Kato Live embed Video

kato-podcast

Totalul afișărilor de pagină

Translate

TRANSLATE with Bing

marți, mai 08, 2018

DESPRE ILUZIE LIBERUL ARBITRU ŞI JOCUL VIEȚII. A la Kato :)



DESPRE ILUZIE,  LIBERUL ARBITRU ŞI JOCUL VIEȚII
A la Kato

Am fost întrebat deseori de genul de acum:
- E adevărat că suntem niște pioni ai Creatorului? 

Nu avem liberul arbitru ci doar o iluzie.

- Iluzie înseamnă deformare a realității fără a ieşi totuşi din cadrul ei.
De exemplu interpretările eronate ne conferă iluzii dpdv al scenariilor pe care ni le construim despre lume şi viață.
De exemplu iluzia jucătorului care joacă un joc pe pc, cum că ar trăi un scenariu de joc prin identificare cu personajul de joc ALES DE EL în cadrul jocului.
Deci jucătorul a intrat CONŞTIENT în joc, responsabil, dar a "uitat" la un moment dat, fiindu-i ÎNTREAGA ATENȚIE ABSORBITĂ de joc, cine este el, cu adevărat, în realitate.
Jocul însă este REAL în realitatea sa, există, se desfăşoară în mod real, atâta doar că iluzia constă în identificarea totală cu rolul, cu personajul, cu avatarul, transferând toată conştiența sa în lumea jocului, din cauza faptului că s-a LĂSAT ABSORBIT TOTAL de joc.
Nu este rău, nici bine, aşa este jocul, iar jucătorul joacă de PLĂCEREA JOCULUI, de fapt, chiar dacă... "suferă" cine ştie ce şi cât în cadrul scenariului de joc, în pielea personajului său, care NU A FOST CREAT DE EL, nici jocul, nici rolul, nici personajul - avatarul.
În fapt, în asta constă plăcerea de a juca: în noutatea şi surprizele conferite de scenariul de joc NECUNOSCUT jucătorului în detaliu de la bun început.
Aşa este, deci şi cu viața ta, nu te plânge, tu ai intrat în joc de plăcere, tu te testezi, tu îți dezvolți capacități "în joacă", tu asimilezi ceva din experiența ta şi a altora de joc.
Suntem sclavi sau creatori?
Păi suntem şi una şi alta, depinde din ce perspectivă priveşti şi după caz, dupâ câtă libertate cedezi altora, câtă poți duce, câtă ai CURAJ să duci, câtă implicare, câtă voință, cât interes, câtă motivație...
Unii au venit să se distreze, alții să se supună la grele încercări, din diferite motive.
Tu încearcă să îți aminteşti de ce ai venit şi ce cauți de fapt aici.


- Pai da si nu
Vreau sa evoluez spiritual
Vreau sa scap de cauze
Sa le rezolv
Sa numai fiu un pion al destinului
Al efectului

- Da, da
1: Ce înseamnă oare ”să evoluez spiritual” ?
Asta s-ar putea traduce/ interpreta în mod diferit de diferiți oameni.
Căci una este acumularea de CUNOȘTINȚE / informații, și alta să poți INTERPRETA corect valoarea și utilitatea lor, beneficiul lor pt tine, și CONEXIUNILE existente între aceste informații.
Unii oameni acumulează / memorează continuu cunoștințe /informații, fără rost, devenind biblioteci ambulante, dar nu știu să le folosească, nu pot să le afle valoarea lor, căci valoarea constă în conștientizarea modului în care le poți folosi în viața ta, iar asta se învață mai greu, mai mult din experiența PRACTICĂ.
Deci a evolua spiritual, în viziunea mea, implică EXERCIȚII PRACTICE, ANTRENAMENT, EXPERIMENTARE, TESTAREA TEORIILOR, VALIDAREA/ INVALIDAREA lor de către tine însuți.
Așa poți dobândi de fapt CONVINGERILE, testând CREDINȚELE în practică și urmărind atent modul lor de funcționare.
Unele nu funcționează din start, sunt spălare de creere
A evolua spiritual presupune a conștientiza cât mai bine și mai corect modul de înlănțuire /conectare a elementelor pe care le acumulezi ca și cunoștințe din mediu (natural, social, mental). 


