Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

duminică, august 31, 2014

Poți câștiga 1 milion de dolari, dacă dovedești că nu ești normal, ci... paranormal !

James Randi

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

James Randi
James Randi (născut Randall James Hamilton Zwinge la7 august 1928) este un militant americano-canadian, cunoscut în special pentru atitudinea sa și spiritul militant sceptic și critic, îndreptat împotriva pseudiștiinței și paranormalului.
Și-a început cariera ca magician, cunoscut sub numele de scenă The Amazing Randi, ca apoi la 60 de ani să se dedice investigării fenomenelor pretinse "supranaturale", devenind un adevărat demistificator.
Astfel, a pus bazele fundației James Randi Educational Foundation (JREF), care oferă 1.000.000 $ celui care poate dovedi că deține puteri paranormale.
Sursa : http://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=James_Randi

Despre Fundația educațională Randi - James Randi Educational Fundation :
Misiune : de a promova gândirea critică, de a ajunge la public și mass-media cu informații fiabile despre paranormal și supranatural, idei atât de răspândite în societatea noastră de astăzi.
 Fundatia Randi James educațional a fost infiintata in anul 1996 pentru a ajuta oamenii să se apere de concepțiile paranormale false și pseudoștiințifice. JREF oferă o încă nerevendicată recompensă de 1 milion de dolari pentru oricine poate dovedi că are abilitati paranormale, în condiții controlate, impuse de fundație.
Prin burse, ateliere de lucru, precum și resurse inovatoare pentru educatori, JREF lucreaza pentru a inspira acest spirit de investigație într-o nouă generație de gânditori critici.
Este nevoie de ajutor pentru a crea o lume în care toți oamenii să aibă acces la instrumentele științei și gândirea critică, și pentru  ca șarlatanii să nu poată ajunge bogați prin înșelăciuni.
Puteti deveni un membru al fundației, sjutând la luarea de măsuri pentru a opri fraudele paranormale și pseudoștiințifice.
Puteți ajuta JREF la:
Expunea fraudelor paranormale și pseudoștiințifice în mass-media.
Furnizarea de module de predare gratuite pentru educatori, pentru a le ajuta să inspire un spirit de investigație în următoarea generație de gânditori critici.
Premierea cu burse care încurajează scepticismul științific în rândul elevilor.
Suport acordat unor grupuri de sceptici la nivel local,  pentru a le ajuta să organizeze și să promoveze scepticismul și gândirea critică.
Publicarea digitală de lucrări importante de scepticism, pentru distribuire pe iPad, Kindle și alte e-readere.
Organizarea de conferințe importante și alte adunări care aduc întreaga comunitate de sceptici împreună.
Alăturați-vă fundației.
http://www.randi.org/site/index.php/about-the-foundation.html

PROVOCAREA DE 1 MILION DE DOLARI :
Fundația se angajează să furnizeze informații de încredere. Ea sprijină și desfășoară activități de cercetare originale.
JREF oferă un premiu -  UN MILION DE DOLARI, pentru oricine poate demonstra, în condiții de observare corespunzătoare, dovezi de orice putere paranormală, supranaturală, putere ocultă.
 JREF nu se implică în procedura de testare, decât ajutând la proiectarea protocolului și aprobare a condițiilor în care un test va avea loc. Toate testele sunt concepute cu participarea și aprobarea solicitantului. În cele mai multe cazuri, solicitantul va fi invitat să efectueze un test preliminar relativ simplu, care, in caz de succes, va fi urmat de testul oficial. Testele preliminare sunt de obicei efectuate de asociati ai JREF la locul în care solicitantul locuiește.
Până în prezent, nimeni nu a trecut testele preliminare.
Click aici pentru a vedea pagina de unde  puteți descărca cererea oficială, condițiile și regulile testării : http://www.randi.org/site/index.php/1m-challenge/challenge-application.html

https://www.youtube.com/user/JamesRandiFoundation?app=desktop&persist_app=1

http://www.scientia.ro/blogul-scientiaro/5284-de-ce-randi-nu-adoarme-homeopatie.html

https://m.facebook.com/jamesrandi?_rdr
https://m.facebook.com/randifoundation?_rdr

Succes ! :)

 Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Linkul către site :  https://katonanico.wordpress.com/

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');