Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

sâmbătă, martie 07, 2015

Critica, nemulţumirea şi defulările personale

O problemă generală o reprezintă atitudinea nemulțumită, exprimarea nemulțumirii în mod frecvent, în mod critic.
De ce? Deoarece nemulțumirea nemulțumiri atrage, și oameni nemulțumiți, în viața ta, ca un magnet, prin rezonanță.  
Hai să intrăm un pic mai adânc în acest subiect, pentru o mai bună conștientizare privind ceea ce atragi în viața ta, când îți exprimi nemulțumirile și criticile tale.
"Criticile" formulate pe bandă rulantă de unde pot oare să provină ? 
Din... refulări, nu-i aşa ? 
Sunt defulările unor persoane care au ceva PERSONAL cu Dumnezeu, cu religia, cu oamenii, cu liderii, cu conducătorii, cu Iluminaţii, cu idolii, cu Maeştri, cu credinţa religioasă, politica, moaştele, hoţii, sistemul, şi multe altele, printre care chiar şi cu... ei înşişi.
De fapt sursa nemulţumirilor lor se află în interior, adânc îngropată, în ei înşişi. 
Ei sunt de fapt nemulţumiţi de ei înşişi, din anumite privinţe, cum ar fi neputinţa lor de a schimba lumea, viaţa, dar mecanismele lor de protecţie îi protejează pe ei de vină, şi de aceea aruncă toată vina în afară, o proiectează asupra altora...
Aşa este, sau nu este aşa ?
Ai nemulţumiri ? 
Eşti mulţumit deplin ? 
Cu siguranţă ai anumite nemulţumiri, deoarece nu există oameni în mod absolut mulţumiţi de modul lor de viaţă.
Este SPIRITUALĂ această atitudine, de a-ţi exprima frecvent nemulţumirea?



Unul dintre principiile mele de bază afirmă că : Insuficienţa şi excesul sunt dăunătoare
Deci, hai să judecăm puţin, prin această prismă, viaţa. Conform acestui principiu pe care îl consider realist, nemulţumirea nu reprezintă ceva bun sau rău, ci ceva firesc şi natural, normal
Şi poate fi considerat astfel, normal, deoarece nemulţumirile apar la TOŢI oamenii, în decursul vieţii, în mod fluctuant
Dacă nemulţumirea apare la toţi oamenii, înseamnă că ea are un rol şi o funcţie reală, precisă, în viaţa fiecărui om
De exemplu am putea putea dezbate rolul ei MOTIVAŢIONAL, în sensul că un om nemulţumit de ceva va fi motivat să întreprindă anumite acţiuni în scopul de deveni... mulţumit
Caz concret: sportivul de performanţă care nu se mulţumeşte cu locul 10, fiind nemulţumit de acest loc ocupat în clasament, se va automotiva să se antreneze mai mult pentru a urca în clasament până la un loc care îl va mulţumi. 
Dar, odată ajuns acolo, pe acel loc, această motivaţie se va stinge, până ce, eventual, va coborî iar în clasament. 
Acea motivaţie, însă, îl va putea menţine pe locul care îl va mulţumi, îl va motiva să lupte pentru a se menţine pe acel loc în clasament. 
Deci nemulţumirea, împreună cu mulţumirea, acţionează în sens motivaţional privind acţiunile şi performanţele individuale.
Aceasta este regula
Dacă ai insuficientă motivaţie, nu vei deveni niciodată un campion. 
Dar, ce se întâmplă dacă ai PREA MULTĂ motivaţie, în EXCES ? 
În primul rând vei fi mereu... stresat, agitat. 
În al doilea rând vei fi mereu nemulţumit, căci mereu vei vrea mai mult, şi nimic nu te va mulţumi, niciodată, sau mulţumirile tale vor fi prea scurte, efemere
Starea ta generală de nemulţumire îţi va face viaţa un calvar, un coşmar, şi la fel va fi şi pentru cei din jurul tău, cei apropiaţi ţie, familia ta de exemplu, copiii tăi. 
Nemulţumit fiind veşnic de copiii tăi, vei avea tendinţa mereu de a-i forţa să devină tot mai "buni", şi viaţa lor va deveni un chin, căci nu vor beneficia aproape deloc de laudele tale, de încurajările tale, de vorbe bune din partea ta...