Cine este cel mai evoluat spiritual?
Cum gândește un om evoluat spiritual?
Are nevoie de foarte multe cunoștințe?
Dar de multă experiență practică?
Eu cred că această evoluție se dobândește prin analize și meditații intense, efectuate asupra teoriilor și practicilor.
A îți pune întrebări continuu, de genul: de ce funcționează asta, de ce nu funcționează asta la mine,sau la altul, deși la cutare funcționează, stă la baza analizelor și meditațiilor utile evoluției spirituale, a căuta deci validarea/ invalidarea teoretică, pe cale logică, mentală, dar și prin testare în practică.
Metoda științifică pornește de la Observații atente, pe baza cărora se crează o ipoteză care ulterior este testată în practică în mod repetat, în aceleași condiții de testare, pentru a vedea măsura/ procentul în care care rezultatele testelor sunt sau nu conforme cu ipoteza de lucru.
”Savanții folosesc OBSERVAȘIA și RAȚIONAMENTUL pentru a propune explicații provizorii pentru fenomene, numite ipoteze.
Prognozele derivate din aceste ipoteze sunt testate prin diferite experimente, care ar trebui să fie REPRODUCTIBILE.
Un aspect important al unei ipoteze este că trebuie să fie FALSIFICABILĂ, cu alte cuvinte, trebuie să se poată verifica dacă este falsă.
Dacă o propoziție nu este falsificabilă, atunci nu este o ipoteză, ci o opinie sau afirmație care se află în afara domeniului de cercetare științifică.
Este de asemenea important de știut că o ipoteză nu poate fi dovedită, mai degrabă, datele dintr-un experiment anume conceput pentru a testa o ipoteză pot ori să sprijine ori să respingă acea ipoteză.
Odată ce o ipoteză este verificată experimental în mod repetat, este considerată a fi o TEORIE și prognozele noi se bazează pe ea.
Orice prognoză eronată, inconsistențe interne sau lacune, sau fenomene neexplicate, inițiază considerarea și generarea de corecții sau de ipoteze alternative, care ele însele sunt testate, ș.a.m.d.
Orice ipoteză care este destul de validă pentru a face prognoze poate fi testată astfel.
În metoda științifică, ipoteza este drumul care trebuie să conducă la formularea teoriei.
Teoriile științifice, destinate să explice într-un fel sau altul fenomenele pe care le observăm, trebuie să fie sprijinite de experimente care să le certifice validitatea.
Pilonul central al metodei științifice este REPRODUCTIBILITATEA, și anume capacitatea de repetare a unui anumit experiment.


Metoda științifică costă în următoarele faze:
1 - Observarea unui fapt
2 - Formularea unei probleme
3 - Propunerea unei ipoteze
4 - Realizarea unui experiment controlat, pentru a testa validitatea ipotezei.
Oamenii de știință niciodată nu pretind a fi în posesia adevărului absolut.
Spre deosebire de o dovadă matematică, o teorie științifică dovedită este întotdeauna susceptibilă de a fi falsificată dacă apar noi dovezi.
Chiar și cele mai de bază și fundamentale teorii se pot dovedi a fi imperfecte dacă observațiile noi sunt inconsistente cu cu ele.
Știința este o metodă folosită cu scopul de a acumula cunoștințe.
Obiectivul metodei științifice este de a porni de la una sau mai multe ipoteze și a dezvolta o teorie validă.
Știința nu este dogmatică. Se deosebește de religie prin faptul că nu are pretenția de a fi în posesia adevărului absolut.
Rezultatele cercetării științifice sunt falsificabile, adică se pot testa și verifica validitatea lor.
Dar afirmațiile religioase nu pot fi falsificate din start, pentru că nu pot fi cercetate.

Criteriile teoriei științifice:
-Lipsa afirmațiilor care se conțin pe ele însele ca premise
-Consistență internă: lipsă de contradicții în cadrul teoriei
-Consistență externă: lipsă de contradicții cu alte teorii recunoscute
-Valoarea cercetării: explicarea unor noi probleme care până acum nu au putut fi explicate
-Testabilitate empirică
-Explicație eficientă
-Falsificabilitate: o teorie trebuie să fie astfel formulată, încât afirmațiile să poată fi infirmate prin experiment. Teorii nefalsificabile, deci care nu pot fi infirmate prin experiment nu pot fi considerate științifice.

Criteriile experimentului științific:
-Obiectivitate (verificabilitate intersubiectivă): Un experiment este obiectiv, dacă cercetători diferiți, în condiții identice, ajung la aceleași rezultate finale.
-Fidelitate (reliabilitate): Un experiment are un grad de fidelitate înalt, dacă în condiții echivalente, în repetate rânduri, duce la rezultate identice sau asemănătoare.
-Validitate (valabilitate): Un experiment este vaild, dacă regula de măsură într-adevăr măsoară ceea ce ar trebui să măsoare. Aici trebuie să se evite ca alte caracteristici, care nu sunt măsurate, să nu influențeze rezultatul.
Totuși, asta înseamnă o standardizare foarte riguroasă a condițiilor în care are loc experimentul. 
Aceasta însă poate să influențeze negativ valabilitatea. 
Dacă de exemplu, în cadrul unui experiment cu animale controlat riguros, anumite tipare de comportament trebuie să fie măsurate prin tratamentul A, se poate că acel tipar de comportament a fost cauzat nu de tratamentul respectiv, ci de circumstanțe (cușcă mică, plictisitoare etc.).
-Standardizare și comparabilitate: rezultatele unui experiment numai atunci sunt comparabile, dacă respectă anumite criterii stabilite anterior. 
Pentru a asigura repetabilitatea și verificarea unui experiment, regulile de evaluare a experimentului trebuie să rămână cât mai simple posibil.” Wikipedia


