Amazon USA

Get Response Email Marketing

Kato Live ora 22

Calendar Evenimente Spirituale România de Kato

3D Heading Maker

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

sâmbătă, octombrie 25, 2014

Este bine să-ți dorești mai mult decât ai nevoie ?

Cineva a afirmat, și eu am meditat :
"Dacă în viaţă doreşti să ai mai mult decât ai nevoie, vei ajunge să pierzi şi ce ai dobândit."

:) Show me the data ! :) O astfel de afirmație ar trebui explicată și argumentată, căci nu diferă prea mult de sloganurile comuniste care știm unde au adus poporul acesta, și nici de unele precepte religioase așa-zis creștine, care inoculează oamenilor ideea că NU AR TREBUI SĂ SE GÂNDEASCĂ DELOC LA PROSPERITATEA LOR MATERIALĂ, CI SĂ TRĂIASCĂ CU CEEA CE... LE DĂ DUMNEZEU
Dar, totodată, o vorbă românească înțeleaptă spune că "Dumnezeu nu îți bagă-n traistă", deoarece DE TINE DEPINDE CUM VREI SĂ FII : SĂRAC SAU BOGAT.
Isus a subliniat că TOT ceea ce ceri ți se va da, DACĂ înțelegi faptul că trebuie să ai voință fermă privind ceea ce vrei să obții. Învățăturile lui Abraham - Legea Atracției, explică detaliat faptul că TU ÎȚI ATRAGI STAREA TA DE SĂRĂCIE SAU BOGĂȚIE, SĂNĂTATE SAU BOALĂ, prin ceea ce gândești, ceea ce ai predominant în minte, în câmpul atenției tale și în sufletul tău ca trăire emoțională.
În afirmația de mai sus se face o legătură directă între NEVOILE TALE și CEEA CE AI DOBÂNDIT. Dă-mi voie să analizez, să explic ce cred eu despre asta. Eu cred cam ce credea și... Isus, și Abrahamii (învățătorii de "dincolo") : dacă tu CREZI CĂ POȚI ȘI VREI CU ADEVĂRAT să obții ceva, vei obține, iar dacă CREZI CĂ NU POȚI ȘI NU VREI CU ADEVĂRAT să obții ceva, nu vei obține. 
EFECTELE VOR FI CONFORM CAUZEI, ADICĂ CONFORM CREDINȚEI TALE. 
CEEA CE CREZI CU ADEVĂRAT SE VA ÎNFĂPTUI. 
Dacă nu se va înfăptui ceva ce îţi doreşti, înseamnă că nu crezi cu adevărat, că nu vrei cu adevărat, deoarece ai ÎNDOIELI, PREJUDECĂȚI, REȚINERI, FRICI ASCUNSE, de care nu ești suficient de conștient.
Când vorbim despre NEVOI sau TREBUINȚE, trebuie înțeles faptul că aceste nevoi îmbracă o paletă foarte largă, cuprinzând atât nevoi materiale cât și nemateriale   (vezi piramida lui Maslow) : 1. nevoile primare sunt comune atât tuturor oamenilor cât și animalelor, incluzând necesitățile fiziologice (cum ar fi cele biologice ca hrana, apa, aerul, igiena), somnul, sexul și o temperatura relativ constantă a corpului.
Odată ce individul își satisface acest nivel de necesități, se va putea concentra pe 
2. nevoile de siguranță, care au de a face cu stabilitatea și consistența într-o lume relativ haotică
Ele țin mai mult de integritatea fizică, cum ar fi securitatea casei și a familiei. 
În unele cazuri, nevoia de siguranță motivează unii indivizi sa devină religioși, religia oferindu-le confortul unei promisiuni de siguranță printr-un loc paradisiac. Nevoile de siguranță sunt cruciale pentru copii.
3. Urmează apoi nevoia de iubire și apartenență, acest nivel incluzând nevoia de prietenie, familie, apartenență la un grup, sau de implicare într-o relație intima non-sexuală.
4. La nivelul patru sunt nevoile de stimă, ce cuprind atât  
 - recunoașterea venită din partea altor indivizi (care rezultă în sentimente de putere, prestigiu, acceptare, etc) cât și 
- recunoaşterea venită din respectul de sine, ce creează sentimentul de încredere, adecvare, competență. 
Nesatisfacerea nevoilor de stimă generează descurajare, și, pe termen lung, complexe de inferioritate. 
O nevoie pronunțată de acest fel (de exemplu nevoia pentru admirație) are la bază nesatisfacerea unor nevoi care stau în vârful piramidei, cele de auto-actualizare estetică. 
5. Nevoile de autorealizare vin din plăcerea instinctivă a omului de a fructifica la maximum capacitățile proprii, pentru a deveni din ce în ce mai bun
Oamenii care au atins starea de auto-actualizare intră adesea într-o stare de transcendență, în care devin conștienți de potențialul lor personal, dar și de întreg potențialul speciei umane. Deși acești indivizi trăiesc adesea o bucurie extatică, simt totodată și o tristețe cosmică.
Pe primele patru nivele ale piramidei sunt nevoile asa-zise "deficiente" : o persoană nu simte nimic special dacă acestea sunt satisfăcute, dar simte un disconfort când nu sunt satisfăcute
Nevoile de "creștere". Acestea nu dispar când sunt satisfăcute, în schimb, motivează individul în continuare.
6. Nevoile cognitive - sunt situate în vârful piramidei (de a cunoaște, de a înțelege și de a explora) alături de nevoile estetice (pentru frumusețe, ordine, simetrie). 
Nevoile cognitive nesatisfacute se transformă în nevoi neurotice (non-productive, care perpetuează un stil de viață nesănătos). De exemplu, copiii ale căror nevoi de siguranță nu sunt satisfăcute adecvat, pot deveni ulterior adulți care pun deoparte bani sau diferite posesiuni...

