Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

sâmbătă, octombrie 18, 2014

Pasiunea și echilibrul energetic psiho-fizic



Cineva a spus : "O pasiune te eliberează de toată încărcătura negativă..."
La prima vedere, te fură ideea că în timpul exercitării unei pasiuni te simți bine, plăcut, energic, deci pozitiv. 
Dar ce se întâmplă din momentul în care încetezi să-ți exerciți pasiunea, căci nu o poți exercita neîntrerupt, la nesfârșit ? 
În plus, termenul "pasiune" are mai multe înțelesuri :
Pasiune = 1. Stare afectivă deosebit de intensă și durabilă pentru cineva sau pentru ceva; dragoste foarte puternică; manifestare, exteriorizare a unui astfel de sentiment.  Loc. adv. Cu pasiune = înflăcărat, entuziast; intens.  Ceea ce constituie obiectul, cauza unui astfel de sentiment.
2. înclinație vie, însoțită de plăcere pentru obiectul studiat sau pentru profesia exercitată. Dorință, aspirație.
3. Viciu, patimă distrugătoare.

Am văzut mulți oameni cu diferite pasiuni, conform sensurilor 1 și 2. Dar niciunul nu era eliberat, lipsit de orice fel de încărcătură negativă.
Conform sensului 3, am văzut mulți oameni distruși de pasiuni. 
În special alcooliști care iubesc băutura... 
A iubi este ceva negativ ? 
Nu. 
Dar a iubi... băutura ?... 
Obiectul iubirii poate transforma actul iubirii în ceva pozitiv sau negativ ? 
Sau, poate termenul iubire este impropriu folosit privind obiecte, substanțe, și orice altceva în afară de ființe. 
Pasiunea și iubirea nu sunt totuna, nu ?
Se spune că pasiunile sunt mistuitoare, dar de iubire se poate afirma așa ceva ?...
A fi ELIBERAT (de încărcătura negativă psihică) înseamnă A NU TRĂI SUB IMPERIUL TRĂIRILOR EMOȚIONALE INTENSE, CARE SUNT DESTABILIZATOARE, ORICÂT DE POZITIVE AR PĂREA ELE A FI.Un om foarte bine echilibrat, sănătos, nu are nici o pasiune mistuitoare, căci TOT CE FACE EL, EFECTUEAZĂ CU ACEEAȘI ATITUDINE ECHILIBRATĂ, NEPASIONALĂ, FĂRĂ A SE IMPLICA PUTERNIC AFECTIV, FĂRĂ A SE EXTAZIA. 

Oamenii bine echilibrați nu râd în hohote, nu strigă la alții, nu-și pierd cumpătul din cauza enervării, nu plâng ușor, nu sunt răzbunători, nu își agită mîinile când vorbesc, etc.
Tăirile sufletești sunt complementare: după o stare (perioadă) de intensă bucurie urmează inevitabil o stare (perioadă) de depresie. 
Toți marii artiști, care au pus multă pasiune în arta lor, au suferit de depresii. 
Mulți au murit de boli cronice datorate trăirii continue în fluctuația dintre extreme. 
Fluctuațiile mari, din extremă în extremă, sunt dezechilibrante, destabilizatoare, te țin mereu în afara stării de echillibru și armonie.
Marile pasiuni uzează omul, cu atât mai mult și mai repede cu cât sunt mai intense. 

Ce se întâmplă, de fapt : este vorba de procesele de excitație și inhibiție, de activarea simpatică și parasimpatică. 
O mare pasiune te menține în faza de excitație, de tensiune somatopsihică, ceea ce epuizează rezervele energetice ale organismului. 
Din această perspectivă, starea de bucurie și plăcere prelungită în mod excesiv nu poate fi privită ca fiind pozitivă, deoarece insuficiența și excesul sunt dăunătoare sănătății. 

Vorbesc aici, deci de EXCES, nu de starea de echilibru, relaxată, a normalității. 
Există mulți oameni care au diferite pasiuni, dar acestea nu sunt mistuitoare, nu îi mențin în stare de tensiune și încordare prelungită, și nu le afectează responsabilitățile lor sociale. 
Putem afirma, deci, că ei sunt oameni echilibrați, care reușesc să mențină un echilibru normal în tot ceea ce fac. 
Asta nu înseamnă că nu au și ei fluctuații emoționale, ci doar că aceste fluctuații se încadrează în ceea ce putem defini a reprezenta normalitatea.

Oamenii se simt bine când fac ceea ce le place, căci, fiind absorbiți în activitate, uită, se detașează de toate celelalte probleme. 
Dar, uitând, detașându-se, în mod PRELUNGIT, ei vor neglija inevitabil anumite lucruri și aspecte ale vieții, ceea ce va avea efecte negative, neplăcute, conducând la suferință. 
A avea o mare pasiune înseamnă a avea o viață agitată, dedicată în mod special acelei pasiuni, în detrimentul altor aspecte ale vieții. 
Ceea ce pare a fi câștigat pe de o parte, prin exercitarea pasiunii, se pierde pe de altă parte, datorită neglijării, neatenției, neacordarea de importanță, etc.
Totul se transformă, totul tinde spre reinstaurarea echilibrului, prin compensare. 
Bucuria trăită prin pasiune este compensată de suferința produsă de aspectele neglijate ale vieții normale omenești.

