Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

luni, februarie 15, 2016

DESPRE SPĂLAREA PE CREIER, LIBERTATE ŞI CONTROL


books-express.ro

ASCULTĂ TEXTUL: Dacă selectezi cu mouseul un fragment de text, textul va fi citit de o voce text-voce, după ce pagina este încărcată complet în browser!

E plin internetul de astfel de...sugestii, îndemnuri, sfaturi, învăţături, ca cea citată mai jos.
Este luată la... întâmplare, fără precizarea autorului, căci nu am nimic cu el, cu persoana, ci doar vreau să analizez un pic această formă de... "învăţătură spirituală" :

"Despre cale :
Cea mai bună cale este cea pe care ești.
Nu trebuie nimic niciodată.
Nu trebuie să pleci sau să vii.
Este suficient prezentul tău.
Trăiește-ți viața așa cum e.
Du-te la job, iubește- ți familia, fă tot ceea ce faci în prezent.
Asta este cea mai bună cale.
Este unică.
Nimeni nu a mai călcat pe ea.
Fii deschizător de drumuri.
Exprimă-ți unicitatea în acest mod.
Te afli în cel mai bun loc și în cel mai potrivit moment al existenței tale.
Tot ceea ce trebuie să faci este să îți conștientizezi poziția de observator.
Ce rost are să schimbi datele problemei ?
Pur și simplu trăiește plenar, complet în lumina propriei conștiințe.
Nu ști cum și ce e conștiența?
Nu-i nimic, doar fii atent la tine.
Observă-te în viața ta de zi cu zi.
Treptat va fi oră de oră, apoi clipă de clipă, apoi înainte de clipă.
Prezența cere prezență."

Kato : poate ai remarcat deja anumite contradicţii în textul de mai sus.
A fi "deschizător de drumuri" înseamnă a fi creativ.
A fi creativ înseamnă a crea.
A crea înseamnă a-ţi folosi mintea în mod creativ.
A crea ceva nou înseamnă a schimba vechiul, a transforma...
A crea ceva nou înseamnă a efectua transformări în ceea ce este şi există ca vechi...
Nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă, totul se transformă.
Totul este Spirit, Universul este Mental.
Creatorul a creat mental creaţia.
Tu, asemenea Lui, co-creezi mental, aduci transformări creaţiei.



Există două moduri principale de a trăi, în această lume :
1. A te lăsa în voia fluxului evenimentelor, a trăi în flux, purtat de flux - asta înseamnă a-ţi trăi şi împlini destinul, soarta, karma, conform determinismului cauzal al faptelor tale şi faptelor părinţilor, bunicilor, străbunicilor, strămoşilor tăi (7 generaţii),
2. a trăi în mod creativ, creator, conştient, schimbând cursul destinului (karmic) în direcţia dorită de tine.
Marea majoritatea a oamenilor trăiesc în modul 1, şi extrem de puţini în 2.
Asta din cauza faptului că este foarte greu să devii conştient de LIBERTATEA TA REALĂ, şi să poţi manifesta capacitatea de a influenţa destinul.
A fi liber înseamnă a înţelege în mod clar câtă libertate ai şi de unde provine ea de fapt.
Iar libertatea provine întotdeauna din mental, prin înţelegere şi conştientizare, prin deschiderea minţii şi folosirea gândirii în mod creativ.

Omul obişnuit este îndoctrinat de mic că este slab, lipsit de putere, că s-a născut sclav al Sistemelor (politic, economic, religios, social, etc ), şi că întreaga sa viaţă este determinată de forţe cărora el nu li se poate opune.
Omul obişnuit este îndoctrinat să fie umil, supus, obedient, ascultător, slab, lipsit de înţelegere, de forţă, de putere, de creativitate.
Sistemele sociale nu încurajează creativitatea, ci o reprimă.
Sistemele sociale impun doctrine totalitariste prin care se urmăreşte transformarea oamenilor în buni cetăţeni conformaţi normelor, principiilor şi legilor societăţii.
Iar aceste norme sunt trasate de o elită, mereu, o elită ce face totul pentru a-şi menţine puterea şi capacitatea de control a maselor.
Puterea nu agreează libertatea individuală, creativitatea individuală, puterea individuală, dezvoltarea capacităţii de discriminare individuală.
Puterea tinde mereu să ţină masele în ignoranţă şi transă, o transă în care ea induce sugestiile adecvate menţinerii supunerii, obedienţei, conformarea la normele sociale de grup.


