Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

sâmbătă, septembrie 06, 2014

DE CE NU ESTE BINE SĂ MĂNÂNCI ALIMENTE ACIDE : MURĂTURI, PRODUSE ANIMALE, LACTATE (NU TOATE), SUCURI CARBOGAZOASE, SUC DE LĂMÎIE, ETC.

DE CE NU ESTE BINE SĂ MĂNÂNCI ALIMENTE ACIDE  : MURĂTURI, PRODUSE ANIMALE, LACTATE (NU TOATE), SUCURI CARBOGAZOASE, SUC DE LĂMÎIE, ETC.

Citește acest articol judecând prin prisma a 4 principii de bază recomandate de Kato :
1. Insuficiența și excesul sunt dăunătoare sănătății. Excepțiile întăresc și această regulă.
2. Tot ce există are o rațiune de-a exista, o utilitate, însă pentru sănătatea organismului măsura (doza, necesitatea reală) face diferența între benefic și și malefic. O subsranță în cantitate foarte mică poate fi folosită drept medicament, dar peste o anumită măsură (doză) raportată la greutatea corporală, poate produce disfuncții, tulburări, boală, moarte.
3. Organismul NU ARE O ADAPTARE ȘI O PROTECȚIE EFICIENTĂ FAȚĂ DE ALIMENTELE OBȚINUTE PE CALEA SINTETIZĂRII CHIMICE ARTIFICIALE, A ALIMENTELOR OBȚINUTE PE CĂI ARTIFICIALE. ORGANISMUL ESTE ADAPTAT CONSUMULUI DE PRODUSE NATURALE, NEPRELUCRATE CHIMIC, TERMIC. DECI, CEA MAI SĂNĂTOASĂ HRANĂ ESTE CEA NEPRELUCRATĂ CHIMIC ȘI TERMIC - ALIMENTAȚIA VEGETALĂ : LEGUMELE, FRUCTELE, CEREALELE, PROASPETE, CRUDE.
ACESTEA ESTE BINE SĂ PROVINĂ DIN ZONA ÎN CARE TU LOCUIEȘTI, DEOARECE ASTFEL SE AFLĂ ÎNTR-O MAI BUNĂ REZONANȚĂ CU ORGANISMUL TĂU.
4. Alimentele acide nu sunt și nu pot fi "alimente sănătoase", consumate în cantități mari, deoarece PH-ul organismului trebuie să se mențină constant ușor alcalin, pentru a-și păstra starea de sănătate ! Pentru a păstra alcalinitatea, va face eforturi în vederea neutralizării acidității alimentelor, ceea ce va conduce la dezechilibre, disfuncții, boală.

Judecând prin prisma principiilor de mai sus, și a examinării procedeului ARTIFICIAL de a obține MURĂTURI prin murarea legumelor în saramură (natura nu produce murături pe cale naturală nicăieri în... natură), descris într-un link mai jos, trebuie să conștientizezi faptul că, consumul de murături (alimente acide) trebuie limitat în mod conștient, pe principiul dozei zilnice recomandate / admise. În doze mici murăturile pot acționa ca un medicament, dar în doze mari produc tulburări, disfuncții, boli !
MURAREA REPREZINTĂ UN PROCEDEU ARTIFICIAL DE TRANSFORMARE CHIMICĂ A PROPRIETĂȚILOR ALIMENTELOR - LEGUMELOR ! NATURA NU PRODUCE MURĂTURI. DOAR OMUL PRODUCE MURĂTURI, ÎN CONDIȚII DE LABORATOR STRICT CONTROLATE. REȚINE ACEST ADEVĂR...
Borcanul cu murături este echivalentul unui REACTOR CHIMIC în care chimistul-bucătar creează condițiile chimice propice desfășurării reacției de murare - fermentație lactică,  un mediu chimic propice (saramura), o temperatură constantă necesară desfășurării reacțiilor chimice, adăugarea unor catalizatori, efectuarea ritmică a procesului de barbotare (la varza murată), etc.

