Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

sâmbătă, august 30, 2014

Poporul, Conducătorul și Eliberarea

POPORUL, CONDUCĂTORUL ȘI ELIBERAREA

Oamenii acumulează multe frustrări, și defulează învinuind pe alții pentru soarta lor. Cât timp se păstrează într-o atitudine negativă, o stare de conștiință tensionată, încordată, ei se vor menține în starea nocivă de distres (vezi dualitatea eustres-distres http://www.scrigroup.com/educatie/psihologie-psihiatrie/STRESUL-PSIHIC-CADRU-CONCEPTUA43684.php ), prin care contribuie la starea de distres general a populației.
Energia pozitivă a unui popor se evidențiază prin sentimentul său de iubire, care îmbrățișează și... conducătorii săi... mult iubiți... :)
Energia negativă a poporului se evidențiază prin sentimentele populației de... ură, care îmbrățișează capra vecinului,vecinul, conducătorii săi...
Fiecare popor își are conducătorii pe care îi merită. Nu ? :)
Dacă poporul și-ar iubi conducătorii, oare conducătorii nu ar răspunde (reacționa) rezonant tot cu un sentiment de iubire, de aceeași forță și de sens contrar ? :)
Dacă poporul își urăște conducătorii, ei oare nu sunt determinați astfel să reacționeze rezonant cu același sentiment, cu aceeași forță, de sens contrar ? :)
Legile Naturii sunt general valabile, pentru toți oamenii, atât pentru popor cât și pentru conducători.
Ce emiți, aia primești înapoi, conform legii acțiunii și reacțiunii. Altfel spus, ce emiți, aia atragi, ca reacție la acțiunea ta...
♥♡

Unii oameni cred că opusul iubirii este indiferența. Eu nu. Indiferența este o stare lipsită de interes și sentimente. O stare de detașare.
Iubirea este un sentiment. Opusul ei trebuie să fie tot un sentiment.
Iubirea se manifestă prin atracție, reuniune și creație. Care sentiment se bazează pe respingere, separare și distrugere ? Evident : ura.
Indiferența nu este un sentiment. Este o stare de detașare lipsită de sentimente. Nu poate fi, deci, opusul iubirii.
Dacă oamenii nu ar judeca emoțional, ar fi indiferenți, detașați, eliberați. Interesele se transformă radical când nu judeci emoțional. Gândirea devine mult mai limpede, mai calmă, mai liniștită. Ești mult mai lucid când nu te lași influențat de trăirile emoționale.
Trăirile emoționale înlănțuiesc oamenii în jocul vieții, îi leagă de el, îi țin captivi.  Ăsta este principalul lor rol. Să te țină în priză, cuplat, tensionat, în cadrul acestui joc. Relaxarea te face să te detașezi, în mod automat, să te decuplezi, să te detensionezi.
De aceea marii maeștri recomandă detașarea emoțională, în scopul... eliberării...  Și eu... Dar numai celor care vor, în mod conștient, firesc, ca urmare a nivelului lor evolutiv atins. Ceilalți trebuie lăsați să se joace mai departe, chiar încurajați, pentru a învăța în joacă, și sprijiniți să înțeleagă regulile jocului.
Cât timp oamenii nu înțeleg rolul trăirilor emoționale, vor rămâne sclavii trăirilor lor, sclavii jocului, proiectând emoții și sentimente pentru a primi emoții și sentimente proiectate înapoi.
Dar... legea compensării spune că totul se compensează, deci câtă iubire și ură dai, atâta primești, și deoarece nimic nu se câștigă nimic nu se pierde, totul se transformă, iubirea se transformă în ură și ura în iubire, la nesfârșit....
Lumea terestră nu este un paradis. Este o lume a transformării continue, o lume în transformare... Și transformarea, în această lume, are atât aspecte plăcute cât și neplăcute. Inevitabil...
Este firesc și natural ca unii să-și iubească aleșii și alții să-i urască. Așa a fost și va fi întotdeauna. Niciodată nu va fi numai bine, sau numai rău, numai iubire sau numai ură. Întodeauna iubirea și ura au existat concomitent în lumea terestră, în sufletele oamenilor.
 URA VA ÎNCETA /DISPĂREA DOAR CÂND VA ÎNCETA /DISPĂREA ȘI IUBIREA. ATUNCI MANIFESTAREA DUALIĂȚII VA ÎNCETA...
Singura metodă de eliberare constă în detașarea emoțională. Alta nu există.
Echilibrul și armonia presupun o STARE NEUTRĂ, de neutralitate...
Taijitu... https://www.google.ro/search?q=taijitu&client=chrome-mobile&espv=1&source=lnms&tbm=isch&sboxchip=Imagini&sa=X&ei=-W0BVNPiL-ij0QWpvYGACA&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=683&bih=319