SPĂLAREA PE CREIER - ce este ea ?
Reprezintă formele de control prin care eşti SUGESTIONAT şi ÎNDEMNAT continuu să uiţi de forţa şi puterea ta creatoare, de libertatea ta individuală, de capacitatea ta de a te transforma pe tine, viaţa ta, şi lumea din jurul tău.
Tot ceea ce nu contribuie la trezirea ta din această transă serveşte spălării creierului, menţinerea transei.
Cum recunoşti asta ?
Cei ce vor să te ţină ÎNCHIS (blocat) în destinul tău sunt "spălători".

Cei ce te ţin în destin se opun trezirii tale, dar, în fapt ei încearcă să îţi influenţeze şi controleze destinul, sau contribuie la bunul mers al controlului exercitat asupra ta de către... Putere.



Reciteşte acum textul de mai sus, care te îndeamnă să...îţi trăieşti viaţa AŞA CUM E, că nu îţi trebuie NIMIC altceva, că eşti pe cea mai bună cale, că nu trebuie nimic niciodată, că este suficient prezentul tău, să faci în continuare tot ceea ce faci în prezent, că nu are rost să schimbi datele problemei, etc.
Dacă ai înţeles mesajul, că astfel de îndemnuri sunt spălări de creier ce TE ŢIN BLOCAT ÎN DESTIN, ÎN DETERMINISMUL CAUZAL AL FAPTELOR DIN TRECUT, ÎN OBEDIENŢĂ, şi că pe această cale nu poţi deveni creativ, creator, atunci eşti cu adevărat pe calea ce conduce la Trezirea ta din Transa Colectivă indusă maselor.
Dacă nu, atunci înseamnă că fricile tale ascunse te îndeamnă la supunere, deoarece crezi că supunerea la norme reprezintă GARANŢIA SIGURANŢEI ŞI CONFORTULUI TĂU PERSONAL.

Ar trebui să încerci să identifici Sursa fricilor tale, care sunt de fapt întreţinute prin astfel de... frumoase sugestii, îndemnuri...
Formele Puterii promit şi garantează Libertatea, Siguranţa, Confortul, condiţionând asta prin... SUPUNEREA ta la normele impuse de ele, de elite.
Iar oamenii tind să creadă asta, să acorde mereu dredit Puterii, SPERÂND că promisiunile se vor îndeplini...
Tu... ce speri ?
1. Că vei PRIMI ceea ce ţi se PROMITE, încontinuu, dar... nu ai primit niciodată, încă, sau...
2. că poţi deveni creatorul propriei tale vieţi, de azi înainte, fără să te mai bazezi pe alţii şi pe promisiunile altora ?
Vrei să rămâi un... "observator- spectator" DETAŞAT şi NEIMPLICAT al destinului tău controlat de alţii, de toate formele de Putere care te înconjoară, sau 
să ajungi să îţi construieşti o viaţă conform voinţei tale, intenţiilor tale, dorinţelor tale, trebuinţelor şi necesităţilor tale personale, individuale ?
Oare crezi tu cu adevărat că poţi să... ALEGI, să DECIZI ?
Aceasta este... întrebarea...

Viitorul tău va arăta conform... credinţei tale în tine şi capacitatea ta de a te manifesta în mod creativ, ca un co-creator ! ;)
Concluzie : ai grijă în ceea ce... crezi...
Credinţa ta te poate vindeca, credinţa ta te poate mântui, dar credinţa ta te poate şi ţine în continuare prizonier blocat în universul credinţelor inoculate ţie de către... alţii, prin tot felul de sugestii, de îndemnuri, de "învăţături spirituale"...

Facă-se VOIA TA, conform CREDINŢEI TALE în tine şi puterea ta de a schimba şi transforma viaţa ta !
Amin !
Pax Vobiscum +


KST - Orice sugestie este binevenită atât timp cât există discernământul interior al fiecăruia de a sti să-i dea valoarea de context si amplitudine adecvată si de a o nu interpreta liniar!