MURĂTURILE (ȘI ORICE ALTE ALIMENTE ACIDE). NU SUNT RECOMANDATE  BOLNAVILOR DE CANCER, DAR NICI OAMENILOR SĂNĂTOȘI, DEOARECE SUNT ALIMENTE ACIDE - CONȚIN ACID  LACTIC, CARE SCADE  PH-UL ORGANISMULUI !!!
http://drcalinmarginean.blogspot.ro/2011/09/5-acizi-din-organismul-nostru.html
Citez pe dl doctor Mărginean :
"Postulat : ”CORPUL NOSTRU ESTE BAZIC (pH-ul sângelui este 7,4) ! BAZIC a fost creat şi tot bazic va funcţiona ori... crapă pământul !!!”. (Corpul bazic şi menţinut bazic NU face cancer şi nici tumori latente !!!)
     Încă de la Creațiune, Dumnezeu a indicat omului dieta vegetarian totală (vezi Geneza 1,29), ca un factor MAJOR de protecție împotriva tuturor bolilor degenerative ale stilului de viață cu care ne confruntăm noi astăzi (osteoporoză, cancer, ateroscleroză, cardiopatie ischemică, diabet zaharat, boli autoimune etc.). DACĂ oamenii ar reveni la alimentația pe care Creatorul nostru a stabilit-o pentru noi, multe boli și suferințe ne-ar ocoli. Pe când așa...
     Dacă însă noi aducem în corpurile noatre zilnic alimente ACIDE, acestea vor determina acidifierea mediului intern într-o primă fază. DAR repet : ”corpul nostru este BAZIC şi doar bazic va funcţiona !”.
     Pentru ca să poată funcţiona bazic, corpul nostru va apela la rezervele sale de Calciu, luând Calciu din oase şi din coloana vertebrală, sub formă de hidroxid de calciu - Ca(OH)2 - o bază foarte puternică, într-o cantitate mai mică şi bicarbonat de calciu - Ca(HCO3)2 – o bază mai slabă, dar într-o cantitate mai mare, cu care va tampona acidul care a intrat în organism. Corpul va reveni astfel la pH-ul său bazic, dar vom pierde azi Calciu, mâine Calciu, decenii întregi Calciu şi uite-aşa ajungem să facem osteoporoză etc. DAR nimeni nu ne spune motivul pentru care un adult de 70 kg are nu mai puţin de... 1 kg de Calciu în oase. Nu-i totuși cam mult ? Ei bine, Calciul stocat este şi un factor natural de potenţă medie... anti-cancer !!! ...și astfel pierzând decenii Calciu, ne putem trezi ca la mijlocul sau la finele vieții (uneori chiar mai devreme) să ne trezim cu maladia canceroasă (cancer, leucemii, limfoame, mielom multiplu) în... bătătură !
     Care sunt alimentele care induc ACIDITATE în organism ?
- TOATE alimentele de origine animală (dar mai ales LACTATELE),
- băuturile carbogazoase,
- cerealele decorticate (făina albă, pastele făinoase din făină albă, cornuri...),
- dulciurile concentrate (zahăr, miere, bomboane, prăjituri, ciocolată, tort, fursecuri...),
- oţetul, murăturile, ”moarea”, borșul de putină
- alcoolul (dar şi tincturile),
- alimentele alterate sau fermentate,
- fructele necoapte,
- sursele alimentare de acid oxalic (vezi mai jos),
- TOATE alimentele acre sau acrişoare sau foarte dulci (fructele confiate...)
- anumite procedee termice nefaste și nesănătoase de preparare termică a alimentelor : prăjitul (+/- în ulei omega 6), frigerea (+/- în ulei omega 6)
- băuturile ”răcoritoare” la sticle PET"