Ce înseamnă să dorești mai mult decât ai nevoie ? 
Este ceva relativ la nevoile fiecăruia
Dacă simt nevoia de a împărtăși binele meu cu cât mai mulți oameni, voi simți nevoia de a fi cât mai bogat, pentru a putea împărtăși cât mai multă bogăție cu cât mai mulți oameni, eu putând să trăiesc relativ modest, fără să am nevoie de lux și opulență.
În plus, CA SĂ PIERZI CEEA CE AI DOBÂNDIT, TREBUIE SĂ TE GÂNDEȘTI LA ASTA, SĂ-ȚI FIE TEAMĂ DE ASTA, CĂ VEI PIERDE
De ce își pierd mulți bogați averile :
1. din cauza faptului că, odată ajunși bogați, pur și simplu ÎȘI PIERD MOTIVAȚIA DE A SE ÎMBOGĂȚI ÎN CONTINUARE, căzând într-o dulce letargie mentală întreținută de stilul luxos în care își duc viața, confort, îndestulare, îmbuibare...
2.  TEAMA DE A NU PIERDE CEEA CE AU CÂȘTIGAT CU GREU. DE CE ȚI-E FRICĂ NU SCAPI, DACĂ NU POȚI... SCĂPA DE FRICĂ ! :)

Repet : ceea ce gândești și simți afectiv, în mod repetat, predominant, aia atragi. 
Dacă te gândești mereu la bogăție cu plăcere, vei atrage bogăție, dar dacă te gândești la sărăcie (pierdere), cu frică, vei atrage sărăcia (pierderea) în viața ta.
În concluzie, relația dintre NEVOILE tale și starea ta de prosperitate este destul de complicată pentru a nu fi înțeleasă prea ușor de unul singur, dar nu atât de complicată încât să nu o poți înțelege dacă îți este explicată de persoane competente.
Din perspectiva mea, este o mare eroare să CREZI în astfel de afirmații : "Dacă în viaţă doreşti să ai mai mult decât ai nevoie, vei ajunge să pierzi şi ce ai dobândit", și o dovadă de... inconştienţă, să nici nu încerci să îți explici în mod logic care ar fi determinismul cauzal (mecanismul) care are ar putea conduce la efectul de a pierde ceea ce ai câștigat, deoarece îți dorești mai mult decât ai avea nevoie...
Dacă ar fi adevărată afirmația, nu falsă, nu ar putea să existe miliardari care câștigă constant mult mai mult decât au... nevoie ei personal pentru a se întreține !

Dar... să îți prezint acum și altfel lucrurile, ca să împac și capra și varza în mod elegant : să admitem că afirmația "Dacă în viaţă doreşti să ai mai mult decât ai nevoie, vei ajunge să pierzi şi ce ai dobândit" este validă, adevărată. 
Dacă tu nu ai înțeles ce am explicat până acum, și ești în continuare convins de adevărul afirmației, te voi învăța o șmecherie logică și psihologică, pentru a nu pierde niciodată ceea ce ai dobândit, putând totodată să îți dorești cât de mult vrei : AUTOSUGESTIONEAZĂ-TE CONTINUU CĂ TU AI NEVOIE MEREU DE MAI MULT, TOT MAI MULT, MAI MULT DECÂT AI, ÎN PERMANENȚĂ, MAI MULT DECÂT ȚI-AI PUTEA DORI, ORICÂT AI DOBÂNDI.  :)
Este foarte simplu, căci în acest mod niciodată NU îți vei putea dori mai mult decât ai nevoie, nevoile tale tinzând la... + infinit... :)
Aleluia ! 
Two kids, one sandwich... what happens next?
Posted by Action Against Hunger UK on 31 August 2012Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici : Subscribe to Love Blog 4 All by Email
Apasă simultan pe tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).
Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen la "Căutare" în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
De asemenea, consultă marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate) : http://youtube.com/user/katonanico
Te poţi Abona şi la siteul meu SPIRIT, să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici : Subscribe to Spirit by Email
Linkul către site :  https://katonanico.wordpress.com/
Trimiteți un comentariu
(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');