Acesta este un MODEL bun, ce este bine de studiat, de înțeles, și de aplicat în practică dacă vrei să dobândești o bună discriminare a adevărului de fals, când vrei să testezi ceva.
Povești sunt multe, multe teorii, dar puține rezistă unei testări riguroase.

Ce urmărește de fapt Evoluția spirituală?
Chiar așa, urmărește ea ceva?
Te rupe de Realitate, de Adevăr, sau ți le revelează cât mai exact?
Unele ”metode și tehnici spirituale” de fapt te rup de realitate, nu îți oferă nimic practic, nimic spre validare, doar spălare de creier, dependență de mentorul care le face reclamă.
El intenționat nu te învață cum să validezi/ invalidezi ceva, ca să nu îți treacă prin cap să testezi afirmațiile sale.
Eu însă invit pe toată lumea să pună osu la practică și să găsească lacunele în ceea ce afirm, să mă pot și eu corecta, dacă e cazul.
Cu alte cuvinte tot ce afirm este FALSIFICABIL, în ideea expusă mai sus la Criteriile teoriei științifice: Falsificabilitate: o teorie trebuie să fie astfel formulată, încât afirmațiile să poată fi infirmate prin experiment. Teorii nefalsificabile, deci care nu pot fi infirmate prin experiment nu pot fi considerate științifice.
Cu alte cuvinte sunt prieten cu știința și metodele ei, și caut adevărul, dar și minciuna, caut să le înțeleg cât mai bine și mai corect natura lor.


2: ”Vreau să scap de cauze.
Să le rezolv.
Să nu mai fiu un pion al destinului.
Al efectului.

Kato: Păi... nu prea este posibil asta, în mod normal, pentru oamenii normali
În primul rând ai intrat în Jocul Vieții tocmai pe poziția de a fi un pion al destinului creat de altcineva pentru tine, ca să te poți bucura de surprizele jocului, de neprevăzut.
Dacă ai face tu jocul vieții tale nu ai avea nici o plăcere să joci un joc conceput după... chipul și asemănarea ta
Suntem amnezici din momentul intrării în joc, deoarece tu ți-ai dat acordul de a intra în joc, cunoști ÎN MARE cam ce tip de viață vei avea, și tre să uiți asta, ca să poți fi testat la maxim prin acest joc.
Rămâne o ”intuiție” subconștientă privind viitorul, totuși, o direcționare subtilă, chiar și de către ”personalul de deservire” al acestui joc, care te monitorizează și te direcționează spre a-ți... ”împlini destinul” tău glorios
Adică cel pentru care ai intrat în joc de fapt - scopuri, obiective precise
Deci: lumea asta / jocul vieții merge pe relația deterministă cauză-efect, că așa e Regulile și Regulamentul / Legile Naturii acestui joc, și nu poți scăpa de cauze și de efectele care se țin scai lanț de tine și de capu tău.
Efectele gândurilor și faptelor tale te urmăresc ca și cum ar fi parte integrantă din ființa ta, care este un fel de ființă mentală, de formegând, energoinformație, etc.
Dar...!  Te pot învăța o... șmecherie, dacă vrei să scapi, una-două din ele, mai multele.
Ce dai pentru asta?
Dai ceva?
Desigur că dai, că nu poți scăpa... total, dar poți... jongla, cum vrei tu, după ce înveți cum trebe să vrei
În principiu teoretic trebe să înveți cum funcționează Legile, Regulile de joc, căci după ce înveți câte una poți jongla conștient cu efectele, în variate feluri de moduri
Doar cel ce cunoaște Legile Naturii se poate folosi de ele conștient pentru a schimba ceva în viața sa după dorința sa
Nu poți lupta cu ele, împotriva lor, deci tre să te FOLOSEȘTI de ele!
E ca și cum aștepți valu potrivit, te sui călare pe el și apoi te folosești de el pentru a lua ce direcție vrei, stânga-dreapta, că el te poartă înainte de nu mai poți da înapoi
Deci tre să vrei să mergi înainte în direcția valului, dar poți să te duci cu el spre stânga sau spre dreapta cât poți de mult, fără prea mult efort.
Deci: 1- te folosești de Legi după bunu plac
2 - observi atent și analizezi EXCEPȚIILE care întăresc Regulile, Legile, Normele, etc, și înveți cum poți deveni un om... excepțional, care fentează Regulile, Legile, Normele, că așa vrea el, să... întărească Regula

Mai concret?
Pentru detalii consultați Manualul!
O să-l scot la vânzare curând, poate fac o licitație, să văd cine dă mai mult, și ce.  
Un experiment științific, reproductibil, o licitație repetată...