DM - Majoritatea celor care îți urmăresc activitatea (dacă nu, chiar toți) sunt conștienți de faptul ca oamenii sunt duși cu zăhărelul de către corporații, politicieni, mass-media și chiar oameni obișnuiți (cunoscuți, prieteni sau rude) care promovează inconștient aceste îndemnuri toxice de a ne trai viața.
"Du-te la job, iubește-ti familia, fa tot ce faci în prezent. 
Asta este cea mai bună cale (eu as pune mai degrabă confortabilă/sigură, dar nici măcar astea nu sunt cuvintele potrivite). 
Este UNICA (??). NIMENI nu a mai călcat pe ea. 
Fii deschizător de drumuri... "
Se văd de la o poștă doua contradicții. 
O dată, ca nu are cum sa fie unică, din moment ce asta e calea care toată lumea și o fixează spre a o implini. 
Sau oare se referă că este singura cale" bună "? 
Atunci vine în contradicție cu liberul arbitru și cu numeroasele exemple de oameni care trăiesc bine mersi fără sot/soție sau cu un job care nu le impune niciun fel de stres, doar bucuria de a face ce le place." nimeni nu a mai călcat pe ea"... 
Decât părinții mei. 
Ar trebui sa le spun ca sunt exemplu unic în viață și sa ma mândresc cu ei, nu? emoticon grin
A doua contradicție vine imediat după prima. 
Cum poți deschide drumuri când faci aceleași lucruri zi de zi și totodată aceleași lucruri care le face marea majoritate a oamenilor. 
Cum poate banalul sa fie considerat nou?

Kato - Aşa este, chiar la aceste contradicţii mă refeream că există, mai sus, şi mă bucur că le-ai observat şi scos în evidenţă. 
Aceste contradicţii sunt menite să confuzeze lumea care ar dori să APLICE în practică astfel de învăţături, ele fiind inaplicabile, în realitate, tocmai din cauza existenţei acestor contradicţii. 
Rezultatul aplicanţilor adepţi : intrarea în CONFLICTE, BLOCAJE, CULPABILIZARE - căci ei cred că acea Cale este bună dar este vina lor că ei nu o pot aplica, că sunt defecţi, prea puţin spirituali, prea involuaţi încă, etc, etc...

DM - Adevărat, ideea inițială care voia s-o susțină acest citat : "trebuie sa ne trăim conștient viața, sa ne auto-obervăm în permanenta" nu e deloc rea, ba chiar ea a reprezentat un moment de tranziție, transformare în viata mea, atunci când am citit Puterea prezentului, a lui Eckhart Tolle, însă modul cum a fost prezentata ideea respectiva... pot spune ca induce în eroare sau chiar mai rau


Kato - Calea de Mijloc.
Insuficienţa şi excesul sunt dăunătoare.
Extrapolând, pe înţelesul tuturor, răul este la fel de necesar ca binele, util şi valoros, cât timp nu este... insuficient sau în exces.
Teoriile eronate îşi au deci rostul lor existenţial, şi nu trebuie eradicate total, ci scoase în evidenţă spre conştientizare.
Căci conştientizarea falsului, a neadevărului, este la fel de utilă şi valoroasă pe cât cea a adevărului, realităţii.
De ce ? Deoarece ele, de fapt merg "mână în mână ", echilibrat, pe Calea de Mijloc, privind evoluţia DISCERNĂMÂNTULUI propriu.

Deci a polemiza constructiv înseamnă a evidenţia, a scoate în evidenţă, a analiza şi a arăta adevărul, nu a căuta în mod distructiv anihilarea, extinţia...
Este vorba de transformare, întotdeauna, şi în transformarea reală nimic nu se... pierde, nimic nu câştigă, ci totul se transformă...
Nu este vorba de a renunţa în mod forţat la ceva, la un punct de vedere, la o poziţie, la o atitudine, la credinţe şi convingeri, ci doar de a le PERMITE ca ele să se... transforme, în mintea ta, pe măsură ce adevărul iese la iveală, este dezgolit, dezvelit, devoalat...
A deveni observator detaşat îşi are importanţa sa, la un moment dat, dpdv al experienţei spirituale, dar a te FIXA - BLOCA în această poziţie, înseamnă EXCES, adică ceva dăunător, limitativ.