Omul care își exercită pasiunea nu este "încărcat negativ" după exercitarea unei acțiuni intense privind pasiunea sa.
El simte doar o stare neplăcută, în care atrage gânduri neplăcute, iar aceste gânduri de fapt sunt resimțite ca o "încărcătură" psiho-afectivă, deoarece există o relație de simbioză (rezonanță) între anumite gânduri și anumite trăiri emoționale specifice, rezonante.
Omul nu se poate încărca negativ cu energie negativă. 
Expresia în sine este eronată. 
Mai fac și eu greșeala de a folosi expresia asta câte-o dată, dintr-o obișnuință mai veche, dar mai nou tot mai rar.
DEPRESIA NU REPREZINTĂ O ÎNCĂRCARE NEGATIVĂ cu o energie neagră, malefică, CI MANIFESTAREA NATURALĂ A STĂRII DE DESCĂRCARE ENERGETICĂ, CONSECUTIVĂ UNEI MANIFESTĂRI EXUBERANTE DE ENERGIE... PASIONALĂ. 
Este mecanismul natural adaptativ excitație - inhibiție. 
După ce ți-ai consumat energia, în mod pasional, exuberant, din cauza extenuării vei cădea inevitabil în depresie, ca stare opusă celei de manifestare a bucuriei. 
Depresia are rolul adaptativ natural de a te imobiliza pentru a te putea reîncărca cât mai rapid energetic, în starea de repaos, de inactivitate. 
Este normal, natural, să fie așa. 
Este un mecanism adaptativ prin care organismul supraviețuiește în mod eficient. 

Este normal ca marile pasiuni să fie însoțite de mari crize depresive. Depresia are rolul de a crea o DEMOTIVARE privind întreprinderea oricăror feluri de acțiuni, pentru a favoriza starea de inactivitate necesară relaxării, reenergizării, refacerii rezervelor energetice ale organismului. 
Când cazi în depresie, trebuie să conștientizezi că este cazul să te odihnești, și că este bine să efectuezi un exercițiu conștient de relaxare pentru a te detensiona.

Majoritatea oamenilor au concepția greșită CĂ OAMENII SE ÎNCARCĂ CU ENERGIE NEGATIVĂ. 
Nu există, de fapt, energie negativă ! Există doar aceste STĂRI ENERGETICE :
1. echilibru energetic,
2. surplus energetic, și
3. deficit energetic.
Ura reprezintă lipsa iubirii, DEFICIT, nu o energie de tip opus energiei iubirii. 
Ura te seacă de energie rapid, căci reprezintă o stare ce te descarcă, în care ești descărcat. 
La fel ca și teama și frica, care reprezintă lipsa curajului și încrederii, DEFICIT, nu cine știe ce energie malefică neagră și hidoasă, care se opune energiei luminoase a curajului...
CEEA CE PERCEPI CA FIIND NEGRU, ÎNTUNECAT, MALEFIC, NEGATIV, REPREZINTĂ ÎN FAPT ABSENȚA ASPECTULUI POZITIV, ALB, LUMINOS, STRĂLUCITOR, BENEFIC, PREZENT ÎN STAREA DE RELAXARE. 
După o mare descărcare de bucurie, care reprezintă o ieșire din starea de echilibru, urmează inevitabil o cădere energetică sub starea de echilibru, ca recul, corespunzătoare măsurii în care s-a depășit starea de echilibru, sărind și căzând dintr-o extremă spre alta în tendința naturală de redobândire a echilibrului pierdut. 
Starea de bucurie nu este o stare de echilibru. 
Cine crede că este, trăiește într-o profundă eroare. 
Starea de echilibru este resimțită ca ÎMPLINIRE, pace, liniște și calm sufletesc, lipsită de orice fel de agitație interioară. 
Un vechi precept hindus sună cam așa : "Să fii la fel atât în bucurie cât și în tristețe, căci doar așa îți vei putea păstra mintea în yoga (uniune, concentrare)"






Distribuie articolul, mulțumesc! 




-DONEAZĂ, dacă ți-a plăcut, susține ceea ce-ți place :) 



Donează prin PayPal, în contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Mulțumesc!

eJobs




APARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine: LINK

Atlantis - Învață să stăpânești arta materializării dorințelor


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Evenimente generale Cluj Allevents.in:

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT AUDIO mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).


-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email


-Te invit să vizitezi şi mai noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html
SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...


  


software-deals.ro

  VigLink banner

   



Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');