Cei veşnic nemulţumiţi pot fi recunoscuţi uşor.
Manifestările lor sunt o continuă emitere de AŞTEPTĂRI, PRETENŢII şi REPROŞURI, de ATACURI, de multe ori în formă agresivă, violentă, ca o revărsare de dejecţii, de murdărie şi mizerie, care trezesc mereu ceva neplăcut în mintea şi sufletul celor cărora li se adresează.
În compania unui astfel de om simţi în mod normal că pierzi energie, că te descarci energetic, că devii deprimat
De ce ? 
Nu deoarece ei ar putea să "îţi fure energie", ci deoarece îţi INDUC PRIN SUGESTIE O STARE DE ÎNCORDARE, TENSIUNE, STRES, şi orice stare de încordare, tensiune, stres te face să pieri rapid energie. 
Îţi vei putea reveni doar când te detaşezi de ei, ieşind din această stare, şi te vei RELAXA. 
În relaxare omul se reîncarcă energetic.
În tensiune (stres, încordare) se descarcă. 
Tensiunea psihică determină tensiune organică, musculară, ceea ce înseamnă CONSUM ENERGETIC din rezervele personale...
Acest exces de nemulţumire denotă prezenţa unui BLOCAJ psihic în cadrul unor tipare dezaptative, într-o atitudine separatistă, (auto)distructivă
Aceşti oameni în general vor contracta boli psihice, vor avea probleme digestive, hepatice, sunt predispuşi să facă cancer, diabet, osteoporoză, etc. 
Asta datorită faptului că tensiunea psihică excesivă determină tulburări neurofiziologice şi organice la nivelul diferitelor aparate, ţesuturi şi organe, intermediate de către descărcările hormonale asociate acestor stări mentale...

Personal nu agreez tiradele celor care defulează continuu, deşi pentru ei asta reprezintă o eliberare de tensiune, şi are un rol eliberator.
Nu este problema noastră, a celor care intrăm în contact cu ei, că ei au nemulţumiri excesive. 
Dar, dacă nu facem nimic pentru a-i sprijini şi ajuta, va putea deveni problema noastră, căci ei ne "otrăvesc" viaţa. 
Dacă ai în familie un astfel de membru, de părinte, frate sau partener de viaţă, cel mai bun lucru pe care îl poţi face este să încerci consecvent să îl ajuţi să îşi normalizeze nivelul său personal privind nemulţumirile şi mulţumirile proprii, în ideea de a ajunge la ECHILIBRU şi ARMONIE privind viaţa sa psiho-afectivă.
Cum ? 
Cu grijă, cu atenţie, cu răbdare, cu compasiune, cu consecvenţă, cu dragoste şi iubire... 
Nu este uşor, dar... mulţumirea pe care o vei simţi de fiecare dată când vei observa o evoluţie pozitivă, merită eforturile tale. 
Este uşor să fii şi tu nemulţumit de el, de comportamentul lui, de pretenţiile şi reproşurile sale zilnice, nu-i aşa? 
Este uşor să intri rapid în REZONANŢĂ cu el, privind această stare pe care ţi-o induce şi ţie, şi să-ţi transformi viaţa într-un ping-pong de atacuri şi agresiuni verbale, care te vor deprima de fiecare dată după o astfel de "partidă".
Reţine bine faptul că reacţia ta rezonantă în acord cu acea stare nu face decât să ÎNTREŢINĂ acea stare, datorită rezonanţei psiho-afective. 
A răspunde cu atac la atac, cu reproş la reproş, cu pretenţii la pretenţii, conduce la AMPLIFICAREA stării de tensiune şi încordare, la exacerbarea nemulţumirilor, nu la detensionare şi atenuare, nu la echilibru şi armonie...
O şmecherie pe care o poţi adopta, privind rezistenţa şi capacitatea ta de a te detaşa şi a nu intra în rezonanţă: consideră că tu ai MISIUNEA de a sprijini şi ajuta acel om, care NU ÎNTÂMPLĂTOR a fost "plantat" (atras) în viaţa ta
Încearcă deci să priveşti relaţia voastră ca o misiune spirituală privind ajutorul acordat altor oameni prezenţi în viaţa ta. 
Nu trebuie să fii neapărat psiholog, psihiatru, cadru medical sau alt fel de vindecător atestat pentru a putea acorda sprijin şi ajutor. 
Dar poţi apela oricând la specialişti în domeniu, pentru a deveni tot mai eficient în demersurile tale. 
Nu renunţa la relaţia cu părintele tău prea pretenţios, nu te distanţa de el, nu îl abandona, căci nu este nimic pozitiv într-un astfel de demers. 
Este uşor să fugi de el, să te ascunzi, să îl abandonezi după ce poţi pleca din acea casă, dar ce rezolvi astfel, pe TERMEN LUNG ? 
Nimic. 
Pe termen scurt poate să pară cea mai bună soluţie. 
Aşa pare... 
Poţi să fugi, poţi să te ascunzi de oameni, dar nu şi de trăirile tale negative, de amintirile neplăcute, chinuitoare, de traumele tale. 
Ce poate fi mai neplăcut, după o astfel de fugă şi abandonare a părintelui tău, decât să păţeşti şi tu asta, să te trezeşti că copilul tău te va copia, te va lua drept model, şi va fugi, la rândul lui de tine, te va abandona...