Nu poţi rămâne observator şi să îţi manifeşti în acelaşi timp şi creativitatea, să creezi, să transformi, să te joci Jocul de -a Creatorul, în care ai fost implicat datorită asemănării tale cu Creatorul.
Dumnezeu a făcut omul după chipul şi asemănarea sa, deci l-a înzestrat cu capacităţi creative, creatoare, şi a creat o lume pentru el, în care el, omul, poate să îşi manifesteze aceste capacităţi.
Dpdv psihologic, ar fi mai corect să spunem că omul primordial a fost înzestrat cu ABILITĂŢI CREATOARE, căci capacitatea reprezintă ceva ce se obţine în urma experienţei, a punerii în practică a abilităţilor, a exercitării lor repetate.
Deci capacităţile noastre creatoare se dezvoltă de fapt prin EXERCIŢIU, prin ANTRENAMENT, prin practică...
De aceea, deci, a rămâne blocat în poziţia de observator- spectator al creaţiei, reprezintă o piedecă reală în calea exercitării active a abilităţilor, şi implicit a dezvoltării capacităţii de creaţie. 

Se poate pune acum întrebarea : este Dumnezeu Creatorul un Observator detaşat al desfăşurării creaţiei, neimplicat în cadrul libertăţii oamenilor de a crea ?

Este Liberul arbitru liber sau este monitorizat şi sub control permanent, fiind chiar influenţat constant "de sus ", de entităţi imperceptibile simţurilor umane ?
Aceasta este o bună întrebare, căci răspunsul tău este direct legat de credinţa şi convingerile tale privind existenţa unui destin implacabil.
Dacă tu crezi că destinul tău este predeterminat în mod implacabil, şi că eşti doar o păpuşă trasă de sfori, un actor ce joacă un rol al cărui scenariu a fost conceput integral dinainte, atunci această credinţă se va opune în mod subconştient mereu manifestării forţei tale creatoare, capacităţii tale de transformare, şi vei urma docil fluxul efectelor faptelor anterioare, prins fiind în acest curent cauzal.
Şi fiecare anticipare a evenimentelor o vei interpreta drept o confirmare a existenţei unui destin implacabil, convins fiind că nu te poţi împotrivi şi nu are rost să te opui efectelor...

Ce înseamnă asta, de fapt ? 
Că te laşi prins în trecut, în sfera efectelor faptelor exercitate în trecut, şi că vei suferi docil aceste efecte, suferind, refulând şi defulând din cauza neputinţei tale, a slăbiciunii tale, a imposibilităţii de a influenţa şi controla destinul, cursul vieţii tale.
Viaţa ta se va desfăşura conform acestei credinţe limitative pe care o ai, desigur.

La polul opus, există cei care se răzvrătesc mereu, care luptă cu destinul, cu Puterea, cu determinismul cauzal, în încercarea nevrotică de a schimba totul, oameni, evenimente, lumea şi viaţa.
Ei sunt rebeli, încearcă să facă mereu cum vor ei, şi încearcă să controleze mereu pe alţii, prin impunere forţată.
Astfel de oameni dominatori, impunători, ajung să îţi controleze viaţa, dacă tu te laşi în voia destinului, convins că nu are rost să te agiţi să schimbi ceva.
Ei nu sunt conştienţi de capacitatea lor creatoare, ci sunt fixaţi, din cauza fricilor lor interioare privind pierderea controlului, pe exercitarea acestui control sub toate formele lui posibile.
 
Ei experiemntează şi testează de fapt abilităţile lor şi capacitatea lor creatoare, dar într-un mod încă prea puţin conştient, aşa cum o fac copii la începutul vieţii lor. 
Deci am putea numi asta un stadiu infantil al conştientizării capacităţii creatoare...
Ambele poziţii sunt bune -rele, în acelaşi timp, şi astfel de oameni ai mereu în jurul tău.
Din manifestările lor ai ce învăţa.
Din acest pdv este bine să te poziţionezi ca observator detaşat, dar să şi analizezi lucid interacţiunile lor, dpdv al determinismului cauzal.
După care, este bine să revii, să experimentezi, să cunoşti, să asimilezi, prin practică, prin exerciţiu, prin antrenament. 
Să testezi în practică, deci, ceea ce crezi că ai învăţat şi înţeles în mod teoretic, din experienţele altora, din învăţăturile altora...
Cu toţii am venit aici ca să experimentăm, să jucăm acest Joc al existenţei terestre ca oameni, din care avem ceva de învăţat, de asimilat.
Când asimilezi destul, când depăşeşti un anumit prag, vei trece la un... nivel superior, dpdv experienţial. 
Iar aceste niveluri reprezintă în fapt niveluri ale conştiinţei, ale moralităţii, ale stărilor de conştiinţă.
Dar asta nu poate veni în mod forţat, ci doar ca efect al implicării tale conştiente, în mod permanent, în acest joc al vieţii.
Deci, dacă vorbim despre conştienţă, trebuie să vorbim, nu de neimplicare, de evadare, de alienare, de separare, ci de implicare conştientă, tot mai conştientă, în acest joc...
Căci de aceea ai venit aici, să joci, să fii un jucător, nu un... spectator ! ;)
 Totul este... relativ, relativ la sistemul de referință în care fiecare este plasat, mai mult sau mai puțin conștient. 
Cei ce conștientizează faptul că se pot detaşa de un sistem de referinţă... inerţial, fix, limitativ, dobândesc o conştienţă extinsă, holistică, căci libertatea este o libertate a minţii, a gândirii, ce este lăsată astfel liberă de îngrădiri şi limitări, de prejudecăţi, preconcepţii, dogme, norme sociale limitative. 