Referitor la MURĂTURI - fermentația lactică, citește pentru cultura și starea ta de sănătate : http://www.scrigroup.com/sanatate/alimentatie-nutritie/CONSERVAREA-PRIN-FERMENTATIE-L74339.php
"Conservarea prin ACIDIFICARE NATURALĂ , denumita si conservare biochimica sau murare, se aplica in special produselor vegetale (legume si mai rar fructe) si conduce la obtinerea unor produse stabilizate, cu calitati senzoriale dorite, datorita in principal aromei deosebite obtinute prin fermentare, cu o calitate nutritiva ameliorata prin producerea de VITAMINE din grupul B si de AMINOACIZI si la un cost de transformare redus.
Principiul fermentarii produselor vegetale se bazeaza pe selectia bacteriilor utile (bacterii lactice), realizata de saramura, care au capacitatea de a TRANSFORMA ZAHARURILE existente in materiile prime vegetale in ACID LACTIC, CARE SCADE PH-UL si deci stabilizeaza produsul. Ca urmare, se urmareste crearea unor astfel de conditii care sa favorizeze dezvoltarea bacteriilor lactice in detrimentul celorlalte microorganisme existente si in special, in detrimentul bacteriilor de putrefactie.
Apa potabila clorinata trebuie fiarta impreuna cu NaCl pentru a forma saramura. Proportia de saramura adaugata, in raport cu greutatea produselor ce se mureaza, variaza intre 10 si 50 %, acestea trebuind sa fie complet acoperite cu saramura.
Aditivi de conservare : In unele cazuri, se adauga ACID ACETIC = OȚET (există oțet natural) pentru a modifica rapid pH-ul, precum si acetat de calciu sau de sodiu pentru a se evita fenomenul de RAMOLISMENT. Pentru a prelungi durata de conservare, se poate adauga sorbat de Na sau K, respectiv benzoat si hrean.
La fermentarea spontana a produselor de origine vegetala sunt prezente, in functie de etapa fermentarii, diverse bacterii neutile si utile, in functie de gradul initial de contaminare care poate ajunge la 107 germeni/g, din care 5 × 103 / g sunt germeni producatori de acid lactic.
GRADUL INIȚIAL  DE CONTAMINARE  va depinde de CALITATEA SPĂLĂRII vegetalelor, si eventual, de TRATAMENTUL TERMIC aplicat. Saramura realizeaza o inhibare a bacteriilor Gram-negative sau Gram-pozitive.
Printre bacteriile lactice utile mai importante sunt: specii de Lactobacillus (Lactobacillus plantarum, Lactobacillus brevis), Leuconostoc (Leuconostoc mezenteroides), Pediococcus (Pediococcus pentosaceus, pediococcus cerevisiae).
Bacteriile lactice implicate in acidificarea produselor vegetale fermenteaza pe doua cai si anume:
-  lactobacili fermentativi (L. plantarum si pediococii) metabolizeaza hexozele pe calea glicolizei, producand, in principal, ACID ACETIC (85 - 95 %).
-  bacterii lactice heterofermentative (L. mezenteroides, L. brevis) transforma un mol de GLUCOZĂ in ACID LACTIC, ACID ACETIC si CO2.
In heterofermentatie, pe langa ACID LACTIC se produce CO2, ACID ACETIC, ALCOOÂ ETILIC, MANITOL, in functie de zaharul de la care s-a plecat.
Din cele mentionate rezulta ca nivelul de ACID LACTIC produs in substratul fermentat va depinde de raportul bacterii homofermentative /bacterii heterofermentative.
 Productia de ACID ACETIC in mediu va fi determinata de dezvoltarea bacteriilor lactice heterofermentative si de potentialul reducator al substratului, care determina, la randul sau, raportul ACETAT / ETANOL.
Temperatura optima de dezvoltare a bacteriilor lactice este de 20 - 30°C.
O caracteristica importanta a bacteriilor lactice este aceea ca suporta usor concentratii de sare de  6 % si chiar mai mult, fara a-si opri sensibil activitatea fermentativa, in timp ce bacteriile de putrefactie nu suporta asemenea concentratii de sare (la 3 % conc. de sare, Bacterium coli este oprit din dezvoltare).
PRIN FORMATEA ACIDULUI LACTIC SE SCHIMBĂ REACȚIA MEDIULUI CARE DEVINE ACIDĂ, impiedicand astfel dezvoltarea bacteriilor de putrefactie (bacteriile de putrefactie se dezvolta la pH > 5, pe cand bacteriile lactice se pot dezvolta in limitele unui pH cuprins intre 3 si 3,5). In afara de faptul ca reduce pH-ul, acidul lactic are si o actiune conservanta caracteristica.
In vederea conservarii produsului fermentat este necesar ca acidul lactic sa fie format in concentratie cat mai mare si de aceea procesul de fermentare ar trebui sa fie efectuat numai de catre bacteriile homofermentative.
Materia prima contine insa si o microflora spontana foarte variata si posibilitatea aparitiei unor fenomene microbiologice nedorite este destul de mare. In varza murata s-a determinat 0,2 - 0,7 % alcool, 0,065 % acid acetic si 0,132 % acid butiric. Daca se foloseste o concentratie mica de sare, fermentatia butirica poate avea loc foarte intens, degradand produsele."

BONUS : :)
Tabelul alimentelor cu conținutul caloric, protidic, lipidic, glucidic :
http://www.reteteculinare.ro/sanatate/calorii/tabel/
http://www.cevabun.ro/continutul-in-proteine-lipide-glucide-al-alimentelor-de-baza/

Ciclul Krebs :
http://ro.m.wikipedia.org/wiki/Ciclul_acidului_citric#/image/Fi%C8%99ier:Citric_acid_cycle_with_aconitate_2.svg

http://anatomie.romedic.ro/ciclul-krebs-si-metabolismul-aerob

Nu uitați că aciditatea alimentelor determină o anumită stare sufletească, cu care este în rezonanță... Cunoști expresia "om acru", nu ?... :)
Acid = substanță chimică cu gust acru și miros înțepător, care înroșește hârtia albastră de turnesol și care, în combinație cu o bază, formează o sare.

Din înțelepciunea Upanishadelor (texte străvechi secrete hinduse) privind Iluminarea și Eliberarea :
"Există două cauze care fac ca spiritul să funcţioneze sau să nu funcţioneze :
1. ansamblul amintirilor moştenite,
2. aerul pe care îl inspiri şi expiri în mod inconştient.
Când una din aceste cauze dispare, amîndouă devin în mod automat, inoperante.
Trebuie deci să veghezi la buna funcţionare a amîndurora, dar mai ales să îţi stăpîneşti şi controlezi respiraţia. Vei realiza aceasta în trei etape :
1. Dieta - trebuie să te abţii de la consumul condimentelor, piper, sare, muştar, şi, în general, de la hrana grea, acră, astringentă ( substanță care contractează țesuturile organismului; substanță sau medicament folosit pen­tru combaterea secrețiilor organice exagerate) sau ACIDĂ. Evită să mănînci multe legume, diminuează frecvenţa actelor sexuale, nu călători, nu fă baie dimineaţa, nu posti, şi nu efectua nimic din ceea ce ar putea produce excreţii corporale abundente. O dietă cu lapte şi unt este recomandată, şi cereale fierte, bob sau orez."
Continuarea aici : http://loveblog4all.blogspot.ro/2013/12/iluminarea-ca-eliberare-totala-in.html
Sănătate !
  
Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Linkul către site :  https://katonanico.wordpress.com/

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');