Binele bine atrage.
Vorbeşte de bine, dacă ai ce vorbi de bine, dacă nu, atunci poate că este mai bine să... taci.
Nu vorbi de rău, căci RĂUL RĂU ATRAGE !
Dacă nu ai ce vorbi de bine, pentru a ATRAGE BINELE, mai bine este să te abţii.
Dar nu ajunge să te abţii şi atât, bine-nţeles. 
Abţinerea continuă creează refulări continue, şi la un moment dat nu te vei mai putea abţine, din cauza tensiunii prea mari acumulate, şi vei izbucni inevitabil, exploziv, ca o descărcare (defulare) violentă inevitabilă.  
Când simţi că trebuie să te descarci, însă, conştientizează că te poţi descărca şi altfel decât pe cei din jurul tău. 
Te poţi descărca prin mişcare, efort, sport, de exemplu. 
Şi ai numeroase modalităţi de relaxare, la îndemână, printre care muzica, arta, meditaţia, exerciţiile psiho-fizice de relaxare...
Elimină din viaţa ta sursele de tensiune, încordare şi stres pe care le poţi elimina. 
Învaţă să le identifici, să le localizezi, şi să te detaşezi de ele.
Una dintre cele mai importante este reprezentată de emisiunile TV care prezintă constant violenţe, crime, accidente, hoţii, bătăi, agresiuni, atacuri, pedepse, etc. 
Cei care se supun zilnic unui astfel de "tratament" în mod inconştient, nu pot să aibă o stare generală echilibrată, armonioasă, căci aceste emisiuni le induc şi le întăresc în mod constant anumite TIPARE NEGATIVE DE GÂNDIRE ŞI COMPORTAMENT, bazate pe TEAMĂ şi FRICĂ. 
Cu timpul devii astfel anxios, îngrijorat, neliniştit, încordat, tensionat, temător, fobic, decepţionat, deprimat, etc.

Nu supune copiii tăi unor astfel de "tratamente"
Nu îi lăsa să se uite zilnic la desene animate care propagă astfel de scene şi comportamente violente, agresive, negative. 
Este responsabilitatea ta să le explici de ce nu este bine pentru ei să îşi dorească să se uite la astfel de emisiuni, de filme, fie ele şi desene animate.
Aşa cum nu mă uit la emisiunile de ştiri la televizor, deoarece propagă masiv ştiri bombă, senzaţionale, incendiare, cu crime, furturi, bătăi, înşelătorii, accidente, morţi şi răniţi, etc, nu vreau să creez şi să întreţin nici în jurul meu un mediu propice în care să se acumuleze gunoiul pe care unii vor să îl arunce din ei în faţa altora. 
Nu am şi nu avem nevoie de aşa ceva.
Plantaţi ceva, dacă puteţi, ceva viu, frumos, roditor, nişte idei frumoase, plăcute, îmbietoare, utile, ceva constructiv, nu aruncaţi gunoaie urât mirositoare pe pajiştea noastră comună, frumoasă, înflorită, pe care este bine să ne străduim să o menţinem curată, vie, un mediu sănătos pentru... vindecarea spirituală prin puterea minţii şi sufletului.
Aşa cum există un mediu terestru natural pe care este bine să îl întreţinem curat, la fel există un mediu mental, o "atmosferă mentală" populată de gândurile noastre, pe care ar fi foarte bine să o menţinem de asemenea curată, spre binele nostru, al tuturor...

Din playlistul meu youtube ”Legea Atracției Manifestarea”


Cursuri Online Dezvoltare Personală - LINK

Distribuie dacă ți-a plăcut, mulțumesc! 


Toate blogurile, conturile, paginile și grupurile mele Facebook:


Poți susține activitatea mea prin sponsorizare pe platforma Patreon sau Buy Me A Coffe, și vei beneficia de bonusuri importante pentru dezvoltarea ta personală (articole și materiale video destinate sponsorilor - memebership):
https://www.buymeacoffee.com/7a4dFhE


-DONEAZĂ, dacă ți-a plăcut, susține ceea ce-ți place :) 


Donează prin PayPal, în contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Mulțumesc!

Vizitează Forumul Portal Spiritual Kato - forum de informare și discuții NOU creat: https://kato-portal-spiritual.ro/forum/

eJobs



APARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine: LINK

Mind Synergy -
Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă


-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/


-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT AUDIO mp3 CREAŢII PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi mai noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole!   http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

Softuri utile pt reclame video la preț foarte bun (dă click pe titluri)
StopMotionCreator
Storyxy 
Promoyze
AscendPages 

Offeo - creezi videoclipuri uimitoare pentru social media
Designrr - Creare ebook-uri
VOOPLAYER - Video Hosting and Marketing Platform for Business
StreamYard - studio emisie live


software-deals.rosoftware-deals.ro





Echilibrul şi Transformarea - Yoga (Uniunea)

A fi echilibrat, cu mintea unită, nemişcată, presupune să fii la fel, atât în bucurie cât şi în suferinţă, în bine şi rău. Asta înseamnă "să fii unit", să fii în Yoga. Yoga înseamnă uniune, unire, cu Totul, Universul şi Divinitatea. Doar când dobândeşti Echilibrul, realizezi practic Unirea, cu Mintea Cosmică. Doar în Echilibru poţi fuziona.

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');