Temă pentru acasă:
Un savant a înțeles ideea, dpdv al CONDIȚIONĂRII (un efect se produce doar când sunt întrunite CONDIȚIIILE în care el poate fi manifesatat) și a pornit de la observația că plouă doar când anumite condiții de mediu interdependente sunt îndeplinite: presiune atmosferică - umiditate - temperatură, și când se realizează o combinație anumită a lor începe instant să plouă.
Deci pt ca un eveniment să se producă trebuie ca variabilele de care depinde manifestarea lui să ia anumite valori, direct sau invers proporționale privind fluctuația lor.
Și a înțeles că poate produce o ploaie în deșert influențînd o singură variabilă, de exemplu presiunea atmosferică.
A luat un aparat ce funcționa cu motorină, s-a dus în deșert, și a modificat presiunea atmosferică cu el, câteva zile la rând.
Umiditatea a crescut progresiv, au apărut alge verzi pe nisip, culoarea cerului uscat s-a schimbat, dar totuși nu a reușit să producă ploaia deoarece a rămas fără... motorină!
Ăsta este un bun exemplu de model de meditat la, căci surprinde realitatea în nuditatea ei privind relațiile cauzale care zăpăcesc oamenii de cap
Este ca și cum te-ai concentra pe ceva, ai începe să ai rezultate pozitive, dar nu mai ai... ”combustibil”, răbdare, energie să continui, și cedezi pe ultima sută de milimetri
Deci nu ceda, ține legătura și citește în continuare
Mai ai muuult până să cedezi, nu-i așa?




Destin, Karma, Soartă  katona nicolae













Distribuie articolul, mulțumesc! 



-DONEAZĂ, dacă ți-a plăcut, susține ceea ce-ți place :) 


Donează prin PayPal, în contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com
Mulțumesc!

eJobs


APARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine: LINK

Atlantis - Învață să stăpânești arta materializării dorințelor



-CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Evenimente generale Cluj Allevents.in:

-Dacă vrei să afli mai multe despre Kato şi activitatea lui :  https://www.facebook.com/notes/806080502769226/

-De AICI(click aici) POŢI ASCULTA ŞI DOWNLOADA ÎN FORMAT AUDIO mp3 CREAŢIILE PERSONALE KATO, pentru a le putea asculta oriunde
-Dacă ţi-a plăcut, dă un click pe Like şi Distribuie, şi Abonează-te la postările noi ale acestui blog prin email, serviciul Feedburner, dând click aici: Subscribe to Love Blog 4 All by Email

-Apasă simultan tastele Ctrl şi D, pentru a adăuga acest site la Favorite (Bookmarks).

-Pentru a găsi ceva specific pe blog, poţi căuta după termen, la "Căutare", în stânga sus, sau pe coloana din stânga jos la Etichetele asociate postărilor (cuvintele albastre, în ordine alfabetică).

-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube (dă click pe categoriile de playlisturi să se deschidă toate):  http://youtube.com/user/katonanico

-Te poţi Abona şi la blogul meu "SPIRIT", să primeşti notificări pt postările noi, pe email, aici:  Subscribe to Spirit by Email

-Te invit să vizitezi şi mai noul meu blog : "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial" - http://katoparapsihologieextrasenzorial.blogspot.ro/
-Fă economie de timp şi bani, efectuând cumpărături online prin accesarea promoţiilor din reclame, susţinând totodată astfel şi acest blog. 
Mulţumesc !

-Aici ai linkul către  CUPRINSUL  blogului, cu lista tuturor postărilor, pe Categorii, plus toate articolele de pe siteurile mele "Spirit" şi "Kato - Parapsihologie, Extrasenzorial", peste 500 articole ! http://loveblog4all.blogspot.com/2015/11/toate-postarile-blogului-linkurile.html

SOFTWARE Prezentări Multimedia, Editare Foto, Video 2D, 3D, Webdesign, Webinarii, Email Marketing, etc. Promoţii şi Bonusuri...


  


software-deals.ro

  VigLink banner







Embed

Niciun comentariu:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-60726497-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');