A spune unui tânăr că nu a venit aici să fie un Jucător, ci un Observator, un Spectator, este ca şi cum i-ai bloca experienţele pentru care el a venit aici să le experimenteze ca entitate umană, limitată de simţurile corporale omeneşti. 
Ce este rău în asta ? 
Nu faptul că îl eliberezi de rolul său, de suferinţă, ci faptul că îi RĂPEŞTI (anulezi) oportunitatea de a experimenta poziţia de Jucător în acest Joc ! 
În fapt, fiecare este liber să aleagă, să decidă pt el însuşi, dar oamenii, mai ales tinerii, nu trebuie confuzaţi privind rolul şi scopul jocului terestru, ci trebuie ajutaţi să înţeleagă că ei îl pot juca în mod mai... conştient, mai plenar, mai.... creativ, dacă vor !
Căci fiecare om a venit, de fapt, aici, să experimenteze ANUMITE condiţii specifice de viaţă, care nu sunt prezente în alte "lumi", alte planuri, alte dimensiuni. 

Că există un destin, este adevărat, căci în asta constă însăşi Jocul, într-o predestinare, dar în acelaşi timp este posibil ca omul să înveţe să-şi schimbe - transforme acest destin (efectele faptelor din trecut) în mod creator, prin voinţa şi intenţia sa exercitate în mod conştient.
În alte lumi nu există posibilitatea experimentării minciunii, neadevărului, manipulării inconştiente, a furtului, hoţiei, înşelăciunii, violului, violenţei, crimei, etc. 
Aici este un fel de "lume a tuturor posibilităţilor", în care ai o mare varietate de experienţe de experimentat, de observat, de analizat, de la ceea ce numim malefic la ceea ce numim angelic, divin, dumnezeiesc. 
Este o şansă, o oportunitate, care nu trebuie ratată, nu trebuie interzisă, blocată, anulată. 
Fiecare vine aici să experimenteze ceva, şi fiecare poate învăţa ceva, aici, atât din experienţele sale cât şi din cele ale celor din jurul său. 
Deci, din acest punct de vedere, al varietăţii şi diversităţii formelor experienţiale, este o lume... magică, minunată !  
O lume în care ai, cu adevărat, multe de experimentat, multe de învăţat, de asimilat...

DESPRE SPĂLAREA PE CREIER; LIBERTATE ŞI CONTROL...E plin internetul de astfel de...sugestii, îndemnuri, sfaturi,învăţă...
Posted by Katona Nicolae on 15 Februarie 2016

Lecturarea articolului și playlistul Youtube:


Cine dorește să susțină activitatea mea, poate contribui cu o Donație în PayPal, contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Link https://www.paypal.me/KatonaNicolae

eJobs

nanoxyn.ro

APARATE pentru Relaxare, Protecție Eenergetică, Energizare, pentru starea ta de bine
Vezi și cărțile, sunt interesante:  http://www.aimgroup.ro/116.html
Mind Synergy - Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă

-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Evenimente generale Cluj Allevents.in:

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-DONEAZĂ, cât vrei, când poţi, pentru a sprijini blogul şi activitatea educativă :

-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).
-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial"  
http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către CUPRINSUL blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole !  http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...


  


software-deals.ro

  VigLink banner

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');