Reacții, comentarii :
IC : Inseamna ca din DRAGOSTE te URASC ? :)
A L : Si totusi... marile creatii, de la cultura pana la istorie si stiinta, s-au realizat cu implicare emotională.

Kato : Da. Tot ce este creat material pe pământ s-a făcut cu implicare emoțională. Rezultatele... se văd, cu ochii liberi, nu ?
Marile creații... Care este utilitatea marilor creații, pentru tine ?
Marile genii științifice nu au avut o gândire emoțională. Ei au trăit în lumi imaginare abstracte, pline de calcule, legi, formule... Ei s-au detașat de trăirile emoționale, chiar foarte mult. Nu spun complet, deoarece nici un om.nu se poate detașa complet. Organismul omenesc nu permite asta. Excepțiile care întăresc regula reprezintă cazurile patologice și celd ale unor Maeștrii ai spiritualității care trăiau mai mult în spirit decât în corp.
Am evidențiat faptul că EU NU RECOMAND DETAȘAREA OAMENILOR NORMALI, COMUNI. Ei trebuie să continue jocul vieții, așa cum este el, deoarece nivelul lor evolutiv nu le permite detașarea. Ei mai au încă multe de asimilat prin LECȚIILE OFERITE DE ATAȘAMENTE.
Detașarea, însă, poate fi EXPERIMENTATĂ de oricine, și această experiență este una de... viață, ca oricare alta. Unde conduce un exercițiu de relaxare profundă ? Spre obținerea a ce fel de stare ? Cu cât mai profundă este relaxarea, cu atât mai completă va fi detașarea de lume (detașare senzorială), de organismul uman, și de trăirile emoționale care sunt impuse de viețuirea într-un (printr-un) organism omenesc.
Cei ce au practicat meditația, metode și tehnivi de relaxare psiho-fizică, știu despre ce vorbesc eu acum. Ceilalți... posibil să nu priceapă mai nimic și să considere articolul o vorbărie goală, lipsită de sens. Deci, celor care nu pricep nimic din ce am afirmat, le recomand să experimenteze măcar o metodă de relaxare profundă și efectuarea unui exercițiu de meditație, care să aibă o durată de minim 10 minute.
Suntem aici ca să experimentăm. Să experimentăm modul de viață corporal, omenesc, terestru. Dar, în mod logic și firesc, unii au o experiență de viață mult mai bogată decât alții. Asta... contează...

Da, cel ce se îndrăgostește va și urâ, inevitabil, în compensare. Cine trăiește în dualitate nu poate evita manifestarea trăirilor emoționale complementare. Nu este posibil altfel. Cine crede că este, se amăgește pe el însuși. Oameni care afișează texte pline de dragoste pe net, susținând că iubesc necondiționat pe tăți și toate, mi-au sărit rapid la gât după ce i-am înțepat ușor... Adevărul este că și știu unde să înțep, ca metodă de testare...
Testați, și vă veți convinge. Nu mă credeți pe cuvânt... ;)

 Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Linkul către site :  https://katonanico.wordpress.com/

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');