional, să se lase purtat de dorințe și speranțe într-o lume imaginară, ireală, ruptă mai mult sau mai puțin de realitate. 
Putem să numim acest proces drept "creativ", "manifestare creatoare". 
El nu are doar valențe negative, ci și pozitive, omul fiind forțat de fapt, astfel, în interesul său, să își manifeste, exerseze și dezvolte creativitatea.
Dar... insuficiența și excesul sunt dăunătoare. 
Deci, atât cel ce nu se lasă purtat pe aripile imaginației sale, cât și cel ce se lasă dus în mod excesiv, vor avea de suferit.
În realitate, fiecare om pendulează și fluctuează între două lumi, continuu, între realitate și irealitate, între adevăr și fals, între obiectiv și subiectiv, între percepție senzorială și imaginație mentală.
Te-ai obișnuit mai mult decât crezi să judeci după aparențe, și să îți lași judecățile a fi influențate de trăirile tale emoționale. 
Tu nu mă cunoști bine, dar mă judeci după aparențe. 
Este normal, deoarece aparențele reprezintă informațiile pe care deții despre mine, așa incomplete și lacunare cum sunt ele. 
Nu spun că este greșit să mă judeci pe mine sau alții după aparențe, căci nu ai de ales. 
Spun doar că nu este bine să FORMULEZI CONCLUZII DEFINITIVE, CONVINGERI PUTERNICE, pe baza acestor judecăți. 
Spun că este greșit să concluzionezi că omul care te ajută este un înger, și cel care nu te ajută, te respinge, sau "îți face rău", este un porc. 
Spun că această percepție reprezintă o greșeală personală de interpretare, bazată pe faptul că acorzi aparențelor o importanță prea mare, hotărâtoare. 
Mai spun că doar oamenii care nu se lasă influențați de aparențe și trăirile lor emoționale, au șansa de a putea judeca alți oameni, și pe ei înșiși, în mod obiectiv, detașat. 
Oamenii atașați emoţional nu au nici o șansă. 
Ei vor avea de suferit, căci doar prin suferință ei se vor putea detașa, progresiv, cu timpul...


KATO - ÎNGER ŞI PORCMaterial video creat pe baza textului articolului "Înger şi Porc" publicat pe blogul meu la adresa...
Posted by Katona Nicolae on 2 Iulie 2015


Cărţi despre Lumea de Dincolo : http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

 Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Linkul către site :  https://katonanico.wordpress.com/

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');